Specat djegës, çelësi kundër mbipeshës

Shkencëtarët kanë zbuluar se specat djegëse ndihmojnë në luftën kundër mbipeshës.

Në studimin e botuar në “PLOS ONE”, hulumtuesit kanë zbuluar se djegësi që vjen nga speca, ka lidhje të mëdha me nervat e stomakut.

Këto nerva u tregojnë njerëzve kur ta ndalojnë ngrënien.

Njerëzit që konsumojnë shumë yndyra, i kanë të prishura këto nerva dhe ata nuk marrin sinjale se kur duhet të ndalojnë së ngrëni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet