Për ta mbrojtur lëkurën, shmangni diellin në këto orë

Marrja e rrezeve ultravjollcë është një faktor rreziku për shumicën e kancereve të lëkurës, drita e diellit është burimi kryesor i këtyre rrezeve, sipas shoqërisë amerikane për kancerin.

Fuqia e dëmit që mund t’ua bëjnë rrezet ultravjollce varet nga disa faktorë, duke numëruar këtu kohën kur ekspozoheni në diell.

 

 

Është e rëndësishme që të shmangni diellin në mes të orës 10 dhe 14, kur rrezet e diellit janë më të forta.

Kjo këshillë dhe nuk është vetëm një gjë që jeni mësuar ta dëgjoni shpesh, mirëpo në të ka vërtetësi shkencore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet