Skandali në arsim, teza e provimit të letërsisë qarkullon në shkolla para publikimit zyrtar

Foto 1 nga 3 Pas Para

Sot rreth 37 mijë nxënës zhvilluan provimin e Maturës Shtetërore në lëndën e letërsisë, por edhe ky proces ashtu sikurse edhe në provimin e mëparshëm në testin e lëndës për gjuhën e huajë u përfshi nga skandali.

Teza e provimit ka qarkulluar lirisht në media, ku edhe deputeti i PD-së Luçiano Boçi ka postuar me fotot pyetjet dhe përgjigjet.

“Ky është serioziteti i Ministrisë së arsimit për maturën shtetërore! Testi i letërsisë ka tre ore që ka dalë e që qarkullon. Një skandal i paprecedentë dhe një tallje gjigande me mundin, djersën, përpjekjet e sinqerta të maturantëve e familjeve të tyre. Përdhosje e dijes e meritës dhe e mësimdhënies,” shkruan Boçi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet