×

Rr. Ismail Qemali, Pallati 18, Kati 1, 1001, Tiranë, Shqipëri
“Shekulli Group”

“Raporti ‘Soreca’ nuk ka asnjë lidhje me realitetin, ai po mbështet shkatërrimin e demokracisë shqiptare”/ Eksperti gjerman i CDU-së: Ju tregoj gabimet e ndërkombëtarëve

Dje, Parlamenti Europian dhe Komiteti për Marrëdhënie me Jashtë, diskutoi progres-raportin e përvitshëm për Shqipërinë. Temat e përhershme si, sundimi i ligjit, demokracia dhe vota nuk kishin ndryshuar, duke marrë disa kritika thelbësore.

Po të ndalemi te drejtësia, është pikërisht ajo që çalon më shumë, por përfaqësuesit europian u munduan t’ia hidhnin ‘fajin’ mosmarrëveshjeve të Bullgarisë me Maqedoninë e Veriut për vonesat e hapjes së Konferencës së Parë Ndërqeveritare.

I këtij mendimi është edhe eksperti gjerman pranë CDU-së, Martin Henze. Në një intervistë të dhënë për “Shekulli”-n, Henze parashtron gabimet, pse jo të qëllimshme, të faktorit ndërkombëtar në Shqipërinë dhe krahasimin me rastin e Azerbajxhanit dhe Polonisë.

Intervista e plotë:

Zoti Henze, korrupsioni është një çështje e madhe në Ballkan dhe njerëzit e Shqipërisë shpesh akuzohen se janë një komb i korruptuar, veçanërisht nga bashkësia ndërkombëtare, çfarë mendoni për këtë?

Me të vërtetë, nëse shikojmë kritikat, gjithashtu edhe sjelljen e disa diplomatëve, mund të krijojmë përshtypjen: të gjithë njerëzit janë të korruptuar në Shqipëri, në të vërtetë, edhe gjuha e disa diplomatëve është befasuese.

Si kuptohet kjo?

Ndonjëherë kam përshtypjen, veçanërisht kur dëgjoj ambasadoren amerikane, se ajo e trajton popullsinë shqiptare si një komb që nuk është në moshë dhe që së pari duhet të arsimohet. Rama, nga rruga, po merr një qasje të ngjashme.

A nuk është kështu?

Jo, Shqipëria është një nga kombet më të vjetra kulturore në Europë dhe ka pasur një ndikim të fortë dhe progresiv në kulturën europiane. Shqiptarët nuk janë fëmijë, por europianë të rritur, ata janë të barabartë, me të gjitha pikat e forta dhe të dobëta. Shqipëria ka probleme strukturore, të shkaktuara nga varfëria në vend dhe nga trafiku i drogës dhe pastrimi i parave, natyrshëm lind korrupsioni. Sundimi i ligjit është jofunksional. Deri më sot, gjykatat më të larta të Shqipërisë nuk kanë personel në përputhje me kushtetutën. Janë rreth 40,000 raste të vjetra. Kjo prapambetje çon gjithashtu në një perspektivë të gjyqësorit shqiptar të paaftë për të vepruar, sundimi i ligjit është jofunksional. Zgjedhjet parlamentare po manipulohen vazhdimisht nga anëtarët e partisë në pushtet, zgjedhjet po mbahen nga qeveria autokratike. Ata kanë probleme strategjike, ne kishim folur tashmë për personat Basha dhe Rama. Por kombi shqiptar nuk është i korruptuar. Janë aktorë individualë dhe autorët e korrupsionit janë në ekzekutivin Rama. Por nuk është rasti që nuk ka ose nuk ka pasur korrupsion masiv dhe kriminelë në institucionet më të larta të SHBA -së ose Evropës, ose, siç ka ndodhur tani në Poloni, përpjekja është e dukshme atje për të pezulluar sundimin e ligjit. Prandaj, përfaqësuesit tanë në Shqipëri tani nuk duhet t’i trajtojnë shqiptarët si nxënës budallenj të shkollës.

Çfarë kuptoni me këtë?

Në SHBA, do të doja vetëm të vë në dukje korrupsionet e shumta në Senat dhe Dhomën e Përfaqësuesve dhe Ekzekutivin, çështjen Ëatergate ose përpjekjen për grusht shteti në janar 2021, korrupsionin e racionit të financimit rus në SHBA, në lidhje me zgjedhjet e vitit 2016, por edhe në BE pati korrupsione masive.

Ne BE?

Unë do t’ju jap një shembull mbi korrupsionin dhe një shembull për sundimin e ligjit. Këshilli i Evropës konsiderohet mbrojtës i të drejtave të njeriut dhe demokracisë në 47 shtetet anëtare, të cilat gjithashtu përfshijnë Rusinë dhe Turqinë. Secili shtet dërgon deputetë në Asamblenë Parlamentare, e cila mblidhet katër herë në vit në Strasburg. Në shumë shtete të Evropës Perëndimore, ka pak interes për punën, por Azerbajxhani ka qenë i prirur të shmangë dënimin e të dhënave të tij të të drejtave të njeriut nga Këshilli i Evropës vitet e fundit. Kështu, deputetët azerbajxhanas mund ta festonin atë si një fitore të vogël që në janar 2013 një raport i gjermanit Christoph Strässer mbi të burgosurit politikë në vendin e tyre çuditërisht dështoi në një votim. Azerbajxhani gjithashtu mund të jetë krenar që raporti i OSBE -së mbi zgjedhjet parlamentare ishte jashtëzakonisht pozitiv. Ndër të tjera, Volontè dhe anëtarët e tjerë, gjithsej 15, organizuan që dhoma e takimeve ishte e zënë plotësisht për seancën, të gjithë ata u përgatitën në përputhje me rrethanat, sipas hetuesve. Që atëherë, është folur për “diplomacinë e havjarit”. Por rasti Volontè ka të bëjë më shumë me havjar dhe qilima. Volontè ka pranuar se ka marrë 2.39 milionë euro. Gjithçka filloi për Luca Volontè me një udhëtim në Azerbajxhan në korrik 2011. Ai fluturoi në klasë biznesi sepse Suleymanov po paguante për gjithçka. Pas kthimit të tij, ai i shkroi kolegut të tij azerbajxhanas një email falënderues pothuajse efikas, duke premtuar një miqësi të gjatë dhe duke e falënderuar për “dhuratat shumë të mira dhe shumë të çmuara”. Të dy qëndrojnë në kontakt dhe së shpejti Volontè paraqet një koncept se si të përmirësohet imazhi i Azerbajxhanit në botë. Në maj 2012, kur Nisma Evropiane e Stabilitetit (ESI) raportoi për diplomacinë e havjarit për herë të parë, duke shkaktuar trazira në Këshillin e Evropës, Volontè theksoi në një letër të brendshme se nuk kishte “dëshmi korrupsioni”. Në dhjetor 2012, disa javë para votimit, Volontè detajoi në një email drejtuar lobistit Azerbajxhan, Muslum Mammadov se cilët “miq” duhet të flasin në debat. Emrat janë persona që kanë tërhequr vëmendjen me fjalë jashtëzakonisht lavdëruese për Azerbajxhanin. Volontè i drejtohet deputetit spanjoll Pedro Agramunt, i cili ishte President i Asamblesë Parlamentare, me lë të kuptohet se si mund të përhapet kritika ndaj raportit të Strässer. Në dhjetor, Volontè gjithashtu merr transferimin e parë nga një kompani me qendër në Britaninë e Madhe, transferimi kalon përmes një llogarie në Danske Bank në Talin. Kjo me sa duket për të maskuar faktin se paratë vijnë në të vërtetë nga Azerbajxhani. Pasi raporti i Strässer u refuzua çuditërisht, Volontè duket se ka frikë se ky mund të jetë fundi i miqësisë fitimprurëse. “Kështu që ju më harroni pas fitores suaj …”, i shkruan ai Suleymanov. Pak kohë më vonë, ai papritmas kërkon një rezolutë të re për të burgosurit politikë. Por vetëm një ditë më vonë ai tërheq kërkesën. “Çdo dëshirë juaji është një urdhër”, i shkruan ai kontaktit të tij Mammadov. Çdo gjë tjetër, thotë ai, do të diskutohet në një takim në Baku me Suleymanov dhe deputetin rus Alexei Pushkov. Miqësia po paguhet për Volontè -n italian: Sipas tij deklaratat e tij, ai duhet të marrë dhjetë milionë euro gjatë dhjetë vjetëve. Nuk vjen deri aty sepse pagesat në bankë dalin në dritë dhe përfshihet edhe zyra e prokurorit publik në Milano. Sidoqoftë, në gjykatë, Volontè nuk ka pse të përgjigjet për korrupsion, siç kërkohet nga prokurorët publikë, por për pastrim parash.Në këtë kontekst, natyrisht, edhe politikanët gjermanë janë korruptuar, përfshirë një politikan gjerman që shkroi raportin zgjedhor për Azerbajxhanin shumë pozitivisht dhe mori një tarifë prej shtatë shifrash. Ka kohë që nuk ka të bëjë vetëm me Azerbajxhanin. Ndërkohë, ekziston një rrjet në Këshillin e Evropës që mbron shtetet me prirje autoritare nga deklaratat kritike, të cilat natyrisht kanë të bëjnë edhe me Shqipërinë, me të vërtetë duhet të kesh frikë se qeveria autokratike e Ramës, e ngjashme me Azerbajxhanët, gjithashtu dëshiron të mbrojë veten dhe të sponsorizojë masivisht përfaqësues të bashkësisë ndërkombëtare dhe BE -së me para. Si të shpjegohet progres raporti pozitiv për Shqipërinë i paraqitur tani nga Soreca, të cilin ai e shoqëroi me komentin se tani mund të zhvillohen bisedime me BE -në. Kjo na kujton shumë rastin e Azerbajxhanit në 2013. Raporti i BE -së, unë e quaj atë raporti Sorcea, nuk ka asnjë lidhje me realitetin, sundimin jofunksional të ligjit në Shqipëri, mungesën e ligjit elektoral demokratik, zgjedhjet parlamentare të manipuluara masivisht, korrupsioni në rritje dhe trafiku në masë i kokainës dhe njerëzve (kontrabandistët) drejt BE -së flasin vetë. Pyetja për ne është nëse kemi një rast të ngjashëm si diplomacia e havjarit në Azerbajxhan në 2013, nëse po, ne do ta quanim diplomaci ‘burrë dëbore’. Atëherë pyetja është, për shembull, a paguhen aktorët e përfshirë, përfaqësues të OJQ -ve apo Soreca italiane, nga regjimi Rama për raportet pozitive?

Unë do t’ju jap një shembull tjetër

Fatkeqësisht, diçka po ndodh në Shqipëri për momentin që ndodhi me SHBA-në në Afganistan: ata nuk e kuptojnë kulturën dhe strukturën e vendit, tani në Shqipëri. Ka shumë lojtarë në Ballkan, nevojitet një politikë me ndjenjë proporcioni. Fatkeqësisht, ata nuk e bëjnë këtë, ndryshe nga ambasadorët gjermanë, francezë dhe anglezë, të cilët bëjnë një punë shumë të mirë. Ambasadorja amerikane vlerëson në mënyrë euforike krijimin e një autoriteti kundër korrupsionit, komunikon pothuajse çdo ditë për këtë autoritet. Duket sikur ajo drejton këtë autoritet. Por çfarë po ndodh në të vërtetë? SPAK u krijua në kundërshtim me kushtetutën shqiptare, nuk ka legjitimitet kushtetues, një shkelje e vërtetë e ndarjes së pushteteve, gabimi i parë. SPAK funksionon në një vakum ligjor, Gjykata Kushtetuese dhe Gjykata e Lartë kanë qenë de facto jofunksionale në Shqipëri që nga viti 2018 dhe do të vazhdojnë të jenë të tilla në vitet në vazhdim. Një SPAK nuk mund të funksionojë pa sundimin e ligjit, gabimi i dytë. Qeveria Rama mandaton SPAK ose KLSH (subjekti që kontrollon shtetin, i njohur gjithashtu si Kontrolli i Larte i Shtetit) që të para-kontrollojë dokumentet e tenderit shtetëror, në mënyrë që ata të thonë se gjithçka është në rregull ose të vendosë ndëshkime minimale për kompanitë dhe kaq. Po flasim për tendera me vlerë qindra miliona euro. Dhe pasi KLSH të ketë hetuar një dosje dhe të marrë gjykimin e saj, sipas ligjit, askush nuk ka më kontroll mbi të. De facto, kjo do të thotë që korrupsioni i ekzekutivit Rama tani ka gjetur një bazë legjitimiteti për korrupsionin e tij përmes këtij mekanizmi kontrolli, gabimi i tretë i ambasadores amerikane. Për më tepër, duket se ambasadorja amerikane gjithashtu dëgjon këshilla të drejtuara nga interesi nga OJQ-të dhe të tjerët, në vend se ekspertë të orientuar objektivisht, domethënë ajo dëgjon shumë qarqet e interesuara të mjedisit, gabimi i katërt. Në këtë kontekst, lind një problem tjetër.

Cila?

Nëse BE, në këtë rast raporti Soreca, përshkruan një paraqitje të fantazuar të situatës në Shqipëri, kjo paraqet një problem real për zhvillimin demokratik edhe në Shqipëri.

Si mund t’ju kuptoj?

Është fare e thjeshtë, opozita demokratike, gratë shqiptare, artistet, përfaqësuesit e shtypit, popullsia rurale, të rinjtë e Shqipërisë dhe të tjerët denoncojnë me të drejtë korrupsionin në rritje të vazhdueshme dhe çmontimin e sundimit të ligjit dhe demokracisë në Shqipëri. Njerëzit po shpronësohen në mënyrë arbitrare, gratë po vihen nën presion, votuesit po frikësohen dhe shantazhohen, të rinjtë po ikin me mijëra, jo vetëm sepse nuk ka perspektivë ekonomike, por sepse të rinjtë shqiptarë kanë arritur në përfundimin se duan shohin fëmijët e tyre të rriten në një demokraci, në një shtet kushtetues, me fjalë të tjera, në një shoqëri civile. Dhe çfarë bën Soreca? Ai i shkruan një çek bosh regjimit autokratik me një raport pozitiv, siç bëri në rastin e Azerbajxhanit, dhe duke vepruar kështu ai gjithashtu kundërshton qasjen respektuese të shoqërisë civile demokratike të orientuar drejt Evropës në Shqipëri. Si rezultat, ambasadori i BE -së po mbështet faktikisht shkatërrimin e demokracisë në Shqipëri me raporte të tilla eufemike. Ai nuk është i legjitimuar ta bëjë këtë, cui bono? Ky është një problem serioz. Shtetet kombëtare evropiane duhet të veprojnë tani, departamenti i jashtëm i Komisionit të BE -së po dështon gjatë gjithë vijës, veçanërisht në sfondin në Poloni.

Çfarë lidhje ka Polonia me këtë?

Nga kjo kontradiktë, e cila më befason shumë, vij tek ajo që më befason edhe më shumë – kontradikta themelore me idenë e një gjyqësori të pavarur në Shqipëri. Reforma gjyqësore në Shqipëri është e papranueshme në shumë aspekte dhe dëshmon për një paaftësi absolute të ekipit ekzistues të këshilltarëve për të kryer një reformë ligjore. Një gabim themelor u bë në fillim, Ministria Shqiptare e Drejtësisë nuk ishte e përfshirë, por OJQ -të e huaja ishin të përfshira. Për çështjen themelore të heqjes së Gjykatave të Larta, de jure, për një periudhë 4 vjeçare dhe mosfunksionimit të pranuar të Gjykatave Supreme, de facto, në vitet e ardhshme, ekziston veçanërisht një problem i rëndësishëm nga pikëpamja të Kartës së të Drejtave Themelore të BE -së (neni 47 i Kartës dhe neni 19 TEU). Për shembull, vetë Komisioni, i përfaqësuar nga z. Krämer, ka inicuar një numër veprimesh para Gjykatës së Luksemburgut duke pretenduar se reforma gjyqësore polake ka shkelur disa nga parimet themelore të një gjyqësori të pavarur. Në disa të tjera, ajo ka ndërhyrë si palë e tretë. Kjo ka çuar në konfliktin më të madh juridik që një shtet anëtar i BE -së ka pasur me ligjin e Komunitetit që nga viti 1952. Për të kuptuar se çfarë ka të bëjë kjo me reformën gjyqësore në Shqipëri, do të doja të kujtoja rastin e KP -së dhe Këshillin Kombëtar të Gjyqtarëve. Këto raste, të cilat u vendosën më 19/11/2019 nga Dhoma e Madhe e Gjykatës së Drejtësisë të BE -së në Luksemburg, trajtojnë një çështje shumë të rëndësishme për reformën gjyqësore në Shqipëri. Pyetja kryesore ishte nëse Dhoma Disiplinore e Gjykatës Supreme në Poloni, e ngjashme me AKP -në dhe pjesërisht me KP-në në Shqipëri për nga qëllimi dhe funksioni, ishte e pavarur apo jo? Krämer kundërshtoi drejt pavarësinë e SKR në Poloni, por doli para gjykatës së Strasburgut në lidhje me reformën shqiptare në një mënyrë krejt tjetër, duke harruar të gjitha ato parime që ai mbrojti kundër Polonisë në Luksemburg. Pse e bëri atë? Në thelb, është e pakuptueshme ligjërisht. Sidomos duke pasur parasysh faktin se ekzekutivi i Ramës është masivisht i korruptuar, ndryshe nga Polonia. Në këtë drejtim, natyrisht, politizimi ka shumë më shumë gjasa në një mjedis shumë të korruptuar sesa në Poloni, dhe megjithatë BE -ja ka bërë një piruetë në këtë pikë, në mënyrë të papranueshme. Në Poloni, akuza ishte se anëtarët e Dhomës Disiplinore të Gjykatës Supreme në Poloni, zgjidhen nga një organ politik (në këtë rast Presidenti i Republikës). Për më tepër, Dhoma Disiplinore në Poloni është krijuar në baza ad hoc dhe për të zbatuar legjislacionin për reformën gjyqësore, dhe Dhoma Disiplinore në Poloni përbëhet nga gjyqtarë, por të emëruar rishtazi në Gjykatën Supreme, duke anashkaluar gjyqtarët ekzistues dhe gëzon një autonomi të konsiderueshme ndaj Gjykatës së Lartë. A është ndryshe në Shqipëri? Jo. Në Shqipëri, anëtarët e KPK -së dhe AKP -së që gjykojnë gjyqtarët në Shqipëri zgjidhen me konsensus nga një organ politik (Kuvendi). KPK dhe KPA në Shqipëri u krijuan mbi baza ad hoc dhe për të zbatuar legjislacionin për reformën në drejtësi dhe AKP si dhe KPK përbëhen nga persona të sapoemëruar të cilët nuk janë gjyqtarë (me një përjashtim) dhe shumica dërrmuese e të cilëve kanë kurrë nuk kanë qenë gjyqtarë dhe gëzojnë autonomi/pavarësi të plotë nga Gjykata Supreme ose Kushtetuese. Pra, forma ligjore është e ngjashme në strukturë me Shqipërinë dhe Poloninë, ajo politizon sistemin. Gjykata e Luksemburgut deklaroi disa herë se kur të tre këta elementë merren së bashku, gjyqësori i krijuar nuk përbën më një gjykatë të pavarur dhe të paanshme në kuptimin e nenit 47 të Kartës së BE -së. Të tre elementët së bashku janë të pranishëm në rastin e organeve mbikëqyrëse shqiptare, të cilat, sipas analizës së Gjykatës së BE -së, nuk i bëjnë TMK -në dhe AKP -në të pavarura dhe të paanshme. Kështu, një analizë a priori, e kryer nga Gjykata e BE -së sipas nenit 267 TFEU, është e mjaftueshme për të identifikuar problemet në Shqipëri, por edhe në BE.

Pra pyetja është pse Shqipëria trajtohet më mirë se Polonia?

Pse institucionet polake të kontrollit shkelin standardet, megjithëse ato përbëhen ekskluzivisht nga gjyqtarë, ndërsa në Shqipëri, me një përjashtim, nuk përbëhen as nga gjyqtarë? Situata në lidhje me organet disiplinore është e njëjtë në të dy vendet. I gjithë konceptimi dhe zbatimi i reformës në drejtësi është përgjegjësi e qeverisë shqiptare, ekzekutivit, i cili, megjithatë, sipas gjetjeve ndërkombëtare, është më i korruptuari në të gjithë Evropën. Çfarë mund të pritet nga një OJQ e tillë ekzekutive dhe e pa certifikuar. Vetëm kaos. Çfarë bën ambasadori i BE -së, ai shkruan progres raporte. Si rezultat, kaosi rritet. Tani, aktorë të caktuar nga BE -ja argumentojnë se reforma në Shqipëri është e nevojshme për të luftuar korrupsionin dhe prandaj duhet të analizohet nga ky këndvështrim, pra jo nën sundimin e ligjit. Në vetvete, natyrisht, ky nuk është një argument i pranueshëm dhe shkel bazën themelore të traktateve të BE -së. Për më tepër, partia PIS në pushtet në Poloni e justifikon reformën gjyqësore në Poloni si një luftë kundër korrupsionit në gjyqësorin polak. Për më tepër, qëndrimi i BE -së për reformën gjyqësore në Kosovë është vazhdimësi e këtyre qëndrimeve të qëndrueshme të BE -së në përputhje me ligjin e BE -së. Në veçanti, në një konferencë në Shkup në mars 2020, kjo u ngrit edhe një herë me urgjencë, kështu që kjo duhet të zbatohet edhe për Shqipërinë. Për më tepër, vetë Strasburgu ka ngritur aksionet ligjore mbi pavarësinë dhe paanësinë e gjyqësorit vitin e fundit, madje i frymëzuar nga vendimet e tjera në Luksemburg. Është ligjërisht dhe politikisht e papranueshme që Bashkimi Evropian, dhe në veçanti Komisioni, të përplasen me Poloninë dhe të akuzojnë Poloninë se nuk respekton standardet e pavarësisë dhe paanësisë së gjyqësorit, ndërsa në Shqipëri inkurajon dhe mbështet shkeljen e të njëjtave standarde në aspekte të caktuara të reformës gjyqësore me paratë e taksapaguesve nga qytetarët evropianë.

BE-ja mund të pranojë vetëm zbatimin dhe mbështetjen e një modeli në përputhje me BE-në.

Nëse tani disa përfaqësues të BE-së në Shqipëri ose Bruksel kanë një këndvështrim tjetër dhe prodhojnë të ashtuquajturit raporte progresi bazuar në këtë pikëpamje, kjo dëmton Komunitetin Evropian dhe procesin përgatitor për pranimin e Shqipërisë në BE. Ata duhet të japin dorëheqjen. Në të vërtetë, rekomandimi i vetëm që mund t’i bëhet Polonisë është që BE -ja duhet ta trajtojë Poloninë në të njëjtën mënyrë si Shqipëria në sektorin e reformës në drejtësi. Sidoqoftë, Presidentja e Komisionit, të cilin unë e vlerësoj shumë, nuk do të kishte më argument për sanksionet e mundshme. Askush nuk mund ta dëshirojë atë.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të "Shekulli"
mjafton të klikoni: Join our FB Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.

KOMUNITETI SHEKULLI ONLINE: https://www.facebook.com/groups/1381242728701899/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ndërron jetë senatori amerikan, postimi i tij i fundit në Twitter: Zoti e bekoftë Kosovën dhe SHBA-të

Ndërron jetë senatori amerikan, postimi i tij i fundit në Twitter: Zoti e bekoftë Kosovën dhe SHBA-të

Publikuar më 05.12.2021
Është ndarë nga jeta në moshën 98-vjeçare ish-senatori ameri...

Është ndarë nga jeta në moshën 98-vjeçare ish-senatori amerikan dhe ish-kandidati për President, Bob Dole. Ish-senatori ka ndërruar jetë gjatë kohës që ishte në gjumë dhe ende nuk dihen shkaqet e sakta të kësaj humbjeje. Vdekja e Dole u konfirmua nga Fondacioni Elizabeth Dole dhe familja e tij përmes një deklarate të dielën. Dole u […]

Lexo më shumë

Makina përplas këmbësoren, shoferi ia mbath. E plagosura dërgohet me urgjencë në spital

Makina përplas këmbësoren, shoferi ia mbath. E plagosura dërgohet me urgjencë në spital

Publikuar më 05.12.2021
Një 58-vjeçare është përplasur nga një automjet, duke e lënë...

Një 58-vjeçare është përplasur nga një automjet, duke e lënë të plagosur. Ngjarja ka ndodhur në Korçë, ndërsa drejtuesi i mjetit është larguar. E plagosura aktualisht ndodhet në spital jashtë rrezikut për jetën. “Më datë 05.12.2021, rreth orës 16:45, në lagjen nr. 18, Korçë, një automjet ka përplasur shtetasen D. M., 58 vjeçe, banuese në […]

Lexo më shumë

11 efektivë dalin përdorues droge në Tiranë! Ja komisariatet ku kanë rezultuar pozitivë

11 efektivë dalin përdorues droge në Tiranë! Ja komisariatet ku kanë rezultuar pozitivë

Publikuar më 05.12.2021
11 efektivë të Policisë së Shtetit kanë rezultuar përdorues ...

11 efektivë të Policisë së Shtetit kanë rezultuar përdorues droge, nga testimet e kryera në 6 Komisariate të Tiranës. Testimi ka nisur në të gjithë vendin, në mënyrë rastësore dhe do të jetë periodik, pas urdhrit të dhënë nga drejtori i ri i Policisë së Shtetit, Gledis Nano. Disa efektivë kanë kundërshtuar rezultatin e testimit, […]

Lexo më shumë

Pamje të rënda nga momenti kur ushtria vërsulet me makinë drejt protestuesve, vdesin 5 persona (Video)

Pamje të rënda nga momenti kur ushtria vërsulet me makinë drejt protestuesve, vdesin 5 persona (Video)

Publikuar më 05.12.2021
Pesë demonstrues janë vrarë, e të paktën 15 tjerë janë arres...

Pesë demonstrues janë vrarë, e të paktën 15 tjerë janë arrestuar, pasi që forcat e sigurisë në Mianmar kryen aksionin e bastisjes kundër atyre që supozohet se kryen grusht-shtet, raportojnë mediat lokale. Dëshmitarët okularë kanë bërë të ditur për Reuters, se dhjetëra persona janë lënduar e fotografitë dhe videot e publikuara nëpër rrjetet sociale, tregojnë […]

Lexo më shumë

Zetori bie në kanal, humb jetën 55 vjeçari në Fier, plagoset e bija 10 vjeçe

Zetori bie në kanal, humb jetën 55 vjeçari në Fier, plagoset e bija 10 vjeçe

Publikuar më 05.12.2021
Një aksident i rëndë ka ndodhur pasditen e sotme në Fier, nj...

Një aksident i rëndë ka ndodhur pasditen e sotme në Fier, një një 55-vjeçar ka humbur jetën, ndërsa vajza e tij e mitur 10 vjeçe është plagosur. Sipas policisë, 55-vjeçari ishte duke drejtuar mjetin e tij zetor, kur ka rrëshqitur dhe është rrëzuar në kanal. “Sot rreth orës 15:40, shtetasi B. H., 55 vjeç, banues […]

Lexo më shumë

Shoferi humb kontrollin e mjetit dhe del nga rruga, plagosen tre pasagjerët. Detajet e aksidentit

Shoferi humb kontrollin e mjetit dhe del nga rruga, plagosen tre pasagjerët. Detajet e aksidentit

Publikuar më 05.12.2021
Tre persona, pasagjerë në një automjet kanë mbetur të plagos...

Tre persona, pasagjerë në një automjet kanë mbetur të plagosur si pasojë e një aksidenti. Ngjarja ka ndodhur pasditen e kësaj të diele në rrugën Elbasan-Peqin, ku shoferi i makinës, një 23-vjeçar ka humbur kontrollin e mjetit duke dalë nga rruga. Të plagosurit janë të moshës 48, 52 dhe 21 vjeç, të cilët u dërguan […]

Lexo më shumë

Shënohet 1 viktimë nga Covid-19 në Kosovë, ja sa raste të reja janë shënuar brenda 24 orëve të fundit

Shënohet 1 viktimë nga Covid-19 në Kosovë, ja sa raste të reja janë shënuar brenda 24 orëve të fundit

Publikuar më 05.12.2021
Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë ...

Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton Gazeta Express. Gjatë kësaj kohe janë raportuar edhe 3 raste të reja të infektuara me këtë virus. Kështu është bërë e ditur nga Ministria e Shëndetësisë. Gjatë kësaj kohe janë shëruar 4 persona nga COVID-19.

Lexo më shumë

Skandali në Greqi, si u pajis me pasaportë false porositësi i vrasjes së komisarit Artan Cuku për t’i shpëtuar ekstradimit

Skandali në Greqi, si u pajis me pasaportë false porositësi i vrasjes së komisarit Artan Cuku për t’i shpëtuar ekstradimit

Publikuar më 05.12.2021
Të tjera detaje dalin në dritë në lidhje me skandalin e pasa...

Të tjera detaje dalin në dritë në lidhje me skandalin e pasaportave në Greqi. Bledar Jambelli allias Rikardo Muho, porositësi i vrasjes së Komisar Artan Cukut, rezulton të jetë pajisur me identitet grek fals nga grupi kriminal që u ndryshonte identitetin kriminaleve shqiptare me qellim që t’i shmangeshin drejtësisë. Bledar Jambelli kishte siguruar në Xania […]

Lexo më shumë