“Zona e rrezikshme”, ja pamja e kufirit mes Koresë së Veriut dhe asaj të Jugut

Kjo quhet “zona e demilitarizimit” dhe është ai vend që ndan Korenë e Veriut me atë të Jugut.

Kjo zonë është e mbushur gjithë ushtarë dhe gjeneralë. Në fakt, njerëzit mund të mendojnë se ka ushtarë dhe ushtri vetëm në pjesën e Koresë së Veriut, por e vërteta është se ka edhe nga ana e Koresë së Jugut. Madje në këtë të fundit ka edhe më shumë ushtarë dhe siguria është maksimale. Kjo llogaritet si zona më e militarizuara në botë dhe se kanë qenë të shumtë fotografët që kanë kapur pamje nga këtu, shkruajnë mediet ndërkombëtare.

Nuk mungojnë këtu as armët, as telat dhe as mjetet e tjera të sigurisë së lartë.

/D.Xh/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet