Reforma Zgjedhore/Opozita mbledh grupin e punës, ja çfarë u diskutua

Pasditen e sotme opozita e bashkuar ka mbledhur Grupin e Punës, ku u diskutua për Reformën Zgjedhore.

Diskutimet u bënë lidhur me 3 pikat e vendosura në rend dite, ndërsa kujtojmë se opozita ka kërkuar sërish që votimi në zgjedhjet e ardhshme të jetë elektronik.

Opozita vijon punën për të pasur gati Platformën dhe zgjidhjet ligjore lidhur me Reformën Zgjedhore, miratimi i së cilës është një nga kushtet e Bundestagut për hapjen e negociatave.

Gjithashtu ajo ka propozuar edhe Mekanizimin e posaçëm për të siguruar gjithëpërfshirjen dhe konsensusin në miratimin e Reformës Zgjedhore.

Sot në orën 18.00, në mbledhjen e Grupi i Punës së Opozitës së Bashkuar për Reformën Zgjedhore rendi i ditës ishte:

-Vijimi i diskutimeve për platformën e votimit, numërimit dhe identifikimit elektronik, duke pasur në fokus çështjen e fshehtësisë dhe integritetit të votës. Gjithashtu, do të ketë një prezantim.

-Propozimet lidhur me shmangien e votimeve familjare, listat e zgjedhësve dhe regjistri i gjendjes civile.

-Diskutime për Rekomandimet e ODIHR, që identifikohen si me natyre politike dhe që kërkojnë vetëm vullnet politik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet