Vjehrra “nxirret zvarrë” nga banesa, nusja gëzon shtëpinë

Emisioni BOOM ka trajtuar sot rastin e një gruaje e cila është nxjerrë jashtë nga banesa e saj. Sherife Tosniku se bashku me 3 fëmijet e saj është pronare e një apartamenti 84 metra katrore ne rrugen Shemsie Haka. Edhe pse zotëron një çertifikate pronësie ajo e pa veten të hedhur në rrugë forcerisht nga përmbarimi. Gjithçka filloi 2 vite me parë kur djali i zonjës Sherife divorcohet nga bashkëshortja. Gjykata e Shkallës së Parë në Tirane ka vendosur që shtëpia t’i lihet në përdorim nuses se djalit për 5 vite, ndërsa kjo e fundit duhet t’i japë 15 mije leke çdo muaj, pa u specifikuar se cilit nga 4 bashkë pronarët e këtij apartamenti. Këte vendim e ka lënë ne fuqi edhe gjykata e Apelit. Në këto kushte zyra përmbarimore ka nxjerre forcërisht nga shtëpia 65 vjecaren dhe djalin e saj, për t’i lënë në posedim këtë prone ish bashkëshortes së djalit.

Sherife Tosniku: Ndodhi një divorc mes djalit dhe nuses. Tani nusja ka marrë një vendim gjykata e cila të posedojë banesën për 5 vjet.

Gazetarja: Kush është pronar i kësaj banese?

Sherife Tosniku: Jam unë sëbashku me 3 fëmijët e mi

Gazetarja: E keni çertifikatën e pronësisë për këtë?

Sherife Tosniku: Po. Për këtë shtëpi ka kontribuar im shoq dhe të vijë tjetra dhe të marrë banesën ose tia japë gjykata padrejtësisht.

Gazetarja: Sa kohë ka qëndruar djali i martuar?

Sherife Tosniku: Djali është martuar në 2011 deri në 2015 dhe për  4 vjet zonja do të më posedojë pronën që unë e kam bërë me mish e me shpirt.

Gazetarja: Kur e keni marrë këtë shtëpinë?

Sherife Tosniku: E kemi marrë në 2009. Kur djali është martuar në 2011 si mund ta marrë kjo zonjë këtë shtëpi kur jam punë pronare dhe fëmijët. Për momentin jetoj tek vajza, por pothuajse jam rrugëve. Unë për veten time nuk kam pasur urdhër ekzekutimi dhe këtë kerkoj nga ju që të ma zgjidhni dhe të kthehem në shtëpi.

Gazetarja: Ju pranoni që të ktheheni në shtëpi, por edhe nusja të rrijë?

Sherife Tosniku: Po le të rrijë nusja, por jo të dal unë dhe të rrijë nusja.

Avokati i thotë ju nuk mund te nxirrni jashte zonjën e shtepise sepse urdhri i ekzekutimit eshte per Leonardin, bashkeshortin e zonjes jo per mamane e tij. Jepini celsin e dhomes se saj nuses por mos e nxirrni nga shtepia Sherife Tosniku.

Djali: Pronarët janë njohur me rastin konkret dhe i lihet në posedim

Përmbaruesi: Tani mos bëj debat kot, se çdo debat i joti është në pengim ekzekutimi. Po ta themi në sy të shtëpisë tate, pengimi i ekzekutimit do të shoqërohesh në komisariat, do bëjmë kallëzim.

Avokati: Ka një vendim gjykate këtu që thotë, njihet e drejta e përdorimit të banesës.

Përmbaruesi: Zoti avokat, ti e di shumë mirë që ne nuk jemi interpretues, ne jemi zbatuesa.

Avokati: Ti je zbatues i vendimit. Ti ke për detyre që të sjellësh atë zonjë ta pajisësh me celësin dhe ke të drejtë përdorimi të banesës njësoj si bashkëpronarët.

Vajza: Ku e ke atë vendimin ti që të dali pronarja e ligjshme nga shtëpia more zotëri? E kam pronë të trashëguar nga babai mor zotëri. Ma jep me vendim gjykate, që të dali pronarja e ligjshme.

Sherife Tosniku: Ta shkelësh me këmbë pronën time? Kurrë gjallë në botë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet