Pas 31 vitesh, FBI po përdor teknologjinë për identifikimin e rrëmbyesve të avionit në Pakistan

Duke përdorur teknologjinë e re, ekspertët e FBI-së kanë mundur të krijojnë fotografi të reja të katër rrëmbyesve të supozuar të Flight 73. Nxjerrja e këtyre fotove shënoi një hap të madh në procesin e gjetjes dhe dënimit të autorëve të rrëmbimit të avionit, ngjarje e ndodhur më 1986-n në Karachi, Pakistan. Gjatë këtij sulmi mbetën të vdekur 20 persona, duke përfshirë dy shtetas amerikanë.

Byroja shpreson që imazhet e përditësuara, të bëra duke përdorur programin Adobe  Photoshop, ku shfaqen imazhet e supozuara të burrave sot, do të hapin pista të reja dhe do të inkurajojnë cilindo që ka informacion që të kontaktojë drejtpërdrejt FBI-në, ose të dërgojnë të dhëna online.

“FBI ka punuar pa u lodhur gjatë 31 viteve të fundit për të sjellë para drejtësisë autorët e rrëmbimit të tmerrshëm të vitit 1986 në bordin e fluturimit Pan Am”, tha Andrew W. Vale, asistent-drejtor i ngarkuar në zyrën e FBI-së në Uashington.

“Përdorimi i fotografive të përparuara në moshë është vetëm një teknikë hetuese që FBI po shfrytëzon për të përmbushur këtë mision”, shtoi ai.

Katër të dyshuarit kanë qenë në listën e të kërkuarve për terrorizëm që nga viti 2009. Imazhet e Wadoud Muhammad Hafiz al-Turki, Jamal Saeed Abdul Rahim, Muhammed Abdullah Khalil Hussain ar-Rahayyal dhe Muhammed Ahmed al-Munawar, dolën për herë të parë nga FBI në vitin 2000.

Programi i Shpërblimeve për Drejtësi, pranë DASH, ofron jo pak por plot 5 milionë dollarë për person, për çdo informacion që rezulton i dobishëm në arrestimet ose dënimet për rrëmbyesve.

Zyrtarët theksojnë se lëvizja e radhës mund të dërgojë FBI-në një hap më pranë identifikimit të vendndodhjes së të dyshuarve.

Kanë kaluar mbi 31 vjet nga sulmi vdekjeprurës, 16-orësh, i 5 shtatorit 1986, ku një grup terroristësh të udhëhequr nga Zaid Hassan Abd Latif Safarini, morën kontrollin e Flight 73.

“Pa marrë parasysh se sa kohë ka kaluar ose pengesat që hasim,” tha agjenti i posaçëm i FBI-së Terrence Mcintyre në një deklaratë, “u detyrohemi viktimave dhe familjeve të tyre që të mos heqin dorë kurrë prej tyre”.

Të tjera

Abissnet