Qumështi me yndyrë, më i mirë për zemrën

Një grup hulumtuesish në Universitetin e Kopenhagës në Danimarkë ka zbuluar se qumështi me yndyrë të plotë rrit nivelet e kolesterolit “të mirë”.

Kolesteroli i lartë shoqërohet me rritjen e rrezikut të sëmundjeve koronare të zemrës, goditjeve dhe sëmundjeve vaskulare.

Kolesteroli i mirë ka një efekt pozitiv duke hequr kolesterolin e keq nga arteriet.

Të tjera

Emri i kompromisit

Nga Veton Surroi Në fillim të pluralizmit në ish-Jugosllavi, në Prishtinë mblidheshin partitë politike shqiptare gjithandej Jugosllavisë. Sa herë që…

Abissnet