Probleme me aromën e keqe të gojës? Mësoni arsyen

Goja juaj mban erë të keqe përsëri?
Nëse i keni përjashtuar të gjitha arsyet ose sëmundjet që mund t’ja u sjellin këtë mos i humbni shpresat. Në të vërtetë ka një kurë të thjeshtë por të besueshme për frymëmarrje të keqe. Era e keqe e gojës mund të jetë një shenjë që ju jeni të dehidratuar. Mos mendoni se të jetoni duke e larë gojën katër herë në ditë, do të shpëtoni nga ajo.

Kur goja juaj të bëhet e thatë, ju do të keni më pak pështymë. Dhe kur ke pak pështymë, ushqimi dhe bakteret tentojnë të qëndrojnë në gojë për një periudhë shumë më të gjatë kohore. Dentistët  thotë se pirja  e 2 litrave ujë çdo ditë mund të çojë në probleme më të rralla të dhëmbëve. Dhe kini kujdes ju që pini kafe ose alkool, pirja e duhanit ose medikamenteve të caktuara mund të shkaktojnë gojë të thatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet