Përbërësi i shafranit parandalon humbjen e memories dhe ju bën më të lumtur

Një përbërës që përdoret për të dhënë ngjyrën e ndritshme të shafranit mund të përmirësojë kujtesën si edhe humorin tuaj.

Kurkumeni është gjetur si një anti-inflamator me vetitë antioksiduese dhe është sugjeruar te qytetarët e moshuar në Indi.

Botuar në Journal Amerikane të Psikiatrisë Geriatric, hulumtimi i kryer nga Universiteti i Kalifornisë Los Anxhelos filloi të shqyrtojë efektet e përbërësit në njerëz me humbje të lehta memorie të lidhura me moshën.

“Saktësisht se si kurkumi e ushtron efektin e vet nuk është i sigurt, por mund të jetë për shkak të aftësisë së tij për të ulur inflamimin e trurit, i cili ka qenë i lidhur me sëmundjen e Alzheimerit dhe depresionin e madh”, tha Dr Gary Small, drejtor i psikiatrisë geriatrike në Longevity UCLA Qendra dhe autori i studimit.

Sëmundja e Alzheimerit është më pak e përhapur në Indi, dhe kjo mund të jetë për shkak se atje njerëzit hanë më shumë kurkumin sesa në çdo pjesë tjetër të botës.

Të tjera

Abissnet