Revolucion në teknologji, prezantohet furgoni pa shofer (VIDEO)

Një inovacion është prezantuar në tregun automobilistik. Bëhet fjalë për një furgon pa shofer, që është prezantuar nga gjiganti “Nuro”, i themeluar nga Dave Ferguson dhe Jiajun Zhu, ish-inxhinierë të “Google”, ekspertë në robotikë.

Automjeti do të shërbejë vetëm për transportin e mallrave, me dy ndarje që mund të mbajnë deri në dhjetë çanta për pazar. Furgoni është i pajisur me sensorë të sofistikuar dhe radarë, të cilët mund të identifikojnë këmbësorët dhe pengesat.

Nuk dihet ende kur do të jetë në dispozicion, por me gjasë mund të përbëjë një revolucion sa i takon dërgesave në shtëpi.

Të tjera

Abissnet