×

Rr. Ismail Qemali, Pallati 18, Kati 1, 1001, Tiranë, Shqipëri
“Shekulli Group”

Opinion

Kurthet e bankës në kohët moderne!

Kurthet e bankës në kohët moderne!

Publikuar më 26.10.2022
Silvana Begaj Disa qytetarë në Shqipëri, po ankohen për kama...

Silvana Begaj Disa qytetarë në Shqipëri, po ankohen për kamatat e larta që vendosin bankat kur ata në pamundësi vonojnë me disa ditë ose muaj pagesën për këstin e kredisë. Se çmimet e produkteve dhe shërbimeve janë rritur krahasuar me një vit më parë, thuhet edhe në të dhënat e fundit të INSTAT, por jo […]

Lexo më shumë

Silvana Begaj: Pse kaq shumë “Mirupafshim Shqipëri”?

Silvana Begaj: Pse kaq shumë “Mirupafshim Shqipëri”?

Publikuar më 11.10.2022
Silvana BEGAJ Nëse i referohemi të dhënave të INSTAT-it në d...

Silvana BEGAJ Nëse i referohemi të dhënave të INSTAT-it në dekatën e fundit kanë emigruar afërsisht nga 200.000 deri në 400.000 mijë shqiptarë. Portale të ndryshme kanë publikuar se në vitin akademik 2022-2023 janë regjistruar 15000 studentë më pak se një vit më parë. Shumë shkolla, kopshte dhe cerdhe janë mbyllur në mungesë të nxënësve. […]

Lexo më shumë

A kemi ne shtet?

A kemi ne shtet?

Publikuar më 19.09.2022
Silvana Begaj Pyetje: Pse liderët e politikës shqiptarë nuk ...

Silvana Begaj Pyetje: Pse liderët e politikës shqiptarë nuk i ruajnë themelet e shtetit? Pse nxjerrin gjithmonë pretendimin se epoka e themelimit të shtetit fillon ekzaktësisht kur pushtetin e marrin ata? E nëse cdo gjë qenka bërë kaq keq gjithmonë, ky nuk është më gabim, kthehet në faj e nga faj ka fajtorë. Jo fajtorë […]

Lexo më shumë

E thamë se duam një president normal, kaq pak kërkojmë

E thamë se duam një president normal, kaq pak kërkojmë

Publikuar më 10.09.2022
Pirro Naçi E thamë, të jetë…normal! Por jo dhe kaq shumë, se...

Pirro Naçi E thamë, të jetë…normal! Por jo dhe kaq shumë, se njeriu ka nevojë edhe për rrezet e diellit edhe për kripën e detit… Në përgjithësi i ka munguar gjithë klasës politike shqiptare të paktën në këtë sezon turistik. Se si do ta nxjerin këtë dimër një zot e di. Nuk i pamë në […]

Lexo më shumë

Populli i di! Kupton, flet, por nuk e dëgjon njëri!

Populli i di! Kupton, flet, por nuk e dëgjon njëri!

Publikuar më 08.09.2022
Silvana Begaj Që ta kesh armikun mik e pandehni mençuri, mja...

Silvana Begaj Që ta kesh armikun mik e pandehni mençuri, mjafton bërja pasanik, pasanik dhe “bej” i ri, dhe u bëtë pasanik, me pallate, me vetura, kurse burrat më fisnikë, japin shpirtin në tortura! Ali Asllani (Hakërrim) Populli i di! Shikon sesi shemben shtëpitë e tyre në padrejtësi, por nuk I dëgjon njëri. Streha e […]

Lexo më shumë

Pirro Naçi: Të gëzohemi pa u dehur

Pirro Naçi: Të gëzohemi pa u dehur

Publikuar më 02.09.2022
Pirro Naçi Thonë se Eskili i krijonte dhe i kompozonte tragj...

Pirro Naçi Thonë se Eskili i krijonte dhe i kompozonte tragjeditë e tij i dehur nga verërat. Nuk e di se a ka ndonjë koiçidencë me ‘’Open Balkan’’dhe me ata që e kanë krijuar atë. Megjithatë shpresojë…. Veprat e Eskilit vazdojmë t’i shijojmë si një verë të vjetër dhe të çmuar… E dua këtë edhe […]

Lexo më shumë

Fatos Lubonja: Rama dështoi me ‘Fundin e Marrëzisë’ dhe iu kthye marrëzisë

Fatos Lubonja: Rama dështoi me ‘Fundin e Marrëzisë’ dhe iu kthye marrëzisë

Publikuar më 01.09.2022
FATOS LUBONJA Nuk ka njeri që nuk bën lidhje midis botës së ...

FATOS LUBONJA Nuk ka njeri që nuk bën lidhje midis botës së krimit dhe botës së lojërave të pasurimit përmes basteve apo lojërave të fatit. Është një shoqëri ku rinia, në vend që të punojë të studiojë, të aftësohet, të profesionohet, shtyhet, t’u kthehet lojërave të fatit dhe basteve. Kur i hoqën lojërat e fatit […]

Lexo më shumë

Z. president, nderojeni kampionen shqiptare, Elina Xhengo!

Z. president, nderojeni kampionen shqiptare, Elina Xhengo!

Publikuar më 30.08.2022
Pirro Naçi Zoti President! Fati e solli pa mbushur as edhe n...

Pirro Naçi Zoti President! Fati e solli pa mbushur as edhe një muaj në detyrën e re, një ‘’kolonel’’ fton në ‘’garë’’ një gjeneral!… Do ta kishte zili çdo President ta fillonte karierën e tij me frymën olimpike. Luiza Gega u ka lënë në dorë ‘’stafetën’’ dhe flamurin e një fryme të re…Jepi President… Kushtetuta […]

Lexo më shumë
gif