Neritan Gjergo

21.04.2017
Nga Neritan Gjergo Çmimi i apartamenteve në Tiranë u rrit me 3.3% në 6-mujorin e dytë të vitit të shkuar, ndërkohë që në bregdet është shënuar një rënie e lehtë. Ky ndryshim është paralajmë...
20.04.2017
Nga Neritan Gjergo Me ndryshimin e strukturës së territorit në vend dhe miratimin e ligjeve të reja të territorit sipas modelit të 61 bashkive, ka ndryshuar edhe harta e dhënies së lejeve të legalizim...
19.04.2017
Mësuesit e arsimit parashkollor dhe ciklit të ulët jo vetëm që nuk përfitojnë rritjen e pagës, por atyre u është zbritur vlera e pagës me të cilën paguheshin deri dje. Kjo ka ndodhur për shkak të k...
19.04.2017
Nga Neritan Gjergo Bashkitë që kanë të miratuar planin urbanistik, falë udhë zimit të ri që ka hyrë në fuqi dje, duhet t’ia vënë atë në dispozicion ALUIZNI-t dhe ky i fundit nuk mund të kryej...
18.04.2017
Nga Neritan Gjergo Në radhën e dëmshpërblimeve të këstit të shtatë dhe të tetë numërohen afro 400 ish-të dënuar që nuk kanë plotësuar dokumentacionin, e për rrjedhojë po mbajnë të bllokuar ...
17.04.2017
Nga Neritan Gjergo Me zbardhjen e vendimeve të reja të Agjencisë së Pronave për dosjet e vitit 1995, do të ketë edhe një rend pagesash e një rregullore që duhet të zbatohet për kompensimin....
16.04.2017
Ministria e Financave ka publikuar listën e trashëgimtarëve të ish të përndjekurve politikë dhe statusin e dosjeve për secilin emër, të cilët do të përfitojnë nga fondi i shpërblimit. Bëhet fjalë...
15.04.2017
Nga Neritan Gjergo Familjet që do përfitojnë banesa sociale do përzgjidhen përmes një sistemi pikësh, ku do merren parasysh disa elemente, nga zotërimi apo jo i një shtëpie, kushtet familjare, rreziq...
15.04.2017
Nga Neritan Gjergo Dje në media, ashtu si dhe në gazetën “Shekulli” qarkulloi lajmi se ndaj kryetarit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ishte duke u organizuar një skenar për vrasjen e tij. Gaze...
14.04.2017
Nga Neritan Gjergo Çmimi i siguracionit të makinave, duket se për të paktën edhe një vit, do të mbetet me tarifa fikse, për të cilat, sikurse ka ndodhur do të vendosin kompanitë e sigurimeve. Edhe p...
13.04.2017
Nga Neritan Gjergo Ndryshon formula për dhënien e banesave sociale. E programuar për t’u ardhur në ndihmë një numri të madh familjesh, të cilat përllogariten të jenë më tepër se 35 mijë, Mi...
12.04.2017
Nga Neritan Gjergo Një hartë e re me regjistra dixhitale të kadastrave, do t’i japë fund problematikës së pronave sipas ligjit 7501. Kjo nismë e propozuar nga Agjencia e Trajtimit të Pronave,  në m...
10.04.2017
Nga Neritan Gjergo Publikohet lista e  emrave të pronarëve për vendimet e viteve 1995, për të cilat janë gati 5357 dosje për kompensim financiar, duke e çuar numrin e vendimeve të dhëna në 9282. ...
08.04.2017
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave ka publikuar listën e objekteve që do të shërbejnë për kompensimin fizik, pas inventarizimit të pronave në vend. Me ligjin e ri, kompensimi fizik do ...
06.04.2017
Nga Neritan Gjergo Punonjësit e Bashkisë së Tiranës do të përfitojnë rritje të pagave. Bashkia e Tiranës i është bashkuar vendimit të qeverisë, duke propozuar një rritje progresive, ku shtesa më...
05.04.2017
Nga Neritan Gjergo Brenda 10 ditëve më shumë se 5000 pronarë që kanë bërë kërkesë për njohje pronësie në vitin 1995 do të mësojnë vlerën e kompensimit, të shqyrtuar nga Agjencia e Trajtimit t...
04.04.2017
Nga Neritan Gjergo Kompanitë e huaja transferuan mbi 200 milionë euro fitime nga Shqipëria gjatë vitit të kaluar. Shifra, e cila është thuajse sa 2 për qind e Prodhimit Kombëtar u bë publike nga Bank...
04.04.2017
Nga Neritan Gjergo Vendimi për shtesat në pagë për personelin akademik në In stitucionet Publike të Arsimit të Lartë është bërë zyrtar dje, ndërsa janë botuar edhe tabelat e plota me pagat e reja...
03.04.2017
Nga Neritan Gjergo Rritja graduale e moshës dhe vjetërisë në punë ndikojnë drejtpërdrejt në masën e pensionit të pleqërisë, duke qenë se janë dy prej përbërësve të formulës për përllogarit...
31.03.2017
Nga Neritan Gjergo Me ndryshimin e strukturës së territorit në vend dhe miratimin e ligjeve të reja të territorit sipas modelit të 61 bashkive, do të zgjerohet edhe harta e dhënies së lejev...
31.03.2017
Nga Neritan Gjergo Taksat që drejtuesit e automjeteve nuk i kanë paguar nga viti 2011 deri në 2015-ën do të falen. Vlera e taksave që propozohet të fshihen arrin në 5.3 miliardë lekë dhe përfitu...
29.03.2017
Nga Neritan Gjergo Pas diskutimit nen për nen të projektligjit të faljes fiskale, Komisioni i Ekonomisë miratoi atë së bashku me disa ndryshime të reja, të cilat nuk ishin parashikuar më herët. K...
29.03.2017
Nga Neritan Gjergo Të gjithë pronarët që kanë dorëzuar dosjet për kthimin dhe kompensimin e pronave në vitin 1995 do të mësojnë masën e kompensimit ose problematikat (nëse kanë), brenda kësa...
28.03.2017
Nga Neritan Gjergo Falja e borxheve tatimore dhe doganore për biznesin dhe individët do të shtyhet deri më 31 dhjetor të këtij viti.  Në total, borxhi fiskal deri në fund të 2016-s është 172.5 ...
28.03.2017
Nga Neritan Gjergo Fituesit  e lotarisë amerikane këtë vit do të shpallen, duke nisur nga data 2 maj, ndërsa Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka dhënë një njoftim shumë të rëndë...
27.03.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria do të rrisë edhe një herë pensionet brenda vitit 2017. Vendimi për indeksimin e pensioneve është parashikuar të miratohet nga qeveria në korrik, ndërsa rritja propozohe...
26.03.2017
Nga Neritan Gjergo Certifikata e pronësisë për ndërtimet pa leje dhe për tokën mbi të cilën është kryer ndërtimi do të jepet brenda 10 ditëve dhe qytetarët  nuk do të shkojnë më në Zyrë...
25.03.2017
Drejtoria e përgjithshme e ALUIZNI-t sipas vendimit të ditës së martë, të miratuar nga Këshilli i Ministrave ka bërë publike listën e emrave të 790 personave që përfitoj në shpërblim, pasi sipërfa...
24.03.2017
Nga Neritan Gjergo Të gjithë ish-pronarët që kanë një vendim për njohjen e pro nës nga Agjencia e Trajtimit të Pronave për të përfituar kthimin ose kompensimin - duhet të paraqiten pranë Agjencis...
24.03.2017
Nga Neritan Gjergo Deri në muajin qershor, kohë kur mbyllet man dati 4-vjeçar i qever isë, do të legalizohen në të gjithë vendin 15 mijë banesa, ose e thënë do të mbyllet procesi i legalizimeve në...
22.03.2017
Nga Neritan Gjergo Ndryshon sërish rregullorja për Zhvillimin e Territorit. Përmes një vendimi të mi ratuar dje nga qeveria, për aplikimet e lejeve të ndërtimit është zgjeruar lista e kërkesave pë...
22.03.2017
Agjencia e Trajtimit të Pronave ka miratuar fondin që do të ndajë nga sot për pronarët që u është zënë toka nga ndër timet informale. “Shekulli” boton emrat e 976 përfituesve të shpërndarë në...
20.03.2017
Neritan Gjergo Puna për ndarjen e fondit të pronave të vënë në dispozicion vazhdon pranë Agjencisë së Trajtimit të Pronave. Tashmë shqyrtimi për dosjet e viteve 1993-1994 ka mbaruar, dhe shumë sh...
17.03.2017
Nga Neritan Gjergo Disa javë pas miratimit të vendimit të Këshillit të Ministrave për legalizimin e shtesave në kate në pallate, Ministrja e Zhvilllimit Urban, Eglantina Gjermeni dhe Drejtori i Përgji...
17.03.2017
Nga Neritan Gjergo Aplikimet e kryera jashtë afatit, të arkivuara prej afro 3 vitesh në Ministrinë e Drejtësisë, do të përfshihen në skemën e dëmshpërblimit. Por nga kjo mundësi e dytë nuk do të...
16.03.2017
Nga Neritan Gjergo Rreth 3220 punonjës të policisë së Burgjeve do të përfitojnë rritje të pagës së tyre mujore. Pas dokumentit të hartuar nga grupi i punës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të ...
16.03.2017
Nga Neritan Gjergo Në të 61 bashkitë e vendit do të ndryshojnë rregullat për taksat por dhe administrimin e pushtetit vendor. Qeveria ka miratuar një projektligj, në të cilin përcaktohen detyrat e re...
15.03.2017
Nga Neritan Gjergo Në lidhje me problematikën që hasin shumë persona në sigurimin e dokumenteve të duhura, Instituti i  Sigurimeve Shoqërore ka detajuar procedurat, rregullat dhe institucionet ku duhet...
13.03.2017
Nga Neritan Gjergo ‘Në fund të botës’, por edhe ‘vendi më i mirë në botë’, ‘si përrallë’. Këto janë tre cilësimet kryesore që dëgjon mbi Australinë, nga të huaj por edhe nga shqipta...
12.03.2017
Nga Neritan Gjergo Ankesat për mbivendosjen e pronave, qoftë në apartamente apo dhe në trojë, mbesin çështjet më të shpeshta në gjykata por dhe në hipotekë. Dokumentet e firmosura në vite prej ATP...
10.03.2017
Nga Neritan Gjergo Edhe pse ka kërkuar “amnisti” fiskale, komuniteti i biznesit nuk ka rënë dakord me pro jektligjin e qeverisë për faljes fiskale. Dhoma e Tregtisë dhe - Industrisë së Tiranës, q...
09.03.2017
Nga Neritan Gjergo Italia synon të krijojë 20 mijë vende në sektorin Call Center brenda kufijve të saj, përmes propozimit për të subvencionuar sigurimet shoqërore. Të paktën ky është synimi i shte...
09.03.2017
Nga Neritan Gjergo Miratohet vendimi për rritjen e pagave në administratë. Fillimisht lajmin e ka bërë të ditur ministri i Financave Arben Ahmetaj, i cili ka thënë se  është jetësua rritja në mas...
08.03.2017
Nga Neritan Gjergo Taksa e ndikimit në infrastrukturë pritet që të llogaritet sipas ndryshimeve të reja që parashtron projektligji “Për planifikimin e zhvillimin e territorit” i diskutuar dje në Ko...
08.03.2017
Nga Neritan Gjergo Vendimi i Këshillit të Ministrave për ngushtimin e diferencave të pensioneve, me anë të të cilit rriten pensionet për afro 3000 pensionistë, është publikuar tashmë në Fletoren Z...
07.03.2017
Nga Neritan Gjergo Brenda muajit qershor ish-të dënuarit politikë do të përfitojnë të gjitha këstet e dëmshpërblimit, por ky lajm nuk mund të pohohet edhe për trashëgimtarët e tyre. Garancinë p...
06.03.2017
Nga Neritan Gjergo Sipas raportit të fundit të Zyrës Evropiane të Punësimit, (EU RES), vendet nordike si Nor vegjia, Danimarka dhe Suedia kanë mungesë të ekspertëve kryesorë, si për inxhinierë, më...
04.03.2017
 Nga Neritan Gjergo Llogaritja për pagat në strukturën e Shtetit, tashmë ka për funduar dhe vendimi për ndryshimet pritet policisë së - të merret brenda dy javëve në vijim. Sipas tabelës së Minis...
03.03.2017
Nga Neritan Gjergo Pensionet e periudhës 1996 janë rritur sërish falë rilloga ritjes që ka bërë Instituti i Sigurimeve Shoqërore, e që janë miratuar me vendim qeverie dy ditë më parë. Rritja mbër...
02.03.2017
Nga Neritan Gjergo Pensionet e vitit 1996 janë rillogaritur nga Këshilli Administrativ i Institutit të Sigurimeve Shoqërore, i cili ka kërkuar që të shtohen me shuma fikse, në kufirin ndërmjet 14 089 ...
02.03.2017
Nga Neritan Gjergo Ministria e Arsimit ka vendosur që gjatë këtij viti të punësojë 1500 mësues praktikantë në të gjithë vendin, të cilëve pas mbylljes së fazës së praktikës u lind e drejta pë...
01.03.2017
Nga Neritan Gjergo Regjistrimi i objekteve të legal izuara, tashmë bëhet për 10 ditë që nga momenti i marrjes së lejes, ndërsa e gjithë proce dura kushton 5000 lekë. Ndërkohë, regjistrimi i pasuris...
28.02.2017
Nga Neritan Gjergo Regjistrimi i pasurisë, ndarja ose përpjesëtimi i saj, në Zyrat e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme mund të kryhet brenda 15 ditëve, me një kosto prej 700 lekësh dhe pa pritu...
27.02.2017
Nga Neritan Gjergo Kanadaja ka njoftuar ndryshime rrënjësore në politikën ndaj emigracionit, duke pranuar për të dytin vit radhazi, 305 mijë emigrantë. Në paketën e miratuar nga qeveria kanadeze, sht...
27.02.2017
Nga Neritan Gjergo Banorët që ndërmorën vendimin historik për të udhëtuar më shumë se 120 km më këmbë, nuk do të dorëzohen derisa vendimi për kompensimin e tyre në masën 100 për qind të bëh...
26.02.2017
Nga Neritan Gjergo Parlamenti ka nisur shqyrtimin e projektligjit për shtyrjen e afatit të shqyrtimit të dosje ve të ish të dënuarve politikë të cilët kanë aplikuar për të - përfituar dëmshpërbl...
25.02.2017
Nga Nertian Gjergo Publikohet procedura për kalimin nga regjistrat hipotekore në sistemin e regjistrimit për pasurinë e paluajtshme. Në një njoftim portali e-Albania shkruan se “Shërbimi elektronik u ...
25.02.2017
Nga Neritan Gjergo Vendimi për indeksimin e pen sioneve këtë vit është spos tuar me afro 5 muaj, ndryshe nga vitet e tjera, kur indeksimi i pensioneve ndodhte në korrik, këtë vit ai do të fillojë që...
24.02.2017
Nga Neritan Gjergo Projekti më i ri i Ministrisë së Inovacionit dhe Administratës Publike për ndërtimin e kadastrës dixhitale është gati. Kadastra do të shërbejë si bazë infrastrukturore për zgji...
23.02.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka miratuar numrin e punonjësve dhe praktikantëve që do të punojnë me kontratë të përkohshme në institucionet publike përgjatë vitit 2017, duke bërë një ndërhyrje të ...
23.02.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka miratuar për 640 mijë pensionistë indeksimin e pensioneve në masën 3 për qind. Vendimi është marrë dje në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, ndërkohë që “Shekul...
22.02.2017
Nga Neritan Gjergo Ndryshon e gjithë praktika e ndarjes së dëmshpërblimit për ish-të përndjekurit. Duke nisur nga sot, të dënuarit që janë gjallë dhe trashëgimtarët nuk do ta kenë më të nevojs...
22.02.2017
Nga Neritan Gjergo Projektligji i Ministrisë së Financave për faljen e gjobave për makinat, bizneset dhe sigurimeve shoqërore miratohet sot në qeveri. Sipas variantit të propozuar, të cilin e sqaroi dh...
21.02.2017
Nga Neritan Gjergo Kontributet e detyrueshme të sigurimeve shoqërore për personin e vetëpunësuar, përfshirë punëdhënësin e vetëpunësuar do të llogariten si përqindje mbi një pagë bruto, jo më ...
19.02.2017
Neritan Gjergo Janë 89 pronarë në qarqet më të mëdha të vendit, për të cilët ATP ka zbardhur shumën e kompensimit në vlerën 183 milionë lekë së bashku me procedurat për ndarjen e fondit. Pasi ...
19.02.2017
Neritan Gjergo Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare i ka dërguar qeverisë ndryshimet në ligjin për sigurimin e detyrueshëm, ku përfshin edhe zbatimin e sistemit të ri Bonus-Malus të sigurimit të makin...
18.02.2017
Nga Neritan Gjergo Këshilli Kombëtar i Punës nuk arriti në një konkluzion lidhur me nivelin e rritjes së pagës minimale, pasi ky vendim pritet të zyrtarizohet pas konsultimeve me Fondin Monetar Ndërko...
18.02.2017
Agjencia e Trajtimit të Pronave ka nxjerrë dy vendime të rëndësishme në favor të pronarëve. Përmes tyre do të jenë gjithsej 140 pronarë ose trashëgimtarë që do të përfitojnë nga fondi financiar ...
17.02.2017
Nga Neritan Gjergo Rreth 1000 qytetarë të Tiranës në pamundësi për të blerë një banesë, apo zgjeruar hapësirën e banesës ku jetojnë  do të mund të përfitojnë nga programi i Bashkisë...
16.02.2017
Nga Neritan Gjergo Sistemi i ri për llogaritjen e siguracionit të makinave do të penalizojë të gjithë ata që kanë kryer një aksident. Teksa debati për pagesat e sigurimeve ndizet sa herë që shoqër...
16.02.2017
Nga Neritan Gjergo Lejet për të ndërtuar një apartament, apo ndryshime në banesën aktuale do të jepen në një procedurë më të thjeshtësuar. Ndërsa për punimet e vogla nuk do të ketë taksë të ...
15.02.2017
Nga Neritan Gjergo Përpos vendimi për rritjen e pagave dhe pensioneve, qeveria pritet të ndryshojë pas 3 viteve edhe pagën minimale në shkallë vendi. Për të vendosur shifrën e rritjen, do të jetë K...
13.02.2017
Nga Neritan Gjergo Llogaritja për pagat në struk turën e Policisë së Shtetit dhe Forcave të Armatosura, tash më ka përfunduar dhe nga muaji mars, këto kategori do të marrin mesatarisht 11 mijë me le...
12.02.2017
Nga Neritan Gjergo Rregullat për banesat, që do të përfshihen në pro cesin e legalizimeve dhe të atyre që nuk do të le johet të marrin tapinë, - - do të ndryshojnë. Burimet kanë bërë të ditur s...
10.02.2017
Nga Neritan Gjergo Gjashtëmbëdhjetë bashki gjatë dekadës së ardhshme do të ndryshojnë rrënjësisht, falë investimeve dhe ndërhyrjeve që do të bëhen në shumë sektorë. Bëhet fjalë për bashkit...
09.02.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria shtyn deri më 31 dhjetor 2017 afatin e fundit të dorëzimit të dosjeve të të përndjekurve politikë për të përfituar dëmshpërblim për vitet e burgut. Kjo është hera e t...
08.02.2017
Nga Neritan Gjergo Konsumatorët familjarë do të paguajnë energjinë çdo muaj, bazuar në mesataren e konsumit të atij muaji në tre vitet e fundit. Në fund të tremujorit, kur të kryhet leximi, ata do...
07.02.2017
Nga Neritan Gjergo Vendimi për rritjen e pensioneve për 650 mijë pensionistë në të gjithë vendin është në fazën e fundit të llogaritjeve dhe pritet të zbardhet i plotë javën e ardhshme në Kësh...
04.02.2017
Nga Neritan Gjergo Rreth 534 milionë euro është dëmi i shkaktuar ndaj buxhetit të shtetit për periudhën kohore 2013-2015. Shuma bëhet me dije në raportin e fundit të Kontrollit të Lartë të Shtetit...
04.02.2017
Nga Neritan Gjergo Institucionet e administratës shtetërore, pjesë e shërbimit civil gjatë këtij viti do të rekrutojnë 1082 punonjës. Propozimi i Ministrit të Shtetit për Inovacionin dhe Administrat...
03.02.2017
Nga Neritan Gjergo Dosjet e pronave për të cilat është bërë rivlerësimi i çmimit në bazë të ligjit të shfuqizuar prej gjykatës kushtetuese duhet të rillogariten. Agim Toro, sekretari i përgjiths...
03.02.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria miratoi programin makroekonomik fiskal për periudhën 2018-2020. Do kumenti përmban planin e qeverisë për shpërndarjen e - shpenzimeve deri në fund të vitit 2020, duke përcak...
02.02.2017
Nga Neritan Gjergo Edhe pse kanë pritur prej 23 vitesh për kompensimin e pronës, më shumë se 1500 kërkues do të kompensohen ndryshe nga të tjerët, për shkak të mungesës së dokumenteve që pranon A...
01.02.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria prezantoi programin më të fundit të titulluar “Projekti një miliard euro”, i cili parashikon investimet në infrastrukturën publike, ku përfshihen ndërtimi i rrugëve, shk...
31.01.2017
Nga Neritan Gjergo Zbardhja e vendimit të Gjykatës Kushtetuese, ku kërkohej shfuqizimi i pikës 3 dhe 5 të nenit 6 në ligjin “Për trajtimin e pronës dhe përfundimin e kompensimit”, nuk e ka bllokua...
30.01.2017
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave zbardh listën e re të dosjeve, të cilat janë në radhën e kompensimeve të këtij viti. Secila prej dosjeve të dorëzuar nga pronarët 23 vjet më par...
28.01.2017
Nga Neritan Gjergo  Subjektet e vetëpunësuara, bizneset e vogla dhe profe sionet e lira do të përfshihen në një sistem të ri të pagimit të sigurimeve shoqërore dhe - shëndetësore. Pas vendimit të...
27.01.2017
Nga Neritan Gjergo Gjobat dhe taksat e papaguara para datës 31 dhjetor 2010 do të falen. Ndërsa për dënimet administrative të vendosura nga data 1 janar 2011 deri në dhjetor 2014, do të paguhen vetëm ...
25.01.2017
Nga Neritan Gjergo Gjermania është e gatshme ti jap mundësi punësimi qindra studentëve dhe nxënësve të shkollave profesionale. Përfaqësuesit e qendrës Gjermane të Informacionit për Emigracion, në...
25.01.2017
Nga Neritan Gjergo “Në vitin 2017 avancojmë reforma të tjera të rëndësishme, siç është ajo në drejtësi, reforma administrative territoriale përmes një mbështetje të rëndësishme për njësit...
24.01.2017
Nga Neritan Gjergo Rasti i incidentit në ashensor që i mori jetën para disa ditësh një nëne 29-vjeçare nuk është i vetmi në kryeqytet. Madje, me shumë gjasë të gjithë banorët e pallateve të nd...
24.01.2017
Nga Neritan Gjergo Subjektet të cilët para vitin 2011 nuk kanë paguar detyrimet në shtet, qofshin taksa vendore apo të tjera do të amnistohen.  Megjithatë dhe për ta nuk do të falet çdo faturë. Min...
23.01.2017
Nga Neritan Gjergo Prej muajit janar 2017, qytetarët që janë të interesuar të apliko jnë për leje ndërtimi përmes sistemit elektronik të lejeve, në portalin e-Albania mund të nënshkruajnë elektro...
20.01.2017
Nga Neritan Gjergo Viti 2017 do të jetë i fundit i kalvarit të viteve të pritjes së dëmshpërblimeve për ish-të dënuarit politikë, të cilat do t’u hapin rrugë trashëgimtarëve në vitet në viji...
19.01.2017
Nga Neritan Gjergo Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar dy pika të ligjit për trajtimin dhe kompensimin e pronave, por ky vendim prek vetëm ato dosje për të cilat Agjencia e Trajtimit të Pronave nuk është s...
18.01.2017
Nga Neritan Gjergo Për punimet në mjediset e brendshme të banesave apo dhe në riparimin e fasadave do të duhet të merret konfirmimi nga bashkitë. Me ndryshimet në ligjin për planifikimin e territorit ...
17.01.2017
Nga Neritan Gjergo Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka miratuar strukturën e personelit mbështetës, për shkak të zgjedhje vendore që do të mbahen në muajin qershor. Gjithësej do të jenë 338 punonjës ...
16.01.2017
Nga Neritan Gjergo Në fillim të këtij viti, Enti Kombëtar i Banesave bëri vlerësimin e çmimeve për apartamentet në të gjithë vendin, përfshirë edhe 32 zonat kadastrale të Tiranës. Ajo çka ra n...
14.01.2017
Nga Neritan Gjergo Tashmë është zyrtare që pensionet për 650 mijë pensionistë në të githë vendin do të jenë më të larta nga 1 marsi. Ministria e Financave është në fazën e fundit të llogarit...
13.01.2017
Nga Neritan Gjergo Rreth 30 mijë familje në të gjithë vendin që kanë blerë shtëpi në pallate ku është shkelur leja e ndërtimit nga pronarët do të pajisen me hipotekën e shtëpive. Sipas të dhë...
12.01.2017
Nga Neritan Gjergo Rreth 30 mijë familje, të cilët jetojnë në pallate do të pajisen me hipotekën e shtëpisë. Bëhet fjalë për atë kategori familjesh apo individësh, të cilët për faj të ndërtu...
11.01.2017
Nga Neritan Gjergo Tarifa që do të paguhet për çdo aplikim për të realizuar punime me qëllim ndërtimi në Bashkinë e Tiranës, me metodën e re të kërkesave online për leje do të jetë 1 për qind...
10.01.2017
Qendra Kombëtare e Edukimit në Vazhdim ka publikuar listën e stomatologëve që kanë fituar kreditet minimale në vitin e fundit të programit të parë të certifikimit. Në total janë 1812 punonjës, të c...
09.01.2017
Nga Neritan Gjergo Të gjithë qytetarët që janë të interesuar të aplikojnë për leje ndërtimi përmes sistemit elektronik të lejeve mund të identifikohen në portalin e-Albania si dhe të nënshkruaj...
07.01.2017
Nga Neritan Gjergo Çmimet e llogaritura nga Enti Kombëtar i Banesave, dhe nuk pëfshijnë një sërë elementesh, çka do të thotë se ato janë disa mijë lekë nën çmimin real të tregut. Duke mos marr...
06.01.2017
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka gati një projekt, i cili vendos rregulla të reja dhe masa të forta për au tomjetet që dëmtojnë mje disin mbi parametrat e lim- - - ituara nga Bashkimi Europian. Bëhet fjal...
05.01.2017
Nga Neritan Gjergo  Zbardhet kosto mesatare e ndërtimit të banesave nga Enti Kombëtar i Banesave si dhe vlerat mesatare të shit-blerjeve në tregun e lirë për vitin 2016, në të gjithë vendin. Sipas u...
30.12.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli Bashkiak, pas një seance maratonë të shoqëruara me debate te ashpra, miratoi me votat e shumicës Planin e Përgjithshëm Vendor. Plani parashikon në total 13 projekte strateg...
29.12.2016
Nga Neritan Gjergo Nga 1 shtatori 2016, kur hyri në fuqi aplikimi online për lejet e ndërtimit, numërohen afro 700 kërkesa për ndër time, ndërsa me miratimin e Planit të Përgjithshëm Kombëtar të T...
28.12.2016
Nga Neritan Gjergo Tashmë është fakt që Rruga e Kombit nuk do të na heqë nga xhepi vetëm paratë për karburantin, por edhe një tarifë që për herë të parë paguhet në një rrugë shqiptare. Kontr...
28.12.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave ka hapur proceduat për pran imin e kërkesave të pronarëve që u është - zënë toka nga ndërtimet pa leje. 905 pronarët, emrat e të cilëve u bënë...
27.12.2016
Nga Neritan Gjergo Për të fituar të drejtën e pensionit, rreth 4000 persona i janë drejtuar gjykatës. Problematika më e hasur është ajo e mungesës së viteve të punës, fshirja e të dhënave gjatë...
25.12.2016
Nga Neritan Gjergo Nga 1 janari i 2017 licencat e vjetra nuk do jenë funksionale, pasi hyn në fuqi ligji i ri për transportin e pasagjerëve me autobus mes qyteteve. Ligji i ri për transportin ndërqytetë...
24.12.2016
Nga Neritan Gjergo Me miratimin e Planit të Përgjithshëm Kombëtar dhe zyrtarzimin e dokumentit, tashmë Shqipëria ka edhe një sistem të ri e të integruar për lejet ndërtimore. Dokumenti, i planifikua...
23.12.2016
Nga Neritan Gjergo Rreth 126 mijë kontratat që përfitojnë nga falja e kamatëvonesave janë renditur një për një nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike. Numrat e kontratave mund të lexo...
23.12.2016
Nga Neritan Gjergo Me rastin  festave të fundvitit, ambasada amerikane ka njoftuar një ndryshim procedurash për dhënien e vizave amerikane, duke rritur kategorinë e përfituesve. Kjo sa i përket vizave ...
21.12.2016
Nga Neritan Gjergo Brenda muajit dhjetor, rreth 643 000 mijë pensionistë dhe familjet e varfëra në të gjithë vendin do të tërheqin shpërblimet për festat e fundvitit. Në Fletoren Zyrtare është pub...
21.12.2016
Nga Neritan Gjergo Aplikimi i formulës së kompensimit pro gresiv për pronarët, do të jetë prioriteti krye sor i Agjencisë Tra- - - jtimit të Pronave në vitin 2017, çka do të mundësojë përshpejtim...
20.12.2016
Nga Neritan Gjergo Vetëm ata që kanë paguar në mënyrë të rregullt energjinë dhe kanë zbatuar detyrimet e aktmarrëveshjeve do të përfitojnë nga nisma e fundit për faljen e kamatëvonesave. Kjo do ...
19.12.2016
Nga Neritan Gjergo Pas shpërblimeve me rastin e festave të fundvitit me 6 mijë lekë për pensionistët dhe 2 mijë lekë për familjet në nevojë, kryeministri Edi Rama dha dje edhe një tjetër lajm të ...
19.12.2016
Nga Neritan Gjergo Që nga muaji nëntor, ushtarakët debitorë, tashmë kanë rënë në paqe, teksa haku i tyre po ndahet me përpikëri nga Instituti i Sigurimeve Shoqërore. Drejtoresha e Përfitimeve e k...
18.12.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave ka për funduar studimin për rri tjen e pagave në Policinë e Shtetit. Sipas të dhëave zyrtare, inspektorët dhe nëninspektorët do të kenë përfitimin më të l...
17.12.2016
Një nga koncesionet më të debatuar sot për sot është edhe ai i laboratorëve. Sipas këtij plani, qeveria synon të japë me koncesion të gjithë laboratorët e analizave të shërbimit spitalor, të gjith...
08.03.2017
Qeveria ka miratuar këtë të mërkurë rritjen e pagave, e cila shkon deri në 10 për qind. Bëhet e ditur se përfitues janë punonjësit e administratës, arsimtarët të cilët do të marrin më shumë...
17.12.2016
Nga Neritan Gjergo Mbikëqyrja “online” e in dustrisë së Lojërave të Fatit do të kryhet nga një kompani private. Pas vendimit të Këshillit të Ministrave në shtator, që i hapi rrugën këtij proc...
16.12.2016
Nga Neritan Gjergo Shpërblimet për vitin e ri do të ndahen brenda muajit dhjetor. Këtë e kanë konfirmuar burimet pranë Këshillit të Ministrave, teksa pritet që fondi ti kalojë për zbatim Institutit...
16.12.2016
Pas vendimit të qeverisë, Drejtoria e ALUIZNI-t ka publikuar listën me 1000 pronarët që marrin tapitë për sipërfaqen e tokës ku kanë ndërtuar pa leje. “Shekulli” boton listën emrave, të përfitue...
15.12.2016
Nga Neritan Gjergo Vitin e ardhshëm kalimi përmes Rrugës së Kombit do të bëhet me pagesë. Qeveria ka miratuar dje kontratën e dhënies me koncesion, për përfundimin e Rrugës Durrës-Kukës- Morinë ...
15.12.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria vendos masën e shpërblimit të fundvitit për pensionistët. Duke iu referuar dy viteve të fun dit të mandatit, shpërblimi për më shumë se 600 mijë të moshuar ka qenë në ...
14.12.2016
Nga Neritan Gjergo Pas kërkesave të vazhdueshme të biznesit por me gjasë edhe në prag fushate, qeveria në buxhetin e 2017-s do të rrisë për herë të parë pas 3 vjetësh edhe pagën minimale. rritja ...
13.12.2016
Nga Neritan Gjergo Mosmarrëveshjet mes aleatëve në qeverisje kanë bërë që të ketë dy qëndrime për vendosjen e akcizës së gazit të lëngshëm që përdoret për automjetet. Ndërkohë, në Komisio...
12.12.2016
Nga Neritan Gjergo Pas miratimit të vendimit për shpërblimin e 900 pronarëve që u janë prekur tokat nga ndërtimet informale, Agjen cia e Trajtimit të Pronave ka - zbardhur dokumentacionin që duhet plo...
11.12.2016
Nga Neritan Gjergo Shumë shpejt pritet që Qeveria të miratojë një vendim të ri për rritjen e pensioneve, duke përfshirë në skemë edhe 3 mijë pensionistë të tjerë, që kanë dalë në pension n...
10.12.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli i Ministrave ka miratuar 905 emrat të cilët do të marrin dëmshpërblimin për tokën e zënë nga ndërtimet informale. Bëhet fjalë për banorët në qarkun e Tiranës, Elbas...
09.12.2016
Nga Neritan Gjergo Ndryshimet në  ligjin Italian për sektorin “Call Center”,  sigurisht që do të lëkundin  kompanitë që operojnë në Shqipëri, por ndryshe nga sa është interpretuar për largi...
09.12.2016
Nga Neritan Gjergo  Vijon të zgjerohet harta e objekteve që do të legalizohen, teksa fatlumët tashmë do të jenë banorët që kanë hyrje në pallate shumëkatësh, të cilët jo vetëm që nuk kanë ma...
08.12.2016
Nga Neritan Gjergo Nga sot, 25 mijë të rinj që punojnë në Shqipëri në sektorin “Call Center” kanë të drejtë të shqetësohen për të ardhmen e tyre. Lobimi nga pala shqiptare, për të bindur it...
08.12.2016
Nga Neritan Gjergo  Nga 1 marsi i vitit të ardhshëm, pagat për arsimtarët, mjekët, infermierët dhe punonjësit e Policisë do të pësojnë rritje. Pagat e buxhetorëve do të rriten 7 për qind, ndërs...
07.12.2016
Nga Neritan Gjergo Strehimi ka marrë një vëmend je të veçantë gjatë viteve të fundit, duke u fokusuar sido mos te miratimi i strategjisë 10-vjeçare, ndërkohë që në të gjithë do të ndahen vetë...
06.12.2016
Nga Neritan Gjergo Ngjarjet makabre që kanë ndodhur dy ditët e fundit në Fier e Korçë kanë tronditur opinionin në Shqipëri. Këto akte horrori interpretohen nga psikologët dhe sociologët, si produkt...
05.12.2016
Nga Neritan Gjergo  Edhe pse rregullorja për pagesat e të dënuarve politikë përcakton që pa u mbyllur plotësisht pagesa për njërin këst, nuk mund të fillojë dëmshpërblimi për këstin tjetër, k...
03.12.2016
Nga Neritan Gjergo Buxheti i vitit të ardhshëm i akorduar për kompensimin e pronarëve është caktuar të jetë 24 milionë dollarë, ndërkohë që brenda këtij viti me ligjin e ri që ka kaluar në një...
03.12.2016
Nga Neritan Gjergo Nëse Senati italian miraton ligjin për zhvendosjen e “Call Center” nga shtetet e BE-së, pasojat për Shqipërinë do të jenë të rënda. Paralajmërimi u dha nga përfaqësuesit e k...
02.12.2016
Nga Neritan Gjergo Ndryshe nga sa ishte planifikuar, kësti i shtatë për ishtë dënuarit politikë nuk do të nisë të ndahet nga viti 2017, por brenda këtij muaji. Ky këst i papritur për 2400 ishtë d...
02.12.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave nis shpërndarjen e kompensimit financiar prej 960 milionë lekësh për një sipërfaqe prej 89 mijë metrash katrorë. Me ligjin e ri të pronave, ky ësht...
01.12.2016
Nga Neritan Gjergo E fundit dhe me një shkresë zyrtare, ka qenë dje Lëvizja Socialiste për Integrim, ajo që ka kontestuar projektligjin e qeverisë “Për Akcizat”, duke kërkuar heqjen a akcizës së...
29.11.2016
Nga Neritan Gjergo Çmimet e apartamenteve pritet që të shënojnë një tjetër rritje në janar të vitit të ardhshëm sipas parashikimit të ndërtuesve, të udhëhequra nga shtimi i kërkesës, por edhe ...
28.11.2016
Agjencia Kombëtare e Provimeve ka publikuar listën e re të emrave, të cilët do të japin provimin e shtetit për profesionin e rregulluar të mësuesisë. Pas zbardhjes së 335 emrave të parë, tashmë do t...
28.11.2016
Nga Neritan Gjergo Të gjithë të punësuarit në Call Center, duhet të marrin seri ozisht vendimin e parlamentit italian, i cili në mos synon të përkrahë shtetin tonë fqinj, - rrezikon të mbyllë shum...
26.11.2016
Nga Neritan Gjergo Deputeti i PDIU-së, Omer Mamo, në një intervistë për gazetën “Shekulli” zb ulon pjesë nga projektligji - i naftëtarëve, i cili sipas tij njëherë e mirë do të zgjidhë proble...
26.11.2016
Nga Neritan Gjergo Parlamenti italian në datën 23 nëntor ka aprovuar ligjin, i cili do të ndalojë funksionimin e Call Center në vendet që nuk janë pjesë e BE, siç është Shqipëria. Pas një séanc...
25.11.2016
Nga Neritan Gjergo Hyn në fuqi udhëzimi që bën reformën në sistemin e transportit për linjat ndërqytetëse. Nga 1 janari në të gjithë vendin nuk do të operojnë më 588 linja, por ato janë reduktu...
24.11.2016
Nga Neritan Gjergo Paketa fiskale e qeverisë për 2017-n kalon vetëm me votat e maxhorancës në komisionin e Ekonomisë, ndërsa opozita ishte kundër. Sipas saj, ndërhyrjet kanë karakter klientelist dhe ...
23.11.2016
Nga Neritan Gjergo Edhe këtë vit do të ketë specializime në mjekësi. Në total janë miratuar189 kuota, ndër të cilat 57 do të jenw të mbuluara nga ministritë dhe 129 do të jenë kuota të pambulua...
22.11.2016
Nga Neritan Gjergo “Shëndetësia falas”, karta e fortë e qeverisjes aktuale, ka nxitur debate në komisionin parlamentar të Shëndetësisë. Në mbledhjen e djeshme ishte i pranishëm ministri Ilir Beqa...
22.11.2016
Nga Neritan Gjergo Shërbimi përmbarimor nuk do të mund të bllokojë apartamentet e shitura, në rastet kur ndërtuesit mund të zhyten në borxhe, nuk paguajnë kredinë apo kanë probleme me tatimet. Udh...
20.11.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia Kombëtare e Provimeve bën publike datat dhe rregullat për provimin e shtetit për profesionet e mësuesisë, ku do të marrin pjesë studentët e diplomuar në Master Profesional...
19.11.2016
Ministria e Drejtësisë ka caktuar numrin e noterëve për çdo rreth gjyqësor dhe njësi administrative, të cilët do të ushtrojnë detyrën e tyre për dy vitet e ardhshme. Referuar urdhrit të Manjanit, bo...
19.11.2016
Shkolla e Magjistraturës është institucioni nga ku fillon zbatimi i re formës në drejtësi, për këtë arsye është kërkuar edhe një shtim i fondit për buxhetin e 2017 në vlerën e 32 milionë lekë. N...
19.11.2016
Nga Nertian Gjergo Shërbimi përmbarimor nuk do të mund të bllokojë apar tamentet e shitura, në ras tet kur ndërtuesit mund të zhyten në borxhe, nuk paguajnë kredinë apo kanë probleme me tatimet. ...
18.11.2016
Nga Neritan Gjergo “Nuk kam ardhur me një fjalim të përgatitur, por kam ardhur të flas në emër të atyre që kanë penguar Plazën, sepse kjo është puna jonë; të pengojmë njerëz të suksesshëm...
17.11.2016
Nga Neritan Gjergo Buxheti i vitit 2017 është konsideruar nga qeveria si buxheti i realizimit të reformave dhe rritjes së pagave dhe pensioneve. Gjatë diskutimit në komisionin e Ekonomisë të shpenzimev...
16.11.2016
Nga Neritan Gjergo Testimi i punësimit për mësuesit, i cili do të zhvillohet në datën 21 janar 2017 përmban rregulla strikte për ata që do të aplikojnë dhe jo çdokush që dorëzon dosjen me të dh...
16.11.2016
Nga Neritan Gjergo Sipas projektbuxhetit 2017, Ministria më “e përkëdhelur” e kabinetit qeveritar do të jetë ajo e Zhvillimit Urban, fondet e së cilës gjashtëfishohen, ndërsa në vitin elektoral n...
15.11.2016
Nga Neritan Gjergo Dita e parë për diskutimin në parim të buxhetit në komisionin e Ekonomisë ka pasur objekt diskutimi projektin për rrugën e Arbrit dhe koncesioni e Rrugës së Kombit, të cilat janë...
14.11.2016
Buxheti i vitit të ardhshëm, në tërësi për ar simin para dhe pasuni versitar, nga treguesit dhe planifikimi duket tejet bujar, jo vetëm në burimet njerëzore, por edhe në kahun e investimeve. Kështu, ta...
14.11.2016
Projektbuxheti i vitit 2016 për shëndetësinë parashikon një financim total për investime në shumën prej 2.3 miliardë lekësh financim të brendshëm dhe të huaj. Një pjesë e kësaj shume do të shkoj...
14.11.2016
Nga Neritan Gjergo Strehimi ka marrë një vëmend je të veçantë gjatë viteve të fundit, duke u fokusuar sido mos te miratimi i strategjisë 10 vjeçare, ndërkohë që ende nuk është miratuar pjesa që...
12.11.2016
Nga Nertina Gjergo Qeveria ka miratuar së fundmi në një mbledhje të posaçme projektbuxhetin për vitin 2017, ndërsa nga dje ai është publikuar edhe në faqen zyrtare të Parlamentit. Bashkë me buxheti...
11.11.2016
Nga Neritan Gjergo Një ditë pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, Drejtoresha e Agjencisë së Trajtimit të Pronave, Sonila Qato ka argumentuar se shfuqizimi i disa pikave të ligjit për trajtimin e pron...
10.11.2016
Nga Neritan Gjergo Gjykata Kushtetuese rrëzoi 2 pika të nenit 6 të ligjit “Për kthimin dhe kompensimin e pronave”, ndërkohë që la në fuqi pjesën tjetër të tij, që trajtojnë mënyrën e përllo...
09.11.2016
Nga Neritan Gjergo Deri javën e parë të nëntorit, Ministria e Financave do të mbyll pagesat për këstin e 6-të për më shumë se 1100  ish-të dënuar politikë të kategorisë parësore, ndërkohë q...
08.11.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria shqiptare ka vënë në dispozicion të 5425 ish-ushtarakëve rreth 1 miliard lekë për pensionet. Ky vendim ka hyrë në zbatim prej datës 1 nëntor ndërkohë që Instituti i Si...
08.11.2016
Nga Neritan Gjergo Gypat alkoolmatës, të cilët verifikojnë nivelin  e pije së konsumuar nga shoferët nuk janë mjetet unike, që duhet të çojnë direkt në akuzë individin, pasi rezultatet e dala nga...
07.11.2016
Nga Neritan Gjergo Ndryshojnë procedurat për sekuestrimin e banesave dhe bizneseve nga bankat. Të enjten, Kuvendi miratoi Kodin e Procedurës Civile dhe Kodin Civil, të propozuar nga bankat dhe Ministria e...
05.11.2016
Nga Neritan Gjergo Duke filluar nga 21 nëntori, dokumentet e pronësisë dhe ato biografike që lëshohen nga Arkiva do të tërhiqen përmes Postës, dhe gjithë procedura do të zgjasë 3 javë. Përmes nj...
04.11.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria do të subvencionojë drejtuesit e makinave të vjetra, për të blerë automjete të reja. Skemë e re financimi kjo, që do të mbështesë drejtuesit e pamundur ekonomikisht dhe d...
03.11.2016
Buxheti i vitit 2017 është mbështetur parimisht nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, por me kushtin që qeveria të shlyejë detyrimet e prapambetura dhe të mos krijojë më të reja. Përfaqësuesja e FMN-së, ...
03.11.2016
Pagat sipas sektorëve për 110 mijë punonjës Sipas projektit të qeverisë, rritja mesatare e pagës për sektorët kryesorë, arsimin, shëndetësinë dhe policisë do të jetë me 10 për qind, ndërsa p...
03.11.2016
Nga Neritan Gjergo Zbatimi i formulës së re për kompensimin e ish-pronarëve sipas ligjit në fuqi, ka ulur faturën për kompensimin pronarëve në vend, duke e çuar atë me metodologjinë e re në 410 m...
02.11.2016
Nga Neritan Gjergo Për vitin e ardhshëm, të ardhurat totale në buxhet parashikohet të arrijnë në 436.4 miliardë lekë, me një rritje prej 5.3 për qind, në raport me buxhetin e rishikuar 2016, ndërs...
01.11.2016
Nga Neritan Gjergo Të gjitha strukturat akomoduese (hotelet, resortet, bujtinat, fjetinat, qendrat kurative etj.) në vend do t’i nënshtrohen certifikimit nga një komision i posaçëm pranë Ministrisë s...
31.10.2016
Instituti i Sigurimeve Shoqërore do të nisë kthimin e lekëve për ish-ushtarakët, duke filluar nga dita e nesërme. Vendimi i qeverisë përcakton se nga 1 nëntori të gjithë ish-ushtarakëve që u është...
31.10.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pro nave u lë afat 1-mujor të gjithë pronarëve që kanë mangësi në dokumenta cion për ta plotësuar atë. - - Në këtë fazë janë rreth 1300 pretendentë ...
29.10.2016
Nga Neritan Gjergo Borxhet që fermerët nuk ia kanë shlyer Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, në kuadër të grandeve që kanë përfituar, mund të falen. Ministri i Bujqësisë, Edmond Panarit...
28.10.2016
Nga Neritan Gjergo Me rregulloren e re për legalizimin e ndërtimeve dhe shtesave pa leje për 5 kategori ndërtimore në zonat ushtarake, trojet shtetërore apo shtesat për godinat e ndërtuara gjatë regji...
27.10.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli i Ministrave miraton propozimin e ALUIZNI-t për të shtuar në hartën e objekteve pa leje 5 kategori ndërtimesh, që deri dje nuk mund të legalizoheshin për shkak të kuadrit ...
26.10.2016
Nga Nertitan Gjergo  Prej 5 muajsh janë hapur aplikimet për pronarët e parë që kanë dosje në vitet 1993 dhe 1994. Por, deri më tani janë regjistruar vetëm 300 kërkesa për kompensim, nga 4000 të t...
25.10.2016
Nga Neritan Gjergo Bie propozimi për faljen e detyrimeve të prapambetura nga bizneset pas vitit 2011. Bëhet fjalë për një total borx hesh që kapin shifrën e 1.1 miliardë dollarëve, për të cilat min...
24.10.2016
Nga Neritan Gjergo Bashkia e Tiranës, në janar të vitit që vjen do të hapë procedurën për përfitimin e kredive të buta për strehim, procedurë e cila ka mbi dy vite që është bllokuar për shkak s...
21.10.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës nuk ka arritur dot të fitojë në pretendimin e saj në lidhje me shpalljen e fituesit që do të mirëmbajë segmentin Milot – Morinë, të R...
21.10.2016
Nga Neritan Gjergo Mbi 120 mijë studentë nisin dje vitin e ri akademik, ndërsa afro 9000 të tjerë ende qëndrojnë me dorë në zemër  në pritje për të parë emrin në një nga 10 degët ku kanë apl...
20.10.2016
Nga Neritan Gjergo Ndërsa, dy ditë më parë ka hyrë në fuqi vendimi për kthimin e debive në vlerën e 3 milionë dollarëve amerikanë, një tjetër problem është krijuar për një grupim të ri ushta...
20.10.2016
Nga Neritan Gjergo Edhe pse sot është dita e parë e vitit të akademik universi tar, 9594 banka në të gjithë universitetet publike të ven dit janë bosh. Pas fazës së dytë të aplikimeve, procesi i r...
19.10.2016
Nga Neritan Gjergo  Një shije jo të mirë i ka lënë opinioni i Komisionit të Vene cias te pronarët shqiptarë, ndërsa këta të fundit i ka në kthyer sytë drejt Gjykatës - - Kushtetuese, institucion...
18.10.2016
Nga Neritan Gjergo Komisioni i Venecias ka dhënë gjykimin për ligjin e Pronave, në përgjigje të një kërkese me 4 pikëpyetje që Gjykata Kushtetuese shqiptare kishte dërguar më 7 korrik të 2016. Dos...
18.10.2016
Nga Neritan Gjergo Nga 1 marsi 2017, mbi 34 mijë mësues në sistemin arsimor do të përfitojnë rritje pagash në masën 10 për qind. Lajmi i mirë për arsimtarët u pohua dje në një takim që Ministri...
16.10.2016
Nga Neritan Gjergo Instituti i Sigurimeve Shoqërore miraton kritere të reja për shpërblimet e veteranëve, duke bërë një rikategorizim të tyre, jo vetëm për statusin, por edhe për masën e shpërbli...
16.10.2016
Nga Neritan Gjergo Një mesazh i shkruar nga kryeministri Edi Rama në faqen e tij në Facebook, i postuar me një video, ku tregohet dëshmia e një pacienti të diagnostikuar me Hepatit C, të shëruar plot...
15.10.2016
Nga Neritan Gjergo Çmimet e barnave pritet të rriten me 2.4 për qind, për shkak se këto produkte tani do të pajisen me pullë fiskale. Ndryshimi i kontratës me koncesionarin parashikon edhe ndryshimin e...
14.10.2016
Nga Neritan Gjergo Kush kërkon të studiojë në Gjermani, duhet të informohet që në vendin e tij për kushtet e udhëtimit. Një takim i organizuar pikërisht për këtë fakt, me titull “Dita e informa...
13.10.2016
Nga Neritan Gjergo Pas miratimit të ligjit për faljen e debive të ish-ushtarakëve, qeveria ka miratuar vendimin, me anë të cilit  përcaktohen procedurat për zbatimin e ligjit. Bëhet fjalë për zgjid...
12.10.2016
Afro 14 mijë objekte në Tiranë, Kamëz e Paskuqan, të cilat nuk mund të legalizoheshin që nga viti 2013, tashmë do të hyjnë në proces. Bëhet fjalë, kryesisht për pallate të larta, por edhe ndërtesa...
11.10.2016
Nga Neritan Gjergo Rritja e pagave për punonjësit e administratës shtetërore duket se tashmë do të thyejë “traditën 3-vjeçare” të qeverisë. Ishte vetë ministri i Financave, Arben Ahmetaj, që l...
10.10.2016
Nga Neritan Gjergo  Mund të konsiderohet si një “luftë e ftohtë”, ajo çka po ndodh me ligjin 133 për Trajtimin e Pronave, tash më që ka hyrë në fuqi e - po zbatohet për pronarët. Ndërsa prite...
08.10.2016
Nga Neritan Gjergo Bashkia merr përsipër pajisjen me certifikata pronësie për më shumë se 20 mijë familjeve, të cilat prej 20 vitesh kanë mbetur pa një dokument tapie. Këshilli Bashkiak i Tiranës, ...
08.10.2016
Nga Neritan Gjergo Katër mijë pronarët, të cilët kanë një vlerësim përfundimtar të vendimeve për kompensim dhe që kanë aplikuar në Agjencinë e Trajtimit të Pronave për të përfituar nga fondi...
07.10.2016
Neritan Gjergo Një ditë pas prezantimit të programit më të ri të punësimit në Gjermani, interesi i njerëzve ka qenë tejet i lartë, teksa numri i aplikimeve i ka kaluar në ditën e parë më tepër ...
06.10.2016
Nga Neritan Gjergo Rreth 50 000 vende pune ofrojnë kompanitë gjermane, për të cilat mund të aplikojnë qytetarë nga Shqipëria. Mjekë, infermierë, inxhinierë të të gjitha kategorive, teknikë kompju...
05.10.2016
Nga Neritan Gjergo  Edhe pse procesi i legalizimeve për afro 400 mijë individë e familje u konsiderua si zgjidhje dhe shpëtim për ndërtimet pa leje, janë mijëra ngrehina që nuk do ta kenë këtë fat...
04.10.2016
Nga Nertian Gjergo E shtuna ka qenë një ditë premtimesh për rritjen e pagave dhe pensioneve. Nga njëra anë ishte kryeministri Edi Rama, i cili nga asambleja e Partisë Socialiste tha se 100 milionë doll...
03.10.2016
Nga Neritan Gjergo Para se Gjykata Kushtetuese të japë vendimin për ligjin e ri të Trajtimit të Pronës, pronarët duhet të presin opinionin e Komisionit të Venecias pranë Këshillit të Evropës, për...
01.10.2016
Nga Neritan Gjergo Ligji i Dhomave të Tregtisë që u miratua dy ditë më parë në Parlament, edhe pse me një sërë reflektimesh që nga koha kur u paraqit si draft, është kundërshtuar nga përfaqësue...
01.10.2016
Nga Neritan Gjergo Rreth 40 mijë familje në nevojë, që përfitojnë nga skema e ndihmës ekonomike do të pajisen me dekodera falas në kuadër të dixhitalizimit të TVSH-së.  Vendimi për shpërndarjen...
30.09.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka marrë vendim për të thjeshtuar dokumentet për pronarët që duhet të dorëzojnë për t’u kompensuar. Ky vendim, ka ardhur për shkak të numrit të ulët të aplikimeve t...
29.09.2016
Nga Neritan Gjergo Pas miratimit të akteve normative për ligjin e ri të pronave dhe kompensimin financiar e fizik të pronarëve, Agjencia e Trajtimit të Pronave miratoi edhe formularët e rinj, të cilët...
28.09.2016
Nga Neritan Gjergo Ekonomia shqiptare ka njohur ritme pozitive gjatë muajve të fundit, dhe nëse qeveria do të bëjë një administrim të mirë të ardhurave, atëherë pagat dhe pensionet do të rriten vi...
27.09.2016
Nga Neritan Gjergo Dhënia me koncesion e hidrocentralit Katund i Ri, pjesë e projektit elektroenergjitik të Skavicës është anuluar. Vendimi i Komisionit të Vlerësimit të Ofertave është firmosur nga ...
26.09.2016
Nga Neritan Gjergo Muajt shtator dhe tetor për kryeqytetin konsiderohen si periudha kulmore e kërkesave për marrjen me qira të apartamenteve, jo vetëm nga studentët, por edhe nga familjarë, të cilët e...
26.09.2016
Nga Neritan Gjergo Ekspert i njohur në këshillimin e qeverive mbi tubacionet transndërkombëtare të energjisë (gaz dhe naftë), Jenik Radon në një intervistë për “Monitor” jep opinionin e tij, pë...
24.09.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria ndryshon drejtuesit më të lartë në Tatime dhe në Dogana. Pas tre vitesh në krye të Tatimeve, kryeministri Edi Rama ka firmosur shkarkimin e Briseida Shehajt si drejtore e Për...
23.09.2016
Nga Neritan Gjergo Lotaria amerikane do të hapet sërish, dhe lajmi i mirë për shqiptarët është se ata do jenë sërish pjesë e shortit për të emigruar përmes këtij programi. Ambasada amerikane në ...
22.09.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli i Ministrave, pas rrëzimit që i bëri Gjykata Kushtetuese, miraton projektligjin e ri “Për Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë’,  duke përcaktuar nivele të...
22.09.2016
Nga Neritan Gjergo Dhoma e Tregtisë mbështet legalizimin e kanabisit. Në një kohë, kur nga dita në ditë policia zbulon parcela, thuajse në çdo skaj të vendit dhe deklaron se po lufton me çdo kushte ...
21.09.2016
Nga Neritan Gjergo Investitori libanez Fadi Mitri, i cili u rrah dhe kërcënua 10 ditë më parë nga tre persona ka vendosur të ndërpresë investimin në Shqipëri, duke ikur gjatë pasdites së djeshme  ...
21.09.2016
Nga Neritan Gjergo Zyrat e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme kanë nisur procesin e përmirësimit dhe përditësimit të të dhënave në të gjitha zonat kadastrale të vendit. Projekti parashikon sa...
20.09.2016
Neritan Gjergo Avokati që ka asistuar Agjencinë Kombëtare të Burimeve Natyrore në konfliktin me “Bankers Petroleum” i kërkon qeverisë të mos pranojë vendimin e ekspertëve për t’i kthyer kompan...
20.09.2016
Java e fundit e muajit shtator është vënë në dispozicion të të gjithë maturantëve që nuk u shpallën fitues në raundin e parë të garës. Sipas kalendarit me datat në rrethe, aplikimet nisin më 23 s...
19.09.2016
Nga Neritan Gjergo Urdhri i Infermierit të Shqipërisë ka përcaktuar afatet kohore, në të cilat do të bëhet regjistrimi i infermierëve, mamive, fizioterapistëve, teknikëve të imazherisë, teknikëv...
19.09.2016
Nga Neritan Gjergo Drejtoria e ALUZNI-t, Durrës ka publikuar listën e re me emrat e qytetarëve që kanë gati lejen e legalizimit. “Shekulli” boton sot emrat e 520 familjarëve, të cilët kanë gati fa...
19.09.2016
Nga Neritan Gjergo Ligji i ri për amnistinë fiskale i përgatitur nga Ministria e Financave parashikon faljen e plotë të taksave dhe të gjobave për makinat që prej vitit 2011. Nga miratimi i ligjit do t...
17.09.2016
Nga Neritan Gjergo Pensionet shtetërore të punonjësve të Arsimit të Lartë do të rillogariten, teksa qeveria ka miratuar këtë javë vendimin me ndryshimet dhe formulën për përcaktimin e tyre. Proble...
16.09.2016
Nga Neritan Gjergo Ashtu siç kishte lajmëruar, Autoriteti i Konkurrencës, pasi ka monitoruar nga afër rritjen e çmimit të siguracionit të automjeteve, ka vendosur të hapë procedurën e hetimit për 8 ...
16.09.2016
Nga Neritan Gjergo Përmes një vendimi të Këshillit të Ministrave të miratuar dy ditë parë, 1022 persona e familje në të gjithë vendin do të përfito të drejtën për kalimin e pronësisë. “Shek...
15.09.2016
Nga Neritan Gjergo  Certifikata e pronësisë për ndërtimet pa leje dhe për tokën mbi të cilën është kryer ndërtimi do të jepen brenda 30 ditëve dhe qytetarët nuk do të shkojnë më në Zyrën e ...
06.09.2016
Nga Neritan Gjergo Shpallen fituesit e fazës së parë për në universitet. Bazuar edhe në udhëzimin e parbëshkët të Ministrisë së Arsimit, fakultetet kanë publikuar dje listat e fituesve për secili...
06.09.2016
  Nga Neritan Gjergo Me vendimet e fundit që kanë nxjerrë Zyra e Regjistrimit të Pasurive dhe ALUIZNI, asnjë qytetar apo punonjës nuk mund të bëjë shaka. Të parët rrezikojnë të mos e fitoj...
05.09.2016
Nga Neritan Gjergo Certifikata e pronësisë për ndërtimet pa leje dhe për tokën mbi të cilën është kryer ndërtimi do të jepen brenda 10 ditëve dhe qytetarët  nuk do të shkojnë më në Zyrën e...
03.09.2016
Nga Neritan Gjergo  Procesi i shqyrtimit të dokumenteve për njohje pronësie do të ndryshojë. Agjencia e Trajtimit të Pronave, për të shmangur fluksin e pronarëve që kërkojnë t’u njihet pronësia...
02.09.2016
Nga Neritan Gjergo Shpërndarja dhe shitja e librave mësimorë për arsimin parauniversitar, ishte programuar në datën 25 gusht, por në pikat e autorizuara të shitjes edhe pas 7 ditësh vijon të ketë pr...
01.09.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka miratuar dje vendimin për të ekzekutuar shumat ndaj pronarëve që ka fituar betejen për pronat në Strasburg. Bëhet fjalë për 4 çështje, për të cilat Gjykata Europiane ...
01.09.2016
Nga Neritan Gjergo Të gjithë qytetarët që nuk duan të paguajnë taksë për shitjen e shtëpisë në të ardhmen, duhet të bëjnë rivlerësimin e pronës. Deri në fund të shkurtit, ai që kërkon të ...
31.08.2016
Nga Neritan Gjergo Rritja e çmimit të siguracioneve është bërë në mënyrë të njëanshme dhe në shkelje të plotë të rregullores për shoqëritë e sigurimit. Është ky konkluzioni i Autoritetit t...
28.08.2016
Nga Neritan Gjergo  Agjencia Kombëtare e Provimeve ka komunikuar gjatë ditës së djeshme se të gjithë maturantët që kanë shlyer detyrimet me provimet e maturës, e që nuk janë regjistruar për kuota...
26.08.2016
Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave ka hapur proceduat për pranimin e kërkesave të pronarëve që u është zënë toka nga ndërtimet pa leje. 460 pronarët e mëposhtëm duhet të plotësojnë...
25.08.2016
Nga Neritan Gjergo Pronarët e automjeteve, tashmë do të paguajnë më shumë për sigurimin e tyre. Kjo, për faktin se kompanitë e sigurimeve në vend kanë rënë dakord për rritjen e çmimit deri në 2...
24.08.2016
Nga Neritan Gjergo Rruga e Kombit është dhënë tashmë zyrtarisht me tenderim për mirëmbajtjen, megjithatë afati për fillimin e zbatimit të koncesionit duhet të jetë përtej muajit shtator, siç u th...
24.08.2016
Pas publikimit të kandidatëve për Fakultetin e Shkencave të Lëvizjes, që sot kanë nisur garën zyrtarisht për të zënë një vend si student, Universiteti i Sporteve Tiranë, ka zbardhur edhe emrat e kan...
24.08.2016
Neritan Gjergo Viti i ri shkollor 2016-2017 për sistemin e arsimit parauniversitar në vend do të nisë në 13 shtator 2016, ndërkohë nga nesër do të fillojë edhe shpërndarja e shitja e teksteve shkoll...
23.08.2016
Neritan Gjergo Bonuset e strehimit dhe aplikimet për kredi, nga muaji tetor do të ndryshojnë, teksa dokumenti i Ministrisë së Zhvillimit Urban do të kalojë për herë të fundit  në duart e grupeve t...
21.08.2016
Universiteti i Sporteve të Tiranës ka përcaktuar datat e konkursit të pranimeve dhe emrat për fakultetin e Shkencave të Lëvizjes. Sipas vendimit të senatit të këtij universiteti, testi praktik do të ni...
21.08.2016
Nga Neritan Gjergo  Procesi i legalizimeve nga muaji shtator do të shtrihet edhe te një kategori e re banesash, në Tiranë dhe qytete të mëdha të Shqipërisë. Bëhet fjalë për stokun e apartamenteve ...
21.08.2016
Nga Neritan Gjergo Projektligji për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve, ka shtuar edhe më tej shqetësimin e Ministrisë së Financave, por edhe të Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, teks...
20.08.2016
Nga Neritan Gjergo Riorganzimi i reformës së gjyqësorit dhe shpenzimet që rrjedhin prej tij, janë kritikuar nga Ministria e Financave, e cila thotë se pagat dhe dietat e reja që do të marrin prokurorë...
19.08.2016
Drejtoria e ALUZNI-t, Durrës ka publikuar listën e re me emrat e qytetarëve që kanë gati lejen e legalizimit. “Shekulli” boton sot emrat e 1090 familjarëve, të cilët kanë gati faturën që duhet të ...
18.08.2016
Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave ka çelur fondin 468 milionë lekë për 556 pronarë, të cilëve u janë zënë tokat nga ndërtimet pa leje. Personat që e gjejnë emrin në listën që “S...
17.08.2016
Neritan Gjergo Qarqet e para që do të mbyllin procesin e legalizimeve do të jenë Dibra, Kukësi e Fieri, ndërkohë që deri në zgjedhjet e vitit 2017 do të përfitojnë leje të gjithë banorët e zonav...
16.08.2016
Neritan Gjergo Pas mbylljes së aplikimeve për maturantët që plotësojnë kriteret e që duan të ndjekin studimet e larta në një nga universitetet e vendit, Agjencia Kombëtare e Provimeve ka publikuar l...
15.08.2016
Neritan Gjergo Shërbimi Kombëtar i Punësimit ka publikuar listën me vendet e lira të punës, në administratë, institucione të pavarura dhe në bashkitë e vendit. Për to mund të kandidojë çdokus...
14.08.2016
Nga Neritan Gjergo Degët e universiteteve publike, të cilët do t’i përzgjedhin fituesit me anë të konkursit, kanë nisur regjistrimet e kandidatëve, ndërkohë në fillim të javës së ardhshme do t...
11.08.2016
Foto ilusturuese Drejtoria e ALUIZNI-t, Durrës ka publikuar listën e re me emrat e qytetarëve që kanë gati lejen e legalizimit. “Shekulli” boton sot emrat e 351 familjarëve, të cilët kanë gati fatur...
11.08.2016
Nga Neritan Gjergo Pas vdekjes së 17-vjeçarit Ardit Gjoklaj në Sharrë, policia ndaloi disa punonjës, të cilët punonin në vendgrumbullimin e mbetjeve, në logon e një kompanie private. Në kërkim nga ...
10.08.2016
Nga Neritan Gjergo  Sheshi “Skënderbej” në muajin qershor të vitit të ardhshëm do të ketë një pamje krejt të re, duke u kthyer në hapësirë për këmbësorë, në të cilën do të ndalohet qar...
10.08.2016
Nga Neritan Gjergo  Ndërsa në Evropë, biletat e avionëve kanë pësuar ulje historike të çmimeve, në Shqipëri ato kanë shkuar në kah rritës, duke ngjallur pakënaqësi në radhët e qytetarëve ve...
09.08.2016
Ministri i Financave Arben Ahmetaj ka reaguar pas publikimit të raportit të Agjencisë së vlerësimit “Standard & Poor’s” për ekonominë shqiptare, duke e konsideruar atë si një vlerësim konfirmu...
09.08.2016
Kreditë e këqija u rritën në gjashtëmujorin e parë të vitit pavarësisht nga plani kombëtar që qeveria dhe Banka e Shqipërisë kanë vënë në jetë për uljen e tyre. Të dhënat e fundit zyrtare nga ...
09.08.2016
Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit për të katërtin muaj me radhë duke iu larguar niveleve minimale të shënuara në fillimviti. Të dhënat zyrtare nga Instituti i Statistikave tregojnë se inflacioni u ...
09.08.2016
Një sërë projektesh vendore, të miratuara për t’u realizuar që nga viti 2012, do të përfundojnë brenda këtij viti teksa është miratuar edhe pjesa e mbetur e financimit për to. Bëhet fjalë për in...
08.08.2016
Neritan Gjergo Procesi i rivlerësimit të pasurive do të nisë më 20 gusht dhe do të jetë i vlefshëm deri më 28 shkurt të vitit 2017. Përmes rivlerësimit të pasurive, çdo person do mund të zbresë...
06.08.2016
Nga Neritan Gjergo Pagesat kalimtare dhe pensionet suplementare për punonjësit e institucioneve shtetërore, kanë hyrë në një procedurë të re, pas një ngërçi që ishte krijuar për shkak të mos rig...
05.08.2016
Nga Neritan Gjergo Lista e maturantëve që do të aplikojnë deri në datën 10 gusht, do t’u dërgohet universiteteve, deri në datën 16 gusht, e këta të fundit do të shpallin fituesit në javën e par...
04.08.2016
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko deklaroi se ekonomia ka shënuar në gjysmën e parë të vitit një ecuri më të mirë nga pritshmëritë fillestare. “Rritja ekonomike në tremujorin e par...
04.08.2016
Neritan Gjergo Familjet që do përfitojnë banesa sociale do përzgjidhen përmes një sistemi pikësh, ku do merren parasysh disa elemente, nga zotërimi apo jo i një shtëpie, kushtet familjare, rreziqet...
03.08.2016
Nga Neritan Gjergo Ndryshimi i rregullores për provimet dhe përzgjed hjen e maturantëve fitues në universitet ka shkaktuar konfuzion te një pjesë e të - rinjve, ndërsa nuk kanë munguar as denoncimet. ...
02.08.2016
Neritan Gjergo Bonuset e strehimit dhe aplikimet për kredi, nga muaji tetor pritet të ndryshojnë. Ministria e Zhvillimit Urban ka hartuar një projektligj, përmes të cilit pritet të shtojë numrin e fami...
01.08.2016
Nga Neritan Gjergo Procesi i Maturës Shtetërore këtë vit ka pësuar një sërë ndryshimesh, që kanë të bëjnë jo vetëm me përzgjedhjen e fituesve, sipas formulës së re, por edhe me aplikimet në s...
30.07.2016
Biletat e avionëve kanë pësuar një ulje drastike të çmimeve, ulje që ka arritur në nivele historike, aq sa ka habitur edhe udhëtarët që zgjedhin këtë mënyrë udhëtimi. Gazeta italiane “Corriere D...
30.07.2016
Neritan Gjergo Këshilli i Ministrave ka miratuar aktin normativ për rishikimin e buxhetit të këtij viti, teksa sipas ndarjes së re do të jenë pronarët ata që do të përfitojnë nga shtimi i fondeve. ...
29.07.2016
Dhënia me koncesion e mirëmbajtjes së rrugës Durrës-Kukës vishet me dyshime. Dokumentet e tenderit tregojnë se, kompania e shpallur fituese “Vendeka Bilgi”, edhe pse parashikon më shumë investime, do...
29.07.2016
Neritan Gjergo Qeveria ka miratuar këtë javë një vendim me kritere dhe rregulla të reja për përfitimin e pensioneve suplementare të punonjësve të shtetit dhe atyre që kryejnë funksione kushtetuese....
28.07.2016
Nga Neritan Gjergo 41 mijë maturantët, të cilët do të aplikojnë për të ndjekur studimet e larta në universitete publike dhe ato jopublike duhet të shkarkojnë më parë nga portali i Agjencisë Komb...
28.07.2016
Nga Neritan Gjergo Nga muaji gusht, pensionet për 635 mijë pensionistë në vend do të jenë më të larta. Qeveria ka miratuar dje vendimin për indeksimin e tyre në masën 1.6 për  qind. E thënë ndry...
27.07.2016
Nga Neritan Gjergo Kalimi në rrugën e parë me pagesë që do të aplikohet në Shqipëri do të kushtojë 4.16 euro, pa TVSH. Bëhet fjalë për rrugën e Kombit, të cilën Ministria e Transporteve ia ka l...
26.07.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave ka hartuar dokumentin që parashikon ndarjen e buxhetit për ish-të përndjekurit politikë e trashëgimtarët, si dhe paratë që do të ndahen për pronarët. Projek...
25.07.2016
Nga Neritan Gjergo Një projektvendim i ri që rregullon procedurat për pagimin dhe transferimin e pensioneve sipas të gjitha llojeve dhe kategoritë e pensioneve, i ndërmarrë nga Instituti i Sigurimeve Sh...
23.07.2016
Nga Neritan Gjergo  Tashmë lidhja dhe transferimi i pensioneve, nuk do të ndiqet më nga individët, por do të jenë institucionet përgjegjëse, si Drejtoritë e Sigurimeve Shoqërore, Posta apo B...
22.07.2016
Nga Neritan Gjergo Një vendim i ri i miratuar nga qeveria për shpërblimin e pronarëve, që u është zënë toka nga ndërtimet pa leje, e rrit masën e kompensimit njëherazi për 556 pronarë në të gji...
21.07.2016
Nga Neritan Gjergo Pas miratimit të ligjit për faljen e debive të ish-ushtarakëve, Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka hartuar projektvendimin që përcakton procedurat për zbatimin e këtij ligji. Bëhe...
19.07.2016
Nga Neritan Gjergo Lufta kundër informalitetit në transporte, si dhe ashpërsimi i masave për drejtuesit e mjeteve ka shtuar edhe një kriter shtesë për drejtuesit që kërkojnë të marrin leje drejtimi ...
18.07.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria do të shpallë një amnisti të gjerë për faljen e borxheve të pashlyera nga bizneset. Përmes një projektligji të hartuar tashmë nga Ministria e Financave, e që pritet të s...
16.07.2016
Nga Neritan Gjergo Dixhitalizimi i arkivit të vendimeve të Agjencisë së Pronave që nga viti 1993, ka krijuar mundësinë që çdo i interesuar të mund të marrë brenda 10 ditëve informacionin e plotë ...
15.07.2016
Nga Neritan Gjergo Pas ankimit që ka bërë Dhoma e Avokatëve në emër edhe të gjithë profesioneve të lira, Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar rritjen e pagesës së kontributeve për ta, barrë kjo e vendo...
14.07.2016
Nga Neritan Gjergo Portali i Maturës Shtetërore 2016 hapet sërish për aplikimet me formularët A1 dhe A1Z, pas mbylljes së provimeve dhe daljes së rezultateve. Këtë vit, përpos faktit që një ...
13.07.2016
Nga Neritan Gjergo Pas përfundimit të pagesave të këstit të pestë për ish-të dënuarit politikë dhe publikimit të listës së plotë me 2430 emrat, Ministria Financave ka çelur procedurat për nisje...
12.07.2016
Nga Neritan Gjergo Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka miratuar propozimet e kompanisë në lidhje me disa lehtësi për abonentët debitorë familjarë. Ndryshimi i parë dhe me rëndësi p...
10.07.2016
Korrigjimi dhe shpallja e rezultateve të lëndëve me zgjedhje për maturantët është shoqëruar me konfuzion dhe shqetësim nga ana e tyre. Kjo, pasi portalet zyrtare të qeverisë dhe institucioneve përgjeg...
09.07.2016
Nga Neritan Gjergo Tashmë që provimet kanë përfunduar dhe maturantët presin të mësojnë vetëm notat e provimeve me zgjedhje, me ankthin për të pasur nota cilësore, të cilat duhet ta çojnë mesatar...
09.07.2016
Pas ndarjes së këstit të pestë, të plotë për të gjithë ish-të dënuarit nga sistemi komunist, Ministria e Financave njofton se është çelur fondi për ndarjen e këstit të gjashtë për 2400 persona....
08.07.2016
Nga Neritan Gjergo Teksa janë njohur me projektligjin e ri për importin e mbetjeve nga vendet fqinje drejt Shqipërisë, aktivistët e shoqërisë civile dhe ambientalistët kanë dalë me reagimet e para pr...
08.07.2016
Nga Neritan Gjergo Shqipëria do të importojë mbetje nga vendet fqinje. Edhe pse duket si një refren i përsëritur, në parlament ka mbërritur këtë javë një projektligj, i cili mes të tjerash ...
07.07.2016
Nga Neritan Gjergo Pas vendimit të qeverisë për rritjen e pensioneve, Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka detajuar përmes tabelave përllogaritjet për të gjitha kategoritë që preken . Bëhet fjalë p...
06.07.2016
Nga Neritan Gjergo Teksa afati për ankimet e pronarëve në Gjykatën Administrative të Apelit është mbyllur pak ditë më parë, Agjencia e Trajtimit të Pronave ka sqaruar mënyrën dhe afatet se kur bë...
05.07.2016
Nga Neritan Gjergo Me heqjen e fashës 300 kilovat për pagesë e en ergjisë elektrike pritet të përfitojnë edhe 5000 vetë më tepër nga 203 - mijë familje që janë në skemë. Përmes vendimit ...
04.07.2016
  Nga Neritan Gjergo Duke nisur nga data 5 korrik, hyjnë në fuqi rregullat e reja për kalimin e të drejtës së pronësisë për familjet që janë në proces legalizimi. Rregullat e reja janë mir...
02.07.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronës ka përfunduar shqyrtimin e dosjeve për 139 pronarë, toka e të cilëve është e zënë me ndërtime të paligjdhme. “ATP njofton se, më datë 01.07.20...
30.06.2016
Nga Neritan Gjergo Ish-deputeti socialist, Ilir Zela, ka reaguar lidhur me propozimin e 10 deputetëve për të ndryshuar mënyrën e zgjedhjes së Presidentit të Republikës, duke e kaluar atë me votim popu...
30.06.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për njohjen e viteve të pu nës për punonjësit të cilët nuk u gjenden sigurimet në ndërmarrjet ku kanë punuar. Burimet kanë bërë të ...
29.06.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli i Ministrave ka miratuar procedurat e reja për rregul lat e kalimit të pronësisë për ndërtimet e paligjshme si dhe të kompensimit të pronarëve ku janë këto objekte. Nd...
28.06.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave ka ni sur shpërndarjen e këstit të gjashtë për dëmshpër limin e të dënuarve poli tikë. Në publikimet e pagesave të thesarit të shtetit janë regjistruar dj...
28.06.2016
Nga Neritan Gjergo Tanimë që maturantët kanë përfunduar provimet, do të nisë dhe procesi i përzgjedhjes së nxënësve që do të ndjekin shkollën e lartë. Për këtë pritet të ngrihen komisione...
27.06.2016
Ministria e Drejtësisë ka nisur zbatimin e projektit për të vendosur paisje të posaçme për verifikimin e shenjave të gishtit në zyrat noteriale. Pak muaj më parë ministri i Drejtësisë Ylli Manjan...
27.06.2016
Konfindustria ka shprehur shqetësimin e saj për rënien me mbi 40% te investimeve të huaja në 3 mujorin e parë të vitit 2016 krahasimisht të njëjtës periudhë të vitit paraardhës. “Konfindustria ...
27.06.2016
Komisionet parlamentare do të nisin sot diskutimin mbi marrëveshjen mes qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane, për rinovimin e konvikteve të Kampusit Universitar të Tiranës. Bëhet fjalë për një invest...
27.06.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria do të miratojë me një vendim të posaçëm njohjen e viteve të punës, për punonjësit e para vitit 1990, të cilët nuk u gjenden sigurimet në databaze. Në një intervistë p...
26.06.2016
Nga Neritan Gjergo Tronditja e tregjeve financiarë pas largimit të Anglisë nga Bashkimi Evropian do të jetë e përkohshme, teksa do të jenë vetë britanikët që do të kenë më shumë kosto të...
26.06.2016
Nga Neritan Gjergo  Qeveria miratoi në datën 2 qershor rritjen e pensioneve për tre kategori, të cilat pas vitit 1990 kanë qenë më pak të favorizuara se kategoritë e tjera. Menjëherë pas këtij ven...
25.06.2016
Nga Neritan Gjergo Grupi i punës mes ministrisë së Mirëqenies Sociale, ministrisë së Drejtësisë dhe përfaqësuesve të të përndjekurve politike janë në përfundim të diskutimeve për ndry...
24.06.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave paralelisht me vlerësimin e kompensimit financiar të ish- pronarëve ka nisur punën për trajtimin e dosjeve që janë ende pa vendim. Nga arkiva e ish-AK...
24.06.2016
Nga Neritan Gjergo Familjeve që u është miratuar leja e legalizimit, do t’u jepet certifikata e pronësisë nga hipoteka, brenda 5 ditëve nga momenti i shlyerjes së detyrimeve. Kjo është saktësuar n...
23.06.2016
Nga Neritan Gjergo Kompanitë e eksportit të prodhimeve shqiptare do të kenë më shumë lehtësira përsa i përket rimbursimit të TVSH-së. Këshlli i Ministrave ka miratuar dje ndryshimet në vendimin mb...
23.06.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave paralelisht me vlerësimin e kompensimit financiar të ish-pronarëve ka nisur punën për trajtimin e dosjeve që  janë ende pa vendim. Nga arkiva e ish-...
22.06.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave ka publikuar emrat dhe dokumentet e nevojshme që duhet të paraqiten pranë Drejtorisë së Dëmshpërblimeve në Ministrinë e Financave të grupuara sipas kategorive...
21.06.2016
Nga Neritan Gjergo Përmes ligjit të ri që po zbaton aktualisht qeveria shqiptare për kthimin dhe kompensimin e pronave, jo vetëm që kërkon të mbyllë këtë çështje përfundimisht, por kërkon edhe...
20.06.2016
Nga Neritan Gjergo Pavarësisht nismës së 33 deputetëve të parlamentit për të futur në procedurën parlamentare reformën në drejtësi, negociatat për të gjetur kompromisin nuk do të ndalin. Burimet...
20.06.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka propozuar në parlament lehtësimin e procedurave për shitjen në ankand të pronave të individëve apo kompanive të cilët nuk arrijnë të shlyejnë kreditë. Sipas projektli...
19.06.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave bën të ditur se 860 ish-të dënuar kanë mangësi të dosjes për kompensimin. Emrat që “Shekulli” boton sot, duhet të postojnë dokumentacionin e kërkuar n...
18.06.2016
Nga  Neritan Gjergo Agjencia Kombëtare e Provimeve ka bërë publike përgjigjet e sakta të provimit të Matematikës,që u zhvillua dje. “Shekulli”, për të ndihmuar të rinjtë që i janë në...
17.06.2016
Nga Neritan Gjergo Një numër i konsiderueshëm pronarësh, shumica e të cilëve janë skualifikuar nga e drejta e pronës dhe disave që u janë vlerësuar pronat në vlera të papërfillshme, po rr...
16.06.2016
Nga Neritan Gjergo Autoriteti i Konkurrencës ka miratuar shitjen e Aeroportit “Nënë Tereza” te një kompani kineze, por paralajmëron se do të mbikëqyrë tarifat. Negociatat për shitjen u njoftuan di...
15.06.2016
Nga Neritan Gjergo Këshilli Kombëtar i Territorit miratoi dje Planin e Përgjithshëm Kombëtar dhe dy plane ndërsektoriale; Planin e Bregdetit dhe Planin për zonën ekonomike Tiranë-Durrës. Deri dy dit...
13.06.2016
Nga Neritan Gjergo Përmes një projektligji të ri qeveria synon t’i japë fund odisesë disavjeçare të një procesi falimenti. Pas shumë diskutimesh, projekti i falimentit ka mbërritur në kuven...
13.06.2016
Ministria e Financave ka bërë publike emrat ishtë përndjekurve politikë, të cilët nuk kanë dërguar ende dokumentet për të përfituar këstin e pestë. Kështu, në total këtë këst pritet ta marrin 4...
11.06.2016
Neritan Gjergo Ministria a Arsimit dhe Sportit ka publikuar tabelën se si bëhet konvertimi i lëndëve me zgjedhje në 10 vitet që ka nisur të zhvillohet Matura Shtetërore. Sipas saj, ka disa lëndë që ...
10.06.2016
Nga Neritan Gjergo Fondi Monetar Ndërkombëtar i ka kërkuar qeverisë shqiptare të përmirësojë klimën e biznesit, të ulë nivelin e kredive të këqija dhe të përmirësojë procedurat tatimore. Rekom...
10.06.2016
Neritan Gjergo Kompania koncesionare SGS kërkon rritjen e tarifës së shërbimit për kontrollin teknik të automjeteve me 200 lekë. Kjo kërkesë ka shkuar për miratim në Ministrinë e Transporteve në m...
09.06.2016
Nga Neritan Gjergo Kompania koncesionare që bën kontrollin teknik të automjeteve në vend do të vendosë tarifa të reja, në muajin shtator tw këtij viti. Sipas kontratës koncesionare, kompania SGS, ka ...
09.06.2016
Neritan Gjergo Qeveria ka miratuar ndryshimet për kriteret, dokumentacionin dhe procedurat për përfitimin e pagesës së aftësisë së kufizuar. Në vendimin e marrë dje, në mbledhjen e Këshillit të Mi...
09.06.2016
Neritan Gjergo Mund të konsiderohet si një “luftë e ftohtë”, ajo çka po ndodh me ligjin e ri të pronave tashmë që ka hyrë në fuqi e po zbatohet për pronarët. Ndërsa pritet një përgjigje për...
08.06.2016
Nga Neritan Gjergo Teksa muaji qershor shënon eliminimin përfundimtar të faturave aforfé për konsumatorët e energjisë elektrike, Enti Rregullator i Energjisë (ERE) ka miratuar një rregullore të re, e...
07.06.2016
Nga Neritan Gjergo Edhe pse kanë pritur që nga viti 1993-94 për kompensimin e pronës, 1500 kërkuesit e parë pas hyrjes në fuqi të ligjit të kthimit dhe kompensimit të pronës nuk do të përfitojnë ...
06.06.2016
Neritan Gjergo Ministria e Financave ka përfunduar paketën e re, e cila këtë herë është fokusuar te lehtësimi i procedurave për bizneset. Për hartuesit e paketës, ndryshimet janë në përputhje me ...
06.06.2016
Neritan Gjergo Rreth 1500 pronarë që kanë dorëzuar dokumentet për kthimin a kompensimin e pronës në vitet 1993-94, nuk do të mund të përfitojnë nga fondi i këtij viti, pasi dokumentet e tyre nuk ja...
05.06.2016
Pas vendimit të qeverisë për rritjen e pensioneve, Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka detajuar përmes tabelave përllogaritjet për të gjitha kategoritë që preken . Bëhet fjalë për pensione që janë ...
05.06.2016
Neritan Gjergo Fundi i qershorit shënon afatin e fundit për lidhjen e aktmarrëveshjeve për pagesën e debisë së energjisë elektrike, sipas skemës në fuqi të vendosur nga Operatori i Shpërndarjes së...
03.06.2016
Nga Neritan Gjergo Pas vendimit të Këshillit të Ministrave për ngushtimin e diferencave të pensioneve, i cili prek të moshuarit që kanë mbyllur vitet e punës në vitet 1993-1996, dje janë zbardhur t...
02.06.2016
Nga Neritan Gjergo Afro 15 mijë pensionistë në të gjithë vendin do të përfitojnë rritje pensioneve. Bëhet fjalë për 6 kategori, të cilat kanë mbushur moshën e daljes në pension, nga tetori i vi...
01.06.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave nuk ka një plan për rishikimin e pagave dhe pensioneve. Të paktën, kjo ka qenë përgjigja që la të nënkuptohej ministri Arben Ahmetaj dje për gazetarët. Teksa...
30.05.2016
Nga Neritan Gjergo Pas një periudhe disavjeçare, çmimet e banesave, të cilat të paktën për qytetin e Tiranës kishin mbetur thuajse të pandryshuara, kanë shënuar rritje të menjëhershme. Ky ndryshim...
30.05.2016
Nga Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave do të publikojë sot të gjitha vendimet që janë ndërmarrë për periudhën 1993 dhe 1994. Për këto dosje ka përfunduar vlerësimi ekonomik i pronës...
28.05.2016
Nga Neritan Gjergo Provimet e Maturës Shtetërore për herë të parë, pas shumë vitesh do të jenë dalëse, ndërsa për t’u pranuar është vendosur një prag mesatareje dhe kritere nga çdo universite...
26.05.2016
Nga Neritan Gjergo Për të vazhduar punën për procesin e legalizimeve të ndërtimeve pa leje do të punohet me një ritëm më të shpejtë, teksa në zyrat e ALUIZNI-t do të shtohen edhe 300 punonjës t...
25.05.2016
Nga Neritan Gjergo FMN dhe Banka Botërore kritikojnë qeverinë për ritmin e ulët të rritjes ekonomike, ndërsa bizneset ankohen për klimën në vend. Të dy palëve kryeministri Rama ka zgjedhur t’u p...
25.05.2016
Nga Neritan Gjergo Në gusht të vitit 2014, qeveria doli me një raport tronditës për cilësinë e arsimit të lartë, teksa pas verifikimit që u bë në të gjitha universitetet e vendit për kriteret e ...
24.05.2016
Nga Neritan Gjergo Pas protestave dhe pakënaqësive të biznesit dhe qytetarëve për ndryshimet dhe rritjen e taksave vendore, bashkia e Tiranës ka bërë një sërë ndërhyrjesh, të cilat kanë të bëjn...
23.05.2016
Nga Neritan Gjergo Një hartë e dedikuar për pronat është duke u ndërtuar këto kohë për t’ju ardhur në ndihmë jo vetëm pronarëve, por edhe Agjencisë së Trajtimit të Pronave, e cila, me ligjin...
21.05.2016
Nga Neritan Gjergo Fluksi i madh i krijuar në Agjencinë e Trajtimit të Pronave javën e fundit të pranimit të kërkesave të reja për njohje pronësie, ka detyruar institucionin të njoftojë se do të...
20.05.2016
Nga Neritan Gjergo Mbi 5000 ushtarakë në pension, pas 7 vitesh pritjeje nuk do të kenë më detyrime ndaj Institutit të Sigurimeve Shoqërore dhe, përpos pensionit që do ta marrin të plotë, brenda nj...
19.05.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Financave ka firmosur një udhëzim për rregullimin e hapjes dhe mbylljes së adresave sekondare për shoqëritë e  lojërave të fatit të licencuara në kategorinë e bastev...
19.05.2016
Nga Neritan Gjergo Pas një muaji do të nisë nga zbatimi Kodi i ri i Punës, i cili pëson mjaft ndryshime në marrëdhëniet mes punëmarrësve dhe punëdhënësve. Shumë prej neneve të miratuara, me kodi...
18.05.2016
Drejtoria e ALUZNI-t, Durrës ka publikuar listën me emrat e qytetarëve që u kanë përfunduar procedurat kualifikuese të ndërtimeve pa leje.  “Shekulli” boton sot emrat e 813 familjarëve, të cilët d...
18.05.2016
Të gjitha bizneset debitore në Kompaninë e Shpërndarjes së Energjisë Elektrike tashmë do të kenë mundësi të përfitojnë nga skemat e reja që OSHEE ka bërë gati për të shlyer detyrimet. Albana Fe...
18.05.2016
Nga Neritan Gjergo Ata që nuk kanë plotësuar deri tani kërkesën për pronën kanë të drejtë të aplikojnë deri në datën 23 maj. Ky është afati i fundit ligjor dhe ata që neglizhojnë të bëjnë ...
17.05.2016
Nga Neritan Gjergo Ministria e Shëndetësisë po harton një strategji të re për sistemin e pagave të mjekëve të shërbimeve spitalore, duke futur shpërblimin si alternativë për mjekët që kanë më ...
16.05.2016
Nga Neritan Gjergo Qendra e Personel Rekrutimeve ka publikuar rregulloren e re për pranimet e oficerëve dhe nënoficerëve, të cilët duan të bëhen pjesë e Forcave të Armatosura. Në dokumentin që pë...
14.05.2016
Nga Neritan Gjergo Edhe pse pjesa më e madhe e rektorëve, pas votimit të datës 20 prill, kanë marrë bekimin e komisioneve qendrore të zgjedhjeve, ata mund të nisin të ushtrojnë detyrën vetëm pasi t...
13.05.2016
Për herë të parë në vend, Shqipëria do të ketë shifra zyrtare për numrin e të pastrehëve, teksa Ministria e Zhvillimit Urban do të krijojë një regjistër, madje duke i ndarë ata edhe sipas kategori...
13.05.2016
Neritan Gjergo Pronarët, të cilët prej vitesh kanë kthyer sytë nga Strasburgu, për faktin se shteti shqiptar nuk u ka dhënë asnjë shpresë për kthimin a kompensimin e pronave, zgjidhjen do ta marri...
12.05.2016
Nga Neritan Gjergo Pas një periudhe disavjeçare, çmimet e banesave, të cilat të paktën për qytetin e Tiranës kishin mbetur thuajse të pandryshuara, kanë shënuar rritje të menjëhershme. Raporti i B...
12.05.2016
Turizmi shihet si një sektor me prioritet nga të rinjtë dhe që gjeneron një pjesë jo të vogël për treguesit e punësimit. Por, sa e mundur është të angazhohesh në këtë industri kur përfundon shkol...
12.05.2016
Largimi i personelit mjekësor nga puna, ka nxitur debate në Komisionin e Shëndetësisë, ku ishte thirrur ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, për të raportuar për gjendjen e sistemit spitalor. Kryetarja...
12.05.2016
Neritan Gjergo Ecuria e dëmshpërblimeve për të ish-të përndjekurit politikë, nuk ka ecur me ritmet e parashikuara, madje ka një ngërç që duket se ka bllokuar pjesën e mbetur të fondit prej 2 milia...
11.05.2016
Nga Neritan Gjergo Niveli i ulët i inflacionit prej të paktën tre muajsh shihet me shqetësim nga ekspertët, sipas të cilëve, rënia e të ardhurave të qytetarëve, reduktimi i pagave dhe papunësia në...
11.05.2016
Neritan Gjergo Pas miratimit të ligjit të ri të pronave, nëse do të llogaritej fatura financiare për 4 vendime të dhëna në muajt mars dhe prill nga Gjykata e Strasburgut në favor të pronarëve, ajo ...
10.05.2016
Nga Neritan Gjergo Çmimi i energjisë elektrike pritet të ndryshojë. Enti Rregullator i Energjisë po sheh mundësinë për një ulje të mundshme të tarifës 9.5 lekë për kilovat orë, të cilën konsum...
10.05.2016
Një delegacion qeveritar i nivelit të lartë, i kryesuar nga ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani dhe ministri i Financave, Arben Ahmetaj, zhvilluan dje një takim me presidentin e Gjykatës Europiane të të ...
09.05.2016
Nga Neritan Gjergo Ulja e normës së interesit në kushtet kur ekonomia shqiptare po ecën me një trend rritës, është një përpjekje e Bankës Qendrore që i paraprin një skenari të mundshëm për kali...
07.05.2016
Nga Neritan Gjergo Për të disatën herë brenda pak muajve, Dhoma Amerikane e Tregtisë i tërheq vëmendjen pushtetit qendror dhe vendor për politikën që po ndjek ndaj biznesit. Dje, drejtues të kësaj ...
06.05.2016
Nga Neritan Gjergo Rruga e Lumit të Vlorës ka marrë dje 99 vota në Parlament, çka do të thotë se projekti më i madh i qarkut do të nisë nga puna pas 4 muajsh. Edhe pse ka kaluar përmes debateve dhe ...
05.05.2016
Neritan Gjergo Grupi “Everbright”, i cili bleu të drejtën e menaxhimit të aeroportit ndërkombëtar të Tiranës, synon ta kthejë Shqipërinë në një qendër logjistike për të transportuar mallrat ...
04.05.2016
Nga Neritan Gjergo Pallatet e ndërtuara 5-20 vite më parë, e që deri më dje nuk figuronin të regjistruar në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, brenda këtij viti do të marrin dokument...
03.05.2016
Nga Neritan Gjergo Një udhëzim i ri i Ministrisë së Financave, i cili ndryshon rregullat e vitit 2014, heq një sërë pengesash për fermerët shqiptarë dhe u mundëson atyre të shesin me para në dorë...
03.05.2016
Nga Neritan Gjergo Rreth 200 mijë shqiptarët, të cilët kanë aplikuar në muajin tetor të vitit që lamë pas për Lotarinë Amerikane, do të njihen me rezultatin pasditen e sotme pas orës 18:00. Ambas...
02.05.2016
Nga Neritan Gjergo Të vetëpunësuarit nuk mund të pajtohen kurrsesi me vendimin e qeverisë për rritjen e nivelit të kontributeve shoqërore dhe vendosjen e pagave referuese. Duke përdorur të gjitha fo...
29.04.2016
Nga Neritan Gjergo Nga sot, mbi 5000 ushtarakë, nuk kanë më detyrime ndaj Institutit të Sigurimeve Shoqërore dhe, përpos pensionit që do ta marrin të plotë, brenda një viti do të marrin mbrapsht hak...
28.04.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka miratuar dje vendimin, i cili i hap rrugë shqyrtimit të koncesionit të ndriçimit publik për bashkitë e Tiranës dhe Durrësit. Tashmë, Ministria e Energjisë, së bashku me...
27.04.2016
Nga Neritan Gjergo Komisioni Hetimor për çështjen e CEZ, ku të pranishëm ishin vetëm deputetët e mazhorancës, pasi opozita ka bojkotuar me 10 ditë punimet në Kuvendit, zbuloi dje dosjen e abuzimeve t...
26.04.2016
Nga Neritan Gjergo Shkolla e Policisë ka tashmë 300 emrat fitues pas një konkurrimi të gjatë, të ndarë në 4 faza, në të cilin morën pjesë 5012 kandidatë. Policia e Shtetit ka bërë publike rezult...
26.04.2016
Nga Neritan Gjergo Çështja e mandatit të deputetit Koço Kokëdhima, e cila është duke u shqyrtuar nga Gjykata Kushtetuese, ka tërhequr vëmendjen e studentëve dhe pedagogëve të Fakultetit të Drejtë...
25.04.2016
Nga Neritan Gjergo Luhatja e çmimit të biletave për udhëtimet ajrore është një shkelje e agjencive të udhëtimit, për të cilën edhe pse favorizohet qytetari, në kushtet aktuale të tregut janë dë...
24.04.2016
Nga Neritan Gjergo Përfitimet që do të ketë shteti shqiptar nga ndërtimi i rrjetit të gazit “Trans Adriatic Pipeline” nuk do të jenë vetëm ekonomike, por edhe sociale. Gazsjellësi, që pritet t...
23.04.2016
Nga Neritan Gjergo Tri javë pasi u njoftua heqja e ekskluzivitetit për Aeroportin e Rinasit,  marrëveshja e firmosur nga nga qeveria dhe kompania koncesionare TIA, është dërguar në Parlament. Në një ...
22.04.2016
Nga Neritan Gjergo Pronarët do të vijojnë të kompensohen, sipas metodologjisë që po ndjek Agjencia e Trajtimit të Pronave që nga  data 24 mars e këtij viti. Ka qenë Gjykata Kushtetuese, ajo që ka v...
22.04.2016
Nga Neritan Gjergo Pas përfundimit të numërimit të votave të rektorëve, gjatë ditës së djeshme ka vijuar numërimi edhe për strukturat e tjera drejtuese të universiteteve. Nga disa fakultete, dje ja...
21.04.2016
Nga Neritan Gjergo Ka hyrë në fuqi dje, udhëzimi i Këshillit të Ministrave me kriteret e reja për regjistrimin e lejes së ndërtimit dhe akteve noteriale të lidhura mes ndërtuesve dhe pronarëve të t...
21.04.2016
Nga Neritan Gjergo Përfundimi i numërimit të votave nga stafet akademiket në përballjen më të fortë dhe më me interes, nxori dje fitues Mynyr Konin. Dekani i Shkencave të Natyrës mori afro dyfishin...
20.04.2016
Nga Neritan Gjergo Universitet publike të vendit nesër do të drejtohen nga drejtues të rinj, teksa sot të gjithë pedagogët dhe studentët do të hedhin votën e tyre për rektorë, dekanë, shefa depart...
19.04.2016
Nga Neritan Gjergo Ndërtimi në territorin e Shqipërisë i gazsjellësit “Trans Adriatic Pipeline” (TAP) ka hyrë në një fazë të re, atë të shtrimit të tubacioneve, e cila pritet të nisë në mua...
19.04.2016
Nga Neritan Gjergo Pas ndryshimeve në Kodin Rrugor, Ministria e Transporteve, në përshtatje të tyre, ka miratuar edhe rregulloren e re për autoshkollat dhe kursin që duhet kryer për marrjen e patentës...
18.04.2016
Nga Neritan Gjergo Klientët familjarë, që kanë fituar statusin e familjeve apo klientëve në nevojë, për furnizimin me energji elektrike,  do të fitojnë të drejtën për të marrë shërbimin univer...
18.04.2016
Nga Neritan Gjergo Gara për të marrë drejtimin e universitete në fazën finale të saj, po shoqërohet me dy standarde. Nga njëra anë, është kandidatja për Rektore e Mjekësisë, Mira Rakacolli, e cil...
16.04.2016
Nga Neritan Gjergo Një udhëzim i ri i Ministrisë së Drejtësisë përcakton kritere të reja për regjistrimin e lejes së ndërtimit dhe akteve noteriale të lidhura mes ndërtuesve dhe pronarëve të tru...
15.04.2016
Nga Neritan Gjergo Në muajin mars, për herë parë pas shumë vitesh, qeveria miratoi rritjen e pagesës së papunësisë me 60 për qind, duke e çuar masën në 11.000 lekë, nga 6.850 lekë që ishte më ...
14.04.2016
Nga Neritan Gjergo Kontratat koncesionare dhe propozimi i  LSI-së për ndryshim të kompetencave të “firmëtarëve” janë shoqëruar me debate mes deputetëve të Partisë Socialiste dhe deputetit të L...
13.04.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria shqiptare po shikon mundësinë e identifikimit të financimit edhe për 30 bashki të tjera, ku ende nuk ka nisur puna për hartimin e planeve vendore. Me këtë qëllim, ministrja ...
12.04.2016
Nga Neritan Gjergo Universitetet publike do të kenë pas datës 20 prill autoritetet e reja drejtuese, të cilët do të përzgjidhen me votat e fshehta të pedagogëve dhe studentëve aktualë. Kryetarja e K...
12.04.2016
Nga Neritan Gjergo Stoku i depozitave në sistemin bankar ka shënuar rënien më të madhe që prej qershorit të vitit 2015, kur sistemi vuajti nga një rrjedhje kursimesh për shkak të frikës së krijuar ...
11.04.2016
Neritan Gjergo Pensionet suplementare të punonjësve të Arsimit të Lartë do të rillogariten, teksa qeveria ka gati projektin me ndryshimet dhe formulën për përcaktimin e tyre. Problemet që kanë sjell...
09.04.2016
Nga Neritan Gjergo Bizneset që kanë shkelur kontratat e firmosura për shlyerjen e pagesave të energjisë elektrike, rrezikojnë vendosjen e barrës hipotekore, në rast se brenda 5 ditëve nuk nënshkruajn...
08.04.2016
Nga Neritan Gjergo Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg “dënoi” përsëri shtetin shqiptar, duke i faturuar një shumë më të madhe se ajo e tri javëve më parë për çështjen ...
07.04.2016
Nga Neritan Gjergo Skandali i letrave të Panamasë, i cili në publikimin e parë të tij për Shqipërinë zbuloi koncesionarin GFI dhe biznesmenin Ismail Mulleti, i shtriu “tentakulat” te ish-kryeminist...
07.04.2016
Nga Neritan Gjergo Qeveria ka propozuar disa ndryshime në ligjin për planifikimin e territorit, duke synuar të ndërtojë një strukturë të re, që do të lehtësojë dhënien e lejeve të ndërtimit, në...
06.04.2016
Nga Neritan Gjergo Sheshi “Skënderbej” në muajin qershor të vitit të ardhshëm do të ketë një pamje krejt të re, duke u kthyer në hapësirë për këmbësorë, në të cilën do të ndalohet qarku...
06.04.2016
Nga Neritan Gjergo Skandali i Panamasë, që nxori zbuluar kompaninë koncesionare të markimit të naftës GFI dhe biznesmenin Ismail Mulleti ka nxjerrë të tjera të dhëna nga institucionet mbikëqyrëse. ...
05.04.2016
Nga Neritan Gjergo Me fillimin e zbatimit të ligjit të pronave, Agjencia e Trajtimit të Pronave, për të bërë të mundur një shqyrtim sa më të koordinuar të dosjeve të pronarëve, ka bërë edhe nd...
04.04.2016
Nga Neritan Gjergo “Shqipëria është e pasur në burime natyrore, por përfitimet prej kësaj janë të vogla”, thuhet në raportin e fundit të Fondit Monetar Ndërkombëtar, që vë në dukje rolin dhe...
04.04.2016
Nga Neritan Gjergo Tri kategoritë e personave dhe familjeve që do të përfitojnë kompensimin e energjisë elektrike, sipas kritereve që ka vendosur Instituti i Sigurimeve Shoqërore, duhet të plotësojn...
02.04.2016
Nga Neritan Gjergo Pesë bashki të rëndësishme në vend, gjatë dekadës së ardhshme do të ndryshojnë rrënjësisht, falë investimeve dhe ndërhyrjeve që do të bëhen në shumë sektorë. Bëhet fjal...
02.04.2016
Nga Neritan Gjergo Kompania koncesionare gjermane, që menaxhon aeroportin “Nënë Tereza” prej 11 vitesh, ka rënë dakord me qeverinë shqiptare të heqë dorë nga ekskluziviteti i fluturimeve ajrore n...
01.04.2016
Nga Neritan Gjergo Pas vendimit të qeverisë për kalim pronësie, është zbardhur edhe lista me emrat e qytetarëve që marrin tapitë për tokën. “Shekulli” boton sot emrat e 780 përfituesve të shp...
01.04.2016
Nga Neritan Gjergo Nga kompensimi financiar për konsumin e energjisë elektrike pritet të përfitojnë edhe 5000 persona më tepër, nga 74 mijë që janë regjistruar aktualisht. Përmes një projektvendimi...
31.03.2016
Nga Neritan Gjergo Një nga projektet më të rëndësishme në qarkun e Vlorës, që do të nisë zbatimin brenda këtij viti, do të jetë rehabilitimi dhe ndërtimi i rrugës së Lumit të Vlorës, që do t...
31.03.2016
Nga Neritan  Gjergo Pesë çështje të shqiptarëve, të cilët kanë depozituar dosjet e tyre në Strasburg, kryesisht për ankime në lidhje me pronat dhe shkeljet në statusin e nëpunësit, do të paguhe...
30.03.2016
Nga Neritan Gjergo Ristrukturimi i disa kredive me probleme që kanë rreth 30 kompani të mëdha ka nisur, ndërsa Banka e Shqipërisë ka nxjerrë një rregullore të unifikuar për të gjitha bankat, sesi d...
30.03.2016
 Neritan Gjergo Agjencia e Trajtimit të Pronave ka zbardhur dokumentacionin dhe formularin e ri që duhet plotësuar nga pronarët, të cilët janë cenuar nga ndërtimet pa leje. Për të përfituar masën ...
29.03.2016
Drejtoria e Përgjithshme e ALUZNI-t, Tiranë ka publikuar listën e re me emrat e qytetarëve që kanë gati lejen e legalizimit  në kryeqytet. Gazeta boton sot emrat e 273 familjarëve, të cilët kanë gati ...
29.03.2016
Nga Neritan Gjergo Maturantët, të cilët do të zgjedhin provimin e anglishtes, pas datës 24 qershor do të marrin në fund të tij, njërën nga certifikatat që lëshon programi i TOEFL-it e që njihen nd...
28.03.2016
Neritan Gjergo Me ligjin e ri të pronave, tashmë në Agjencinë e Trajtimit të Pronave kanë nisur procedurat për ndarjen e parave për pronarët që do të përfitojnë kompensim financiar. Aktualisht, in...
26.03.2016
Nga Neritan Gjergo Pas miratimit të akteve normative dhe çeljes së punës për kompensimin e pronarëve, Agjencia e Trajtimit të Pronave ka publikuar listën e objekteve që do të shërbejnë për kompens...
26.03.2016
Nga Neritan Gjergo Pas hartimit të projektligjit për zgjidhjen e problemit të debive, ushtarakët kërkojnë shfuqizimin e ligjit që miratoi aktin normativ në vitit 2009, prej të cilit ata janë penaliz...
KM