Shpallet fituesi, Botërori 2026 do të zhvillohet në këto tre shtete

Foto 3 nga 3 Pas Para

Botërori i futbollit në vitin 2026 do të zhvillohet në Amerikën e Veriut, në tre shtete të ndryshme.

Kongresi i FIFA-s ka votuar sot që Botërori 2026 të zhvillohet bashkërisht mes SHBA, Kanadasë dhe Meksikës, të cilët kanë mundur në votim kandidaturën e Marokut.

Propozimi i Amerikës së Veriut ka marrë 134 vota përballë 65 të propozimit të shtetit afrikan.

Ky do të jetë Botërori i parë në të cilën do të marrin pjesë plot 48 kombëtare.

Botërori i këtij mbahet në Rusi, ndërsa Kupa e Botës së vitit 2022 do të zhvillohet në Katar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet