Sulmi në zemër te personat me diabet. Ja çfarë duhet të dini!

Është fakt i njohur se diabeti prek çdo organ të rëndësishëm të trupit – veshkat, mushkëritë, mëlçinë dhe zemrën. Shumica e njerëzve që vuajnë nga diabeti përfundojnë me probleme të zemrës në një kohë.

Diabeti i pakontrolluar rrit nivelin e sheqerit në gjak që dëmton muskujt dhe nervat e zemrës që kontrollojnë organin. Kjo çon në sëmundjen koronare të zemrës, një gjendje në të cilën pllaka ndërtohet në arteriet koronare që furnizojnë gjakun e pasur me oksigjen në zemër.

Me kalimin e kohës, pllakat e ngritura mund të formojnë mpiksjen e gjakut në arteriet, të cilat mund të bllokojnë pjesërisht ose tërësisht rrjedhjen e gjakut në zemër. Kjo është një gjendje e rrezikshme dhe mund të çojë në një sulm në zemër. Megjithatë, ka shenja dhe simptoma të caktuara që trupi dërgon kur dikush përjeton një sulm në zemër. Më e zakonshme është dhimbja e kraharorit, rrahjet e zemrës të parregullta, të cilat nëse injorohen mund të çojnë në një sulm të zemrës që mund të jetë kërcënues për jetën

Por ndonjëherë një person nuk mund ta dallojë se po përballet me një atak në zemër dhe përjeton diçka që quhet sulm i heshtur në zemër, sipas “Indeksionline”. Ndonjëherë personi mund të mos ndiejë këto simptoma të dukshme dhe një sulm në zemër mund të shkojë pa u vënë re. Kjo ndodh më shpesh me diabetikët. Diabetikët vuajnë nga probleme neuropatike që ndërhyjnë në perceptimin e tyre të dhimbjes.

Nëse jeni diabetik, është e nevojshme të kujdeseni më tepër për zemrën tuaj. Mos Pra, nëse keni ndonjë lloj dhimbje në gjoks dhe probleme me frymarrje, raportojeni tek mjeku juaj dhe bëni një EKG.

Të tjera

Abissnet