Vjen Mozilla Firefox Quantum, ja avantazhet nga Chrome

Publikuar më 14. 11. 2017 nga Jola Alimemaj

Ka kaluar kohë pa një version të ri të Firefox, por këtë herë do të jetë prej vërteti.

Firefox Quantum është risia e madhe që sapo ka ardhur dhe pavarësisht se mund të jeni përdorues të Chrome, ja vlen t’i hidhni një sy.

Ndryshimi më i prekshëm është shpejtësia: Firefox Quantum është shumë më i shpejtë sesa versionet e hershme të Firefox.

Ky është një hap i rëndësishëm duke ditur se shumica e PC-ve madje edhe telefonat kanë një proces me shumë bërthama.

Quantum gjithashtu ka prioritet e disa tabeve në varësi të përdorimit të tyre si dhe përdor 30% më pak RAM sesa Google Chrome.