Hidhet nga ura emigrani shqiptar vetëm që mos të kthehej në Shqipëri

 

Në vend që të merrte biletat e avionit për t’u kthyer në Shqipëri, një kryefamiljar shqiptar ka vendosur t’i japë fund jetës.

Ai është hedhur nga një urë në Gjermani pak para se të deportohej. Lajmin e bën të ditur gazeta e Izerlonit në Gjermani, IKZ. Shqiptari duket se nuk e ka duruar idenë që do të rikthehej në atdhe.

‘Në Bashki gjenden biletat e avionit për një familje prej katër personash nga Shqipëria. Me kërkesë të shtetit gjerman, B.J duhej t’i kishte marrë ato të martën për t’u kthyer në shtetin ballkanik me bashkëshorten dhe djalin e tyre të vogël. Vetëm vajza e rritur lejohet të qëndrojë. Por B.J ka vdekur. Natën e së hënës, 42-vjeçari u hodh nga ura Almeloer’.
Sipas gazetës gjermane, familja kishte ardhur në Gjermani në korrik të vitit 2015.

Vajza ishte trajnuar si infermiere ndaj lejohej të qëndronte në Gjermani.

Nëna ishte kaq e sëmurë mendërisht se vajza aktualisht po kujdeset për nënën dhe djalin. Por zyra federale e emigracionit tha se gruaja mund të kuronte sëmundjen e saj në Shqipëri.

Në një mesazh të fundit në Whatsapp për familjen e tij, shqiptari shkruante se ndjehej i zhgënjyer dhe i poshtëruar.

Gjatë periudhës së qëndrimit në Gjermani ai bëri pikërisht atë që i kërkonte shoqëria gjermane: Mësoi gjuhën dhe nisi një punë. Ish-shefi i tij e përshkruan atë si një punëtor të përkushtuar. Klientët ishin të kënaqur me punën e 42-vjeçarit, ai ishte i përpiktë dhe korrekt.

Sylvia Olbrich nga zyra për ndihmë ndaj refugjatëve thotë se shqiptari ishte i shqetësuar për mirëqenien e familjes së tij.

‘Që nga fillimi ai ishte i shqetësuar për të siguruar fëmijët e tij me arsim dhe punë. Vazhdimisht deri ditët e fundit pyeste nëse ka ndonjë shans që djali i tij i mitur të qëndronte në Gjermani. Në këtë kontekst e sheh edhe e bija e tij veprimin e babait. Një dëshpërim’.
Olbrich thotë se autoritetet nuk duhet të jenë kaq të vrazhda me emigrantët.
Të shtunën është paralajmëruar një protestë-homazh. D.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet