
Jo domosdoshmërisht çaji duhet të bëhet vetëm nga gjethet e thara të tij. Ka mënyra akoma më të shëndetshme për të konsumuar çajin.
Përzieni çajin tuaj me këto fruta:
1/2 mango
1 xhinxher i freskët me feta
2 feta limoni
2 feta lime
2 lugë mjaltë
2 lugë çaji me fruta.
Për ta bërë këtë çaj të ngrohtë, vendosni të gjithë përbërësit në një çajnik. Mbusheni me ujë të nxehtë dhe lëreni për 15 minuta.
Përfitimet shëndetësore: Sipas News Impact, mangot janë të larta në vitamina C, A dhe B6. Frutat tropikale janë të pasura me antioksidantë kundër kancerit dhe për balancimin ekolesterolit. Gjithashtu ky çaj trajton problemet e tretjes, dhimbjes së nyjeve dhe nyje achy, sipas webMD.
Luleshtrydhe portokall:
4 gota ujë të ftohtë
4 qeska çaji të zi
1/2 filxhan sheqer
1/2 luleshtrydhe
6 portokalle të shtrydhur
Qeskat me çaj të zi futini në ujë të valuar për 3 minuta. Përziejini me sheqer derti sa ai të shkrihet dhe lëreni të ftohet. Përdorni një blender për luleshtrydhe me lëng gjysmë portokalli dhe 2 lugë sheqer. Hidheni këtë përzierje në një kanë dhe lëreni të ftohet në frigorifer.
Përfitimet shëndetësore: Kombinimi klasik i luleshtrydheve dhe portokalleve është në thelb një infuzion i vitaminës C. Pini këtë çaj për të rritur sistemin tuaj imunitar. Për një version më të shëndetshëm, zëvendësoni sheqerin ose me mjaltë.
Për t’u bërë pjesë e grupit të "Shekulli"
mjafton të klikoni: Join our FB Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.
KOMUNITETI SHEKULLI ONLINE: https://www.facebook.com/groups/1381242728701899/
Leave a Reply