“Përmbytja na shkatërroi, nuk kam ku të kaloj natën”

Nga Lindita Bushgjokaj

Banorët e zonës së përmbytur të ‘Frutikulturës” në Kamzë tregojnë për tmerrin e kaluar

Përmbytja solli shkatërrimin e të gjitha prodhimeve dhe orendive. Të gjithë kanë vetëm një ëndërr: “Të kalojmë natën në një strehë të sigurtë dhe të ngrohtë”

Në fshatin Breg Shkozë, të bashkisë vorë, shumë familje të prekura nga përmbytjet ndanë përjetimet e tyre me gazetën “Shekulli”. Por ato theksuan se rasti i tyre nuk është asgjë krahasuar me familjen Terziu. “Shekulli” vëzhgoi nga afër gjendjen e kësaj familje, të izoluar prëj shumë orësh nga uji dhe balta. Saide Terziu, një grua rreth të 30-ave, ishte në gjendje shumë të rëndë shpirtërore. Në një interviste për “Shekulli”-n ajo përshkruan mes lotëve, përjetimet e mesnatës së të enjtes, duke luftuar me ujin dhe mezi ka arritur të shpëtojë familjen.

Të plotë e gjeni në Shekulli Print…

Të tjera

Abissnet