Petrit Vargu: Gjithçka po shkon më keq, drejtuesit s’kanë lidhje me shëndetësinë

Nga Bleona Metushi

Mjeku kardiolog i Urgjencës së QSUT-së dhe një nga firmëtarët e memos sqaron kushtet e rënda ku punojnë mjekët dhe urdhrin e drejtorit për të mos trajtuar pacientët që vijnë në Urgjencë pa lejen e tij

Mjekët e pavionit të Urgjencës në QSUT, ditën e sotme kanë firmosur një peticion me dorëheqjet nga vendi i punës, një ndër ta jeni edhe ju. Pse erdhi ky vendim?

Kushtet e punës janë përkeqësuar shumë si pasojë e një drejtimi, të mbrapshtë nga ana e drejtorit të QSUT. Vendimi erdhi pasi kanë dalë urdhra kohët e fundit, nga ana e drejtorit të Spitalit që penalizojnë mjekët e urgjencës. Tashmë, me anë të një urdhri, na është njoftuar se nuk kemi të drejtë pa u konsultuar, të shtrojmë pacientët në reanimacion, gjë që është anti-mjekësore, pasi çdo sekondë për një sëmundje kardiake është e barabartë me një muskul zemre. Ndërsa ne duhet të bëjmë burokraci, të kërkojmë mjekë në një situatë të tillë, ku koha nuk pret.

Të plotë e gjeni në Shekulli Print…

Të tjera

Abissnet