Speca të mbushur me sardele të thërrmuara

Përbërësit
  • spec i kuq (të mëdhenj)
  • sardele
  • 3 lugë gjelle ullinj (me fara të hequra, të copëtuar, të përgatitur)
  • 2 lugë gjelle kaper (të kripur, të shpëlarë)
  • 1 thelpi hudhër (i qëruar)
  • 1/3 filxhan majdanoz (i freskët)
  • 1/4 filxhan bajame (të qëruara, të copëtuara)
  • kripë
  • piper
  • spec djegës (i vogël, i kuq, sipas dëshirës)
  • vaj ulliri (ekstra i virgjër)
  • 1 e gjysmë filxhanë thërrime buke (të freskëta)
Përgatitja
1
Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Presim specat në katërsh dhe iu heqim farat dhe cipën.
2
Shtrijmë specat e prerë anash lart në fletën e pjekjes dhe i pjekim për 15 minuta. Ndërkohë që specat piqen, shtojmë sardelet, ullinjtë, hudhrën, majdanozin dhe bajamet në tasin e procesorit të ushqimit dhe i rrahim derisa të copëtohen imët.
3
I sezonojmë me kripë, piper dhe spec djegës nëse e përdorim.
4
I spërkasim me rreth 3/4 filxhan vaj ulliri dhe i rrahim derisa të përzihen.
5
Vendosim thërrimet e bukës në një tas të vogël dhe shtojmë rreth 1/3 deri në 1/2 filxhan përzierje sardelesh dhe i trazojmë që të përzihen mirë. E ruajmë pjesën tjetër të salcës së sardeleve për përdorim tjetër.
6
Heqim specat nga furra dhe mbi çdo spec spërkasim me përzierjen e thërrimeve.
7
I kthejmë në furrë edhe për 10-15 minuta të tjera.
8
I lemë të ftohen në temperaturën e dhomës përpara se t’i shërbejmë./shije.al/

Të tjera

Abissnet