Extra

Ismail Qemali ngriti flamurin e Kastriotëve, një simbol ilir

Leonard Veizi


-Skënderbeu i mblodhi të gjithë burrat e fortë të arbrit dhe si gjenerali suprem i tyre, në luftë kundër akinxhinjve e jeniçerëve osmanë, ua dha dhe stemën e familjes së tij, nën të cilën duhej të luftonin. Kruja duhej mbrojtur me çdo kusht e mbi kullën e kalasë të valëvitej një flamur me fushë të kuqe e shqiponjë të zezë me dy krerë në të. Me të njëjtin flamur, fare pa ndryshime, 500 vite më pas Ismail Qemali do të shpallte Pavarësisë në Vlorë...


...Tezat e lashtësisë së shqiponjës dykrenore, emblemë dhe simbol i Flamurit të kombi tonë, ka më shumë se dy shekuj që është vënë në qendër të vëmendjes së dijetarëve të huaj dhe shqiptarë. Kësaj teme i kushtohet studimi i autorit Jaho Brahaj, i njohur në fushën e heraldikës dhe të studimeve të historisë dhe kulturës të mesjetës shqiptare. Për gazetën shekulli, studiuesi Brahaj thotë:


Çfarë paraqitje kishte flamuri që u ngrit para 100 viteve në Vlorë?


Flamuri që ngriti Ismail Qemali në 28 nëntor 1912 në Vlorë është ai që trashëgojmë sot, flamuri kombëtar. Të dhënat e flamurit janë përcaktuar në një shkrim që ka botuar në atë kohë organi i qeverisë së Vlorës “Përlindja e Shqipëniës”, e ku bëhen edhe shpjegimet përkatëse. Ky ishte dhe flamuri i Skënderbeut.


Në çfarë dokumentesh vërtetohet simboli që mbante flamuri i Skënderbeut?


Skënderbeu ka pasur një flamur me fushë të kuqe e shqiponjë të zezë me dy krerë dhe këtë flamur e ka të trashëguar nga dera e Kastriotëve. Vizatimi grafik i shqiponjës së Skënderbeut është bërë i njohur me saktësi dhe imtësi nga vula e tij dhe nga afresku i kishës së Shnandout në Kepin e Rodonit. Ndërsa Barleti e ka dhënë saktësisht, në gjuhën latine, kur shkruan: Flamuri i gjindjes së Kastriotëve ishte me fushë të kuqe e shqiponjë të zezë me dy krerë.


A ishte ky flamur i huazuar nga Bizanti?


Ky flamur nuk ka lidhje me Perandorinë Bizantine, pasi stema e shqiponjës me dy krerë është përdorur në këto vise që në lashtësi. Vërtetë që Bizanti në shekullin IX e këtej ka shqiponjën në simbolet heraldike, ashtu si edhe kisha ortodokse. Kur u futa në pasurinë e madhe arkeologjike, kultike, gdhendjet artizanale të së shkuarës, rezultoi që ilirët e kanë të paktën të dokumentuar saktësisht shqiponjën dykrenore që në shek VI para Erës së Re. Por gjithsesi ky simbol gjendet edhe në vende të tjera.


Ndërkohë shqiponjën e kishin në stemë dhe shtetet e tjera në Europë?


Në periudhën kur po afirmohej shteti shqiptar, shqiponjën dykrenore e kishte Perandoria Austro-Hungareze, Rusia, Serbia, Mali i Zi, Kisha Ortodokse dhe e ashtuquajtura Lidhje e Shenjtë Romake. Rilindësve u doli detyra ta zgjidhnin këtë çështje, ndaj ata e ndryshuan shqiponjën për ta bërë të dallueshme nga këto shenja të shteteve të tjera që ishin afirmuar zyrtarisht me flamujt e tyre në fundin e shek XIX dhe fillimin e shek. XX. Shqiponja e Faik Konicës arriti që të ngrihet më 28 Nëntor 1912. 


Si ka udhëtuar flamuri shqiptarë në 500 vitet e pushtimit otoman?


Ky flamur është ruajtur pa asnjë ndryshim nga shqiptarët edhe në shekujt XVI-XVII. Në vitin 1593 kemi vulën e Kuvendit shqiptar që ka pasur të njëjtën shqiponjë ekzaktësisht. Flamuri i shqiptarëve nuk u harrua asnjëherë gjatë periudhës së pushtimit 5-shekullor otoman. Kemi fakte që flamuri dhe veshjet kombëtare u praktikuan në truallin tonë madje dhe në formacionet ushtarake shqiptare (ushtria stratiote, me pagesë) që u vunë në shërbim të mbretërisë së Napolit, Venedikut dhe Spanjës. Ky flamur nuk u harrua nga arbëreshët të cilët e përmendin në këngët e tyre historike, dhe e kanë ornament të kulturës materiale të trashëguar.


Çfarë thotë studimet e autorëve të huaj për këtë çështje?


Albanologë të ndryshëm na japin fakte interesante për praktikimin e flamurit kombëtar shqiptar në shekujt XVII-XIX e në vazhdim. Inkursionet ushtarake të Bushatllinjve rreshtoheshin nën flamurin kombëtar të trashëguar nga Skënderbeu. Po kështu të dhënat e albanologëve na dëshmojnë se flamurin e Skënderbeut, e kanë parë në vitet 1700 tek mirditorët. Pra e them këtë që flamuri nuk u harrua asnjëherë në Shqipëri por kishte një njohje edhe nga të huajt, Poeti amerikan Long Fellou, në poemën e tij kushtuar Skënderbeut e përshkruan flamurin tonë tepër saktë. Të dhënët e 2-3 viteve të fundit, dokumentojnë që formacionet ushtarake në mbrojtje të trojeve tona kundër shovinistëve sllavë luftonin nën flamurin kombëtar shqiptar dhe ky dokument është një prej fermanëve të sulltanit ku informohet se shqiptarët gjatë periudhës së Lidhjes së Prizrenit kanë praktikuar në paktën 20-30 copë flamuj të kuq me shqiponjën e zezë. 


A ka pasur flamuri i Skënderbeut edhe një yll me 6 cepa?


Ylli është një huamarrje dhe ndodhet në një vulë që përdorte Skënderbeu. Ishte dhe si një ornament. Por nuk ka asnjë të dhënë që ylli me 6-cepa të jetë përdorur edhe në flamur. Flamuri ka pasur si simbol vetëm shqiponjën e zezë. Flamuri që u ngrit nga Kuvendi i Vlorës, është përcaktuar qartë dhe nga komisioni i festës në vitin 1937 me rastin e 25 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë.


Gjatë punës tuaj studimore keni arritur në një përfundim të qartë se cilin flamur ngriti Ismail Qemali në Vlorë, atë të qëndisur nga Marigo Pozio apo një tjetër...?


Versionet dhe hamendësimet që janë ngritur kanë marrë një përgjigje pas gërmimeve në arkiva dhe studimit të botuar nga Prof. Valentina Duka. Këtu doja të shtoja se edhe djali i Ismail Qemalit e pranon se në vitin 1936 sipas dokumentit të AQSH se ky flamur ishte i Eqrem Vlorës. Marigo Pozio ishte një patriote, e cila gjithashtu ka qëndisur flamur, madje ka futur në Shqipëri një flamur nga Korfuzi, por realisht flamuri i ngritur nga Ismail Qemali në 28 nëntor 1912 ishte ai që mbante në shtëpi Eqrem Vlora.


Bizanti i merr simbolin ilirëve


Studiuesi Jaho Brahaj shpjegon enigmën e zanafillës së shqiponjës dykrenore, e cila është trashëguar nga kohët e hershme bashkë me besimet dhe kultin e këtij shpendi. “Perandoria Bizantine e mori shqiponjën me dy krerë, si simbol, nga ato popullsi mbi të cilat u shtri e u zhvillua. Pjesë e Bizantit ishte edhe popullsia ilire ballkanase. Ne e kemi të dokumentuar shqiponjën dykrenore në shekullin VI, dhe mund të thuhet se Bizanti e mori këtë simbol nga ne. Fati e solli që shqiponja me dy krerë të ishte emblemë e derës së Kastriotëve, ashtu siç thotë Barleti. Duke qenë se në mbledhjen e princërve shqiptarë në 2 mars 1444 Skënderbeu u vendos komandant i përgjithshëm, atëherë flamuri i tij ishte edhe flamuri përfaqësues i të gjitha forcave ushtarake të arbërve. Prej këtu fillon të jetë flamur përfaqësues i kombit shqiptar, për të mbërritur në ditët e sotme”.


Shqiponja në 500 vjet


Me interes të veçantë në studimin “Flamuri i Kombit Shqiptar, origjina, lashtësia” të Jaho Brahajt është dhe publikimi i flamurit të Lidhjes së Lezhës, të vizatuar në një hartë të vitit 1459, kohë kur jetonte Skënderbeu; “Botohet për herë të parë harta “Portollane” e Paolo Rosellit e vitit 1459, ku duken portet e Mesdheut dhe në çdo qytet ka flamuj. Flamurin shqiptar e gjejmë në Krujë, duke na dhënë kështu dëshmi autentike se si ka qenë flamuri i Skënderbeut në kohën kur ishte gjallë”, shprehet autori. Më pas në vëllim janë botuar: shqiponja heraldike e Kastriotëve të shek XIV-XV në afreskun e Kishës së Rodonit; një vepër përkujtimore e vitit 1500 me shqiponjën e Kastriotëve, në Napoli, për peshkopin Konstandin Kastrioti; shqiponja dykrenore e veprës së Barletit 1508; shqiponja dykrenore në vulën e Pleqësisë së Arbrit, më 1593; kapedanët arbër me flamur në Evropë, ku do ta veçoja rastin e përdorimit të flamurit në shek. XVI nga Pal Gjini, kapedan në shërbim të Venedikut; dëshmi për përdorimin e flamurit në shek. XIX; flamuri në vitet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit; flamuri i vitit 1899, i qëndisur nga Seid Najdeni; flamuri më 1900-1908; skicë e flamurit të arbëreshëve të Sicilisë, më 1910; flamuri më 28.11.1912; etj.


Studimi: “Flamuri i Kombit Shqiptar”


“Flamuri i Kombit Shqiptar” është mbështetur kryesisht në strukturat shpirtërore e materiale të krijuara ndër mijëvjeçarë nga populli ynë dhe të ruajtura, të trashëguara e të dokumentuara nga kultura materiale: në hajmali, ornamente, në qëndisma, tekstile popullore, stoli metalike, gdhendje në gur, në dru etj. Hulumtimi i autorit për këtë monografi përfshin gjithë trashëgiminë e objekteve arkeologjike me këtë temë, të ruajtura në truallin ballkanik e të botuara nga studiuesit tanë e të huaj dhe po ashtu trashëgiminë shpirtërore të ruajtur nga popullsia jonë, në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët. Është e para herë që në studim shpjegohet në bazë të hulumtimeve të suksesshme, të bazuara në materiale konkrete arkeologjike e etnologjike, se cila është zanafilla e shqiponjës dykrenore, motiv që kombi ynë e ka edhe simbol të flamurit që prej pesë shekujsh.luli
ore na cmendet fare, e morri bizanti flamurin nga fiset ilire? ky dreqin e mesoni historin? shqiponja ishte simboli i perandorise romake dhe kishte vetem nje koke. ne vitin 313 qe konstandini i madhe ndryshoi kryeqytetin nga roma ne bizant dhe perandoria romake u nda ne 2 ne perendim dhe ne lindje. per hir te ktij fakti shqiponja me nje koke, u be me 2 koka qe te simbolizoj pikerisht faktin se perandoria romake sundonte dhe ne perendim dhe ne lindje. prandja shume shtete ne europe kane simbol shqiponje me dy krere, qe te marrin pak nga fama dhe fuqia e perndorise romake.
Pa Emër
Shqiponja vjen qe nga kohet me te Lashta Pagane si Simbol i SterSterGjysherve tane PELLAZGE:te cilet ishin BANORET AU TOK TONE DHE ME TE MOTCEM E TE LASHTE TE EUROPES MESDHETARE,legjendat dhe goj dhenat e te cileve i shkroi Omeri tek Iliada dhe Odisea...Albanologet sot duhet te merren me shume e me seriozisht me gjuhen SHQIPE,per ta renditur ate ne NE THEMELIN E NE EMBRIONIN E GJUHEve Evropiane..!!!
Pa Emër
Shqiponja vjen qe nga kohet me te Lashta Pagane si Simbol i SterSterGjysherve tane PELLAZGE:te cilet ishin BANORET AU TOK TONE DHE ME TE MOTCEM E TE LASHTE TE EUROPES MESDHETARE,legjendat dhe goj dhenat e te cileve i shkroi Omeri tek Iliada dhe Odisea...Albanologet sot duhet te merren me shume e me seriozisht me gjuhen SHQIPE,per ta renditur ate ne NE THEMELIN E NE EMBRIONIN E GJUHEve Evropiane..!!!
Pa Emër
Shqiponja vjen qe nga kohet me te Lashta Pagane si Simbol i SterSterGjysherve tane PELLAZGE:te cilet ishin BANORET AU TOK TONE DHE ME TE MOTCEM E TE LASHTE TE EUROPES MESDHETARE,legjendat dhe goj dhenat e te cileve i shkroi Omeri tek Iliada dhe Odisea...Albanologet sot duhet te merren me shume e me seriozisht me gjuhen SHQIPE,per ta renditur ate ne NE THEMELIN E NE EMBRIONIN E GJUHEve Evropiane..!!!
Pa Emër
Shqiponja vjen qe nga kohet me te Lashta Pagane si Simbol i SterSterGjysherve tane PELLAZGE:te cilet ishin BANORET AU TOK TONE DHE ME TE MOTCEM E TE LASHTE TE EUROPES MESDHETARE,legjendat dhe goj dhenat e te cileve i shkroi Omeri tek Iliada dhe Odisea...Albanologet sot duhet te merren me shume e me seriozisht me gjuhen SHQIPE,per ta renditur ate ne NE THEMELIN E NE EMBRIONIN E GJUHEve Evropiane..!!!
lemi
Shqiponja eshte shenje qe perdorin shtetet ortodokse/kur dihet qe skenderbeu ka qene nip ortodoxi,njeriu qe ka fol vetem serbishten,nuk me qudit qe ka marre kete simbol,kurse nxhyry kuqe ka qene gjithmone ilire,sepse iliret kan mbrojt me gjak vendin.
ali demsi
Pse mer shqiptare perhere ju pelqejn prrallat e te huajve sa here qe te huajt tregojn ose flasin dicka per ne ato duhet tejene patjeter te verteta kurse kto te autoreve shqiptare jo si puna ktij Lulit qe kujton se e di historin e shqiponjes me mire se te tjeret po romaket ku e gjeten shqiponjen apo e pollen edhe ato e kan marre nga dikush tjeter qe ka jetu perpara atyre dhe e kan pas per simbol por ne shqiptaret kujtojm se cdo gje te antikitetit e kan bere romaket apo greket thjesht si puna majmunit perserisim fjalet e te huajve a thua ato te jene te pagabushem e te rene nga qielli
berati
luli mire qe su nda ne 7apo8 pjese perandoria romake se vallahane si do dukej shqiponja jone.
beni
Flamurin me 2 kokat e shqiponjave,e kan mbajt vendet Cariste,ku perfshihemi edhe ne Shqiptaret,mbreti i te cilve ish Car Dushan me qender ne Oher!
Ne ditet e sotme nuk permendet Car Dushan dhe pasuesit e tij,per qellime strategjike,sepse sado ta mbulonte lekuren Majkell Xhekson,ishin ata qe e njifnin,qe Majkell ishte i zi?
Historia behet nga historianet,por kur keta historiane i perkasin nje ideologjie qe kerkojn te shtrijn sundimin e saj per pushtet,atehere ndryshojn edhe te verteten historike!
Gjergj Kastrioti rjedh nga nje familje mbreterore,ku e ema e tij,Vojsava Brankovic ish e bija e mbretit Gjyro ne Serbisht Brankovic,dhe ky i fundit ish i nipi i Car Llazarevic,qe ne shqiptaret e quajm Car Llazari!
Emrin Gjergj ne Shqip,ai e trashegoj nga gjyshi i tij qe Serbisht quhet DURAD,serbisht gjyro,e shqip Gjergj!
Motrat e tij Mara u martuan ne Serbi e tjetra ne jug te shqiperise me fisin Muzakaj,kurse vllai i tij Stanisha ne serbi ne familje tjeter mbreterore!
Mbreteria e Napolit e mbretit Anjau,beri qe gjuha shqipe te kurorzohej ne pavarsin e vet!
Gjergj Kastrioti u be Mbret i Epirit sic e pershkruan Marlin barleti ne shkrimet e tij!
luli
te rim shtrember e te flasim drejte, nuk ekziston asnje shkencetar qe te thote se shqiponja dykrenare eshte simbol pellazg ose ilir.
nejse lexon historin e vertete dhe pastaj nxirrni konkluzione:
http://en.wikipedia.org/wiki/Double-headed_eagle
Pirros i Epirit Greke
Ne mund te genjejme veten se keshtu ns mesojne por e verteta dhe mohimi i identitetit tone eshte turp per ne.
Edhe sikur te jemi pasarrdhes te Ilireve pyetja eshte pse quheshin Ilire?
Historia boterore thote qe Ilirios ishte djali i katert dhe i fundit i Kadmos dhe i Harmonise nipi e Evropes.
Atehere del qe Iliret ishin Greke.
Qe kur ra Roma tek barbaret nga veriu i Evropes,Ballkani mbeti ne duart e Perandorise se Bizantit per 1100 vjet kapito?
Del pyetja nga dolen gjithe keto shtete ne Ballkan?
Sa per Skenderbeun ky ishte Orthodoks qe gjithe dokumentat i ka ne gjuhen Greke se shkrimet ne gjuhen shqipe jane 400 vjet me vone.
Edhe dokumenti i pamvaresise ne Austri eshte ne gjuhen Turke.
Kur ne jemi shqipetare pse historia e Hoxhes nuk tha gje per kryengritjen e shqiperise se mesme qe thonin Dum Baben d.m.th.
Turqine.
Si ka mundesi qe pas vitit 1054 qe u nda krishterrimi ne Orthodoks dhe katolike qe tregon dhe flamuri i Bizantit Skenderbeu eshte me emer gjrgj katolike dhe vellai Orthodoks kostandin?
Pirros i Epirit Greke
Ik mor beni meso nje cike.
mire Skender-Beu po gjithe fshatrat e shqiperise se mesme kane identitetr sllav?
E ke lexuar cfare thote Orthodoksi Janis Musaqis nga Musaqia dhe jo Gjon muzaka nga myzeqeja qe u la amanet femijve te tij leter per historine e familjes se tyre ne Itali?
E pame ne shetetin e diktatures qe nuk i thoshje nje fjale vellait tend se te spiunonte jo me ata qe ishin arberesh dhe te kishin liri!
beni
Per Piron e Epirit! Teodor Muzakaj,jo Gjon!
Iliret mesohet ne shkollat Kroate!
Mbasandaj gjithnje ka pas aleanca luftarake,keshtu qe edhe katoliket kan qen gjithnje pran nesh prandaj quhet ILIRO-SHQIPTARE!TOSKE DHE GEGE
beni
Kete fotografine lart te dy shqiponjave,mundet tja shifni ne pelerinen e Car Dushanit esht identike!Ata te interesuarit,mundet ta shohin ne fotografi ne vikipedia.
Mjafton te shkruash vetem emrin ne Google!
niku
Te dashur patriota legena bashkeatdhetare ...do beni mire qe kete lloje studiusi qe shkruan keto brrockulla ta dergoni dhe nje here ne klase te parete fillores.
Te na rroje shqiperia ...me gjithe legenat shqipetare qe rrojne mbi kete vende.
gjergji
Ke shume te drejte o Juli por tek kush i thua.
gjergji
Ke shume te drejte o Juli por tek kush i thua.
bobi
Brickulla si ne kete liber eshte veshtire te gjesh ne ndonje tjeter.
Mr. G
Në qofte se une bie në pozicion të vështire, e kame pranuar perpara, do të varrosem si deshironi ju në leter dhe do te ta sjellë mbrapa ti shpirtin tim nga Kancelari i universit te Perëndisë. Jo vetëm qe unë do ta përsos qëllim time, por do të keme planifikuar dhe tentuar edhe disa vepra te shquara. Mirupafshim .... Ó E gjithe kjo (pjese -5) eshte origjinale dhe shkruar në gjuhen frenge nga Pagnel, nje shkrimtar ne shekullin XV e publikoi ne botimin e tij me titull Turqit dhe Historia e Skenderbeg: Kjo është përkthyer nëe italisht (ndoshta nga Conforti?) Dhe pastaj une e perktheva kete projekt nga italisht në anglisht. - Vara Dick, 1997]
Mr. G
Une nuk duhet të flase për Epirotet. Ata janë burra shume me te forte se Tarantini tuaj, nje lloj specie i lagesht që ka lindur vetem për peshk. Nese ju doni të thoni se Shqiperia eshte pjese e Maqedonise, une do ta pranoje ate se shumë nga paraardhesit tane ishin fisnik që shkuan aq large sa India nen komanden e Aleksandrit të Madh dhe i munden te gjithë ata popuj me vështirësi të jashtëzakonshme. Nga ata burra vijne keta që ju i keni quajtur dele. Por natyra e gjerave nuk ka ndryshuar. Perse burrat tuaj ikin tutje nga fytyrart e deleve ? Ne te kaluaren Shqiptaret kane patur pervoi dhe suksese, pamvarsisht se ushtaret Pugilese ishin të armatosur; Unë jame munduar te gjeje dike që do të kishte qenë në gjendje të aspironte ne natyrën time, por vetem kam vërejtur mire kurizin e shume ushtarëve tuaj qe janë të armatosur mirë, por kurre nuk kame qene ne gjendje te shofe helmetat e tyre, ose fytyrën, përveç atyre që jane bere të burgosurit e mi. Une e shikoi shtepine tende, por me mjaftone imja. Perveç kesaj, ajo eshte e njohur mire, ju shpesh keni shtene kunder fqinjit për pasurine e tyre, si tani qe ju me force doni te largoni mbretin e shtepise tuaj dhe mbreterise suaj.
Mr. G
Pse une duhet tju kujtoi juve gjërat e vjetra dhe të le pjesën e re? Nëse disa ndryshojne kostumet e familjes dhe bujkrobin e mbretërisë dhe mbretëri i bujkroberve kthehet…. (Ne keto fjale gjeni virtytin më të vjetër fisnik.) As nuk mund ta mohoj se ju nuk i perkisni kombit francez te padurushem e të neveritshëm, duke qenë se ju kryesishte keni qene në ndihmë të mbretit Alfonso, ju i keni luftuar frengjit e kësaj mbretërie. Unë nuk e di tani se cfare vyrtiti i ri shkelqen ketu? Ndoshta ky është një yll i ri që keni parë tani midis frëngjish. Për më tepër, ju ofenduat popullin tonë dhe i krahasuat me “dele” Shqiptaret” dhe sipas zakonit tuaj mendoni per ne me fyerje. Sic e treguat dhe vete me njohurite tuaja te mangta, ju nuk keni ndonjë njohuri të racës sime. Te paret e mi ishin nga Epiri, nga ishte Pirro, forca e të cilit nuk mundi të mposhtej nga perpjekjet e Romakëve. Ky Pirro, ku Taranto dhe shumë vende të tjera të Italisë e mbeshteten me ushtri.
Mr. G
Ju e deshet babain e tij dhe pse tani bëni përpjekje për të hedhur nga froni djalin e tij. Nga ka ardhur kjo fuqi? Kush ka fuqi për të ngritur mbretin e Sicilise, ju, apo Papa romak? Unë kam ardhur për të ndihmuar Ferrante te birin e mbretit dhe fronin e selise Apostolica. Unë kam ardhur per te kundërshtuar trradhetite dhe pabesite e tua te panumërta e të mëdha në këtë mbretëri. Ju asnjehere nuk do te mbeteni pa u ndëshkuar për dëshmite tuaja te rreme. Kjo është arsyeja e luftës sime kundër teje. Unë e meritëoi kete, jo më pak se kame merituar duke luftuar kundër turqve, as më pak tani per Ju qe nuk jeni me pake turk se vete turqit. Sepse, ka disa qe ju udhezoin ju ne vije te drejte…..sikur te jeni nga ca sekte. Ju, kundërshtarët e mi frëngje dhe emrat e atyre njerëzve dhe ata qe per fenë filluat luftën e madhe. Unë nuk dua të diskutoi çështjet e lashtësise me ju, çështje që ndoshta ishin shumë më pake te rendesishme se ajo që është thënë për ta. Sigurishte që në kohën tonë armtat Aragonese kanë kaluar shpesh detin Egje, kanë plaçkitur brigjet turke, kanë raportuar viktimat e armiqve te tyre: madje edhe sot ushtrite Aragonese kane mbrojtur Trojen nga dhembet e armikut.
Mr. G
Giorgio (Gjergji), njeri i nderuar i Shqipërisë, për Giovanni Antonio, Princin e Tarantos, Përshëndetje. Duke bërë një armëpushim me armikun e fesë sime, unë nuk kam dashur që miku im të mbetet i mashtruar nga ndihma time. (I trashe) Dikur, Alfonso, babai i Ferrante me ka ardhur ne ndihme, ndërsa unë zhvilloja luftë kundër turqve. Prandaj do të jetë shumë i pakëndshëm në qoftë se unë nuk e ndihmoi por i rezistoi shërbimit të birit të tij. Une e mbaj mende se çfarë bëri mbreti juaj, (nuk ka ndodhur për të parën here), sepse tani është i biri i tij.
Mr. G
Per pseudo-grekun dhe afien e Beogradit qe kerkoin ta nxjerin Skenderbeun njeri greke dhe tjetri sllave. Ja se cilit identitet i perket Skenderbu, e sqarone vete me gojen e tij. Keto me poshte o qirje greku, ai flete dhe per Pirro Burrin qe ishte purro shqiptar Epirot qe luftoi vetem kunder Grekeve. Greket mendoin se me nje (s) mund te ndryshoin boten. Cfar kllouner klasi. Plasi syte greku dhe ti afia e Beogradit. Po keni ndonje pyetje jeni te lire ta shprehni.
Onkezmi
Luli se je ti i palexueshëm dhe dritë shkurtër nuk do të thotë se edhe të tjerët janë binjakë me ty.E para ti je pa edukatë,se për kulturë nuk bëhet fjalë.Ti rri shtrëmbër dhe të shtrëmbërohesh ashtu suç ke dhe mendimet,pa për të drejtuar duhen shkencëtarët që ti i mohon.Jam si sigurtë se po të të drejtojnë nga shtrëmbërimi jo vetëm i eshtrës kurizore,por edhe asj mendore do të flasësh dhe shkruash ndryshe.Të këshilloj të lexosh librat e J.Brahajt,që të dritësohesh e nuk mësohen gjërat dhe sidomos historia në internet...edhe pse i shtrëmbër nuk shkruan drejt,unë të përshëndes si atdhetar e jo për nihilizmin tën vulgar...
luli
me duket se ca komentues jetojne akoma ne kohen e xhaxhit enver, ku istoria perdorej vetem per te ngopur popullin me propagande dhe krenari... se buke nuk kishte...
lexoni dhe donje liber te huaj, su be qameti
beni
Ju lutem ju te Gazetes Shekulli,nxireni njeher fotografin e Durad Brankovic e Stefan Lazarevic e kini tek Vikipedia,qe te mar vesh ky Mr.G qe ben prapagande koti! A thua ne u beme Serbe,sic i interpreton ky Vezir i Turqise! Ne kemi shtetin tone or Dallkauk Shqiperine e nuk i tradhetojm interesat,ne kerkojm vetem te verteten historike,nga manipulimet qe i esh bere dhe vazhdojn ti behen historis!
beni
Ju lutem ju te Gazetes Shekulli,nxireni njeher fotografin e Durad Brankovic e Stefan Lazarevic e kini tek Vikipedia,qe te mar vesh ky Mr.G qe ben prapagande koti!
A thua ne u beme Serbe,sic i interpreton ky Vezir i Turqise!
Ne kemi shtetin tone or Dallkauk Shqiperine e nuk i tradhetojm interesat,ne kerkojm vetem te verteten historike,nga manipulimet qe i esh bere dhe vazhdojn ti behen historis!
Pa Emër
Sa per KONSTANDININ E MADH:edhe Ai ishte Nje nga Disa Imperatore te ROMES me origjine ILIRE!!Plutarku shkruan per PIRRON E MADH TE EPIRIT ,qe ushtaret i therrisnin e brohorisnin"SHQIPONJE"!!!..I ka rrenjet qe ne lashtesine e popullit SHQIP-foles..,me te cilin identifikohej edhe ZEUSI I MADH ,i Legjendave Pellazge.,te cilen "e vodhen" si me Kalin e Trojes pushtuesit Grek,dhe e shkruan ate qe njihet si "Mitologjia E ashtu quajtur Greke,por Etimologjia e Emrave e Toponimeve eshte ne Shqipen e lashte..!!
Mr. G
Ore "beni" ! Mos me bej mua rolin e shejtan budallait o njeri. Cfar po shkruan o dykembesh, as shqipen nuk e perkthen dote? Ne postimet e mia eshte letra e Skenderbeut qe ja dergon Princit te Torantos dhe dele qarte identiteti i Skenderbeut qe ishte nje SHQIPTAR .Pra puroo shqiptare. Letren e solla ketu qe ti nxjere bojen atyre mashtrimeve te tua te kurdisura ne guxhinat e Serbise qe Skenderbeun e nxjerin Serb. Po te njetin pergjigje mere dhe ai greku qe pretendone se me nje (s) mbrapa emrit i nderoi origjinen ketij Princi Shqiptar. U lumezi cfar lidhje kane kutu me shqiptaret Sllavet dhe Lazaret sado imazhe shqiponjash te mbain ata. More veshe more afie serbe?
Mr. G
Shic e shifni te dashur afie greko-serbe, simbolin e brrireve te Dhise i mbante dhe Princi Epirot Skenderbeg. Ky simbol viene qe nga paganizmi. Eshte Dhia qe i dha gji Zeusit pellazgjik. Kurse simboli tjeter shpendi i preferuar i Zeusit qe ai e perdorte si lajmetar ishin 2 Shqiponjat. Njera shpinte mesaxhet e Zeusit ne Toke, kurse tjetra i conte ne boten e nendheshme, (ne sketere). Ja pra sa bukur nderthuren dhe zene vendin e tyre mes shqiptarve keto simbole . Besoi se tani e moret veshe se cilit popull I perkete Pirrua, Pirro Burri, Pirro Ipia sic e quajn shqiptaret e Camerise qe e kane Princin e tyre.
Mr. G
Tjeter Fakt: Plutarch ,Pyrrhus Faqia 5: “Mbas betejes Pirrua duke u kthyer fitimtar ne shtepin e tij I kenaqur nga fama dhe reputacioni, nga thirjet e epirotasve qe I therisnin Shqiponje” Ai pergjigjet : Nga ju, une jame shqiponje, po si mos te jeme njke I tille, kur une kame duart tuaj si krahe shpendi qe me mbajne forte” Faqe 6:”….Pirro nje Princ i meshirshem dhe nje dashamires i ushtarve, Nga kjo oufori nje pjes e mire e ushtarve te tij ishte ne nje gjendie eksitimi, filluan te shikonin gjithandei se ku ishte Pirro qe spo e shifnin akoma. Kjo ndodhe, Pirrua ishte pa helmeted e tij ne koke, duke mos e njofur ate, ai vendosi perseri helmeted dhe keshtu ushtaret njofen manjehere ne kryet e tij fisnike u duken brriret e Dhise qe ai mbante perhere…”
Mr. G
Fakti Tjeter: Plutark 1) -Pirron e sollen te vogel ne shtepin e Mretit Ilir Glaskut. Ketu ai ishte i sigurte dhe larg ndjekesve te tij. ” Ata u prezantuan veten tek Glasku, Mreti i Ilirjaneve qe e gjeten ate duke ndenjur ne shtepi me gruan e tij. Ata ulen femijen e vogel para tyre” 2)- Ai u rite si nje Princ Ilirjan. “Ne prezencen e tyre Ai(Glasku) ja dha Pirron e vogel gruas se tij qe at riste bashke me femijet e tij. Pak me vone armiqte (e Pirros) derguan tek (Glasku) njerzit e tyre dhe kerkuan nga ai te mirnin femijen, i afruan dhe para, por Glasku nuk pranoi. Me vone kur Pirro ariti moshen 12 vjece Glasku dhe ushtria e tij e sollen ate ne Epirus dhe e bene Mbret” 3) Vellazeria mes Pirros dhe bijve te Glaskut: “Ai (Pirro) mori rrugen jashte mbreterise se tij per te mare pjese ne martesen e djalit te Glaskut me te cilin ai (Pirro) ishte ritur”
Mark.uk
Dua te pyes si ka mundesi qe i pari shtet Shqiperia te nifet nga Turqia vetem 24 ore pas shkeputjes 500 vjecare.
Fjolla
Shum interesant
liri
pse nuk shkruni se qa tha ismail qemaili nkur vuri flamurin ne vlor dhe qa than qikat qe e lajmruan marigonen
Sali Ramadani-Uskana
Sali Ramadani-Uskana
SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR
(Në Parlamentin e FYROM-it-SHKUP:,??1984-1988,??)
PS(Parasciptum):Redomandohet (ri)botimi në një ose edhe më shumë pjesë,varësisht nga hapësira e mediumit.Paraprakisht,flm.
I). Në vend të parathëniesë
Pas shkrimeve letrare,kryesisht poetike, qysh si nxënës i Shkollës Fillore në ,??Skënderbu,??,??,për një kohë imponuar si ,??Liria,??,për të kthyer,definitivisht si ,??Gjergj Kastrioti-Skënderbeu,??të fshatit Sërbicë (lexo: ,??Kastrioti,??, paraprakisht në ciklin e ulët, Greshnicë(lexo:,??Kodrinë-Mali,??)të Kërçovës (lexo:,??Uskanës,??),pas ciklit të ultë të publikimeve,por edhe botimeve,qysh si fillorist,sidomos si normalist,më pas si student,jur.pol.,poet,p.shkencor,kritik teatri,dramaturg,folklorist,publicisat-gazetar-analist,??,me krijimtari në poezi,prozë,??,pas fitoreve spaktakulare në më shumë gazeta dhe revista të kohës, fillimisht pandërprerë në gjuhën e bukur të ,??Bilbilit të Frashërit,??,më vonë edhe në ca gjuhë të huaja,pas fitores më të lartë qysh në moshën 20-vjeçare me shifër në prestigjiozen më të madhe shqiptare dhe europiane,konform popullatës,në ,??Jetën e Re,??(nr.6/1959:,??Dhembja e Nënës,??),kur edhe u botua në mënyrë ekskluzive,sidomos,të veprës antologjike ,??Fëmjët në Skenë,??(1973),krijimeve,shkrimeve,por edhe botimeve me rreth 20 emra konspirativë për shkaqe që dihen,në mënyrë të veçantë të ciklit,de facto, në gjashtë vëllime,botuar dendur,me plotë 100 vjersha dhe poemthe,ribotimi në rreth 10,në ndërkohë rreth 30 përmbledhje me poezi,në përgatitje serioze të rreth 100 veprave të nivelit mesatar,apo më shumë sish,më modeste, duke i përgatitur së shpejti edhe rreth po aq vepra të (pa)botuara dekada me radhë,duket se rasti deshti që ,??bumi,?? të ringjallet me po aq vepra shkencore-publicistike-gazetareske,??,për t,??i përgaditur devinitivisht edhe nga zhanre të tjera,në radhë të parë të vokacionit poetik,??
Kjo hyrje tejet e shkurtër u bë për respekt të veçantë,si paralajmërim,sidomos në rreth 100 media të shkruarta dhe elektronike,rreth gjysmë shedulli,por këta 4-5 vitet e fundit me një ,??bum,?? të paparë,jo pa arsye!...
Si ngjitje për një kërcim,?? dialektik,??,siç thuhej që moti, e bëra për shkak të repektit të madh ndaj popullit tim,sa trim,aq edhe të mençur,por disi,për fat të keq, edhe të pafat!
Pikërisht edhe për këtë,si shkas dhe nxitje më motivuan, në radhë të parë,ngjarjet e këtyre ditëve të fundit,jo vetëm të pazgjidhura dhe diskutabile,por,për fat të keq edhe gati të tmerrshme,gadi jetike të ,??jesh,a të mos jesh,??,siç do të thoshte Shekspiri gjenial në ,??Hamletin,?? e tij famoz!
Prandaj,si shkas i manifestimeve të 103 vjetorit të ,??Çlirimit,?? të atdheut,i cili pikërisht në kohët e fundit gjendet para sfidave të papara,sërish konform Shekspirit,por edhe të ,??sheksiproistve,??të shumë,jo vetëm shqiptarë!
Duke qenë se pritet ,??bumi,??i madh krijues,por edhe kombëtar,do të startojmë me njërën nga veprat e kahershme shkencore-publicistike-gazetareske,si imperativ i pashmangshëm për reagimet më të theksuara,fillimisht,për angazhimin permanent dekada me radhë për zgjidhjen e çështjes madhore gjithkombëtare shqiptare,por edhe ndërkombëtare,fillimisht, në baza paqësore,të cilave ua kam kushtuar,ua kushtoj dhe do të jua kushtoj deri në momentin e fundit të mundshëm,duke u kujdesur,si gjithë jetën për të gjitha sfidat e mundëshme,??
Fillimisht dhe më konkretisht,për hir të Fetës së Madhe Gjithkombëtare Shqiptare,kësaj radhe startojmë me manifestimin sa më ,??solemn,??,sa më dinjitoz edhe në këtë ditëlindje,duke shpresuar dhe vepruar me gjakftohtësi,por edhe vigjilencë dhe të gatshëm,sidhe rëndomë,për të gjitha sfidat e mundëshme dhe të paparashikueshme,??
Duke (ri)startuar me ca krijimtari deri në niven shkencor-publicistik-zhurnalistik,nga cikli në ca vëllime ,??Çështja Shqiptare,??(Si?Të Zgjidhet!),por edhe më konkretisht,historikisht dhe aktualisht me ciklet e shumta në ca vëllime,fillimisht,duke startuar me:
,??SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR,??(në Parlamentin e FYROM-it-Shkup (,??1994-1998,??).
Ta shijojmë!
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
II). SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR
(mbi foltoren e Parlamentin të ROM-it-SHKUP,...1995-1998,??)
- Fagmente nga debatet shkencore-kombëtare,antipolitike!)
(Ri)botime në ,??Dielli,??,,??Illyria,??,,??Zëri i Ameriks,??,,??Bota Sot,??,,??Tetova Sot,??,,INA,??,,??Lajm,?? TVK,,??Panorama,??,,??Zemra Shqiptare,??,,??Presheva jonë,??,??50-100 media,??
Vetëm ca kryetituj modest:
I).DEPUTETI QË PARA 18 VITEVE SHPALOSI FLAMURIN NË PARLAMENTIN E MAQEDONISË
,??Pse po harrohet Sali Ramadani,Deputeti që,??,??:10.7.,25.11.2015-Shkup
II. KUSH E PATI MË VËSHTIRË ME FLAMURIN?
(Skënderbu,I.Qemali,Isa B.,ose Deputeti i Popullit Shqiptar Historik?)
III). 15 VJETORI I PARLAMENTIT NË SHKUP (1997)
VI). FLAMURI SHQIPTAR MBI MIKROFONAT E FOLTORES SË PARLAMENTIT
VII). SHPALLJA E FLAMURIT NË SHKUP
VIII) DIÇ PËR GJENEZËN E FLAMURIT NË SHKUP
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
DEPUTETI QË PARA 18 VITE SHPALOS FLAMURIN KOMBËTR NË PARLAMENTIN E MAQEDONISË
(Ibid.,??Tetova Sot,??: Pse po harrohet Sali Ramadani, deputeti që,??
para 18 viteve shpalosi flamurin kombëtar në Parlamentin e Maqedonisë
Sali Ramadani është një protagonistë i politikës në Maqedoni në periudhën nga mesi i viteve të 90-ta si deputet i PPDSH apo më vonë PDSH-së në Parlamentin e Maqedonisë.
Ai sot është i harruar dhe kaloi edhe ky korrik dhe nuk u përkujtua asnjë fjalë për deputetin e guxishëm, i cili më 8 korrik të 1997 nga foltorja e Parlamentit të Maqedonisë nxorri flamurin kombëtar dhe e shpalosi pranë sallës së Parlamentit. Kjo ngjarje tensionuese ndodhi vetëm një ditë para ngjarjeve të Gostivarit të 9 korrikut të vitit të njejtë.
Shërbimet e Parlamentit reaguan fuqishëm, por Ramadani nuk u tremb. Derisa një pjesë e madhe e mediave dhe ekspertëve maqedonas për çështje juridike, që edhe sot janë protagonistë aktual në politik kërkuan arrestimin e tij. Kryetar i Parlamentit ishte socialdemokrati Tito Petkovski, i cili reagoi ashpër, duke kërkuar ndërhyrjen e shërbimeve për heqjen e deputetit të PPDSH-së nga foltorja.
Veprimtarë dhe bashkëpunëtor të tij kanë rikujtuar 8 korrikut dhe aktin e shpalosjes dhe mbrojtjes të flamurit shqiptar në foltoren e Parlamentit të Maqedonisë, gjë që nxiti reagimin e deputetëve dhe krerëve maqedonas të Parlamentit.
Ata kërkojnë që kjo ditë të jetë historike për shqiptarët dhe të organizohet pritje të posaçme për deputetin Sali Ramadani, aktivitete përkujtimore me rastin e kësaj date në gjitha trojet shqiptare dhe diasporë.
Shërbimi për informim i ish-deputetit Ramadani paralajmëron se ai do të rikthehet në politikë dhe se siç thuhet këtë e presin me padurim qytetarët e Kërçovës dhe shqiptarët në Maqedoni. (INA)
Like ,?? Reply ,?? Dec 6, 2014 9:27pm

Sali Ramadani-Kercova
Ribash Shqipta-KIMRIA
,??& Kabineti,??
III). MREKULLIA E SHKRIMEVE PËR FLAMURIN
RIBOTIME NË 50-100 MEDIA DHE CA LËSHIME TEKNIKE
Pas (ri)botimeve-(ri(publikimeve në Illyria, INA, Tetova sot.etj., përshkak të ca vëshimeve teknike të kargësisë gjeografike në ca shtete të koautorëve dhe pengesave për harminizim serioz, për shkak të peshës së shkrimeve të veprës ,??Shqipja dhe Flamuri,?? (në Parlamentin e FYROM-it-Shkup:08.02.1995, 08.07.1997-Kërçovë-Gostivar) të kompletit shkencor-publicistik-gazetaresk ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??, në përgatitje për botim me përzgjedhje nga skenogramet zyrtare (1994-1998), të rreth 2.000 faqeve apo 10 vëllimeve, përbri humbjeve të autorëve nga aspekti komercial, por në dobi të mediave të shkruara dhe elektronike, sidhe lexuesve të nderuar, rekomandohet që të publikohen rreth 100 sish, sikurse edhe anazhimet për
përkthime në gjuhët më relevante botërore.
Njëkohësisht për hir të korrektësisë së koautorëve, për shkak të vonesës nga aspekti teknik të përsëritjes-dyfishmit të teksteve, portali prestigjioz ,?? Tetova sot,??, duke kryer poashtu një vepër grandioze dhe me mirëkuptim të nivelit kulmimant atdhetar dhe profesional, duhet t,??i eliminojë ato të dt.05.12.2014 . ë, sepse ato të dt.06.12.2014 nuk kanë fare lëshime teknike dhe janë të përkryera edhe me nr. e mbititujve 1-5.
Flm.
Me respekt,
,??Kabineti,??R.Shqipta-KIMRIA, I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
i ex(de facto) Deputetit,??, KP-President,??, Ambasador,??, Prefekt,??; Krijues u.:-poet,??
TUNG!
Sali Ramadani-Kercova
03/12/2014 at 21:56
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA &Kabineti,??ex (de facto)Deputeti,??, Poeti,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..
IV). PASI NUK ARRITEN 5 TESKTE PER FLAMURIN NE SHKUP ME E-MAIL
Huazoni nga ILLYRIAPRESS, klikuar,??Gezuar 28 Nentorin-Diten e Flamurit-Diten e Pavaresise se Shqiperise,?? ose INA-ONLINE.NET ,??FESTA E FLAMURIT 28 NENTORI NE CIKAGO,?? etj., tre komentet-ARTIKUJ:,??Kush e pati me vestire me Flamurin?!,??, 17 vjetori i Flamurit ne Shkup,??, ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e foltores(se Parlamentit te FYROM-it),??, ,??Shpalosja dhe mbrojtja me rrezikim jete ne Shkup,??, me rekomendim postfestum per (ri)botim-(ri)publikim si artikuj ne rubrikat respektive.
Me respekt,
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA &Kabineti-K.Informativ-K.i Eksperteve-K.i Keshilltareve:I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku, bashke(-kryetare)-autore te ex (de facto)Deputetit te Popullit Shqiptar (,??1994-1999,??), ex (df.)KP-Republike (1999, 2004), Ambasador i Federates Boterore te Paqjes (2003,??); d.f.Prefekt i Kercoves se Ribashkuar (1996,??); Krijues univbersal: Poet, b. shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
Flm.
Ribash Shqipta - KIMRIA
05/12/2014 at 16:07
RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti..ex (df.)Deputeti,??gazetari-publicisti,??Poeti,??
(Ri)BOTIMI-(ri)PUBLIKIMI SI ARTIKULL, NË VEND NË Komente-ARTIKUJ
PS(parascriptum): Duke qenë se edhe mëtej, hakerët mafiozë, në krye me ata sllavo-m. nga 33 shtete të botës i sulmojnë dhe asgjësojnë ose vjedhin artikujt dhe shkrimet tona tjera, pra nuk arrijnë deri te redaksia e destinuar respektive, rekomandohet që edhe mëtutje të botohen-publikohen, fillimisht, si komente-ARTIKUJ, ndërsa më pas të redaktohen në rubrikat respektive, fotot të merren nga rreth 50 media tjera të shkruara dhe elektronike nga Shkupi, Prishtina, Tirana, Amerika,??, prandaj edhe u vonuam duke pritur epilogun, sikurse edhe për gjendjen e jashtëzakonshme të progatonistëve stoicë, ndaj mjeranave fashizoidal dhe luftës së pa shpallur mafioze me armiqtë e përbetuar dhe të paskrupulltë, me mbi 3 muaj ,??burg shtëpiak,??, me ,??luftë,?? gjokspërgjoks, tri herë rrezikim jete dhe humbje katasrofike, por edhe krenari kombëtare (pas dekadave të njohura, edhe më 19. dhe 22.08.dhe 16.11.2014, me orvajtje në kontinuitet), për çka do të ketë ndriçime publike me karakter (ndër)kombëtar. Flm.
Pas publikimeve si komente-ARTIKUJ në Illyria, INA etj., me titujt autorialë:,??Gëzuar 28 Nëntorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë,??, ,??Festa e Flamurit 28 Nëntori në Çikago,??, pesë komentet-ARTIKUJT tanë në korelacion të ngushtë, i pari si premierë, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?! 1. Skënderbeu, 2. Isë B., 3. Ismail Q., ose 4. Deputeti kërçovar?! Ose: sa e njohin, sa e admirojnë, sa e xhelozojnë, ose edhe e urrejne Birin e Flamurit ,??), katër si (ri)botime-(ri)publikime të viteve të më hershme, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, (Shposja e Flamurit në Krujë, Kodër-Flamur, Vlorë dhe Shkup,??), ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? dhe ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e folotores (së Parlamentin të FYROM-it-Shkup),??, më 02.12.2014, për shkaqet e theksuara, rekomandohet që edhe Redaksia e Juaj e nderuar, t,??i huazojë si artikuj në rubrikat përkatëse, për t,??i sfiduar, jo vetëm komente-ARTIKUT, por edhe artikujt, me 1-3 foto nëse nuk arrijnë, të publikohen nga botime tjera origjinale, të cilat i gjeni në dhjetra media, sepse në komente dalin me tekstet pa foto.
Përgatiti:
Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve
Bashkë(-kryetar-)autorë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA-I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??, ex (d.f.)KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), prefekt i Kërçovs së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
SHKUP-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
PS(postscriptum)Nëse një medium prestigjio e hoqi nga publikimi për ca minuta ad hoc, në mënyrë absurde, duket pa e menduar mirë, por apriori, dyshohet nga ana e operatorit ose ndonjë presioni apo gjelozie të pa kripë, ndofta për shkak të gjerësisë, por të paarsyeshme dhe diletante, pas qindra botimeve-publikimeve të ngjajshme vite me radhë, duhet postfestim-mortum, të kthehet në vendin e vet, të përmirësohet gabimi, me kërkim faljeje, duke dëshiruar që të jetë gabim ,??teknik,??, në kohë kur janë në përgatitje e sipër ca komplete me rreth 100-200 vepra letrare, shkencore, gazetareske-publicistike etj., të zhanreve të ndryshme, kryesisht të botuara-publikuara në rreth 50 media, sepse mund të ketë reperkusione të pa dëshirueshme dhe përgjegjësi institucionale, ose personale, bile nuk është hera e parë, le të mbetet hëpërhë e pa identifikuar për shkaqe etike të Redaksisë së respektuar(sic?!).

,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..

V. KRAHASIMET DHE PËRPARËSIMET E KATËR KOLOSAVE-PIJËVE TË FLAMURIT


1. Skënderbeu (në Krujë, 28.11.1443): MË KRYETRIMI-KRYEHEROI,
2. Hys Popova me shokët, me në krye Isa Boletinin (në Kuvendin e Kurillovës, në Vesekoc, në,??Kodrën e Bajrakut,??-Kodër-Flamur, fundi i qershorit 1912) MË SAKRIFIKUESI-MODESTI
3. Ismail Qemali (në Vlorë, 28.11.1912) MË DIPLOMATI-TËRTHORAZI
4. Deputeti i Popullit Shqiptar nga Kërçova (në Shkup, 08.07.1997) MË I AFTI-KRIJUESI UNIVERSAL
Është ruajtur vetëm i dyti, ndërsa i katërti nga Amerika,??
Flm.
Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri në Parlamentin e FYROM-it,??, të kompletit voluminoz shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??, (ri)botuar-(ri)publikuar në dhjetra media të shkruara dhe elektronike, me rekomandim për shpërndarje dhe përkthim në gjuhët botërore,??
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve,??,
të ex(de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar, KP-President Republike,??; Krijuesit universal,??
RIBASH SHQIPTA-KIMRIA

&Kabineti..ex (df.)Deputeti,??gazetari-publicisti,??Poeti,??
(Ri)BOTIMI-(ri)PUBLIKIMI SI ARTIKULL, NË VEND NË Komente-ARTIKUJ
PS(parascriptum): Duke qenë se edhe mëtej, hakerët mafiozë, në krye me ata sllavo-m. nga 33 shtete të botës i sulmojnë dhe asgjësojnë ose vjedhin artikujt dhe shkrimet tona tjera, pra nuk arrijnë deri te redaksia e destinuar respektive, rekomandohet që edhe mëtutje të botohen-publikohen, fillimisht, si komente-ARTIKUJ, ndërsa më pas të redaktohen në rubrikat respektive, fotot të merren nga rreth 50 media tjera të shkruara dhe elektronike nga Shkupi, Prishtina, Tirana, Amerika,??, prandaj edhe u vonuam duke pritur epilogun, sikurse edhe për gjendjen e jashtëzakonshme të progatonistëve stoicë, ndaj mjeranave fashizoidal dhe luftës së pa shpallur mafioze me armiqtë e përbetuar dhe të paskrupulltë, me mbi 3 muaj ,??burg shtëpiak,??, me ,??luftë,?? gjokspërgjoks, tri herë rrezikim jete dhe humbje katasrofike, por edhe krenari kombëtare (pas dekadave të njohura, edhe më 19. dhe 22.08.dhe 16.11.2014, me orvajtje në kontinuitet), për çka do të ketë ndriçime publike me karakter (ndër)kombëtar. Flm.
Pas publikimeve si komente-ARTIKUJ në Illyria, INA etj., me titujt autorialë:,??Gëzuar 28 Nëntorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë,??, ,??Festa e Flamurit 28 Nëntori në Çikago,??, pesë komentet-ARTIKUJT tanë në korelacion të ngushtë, i pari si premierë, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?! 1. Skënderbeu, 2. Isë B., 3. Ismail Q., ose 4. Deputeti kërçovar?! Ose: sa e njohin, sa e admirojnë, sa e xhelozojnë, ose edhe e urrejne Birin e Flamurit ,??), katër si (ri)botime-(ri)publikime të viteve të më hershme, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, (Shposja e Flamurit në Krujë, Kodër-Flamur, Vlorë dhe Shkup,??), ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? dhe ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e folotores (së Parlamentin të FYROM-it-Shkup),??, më 02.12.2014, për shkaqet e theksuara, rekomandohet që edhe Redaksia e Juaj e nderuar, t,??i huazojë si artikuj në rubrikat përkatëse, për t,??i sfiduar, jo vetëm komente-ARTIKUT, por edhe artikujt, me 1-3 foto nëse nuk arrijnë, të publikohen nga botime tjera origjinale, të cilat i gjeni në dhjetra media, sepse në komente dalin me tekstet pa foto.
Përgatiti:
Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve
Bashkë(-kryetar-)autorë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA-I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??, ex (d.f.)KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), prefekt i Kërçovs së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
SHKUP-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
PS(postscriptum)Nëse një medium prestigjio e hoqi nga publikimi për ca minuta ad hoc, në mënyrë absurde, duket pa e menduar mirë, por apriori, dyshohet nga ana e operatorit ose ndonjë presioni apo gjelozie të pa kripë, ndofta për shkak të gjerësisë, por të paarsyeshme dhe diletante, pas qindra botimeve-publikimeve të ngjajshme vite me radhë, duhet postfestim-mortum, të kthehet në vendin e vet, të përmirësohet gabimi, me kërkim faljeje, duke dëshiruar që të jetë gabim ,??teknik,??, në kohë kur janë në përgatitje e sipër ca komplete me rreth 100-200 vepra letrare, shkencore, gazetareske-publicistike etj., të zhanreve të ndryshme, kryesisht të botuara-publikuara në rreth 50 media, sepse mund të ketë reperkusione të pa dëshirueshme dhe
1.
Sali Ramadani-Kercova
06/12/2014 at 11:01
PS(parascriptum):
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA &Kabineti,??ex (de facto)Deputeti,??, Poeti,??
PASI NUK ARRITEN 5 TESKTE PËR FLAMURIN NË SHKUP ME E-MAIL
Huazoni nga ILLYRIAPRESS, klikuar,??Gëzuar 28 Neëtorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqiperisë,?? ose INA-ONLINE.NET

,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
VI). ,??FESTA E FLAMURIT 28 NËNTORI NË CIKAGO,?? etj.,

pesë komentet: (Ri)botimi-(ri)publikimi, si artikuj ,??ARTIKUJ, në vend komente-ARTIKUJ, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?!,??, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e foltores(së Parlamentit të FYROM-it-Shkup),??, ,??Shpalosja dhe mbrojtja me rrezikim jete në Shkup,??, me rekomendim postfestum për (ri)botim-(ri)publikim si artikuj në rubrikat respektive.
Me respekt,
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
,??&Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltareve:
I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku, bashkë(-kryetarë)-autorë,
të ex (de facto)Deputetit te Popullit Shqiptar (,??1994-1999,??), ex (defacto).)KP-Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??); d.f.Prefekt i Kërçovës së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet, b. shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
Flm.
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??;ex (df.)Deputeti,??gazetari-publicisti,??Poeti,??
Artikulli i p a r ë, si para premierë, rreth Flamurit në Shkup (08.07.1997):
(Ri)BOTIMI-(ri)PUBLIKIMI SI ARTIKUJ, NË VEND NË Komente-ARTIKUJ
Pas publikimeve si komente-ARTIKUJ në Illyria, INA etj., me titujt autorialë:,??Gëzuar 28 Nëntorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë,??, ,??Festa e Flamurit 28 Nëntori në Çikago,??, pesë komentet-ARTIKUJT tanë në korelacion të ngushtë, i pari si premierë, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?! 1. Skënderbeu, 2. Isë B., 3. Ismail Q., ose 4. Deputeti kërçovar?! Ose: sa e njohin, sa e admirojnë, sa e xhelozojnë, ose edhe e urrejne Birin e Flamurit ,??), katër si (ri)botime-(ri)publikime të viteve të më hershme, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, (Shposja e Flamurit në Krujë, Kodër-Flamur, Vlorë dhe Shkup,??), ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? dhe ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e folotores (së Parlamentin të FYROM-it-Shkup),??, më 02.12.2014, për shkaqet e theksuara, rekomandohet që edhe Redaksia e Juaj e nderuar, t,??i huazojë si artikuj në rubrikat përkatëse, për t,??i sfiduar, jo vetëm komente-ARTIKUT, por edhe artikujt, me 1-3 foto nëse nuk arrijnë, të publikohen nga botime tjera origjinale, të cilat i gjeni në dhjetra media, sepse në komente dalin me tekstet pa foto.
Edhe diçka më specifike:
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
VII). KOMPARACIONE:KRUJA,KODËR-FLAMURI,VLORA,SHKUPI:1912,1987

Krahasimet dhe përparësitë e katër kolosave, Bijëve të Flamurit:
1. Skënderbeu (në Krujë, 28.11.1443): MË KRYETRIMI-KRYEHEROI,
2. Hys Popova me shokët, me në krye Isa Boletinin (në Kuvendin e Kurillovës, në Vesekoc, në,??Kodrën e Bajrakut,??-Kodër-Flamur, fundi i qershorit 1912) MË SAKRIFIKUESI-MODESTI
3. Ismail Qemali (në Vlorë, 28.11.1912) MË DIPLOMATI-TËRTHORAZI
4. Deputeti i Popullit Shqiptar nga Kërçova (në Shkup, 08.07.1997) MË I AFTI-KRIJUESI UNIVERSAL
Është ruajtur vetëm i dyti, ndërsa i katërti nga Amerika,??
Me respekt,
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
& I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
,??Kabineti, K.Informativ-K.i Ekspertëve, K.i Këshilltarëve
Bashkë(-kryetarë)-autorë,
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??, ex (d.f.)KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), prefekt i Kërçovës së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
SHKUP-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..

A r t i k u l l i i d y t ë, si premierë, e v. 2014 rreth Flamurit në Shkup (08.07.1997):
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??; ex(de facto)Deputeti,??; K.universal:Poeti,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
VIII). KUSH E PATI MË VËSHTIRË ME FLAMURIN?!
(Skënderbeu, I.Qemali, Isë B., ose Deputeti Kërçovar?!)
Ose: Sa e njohin, sa e admirojnë dhe sa e xhelozojnë, ose edhe urrejnë shqiptarët Birin e Flamurit?!
(Nëse tre të parët në hapësirë, në shesh a natyrë, të armatosur, sadopak, të stërvitur e të kalitur në beteja dhe luftëra të gjata, me përcjellje, ushtarë, me komandantë e gjeneralë (sic?!), ndërsa Deputeti i Popullit Shqiptar: i pa armatosur, me Kushtetutë, ligje, literaturë, tekste në dorë, në hapësirë të mbyllur, në sallë të madhe me qindra armiq, sigurimca-policë, garnizoni ushtarak përballë, armiqtë për rreth, hapësira sllavo-m., përbrenda puthadorët shqiptaruca, të shitur, tradhtarë,??, pa kurfarë ndihme, gati i vetmuar, njëherë i qortuar e kërcnuar, më pas, shumë më vonë me komplimente dhe i lëvduar, por,??
Përgjigjen duhet ta japin shqiptarët, por edhe të huajt, bile edhe armiqtë e popullit dhe Kombit Shqiptar(sic?!)
PS(parascriptum): Duke qenë se edhe mëtej, hakerët mafiozë, në krye me ata sllavo-m. nga 33 shtete të botës i sulmojnë dhe asgjësojnë ose vjedhin artikujt dhe shkrimet tona tjera, pra nuk arrijnë deri te redaksia e destinuar respektive, rekomandohet që edhe mëtutje të botohen-publikohen, fillimisht, si komente-ARTIKUJ, ndërsa më pas të redaktohen në rubrikat respektive, fotot të merren nga rreth 50 media tjera të shkruara dhe elektronike nga Shkupi, Prishtina, Tirana, Amerika,??, prandaj edhe u vonuam duke pritur epilogun, sikurse edhe për gjendjen e jashtëzakonshme të progatonistëve stoicë, ndaj mjeranave fashizoidal dhe luftës së pa shpallur mafioze me armiqtë e përbetuar dhe të paskrupulltë, me mbi 3 muaj ,??burg shtëpiak,??, me ,??luftë,?? gjokspërgjoks, tri herë rrezikim jete dhe humbje katasrofike, por edhe krenari kombëtare (pas dekadave të njohura, edhe më 19. dhe 22.08.dhe 16.11.2014, me orvajtje në kontinuitet), për çka do të ketë ndriçime publike me karakter (ndër)kombëtar.
Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri në Parlamentin e FYROM-it,??, të kompletit voluminoz shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??, (ri)botuar-(ri)publikuar në dhjetra media të shkruara dhe elektronike, me rekomandim për shpërndarje dhe përkthim në gjuhët botërore,??
,?? me rastin e 17-vjetorit të shpalosjes së Flamurtit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të FYROM-it në Shkup (08.07.1997, në ora 19,30);
Pas (ri)botimit në dhjetra media të shkruara dhe elektronike në rreth 50 ish, në qindra dhe mijëra publikime gazetareske-publicistike, sidomos, këta vitet e fundit, që nga Shkupi, Tirana, Prishtina, Tetova, Kërçova, Presheva, Ulqini, Londra,??dhe deri te ,??Dielli,?? dhe ,??Illyria,?? e Nju Jorkut etj., kliko dhe lexo edhe në:INA, Presheva jonë, Zemra Shqiptare, Start, Tetova Sot, Lajm, Bota sot, Shekulli, Panorama, Kërçova etj., sidomos titujt:,??15 vjetori i Flamurit në Shkup,??, ,??Deputeti Sali Ramadani-Kërçova në ballë të Parlamentit të Maqedonisë me Flamur,??, ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? (në komentin-ARTIKULL: ,??Gostivari përkujton ngjarjet tragjike në 97-ën ndaj shqiptarëve,??), ,??Kërçova të pret ty, Sali Ramadani,??, me plot 39 komente me foton e Deputetit të Popullit Shqiptar Historik, marrë nga MTV-ja e 08-9.07.1977, i cili vërehet para foltores, pas ish-,??kryeparlamentarit,?? Tito Petkovski(-o-viç) u çjerrur me sa fuqi: ,??Z. Ramadani, luteni, lëshojeni foltoren! Z.Ramadani, luteni, lëshojeni foltoren!,?? Mos e shpalosni Flamurin e Shtetit të huaj,??!,??(lexo edhe: stenogramet zyrtare), duke e shpallur dhe shtërnguar Atë, me duart e çelikutj.,etj., përpos (ri)botimit në to dhe në shumë të tjera, duhet potencuar në mënyrën më koncize, si vijon:
1. Përveç ca artikujve dhe komenteve-ARTIKUJ, qindramijëra apo edhe miliona qytetarëve me mirënjohje të thella gati për çdo ditë, krahas televizioneve qëndrore në Shkup, Prishtinë dhe Tiranë, pse heshtin edhe funkcionarët më të lartë, jo vetëm në FYROM-Shkup, por edhe në dy kryeqndrat tjera shqiptare, në Prishtinë dhe Tiranë, me veshët e shurdhër prej karrieristësh dhe xhelozësh deri në çmenduri?!
2. Pse heshtin edhe 19 ish-kolegët e mandatit të viteve 1994-1998, pesë nga të cilët, tanimë janë të ndier: Arben Xhaferri, pa dalur as edhe një sekond në foltore për 4 vite (sic?!), Abduraman Aliti, atë ditë mungonte, pra më 08.07.1997, poashtu jo pa qëllim?!), Isen Ramadani i njohur si ,??Uku i Beogradit,?? (lexo: QytetZiut), duke i ,??këshilluar,?? sllavo-m., kur gabonte në foltore, Naxhi Purde ibid. i PDSH-së, shumë i ndershëm dhe poashtu ish i burgosur politik, po i habitur nga sfida:,??Baci, Salë, çka tu desht kjo?!), ndërsa nën atë hallakamë, presione dhe kërcnime, duke u afruar me nxitim e arrogancë shizofrenike deri gjysmë metro para foltores nga nënkryetari Bllagoja Filipovski etj., vetëm Rahmi Tuda, poashtu i ngritur në këmbë buzëqeshte me admirim dhe gjakftohtësi), (me Zeqir Kadriun), Isni Shaqiri ibid. nga PDSH-ja: ,??A, edhe këtë skadal na e bëre, o Sali Kërçova?!,??) ndërsa nga të ,??gjallët,??, Sami Ibrahimi (,??parashutist,?? nga PDSH-ja), kishte ikur nga ai debat, se më pas e parandiente se po të bëhej ambasador, sikurse edhe 11 shqiptarucat tjerë, të cilët e ,??miratuan,?? projektin antishqiptar rreth Flamurit Shqiptar (Xheladin Murati, Naser Ziberi, Mersel Bilalli, Rizvan Sulejmani, Sefedin Haruni, Abduladi Veseli, Nazmi Maliqi, Gazmend Hajdaraga).
3. Heret ose më vonë, një ditë nuk do të heshtin, ose do të pendohen rëndë, qoftë edhe në heshtje, duke iu dhënë afat deri në 20-vjetorin, i cili gjendet në prak!
4. Të tjerët janë ose të pa informuar fare, ose sa duhet, apo në mungesë të vetëdijes kombëtare!
5. Nga reagimet e shumta pozitive duhet theksuar një rast sinjifikativ në vigjilje të Festës së Flamurit dhe 102 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë Shqiptare, këto ditë mu në qendër të Prishtinës:
Në një takim rasti, kur z.-sha Tabaku nga Kruja i la përshtypje të thellë me gjuhën e bukur të ,??Bilbilit të Frashërit,??, konstatoi se midis Kabinetit-K.Informativ-K.të Ekspertëve dhe K. të Këshilltarëve, gjendej edhe bashkëkryetari dhe bashkëautori i artikullit, u informua me foton dhe artikullin ,??15 vjetori i Flamurit në Shkup,?? (nga Zemra Shqiptare etj.), në pyetjen tonë si kurreshtje:,??Çka mendoni, zonjushë, cili e ka pasur më vështirë, kur e ka ngritur Flamurin: nëse Skënderbeu më 28 Nëntor 1443 mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës, Isa Boletini në Kodër-Flamur 6 muaj më parë po në v. 1912, Ismail Qemali më 28 Nëntor 1912 mbi ballkonin e xhaxhait të shtëpisë së tij në Vlorë, ose Deputeti i Popullit Shqiptar më 08.07.1997, kur e shpalosi dhe e mbrojti me sukses të plotë mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë në Shkup, i cili deri tani vonë u ruajtë në mënyrë gati institucionale në Amerikë, ndërsa tani,???!
Zonjusha, e cila pasi u prezantuo personalisht, pasi e pa vetëtimthi foton, titullin dhe nëntitullin, duke qenë edhe krutane, foli shpejteshpejt:,??Skënderbeu!,??
Mirëpo, Mami i saj, zonja Tabaku, edhepse ishte pak më larg, duke qenë edhe e zënë me punët e rregullta, ia tërhoqi vërejtjen të bijës shumë e vendosur: ,?? Shumë më vështirë e ka pasur Deputeti i Popullit Shqiptar nga Shkupi, sepse ai atje ka qenë nën censurë,??, siç u shpreh ajo.
E bija e kuptoi drejt dhe tha: ,??Mami e ka me vend! Përvoja e bën të veten, për çka meriton edhe dekoratë zyrtare për mirënjohje të akorduar,??.
Na e shënuan telefonin dhe ofroi kartëvizitën, duke u dakorduar për bashkëpunim dhe bisedë të ngrohtë vëllazërore
6. Tani pritet edhe sqarimi mediatik dhe institucional, sepse faktet janë kokëforta dhe të pakompromis!
Me konsideratë të lartë:
Kabineti-K.Informativ-K. i Ekspertëve-K. i Këshilltarëve,
të ex (de facto) Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??), KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??),??; Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
Bashkë(-kryetarë-)autorë:
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA,
I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
Shkup-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
PS: Mediat e shkruara dhe elektronike me hapësirë të pakufizuar, mund t,??i (ri)botojnë të tre artikujt e mëparshëm, ose edhe si komente-ARTIKUJ, duke përfshirë edhe 3-4-10,??logjistikat standarte për plotësime dhe sqarime meritore: BETIMI i UÇK-së-UÇPMB-së-UÇK(ombëtare), Tri foto zyrtare nga Parlamenti dhe RTVM, Kryerezimea e logjistikave, Parulla dhe pankarta (284 sish) rreth Protestave të ,??Monstrës,?? së ndërprerë, kinse në emër të ,??Peticionit,??, si skenar i kurdisur i radhës në kontinuitet, si manipulim, presion ose,??mos, më keq(sic?!).
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
PS(postscriptum)-2:
Nëse një medium prestigjioz e hoqi nga publikimi për ca minuta ad hoc, në mënyrë absurde, duket pa e menduar mirë, por apriori, dyshohet nga ana e operatorit ose ndonjë presioni apo gjelozie të pa kripë, ndofta për shkak të gjerësisë, por të paarsyeshme dhe diletante, pas qindra botimeve-publikimeve të ngjajshme vite me radhë, duhet postfestim-mortum, të kthehet në vendin e vet, të përmirësohet gabimi, me kërkim faljeje, duke dëshiruar që të jetë gabim ,??teknik,??, në kohë kur janë në përgatitje e sipër ca komplete me rreth 100-200 vepra letrare, shkencore, gazetareske-publicistike etj., të zhanreve të ndryshme, kryesisht të botuara-publikuara në rreth 50 media, sepse mund të ketë reperkusione të pa dëshirueshme dhe përgjegjësi institucionale, ose personale, bile nuk është hera e parë, le të mbetet hëpërhë e pa identifikuar për shkaqe etike të Redaksisë së respektuar(sic?!).
Tri foto zyrtare nga Parlamenti i FYROM-it-Shkup dhe RTV në qindra media:
FOTO ZYRTARE NGA PARLAMENTI I FYROM-it-SHKUP
1. Fotoja zyrtare nga biografia e z. Sali Ramadani-Kërçova, e instaluar në web-faqen e Parlamentit të M.
2. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, në ballë të sallës së madhe të Parlamentit të FYROM-it-Shkup (1994-1998), publikuar në dhjetëra-qindëra-mijëra media elektronike dhe të shkruara (ndër)kombëtare.
3. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, fotoja zyrtare e MTV-së-Shkup, duke e shpalosur Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. më 08.07.1997, me rrezikim jete, porsa kaloi mini-jubileu i 15-vjetorit, i cili e pati më vështirë se Skënderbeu mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës (më 28.11.1443) dhe Ismail Qemali, mbi ballkonin e shtëpisë në Qendër të Vlorës (28.11.1912).
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
A r t i k u l l i i t r e t ë, si (ri)botim-(ri)publikim rreth Flamurit në Shkup:
Df.Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??: ex(de facto)Deputeti,??; K.univeral:Poeti,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
IX). 18 VJETORI I FLAMURIT NË SHKUP?
Kush e pati më vështirë?

1. SKËNDERBEU-Krujë, 2. Hys popova-Isë Boletini-Kodër-Flamur, 3. PLAKU I VLORËS ose
4. DEPUTETI i Popullit Shqiptar nga Kërçova-Shkup?
Huazuar nga Zemra Shqiptare etj.
18-vjetori jubiliar (08.07.1997-08. 07. 2014) i shpalosjes dhe mbrojtjes me plotë sukses i Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë në Shkup nga ana e Deputetit të Popullit Shqiptar, duke e rrezikuar edhe jetën:
(Versioni mesatar, shkoqitur nga vepra volumioze shkencore polilogjike-publicistike në përgatitje për shtyp,??Flamuri-Shqipja-Gostivari-Kërçova,?? (në Parlamentin e Maqedonisë)
1. Më 28.11.1443 nga Skënderbeu, në Krujë; 2. Më 03.06.1912 Isa Boletini, në Kodrën e Flamurit 6 muaj para Vlorës; 3.Ismail Qemali më 28.Nëntor 1912; ose 4. Deputeti i Popullit Shqiptar, më 08.07.1997 në Shkup, duke e shpallur kështu edhe Republikën e Iliridës Shqiptare, konform Referendumit për Autonomi Politike-Territoriale të Shqiptarëve nën Maqedoni të 11-12.01. 1992, për tu implementuar në kohën e duhur, në rrethana normale, mundësisht në baza paqësore?!)
2. Jubileu i dyfishtë në krye me Deputetin e Popullit Shqiptar dhe
improvizim në Parlament, në të gjitha trojet shqiptare, në mërgatë
dhe Diasporën e Madhe Shqiptare!
Ky jubile, jo më pak i rëndësishëm, duhet t,??i bashkangjitet atij të përvjetorit të ngritjes së Flamurit në Vlorë dhe shpalljes formale të Pavarësisë së Shqipërisë, e cila mbeti vetëm në letër dhe sërish e copëtuar në gjashtë shtete të Ballkanit, ndërsa Deputeti i Popullit Shqiptar, duhet të iu prijë këtyre manifestimeve, si Kryetar ( ose po të jetë i zënë, së paku Kryetar Nderi) i Këshillit të Përbashkët Organizues, sepse nga të katër, i vetmi është gjallë, bile edhe shumë vital dhe krijues universal.
Kështu, nga mediat elektronike dhe të shkruara të kohës, sidomos të RTVM të dt. 08.07. 1997 në transmetimi të drejtpërdrejtë dhe në ditarin e brëmjes, nga informacionet e gati të gjitha mediumeve të vendit, të rajonit, Evropës dhe botës, në gjuhën shqipe dhe në ato të huaja, nga inçizimet në video-kaseta, tani të transformuara edhe në CD, sikurse edhe nga stenogramet zyrtare të Parlamentit të M. dhe dorëshkrimet burimore, origjinale, konstatojmë se në seancën 71-të të 02.dhe 08.07.1997:
3. Debati shkencor, polemikat, treplikat, amendamente
dhe mbrotja e tyre në Parlamentin e Maqedonisë
Deputeti i Popullit Shqiptar, përveç debateve konstruktive, polemikave dhe replikave në nivel të lartë shkencor, në emër të GP të PDSH-së, si vicekoordinator, pa e ditur kush, përveç Prof. Dr. Rexhep Emërllahut me 4 shokë nga Tetova Heroike, të cilët ia gjetën Flamurin me shumë vështirësi, e paraqiti dhe mbrojti me shumë sukses rreth 20 amendamente kreative.
Padyshim se nga rreth 60 pika të rendit të ditës, dominuan e treta dhe e katërta: Propozim-Ligji për simbolet kombëtare në R. e Maqedonisë, respektivisht Propozim-Ligji për mbrojtjen e identitetit të nacionaliteteve,??, duke aluduar në simbolet e popullit shqiptar, sidomos të Flamurit.
Duke debatuar rreth pikës së tretë, Deputeti i Popullit Shqiptar e sfidoi sponzoruesin-Qeverinë, deputetët antishqiptarë m., por edhe shqiptarucat në koalicionin qeveritar, duke e inkorporuar tekstualisht, pra pikëpërpike në amendamentet e tij, Ligjin për përdorimin e barabartë të flamujve të popujve dhe kombësive të Jugosllavisë të v. 1973, të miratuar po nga ky Parlament, në përbërje të atëhershme, por edhe ca të njëjtë të pranishëm dhe gjallë edhe në këtë përbërje!
Kjo i çoroditi të gjithë, të cilët pa fijen e etikës, nuk i pranonin amendamentet në nenet respektive të ish-shtetit të tyre federativ dhe republikan, të cilët dikur i kishin miratuar, edhepse jo gjithmonë implementuar, paraardhësit, bile ca edhe prindër të tyre, si Stevo (Kërrste) Cërvenkovski (sic?!)
Deputeti i Popullit Shqiptar propozonte dhe mbronte tezën që përdorimi i simboleve të Popullit Shqiptar mund të inkorporohet në të njëjtin ligj, sikurse edhe ai i v. 1973, pra përdorimi i barabartë i simboleve shqiptare, pa kurfarë diskriminimi e jo të ndahet në dy ligje, me paragjykime diletante dhe alogjike që në të dytin të diskriminohen shqiptarët veçmas, siç edhe u veprua!
Deputeti i Popullit Shqiptar, duke vepruar me shumë vigjilencë, mjeshtri dhe sfidë të paparë historike dhe filozofike, nuk kërkonte kurgjë më tepër përveç kthimit të të njëjtit ligj të v. 1973, vetëm me terminologjinë moderne adekuate, si psh. në vend: ,??RSM,??-,??RM,??, në vend ,??kombësi,??-,??nacionalitete,?? etj.
Duke qenë se dështoi me turp qeveria, parlamenti, por edhe shqiptarucat puthadorë, duke mos i votuar amendamentet e GP të PDSH-së, të prezantuar dhe mbrojtur nga Deputeti i Popullit Shqiptar, pasi pika e tretë u debatua deri në orët e vona të natës, pika e katërt u shtye për një javë më vonë.
Pas debatit tërë ditën edhe javën tjetër për të vetmen pikë, pas qëndrimit të ngjajshëm shkencor dhe prezantimin e mbrojtjen me plotë sukses të ca amendamenteve, nënkuptohet refuzimit të tyre, Deputeti i Popullit Shqiptar të fundit, të shtatin, e paraqiti formalisht, ku në vend të stereotipes ,??Ky ligj hyn në fuqi shtatë ditë pas publikmit në Fletoren Zyrtare të RM,??, shënoi: ,??Ky ligj NUK hyn në fuqi KURRË!,??
4. Shpalosja e Flamurit Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të Maqedonisë
Edhe kjo sfidë ishte formalisht, sa për të dalë sërish në foltore kah orët e vona të natës, duke potencuar:
Shpresoj që, sëpaku, ky amendament duhet të miratohet nga i. a.q. ,??koalicion,?? i shumicës dhe se Flamuri Kombëtar Shqiptar do të valvitet në tërë territorin e M. në mënyrë zyrtare, si flamur shtetëror, por duhet të kihet kujdes, që psh. në Shtip, Gjevgjeli, Koçanë etj., ku nuk ka shqiptarë, mos përdoret ndonjë flamur i falsifikuar. Duhet të përdoret Flamuri Origjinal i Lekës së Madh, i Skënderbeut, Isa Boletinit dhe Ismail Qemalit.
A, e dini se si duhet të duket origjinali i Flamurit Kombëtar Shqiptar?!
Qe, po jua tregoj, se nuk do të ju hajë!,??
Dhe, Deputeti i Popullit Shqiptar e nxorri nga gjoksi, ku e kishte fshehur nën këmishën e kuqe me
ngjyrë të tillë shumë të theksuar, pikërisht sikurse edhe Flamuri, ku e kishte ,??strehuar,?? edhe një javë më parë, duke mos e vërejtur kurkush, sepse, po ta vërenin, mund të tentonin të ia pengonin hyrjen, ose së paku ta shtyenin seancën dhe të ndëmerrnin masa tjera ,??preventive,??.
Edhe në wideo-kasetë, edhe nga ditari i ,??MTV,??, të po asaj nate vërehet se si kryeparlamentari Tito Petkovskit i ka mbetur dora në ajër, duke i thënë dhe kërcnuar caherë: ,?? Z. Ramadanani, lëshojeni foltoren! Ju lutem lëshojeni foltoren! Lëshojeni foltoren dhe mos e valvitni flamurin e shtetit të huaj mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Republikës së Maqedonisë! Ju lutem,??!,??
Mirëpo, ,??luti, qluti,??, Deputeti i Popullit Shqiptar,si rëndomë, nuk e përfilli fare,?? shokun Tito, gjegjësisht z. Petkovski,??, siç e potenconte gati vazhdimsht, e kreu detyrën e parashtruar, e përfundoi debatin, e mori Flamurin me vete, e futi në çantë, pasi Parlamenti u trondit si tërmet, pasi u ngritën të gjithë në këmbë, pasi u çoroditën dhe shanin edhe në baza kombëtare flamurin, deputetin dhe shqiptarët, me dhjetra sish, ndër të cilët edhe nënkryetari Bllagoje Filipovski, iu afruan deri në gjysmë metro, duke iu kërcnuar edhe fizikisht, që, sëpaku, të ia grabisin Flamurin nga duart dhe të ia shqyejnë e bëjnë cope-copë, për çka kishte edhe sfidë reservë, që me thikën e vockël automatike ta niste shqyerjen e atij m., se është i trashë, si batani, apo shag e nuk shqyhet fare me duar, më pas ta vazhdonte me duar dhe rezultati: 1:1, mirëpo, vendosmëria edhe me rrezikim të jetës për vdekje e Deputetit të Popullit Shqptar, gjithë ata alamet ,??burrash,?? nuk guxuan të afrohen e të ia marrin dhe Deputeti shkoi në bankën e vetë, në të cilën e qortuan rëndë dy kolegët e GP të PDSH-së, njëri, bile i njohur si më i guximshmi: ,??A, edhe ketë skandal ne e bëre?! ,?? Dhe tjetri: ,??Baci Salë, çka tu desht kjo?! Dy të tjerë, duken edhe nga foltorja vetëm buzqeshnin të entuziazmuar, i pesti e parandjeu dhe iku më heret, a më ,??kryesori,?? më ishte futur me muaj dhe vite të tëra në birën e strucit.
Zhurma, piskama, sharjet, ofendimet, kërcnimet vazhduan edhe në koridore, edhe në shkallët e parlamentit, ndërsa me ,??kolegun,?? më të ngushtë nuk folën fare për gjysmë ore, derisa shpëtuan të gjallë dhe kah ora 21 dolën nga godina e palmanentit, kur mori frymë thellë dhe iu drejtua, si rëndomë:
,??Kastriot, si do të shkoj unë sonte në Kumanovë! Zgjedhësit e mijë do të thonë: ,??Ti e ke mandatin e dytë dhe nuk bëre kurgjë. Baci Salë qysh në fillim foli i pari në gjuhën shqipe (më 08.02.2995-shën. i Kabinetit,??), duke i nxjerrë antishqiptarët nga Parlamendi, ,??por edhe nga Maqedonia,??, duke e shndërrruar në Parlament të Parë Etnikisht të Pastër Shqiptar në Ballkan!,??,??
Ndërsa, pasi dolën jashtë, sikur i kërkoi falje, duke u përqafuar, Deputeti i Popullit Shqiptar, ia fali ofendimin dhe kërcnimin, duke i thënë: ,??Mos shko as sonte, as nesër, as fare në Kumanovë!.,?? (Po, ku të shkoj?!)-Qe ku e ke pranë Vardarin dhe kërce e mbytu në te!,??,??
Kjo temë, me debatet komplete, me replikat, amendamentet, mbrojtjen e tyre etj., trajtohet më gjërësisht në veprën voluminoze në përgatitje për botim ,??Shqipja-Flamuri-Gostivari-Kërçova,?? (në Parlamentin e Maqedonisë), ose veçmas në katër vëllime.
Ndërsa me këtë rast, shtrohet pyetja e refrenit:
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
X) KUSH E PATI MË VËSHTIRË NGA KATËR PERSONALITETE?

1. Heroi Kombëtar dhe Ndërkombëtar, Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, kur më 28.11.1443 e ngriti Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi Kështjellën e Krujës?
2. Heroi i Kombit, Isa Boletni, kur të njëjtin Flamur e ngriti në Kodër-Flamur (ish-Vesekovc), në Shalë të Bajgorës-?
3. Plaku i Vlorës, Ismail Qemali, kur e shpalosi Flamurin mbi ballkonin e shtëpisë, gjashtë muaj më vonë, më 28. Nëntor 1912?
Ose:
4. Deputeti i Popullit Shqiptar,
kur më 08.KORRIK 1997 e shpalosi Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë dhe e mbrojti me plot sukses, duke e rrezikuar edhe jetën?
Sigurisht se përgjijen e ka dhënë opinioni, i cili e ka përcjellur transmetimin e drejtpërdrejtë në TVM-2, sikurse edhe ata me anën e mediumeve tjera elektronike dhe të shkruara.
Këtë mendim duhet ta japin dhe histotrianët dhe gjeneratat më të reja, ndërsa Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve të ex(de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar, ex (de facto)KM-President i Republikës, Prefekt i Shqiptarëve të Kërçovës,?? Kryetar i KI të PRVSH-së (në themelim),??: Krijues universal: Poet etj., z. Sali Ramadani-Kërçova ka për detyrë të parashtrojë vetëm ca krahasime:
1. Kur Skënderbeu e ngriti Flamurin në Krujë, Ai, ishte i rrethuar me gjeneralë, kapedanë dhe ushtarë të armatosur dhe të stërvitur vite me radhë dhe shpalosja ndodhi në natyrë;
2. Kur Isa Boletini e shpalosi në Kodër-Flamur, poashtu ishte i rrethuar me oficerë, ushtarë trima dhe në natyrë të hapur;
3. Ismail Qemali, sado në rrethana të vështira, po ashtu ishte në natyrë dhe me aq ushtarë e popull sa kishte në Vlorë atë ditë, bile edhe në mungesë të Isa Boletinit, i cili luftonte në malet e Kosovës dhe arriti me vonesë;
4. Ndërsa, Deputeti i Popullit Shqiptar gjendej i ,??ngujuar,?? në sallë, i rrethuar me 98 ,??deputetë,?? m. antishqiptarë, midis rreth 100 policëve të armatosur deri në dhëmbë, ku kishte edhe rreth 300 administratorë m. e vetëm dy-tre shqiptaruca nga koalicioni qeveritar, bile dy femra njëra e moshuar. Mandje, ndërtesën e Parlamentit nga Shtëpia e Armatës së M. e ndan vetm një sokak 5 metro pranë. Parlamenti nuk gjendet në Bit-Pazar, ose Çair, Tetovë, Gostivar, Kërçovë, Strugë, Dibër, Kumanovë, qoftë edhe në Manastir, Ohër, Resnjë, ose Krushevë, Prilep, a Veles, por në Shkupin e ,??ri,??, me mbi 90 % sllavo-m. Deputeti i Popullit Shqiptar ,??armatim,??kishte vetëm çantën plot me ligje e tekste me literature të nevojshme dhe Flamurin në krahëror, porduar çelikut dhe zemër të fuqishme si Luani?!
Derisa në atë kohë shpalosja dhe mbrojtja e Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. bëri bujë dhe populli e kujton me admirim të veçantë, hiq ndonjë përjashtim si INA e ndonjë medium tjetër në v. 2010, për të tjerët, sikur nuk ka ndodhur gjë dhe heshtin si qyqe, e të mos flasim për liderkucat shqiptaruca, nënkuptohet edhe ata sllavo-m. antishqiptarë, të cilët në asnjë rast, bile edhe kur lidhen gjërat drejtpërsëdrejti, sikur e ndalin frymën dhe nuk e përmendin fare as edhe emrin e Deputetit të Popullit Shqiptar, qoftë edhe për të keq, sepse ,??ringjallja,?? e tij eventuale, bjen ndesh me të gjitha dështimet e tyre katastrofale dhe sfinga mund të iu kushtojë,??shtrenjtë,??, sepse gjërat mund të marrin kahe tjera dhe të ,??rrezikshme,?? për karrieristët dhe antishqiptarët, siç ishte edhe angazhimi për ribashkimin e Kërçovës heroike, por të ndarë e të anashkaluar në mënyrë fashizoide dhe bile më keq se Mitrovica Kreshnike, e cila, së paku është e sensibilizuar deri në arenën ndërkombëtare!
Duke qenë se Skënderbeu, Isa Boletini me shokët dhe Ismali Qemali nuk gjenden fizikisht midis nesh, Deputeti i Popullit Shqiptar është vital dhe kreativ dhe në vend që ta udhëhiqte dhe improvizonte shpalosjen e Flamurit në Parlament, në të gjitha trojet etnike, në mërgatën dhe Diasporën e Madhe Shqiptare, Deputetin e Popullit Shqiptar orvaten antishqiptarët dhe servile e tyre ta anashkalojnë, por koha e bën të veten dhe ajo me siguri do të iu kthehet si bumerang si një conditio sine qua non!
PATJETËR!
XI). E p i l o g u


Nga veprat voluminoze, në përfundim për botim, të Deputetit të Popullit Shqiptar, konstatojmë:
,??Për t,??i zgjidhur problemet më kruciale të shqiptarëve nën Maqedoni, sikurse edhe më gjerë, duhet të veprohet urgjentisht si vijon:
1. Të bëhet reformimi i subjeketeve (jo)politike i të gjitha bashkësive etnike, me një strategji
kronologjike;
2. Të angazhohen dhe riangazhohen kuadrot e pakontestueshme shqiptare dhe më gjerë,??;
3. Në skenën politike shqiptare dhe më gjerë, hiq ndonjë përjashtim, gjenden: diletantët, imoralët, karrieristët, materialistët, klanistët, nepotistët, të korruptuarit, hajdutët, spekulantët, megalomanët, psikopatët, çibritashët, debilët, idiotët etj. etj., të cilët duhet shpier atje ku e kanë vendin, sepse sa më gjatë që do të qëndrojnë në skenë, aq më keq do të jete për ta dhe jo vetëm se do të dështojnë sikur PPD-ja etj. LDK-ja, PDK-ja etj., PS-ja, PD-ja etj., por do të mbarojnë si Çaushevsku, Millosheviçi, Huseini, Gadafi, Bin Lladeni etj., etj.,??
Kur e kemi fjalën te Deputeti i Popullit Shqiptar duhet potencuar se të gjithë njohësit më të thellë të tij e dinë se ai i ka sëpaku nja 50 momente jetësore, kur gjërat i ka paraparë, i ka thekësuar dekada me radhë, por skeptikët ose dashakëqinjtë nuk kanë qenë të bindur, a më vonë në mënyrë afirmative ose në heshtje ia kanë pranuar se ka qenë vizionar dhe se fjalët e tij iu kanë dalur. Bile këtë e kanë thënë edhe shumë personalitete objektive maqedonase, të cilat në fillim e kanë llogaritur si nacionalist, irredentist dhe të rrezikshëm për paqjen dhe jetën e tyre!
Deputeti i Popullit Shqiptar, me shokët, mund të iu ndihmojnë edhe këtyre për shkaqe humanitare, nëse nuk kanë sharruar thellë dhe nëse nuk ësht bërë vonë!
Me konsideratë të lartë:
Kabineti-K.Infortmativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve,
ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??), ex(d.f.)KP-të Republikës (1999, 2004); Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist etj.etj.
B a s h k ë k r y e t a r ë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA, I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
PS.Keni nderin të shumëzohet, përkthehet dhe shpërndahet në të gjitha mediat e shkruara dhe eletronike shqiptare dhe botërore!
FOTO ZYRTARE NGA PARLAMENTI I FYROM-it-SHKUP
1. Fotoja zyrtare nga biografia e z. Sali Ramadani-Kërçova, e instaluar në web-faqen e Parlamentit të M.
2. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, në ballë të sallës së madhe të Parlamentit të FYROM-it-Shkup (1994-1998), publikuar në dhjetëra-qindëra-mijëra media elektronike dhe të shkruara (ndër)kombëtare.
3. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, fotoja zyrtare e MTV-së-Shkup, duke e shpalosur Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. më 08.07.1997, me rrezikim jete, porsa kaloi mini-jubileu i 15-vjetorit, i cili e pati më vështirë se Skënderbeu mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës (më 28.11.1443) dhe Ismail Qemali, mbi ballkonin e shtëpisë në Qendër të Vlorës (28.11.1912).
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..
A r t i k u l l i i k a t ë r, si (ri)botim-(ri)publikim i Flamurit në Shkup (08.07.1997):
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??: ex(de facto)Deputeti,??: K.universal-Poeti,??
(Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri (në Parlamentin e FYROM-it-Shkup, Kërçovë-Gostivar), të kompletit voluminoz shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??
,?? (Ri)botuar-(rI)publikuar në dhjetra media të shkruara dhe elektronike në Shkup, Prishtinë, Tiranë, Amerikë,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..
XII). FLAMURI SHQIPTAR MBI MIKROFONAT E FOLTORES
(në Parlamentin e FYROM-it-Shkup:më 08.07.1987)

(Më 8 KORRIK 1977, në Shkup, një ditë më vonë në Gostivarin Heroik!) Postmortum-festum edhe anashkalimit shtetëror-partiak dhe mediatik, ,??harresë,?? a xhelozi-iku edhe 17-vjetori KuqeZi, 20-vjetori vjen dhe kremtohet me Shqiptari(sic?!) ,?? Përkitazi me 17 vjetorin e Shpalosjes së Flamurit Kombëtar Shqiptar dhe mbrojtes me rrezik jete, poir me suskes të plotë, mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të FYROM-it dhe ngjarjeve tragjike në mesin e Gostivarit ,?? Ende nuk mbushën mend dhe kur mos ju mungëshit, he qeni ju hëngërt dhe jazëk ju qoftë xhahila, rezila! Disa oponentë dhe diletantë politikë, karrieristë, nepotistë, narcizoidë, bashibozukë, nacionalistë, shovinistë, racistë, apart-heistë, fashistë, debilë, shkizofrenikë, puthadorë, mercenarë, të shitur deri në palcë, qe plotë 17 vite, një pjesë e madhe, jo pa qëllim, janë duke e përsëritur në mënyrën më brizale, më imorale, perfide, por edhe naive e diletante, më të paskrupullt, duke e anashkaluar, sidomos 17 vjetorin e ditës historike të shpalosjes dhe mbrotjes me rrezikim jete të Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të FYROM-it, ndërsa për keqpërdorime dhe manipulime në kontinuitet edhe të ditës së sotme, poashtu si sot 17 vite, të ngjarjeve tragjike në Gostivar, 17 vite me radhë, bile as edhe nga ata me ,??qëllimet,?? më të mira, por të ,??harruara,??, qoftë edhe me dhjetra e qindra ,??funkcionarë,?? antishqiptarë, sikurse edhe ata me prejardhje shqiptare, bile edhe të dyshimtë, siç e kam pas thënë me dhjetra herë edhe në foltoren e parlamentit (lexo:partallmendit apo partall pa mendit), që nga :kryeparlamentarë,??, ,??premierë:,?? dhe ,??presidentë,??, por edhe ,??deputetëaë aktualë ose edhe ish-pozitë-opozitë, sikurse pseudo-analistë dhe mjeranë tjerë, ditës kritike dhe ndonjë rast të veçantë, kurkush, AMA BASH KURKUSH, as edhe me një fjalë të vetme, se çka ndodhi, një ditë, bile ca orë më parë. në 19,30 në sallën e Parlamentit të natës, më pare, Ditën e 8 Korrikut 1977 (sic?!) Shi për këtë, vite me radhë, aq që kam kërkuar kurora lavdie, as që kam pasur, aq që kam dher as që do të kam nevojë kurrën e kurrës! Sepse, Aktin shumë të vockël, shumë të thjeshtë, sado të rrezikshëm dhe gati tragjik, por me sfidë të lartë multidiciplinare shkencore, sado të vështirë të 8 Korrikut 1997 të ores së vonë të 19,30, kur u shndërrua në tërmet të vërtetë dhe hallakamë fashizoide, nuk e bëra për kurë e lavd, as për propagandim e marketing poltik, sepse nuk kisha nevojë dhe nuk jam nga të tillë, por për arsye kombëtare, duke e ilutruar në mënyrë ligjore përdorimin e barabartë të Flamurit Kombëtar Shqiptar, sepse edhe i anashkaluar, edhe nga ata që mund të tregonin permormancën e ndihmës, përkrahjes, në ato ditë të tmrreshme të egërsirave Tejkarpatase të 115 ,??deputetëve,??, nga të cilët plotë 14 puthadorë dhe të deklasuar, ndër të cilët, bile edhe nga dy të zyrës e grupit tim të habitur, të tmerruar, bile njëlloj gati edhe me ofendime e kërcnime traumatike dhe hidhërimin për dy orë të tëra (H.SH. dhe N.P.) tani më njëri i ndjerë), duke mos folur fare as edhe në zyrën tonë të përbashkët, hiq vetëm dy, ama BASH DY kolegë nga grupi sivëlla parlamentar, të cilët në ato drama të vërteta, vetëm dy sish buzëqeshnin me gjakfohtësinë më të madhe (R.T. dhe Z.K., i pari poashtu i ndjerë) Kur pritej edhe më e keqja, pas allës, edhe në koridore, në zyrë, në rrugë dhe deri në shtëpi. Kur vetëm dy kolegë u ngritën me buzëqeshje e gjakfohtësi, duke më inkurrajuar, sepse edhe unë isha nga gjaku e mishi, vetëm kur u qetësua edhe njër nga më të ndershmit (N.P.)dhe më i guximshmi (H.Sh.), i cili poashtu më ofendoi bile edhe kërcënoi, por vetëm ky i vetmi nuk do të ikte dhe do të mbeteshim që të dy potencialisht të vdekur, por,?? Pas mbrojtjes edhe me rrezikim jete dhe parapërgatitjeve serioze pas blerjes së thikës së vockëlo, sa gishti i madh i dorës dhe me formë po të tillë e ,??sermit,?? në Bit-Bazarin Heroik në Shkup, në rast të grisjes eventuale do të grisej e bëhej cope-copë edhe formati më i i madh ,??zyrtar,??, do të mbrhej me jetë a vdekje, pa fijën e dyshimit, sepse e kisha të gatshëm edhe skenarin kombëtar shqiptar brenda dhe pas ambiennteve të Parlamentit! Pas improvizimit për një muaj në Konferencën Shkencore në sallën e madhe të Shtëpisë, ku ishte mbajtur Lidhja Shqiparte e Prizrenit Historike v. 1878 dhe 1943, e njëjta u improvizua edhe në ca salla prestiggjioze në ca shtete të Amerikës në Illinois dhe Alaskë, bile edhe në prani dhe bashkëveprim edhe me mikun tim nga dy tubime në dy shtete (Millvoke dhe Illinois-Çicago, duhej edhe i tyreti (në Detroit), por mafia e pengoi, ndërsa në fund origjinali, më 28 Nëntor 1997 u ,??strehua,?? në SHBA-në mike të shqiptarëve dhe personale e familjare,skenua me teknologjinë më moderne, si mbërritje institucionale deri sa të kthehet ne vendn e vetë, në foltoren e Parlamentit, ku edhe u shpalosë së parit her, bile, mundësisht për së gjallit, sepse më pas trashëgimtarëve zyrtaë do të iu kushtonte, dyshoj, jo me miliarda, por ndofta edhe me trilliona USA& (sic?!)
Me ata, të cilët kryen masakra, ndaj atyre që janë hisenikë, ata që u fshehën nëpër podrumet e trimit mbi shtypshkronjëpn e tyre, të Selami Selamit, tani më të ndjerë dhe shok e mik i imi i shtëpiusë, ndjesë past, ku ishte edhe i biri i tij inxhenjer, djalosh e gjysmë, , etj,etj., nuk na habiti kurkush, as dje, as sot dhe as nesër! Dinakët me zemër lepuri dhe të kamufluar, tërthorazi më ftuan edhe mua me tre kolegët tjerë deputetë (R.T., H.SH., Z.K.), i katërti (S.I.) kishte qenë në varrimin e një miku nga Shkupi dhe mu desht të shkoj në lidhjen më të afërt, më të shpejt nga Shkupi, për në Gostivar me autobus, midis orës policore, pas kontrollimit në periferi të qytetit, vetëm me ca sllavo-m. dhe gra rome të varfëra,, pas kontrollimitn të policisë, me ca provokime, trishtime dhe dilema, kur mbetëm në këmbë rreth një orë, deri sa e kantrolluam kondronin e policise, ushtrisë dhe paramilitarëve mercenaryë edhe nga shtete të huaja, me autoblinda dher armatim të rendë, si i vetmi njeri-deputet-civil, për ta gjetur shpejt se mos bëhet tubimi komemorativ në sallën e kuvendit komunal, kur s,??kishte njeri të gjallë as edhe në rrugë, sepse ishte rrezik dhe përpilova një sfidë shumë të guximshme, por edhe të rrezikshme, duke menduar njëherë se me atë çantë të madhe me tekste, letra etj., se jam ndonjë diplomat ndërkombëtar, por pasi u ktheva se nuk dija se ku bëhej varrimi i dy dëshmorëve (Nazmi Saliut e Shpend Hysenit, në qytet ose në ndonjë fshat të panjohur, kur më njohu njëri nga qindra e mijëra ushtarë, policië e paramilitarëve mercenarë edhe nga shtete të huaja, kur më njohu e vërejti se kush isha, pasi pata kaluar duke u kthyer për here të dytë vërdallë kah qendra e qytetit dhe parku, duke pushuar ata nën hije, kur më sajoi dhe sjënjhoi, njëri mu drtejtua me habi dhe kërcënim,??Kush e lëshoi të kaloi i gjallë deputeti (S.R.), por ashtu me guxim të njëjtë nuk ium fola fare dhe bëra edhe sfidën e dytë, duke u kthyer ta arritur të shkoj në varrimin e dy dëshmorëve, të nisesha me tren për vendlindje, sepse ndofta mund të punonte normalisht, por rasstësisht, e hasa një mik timin të vjetër nga Kaçaniku, me punë e vendbanimnë Tetojë, ish i burgosuri politik nga Idrizo
Sali Ramadani-Uskana
PS(Paraskriptum))
PËRMIRËSIMI I LËSHIMEVE TEKNIKE, ME PLOTËSIM SUI GENERIS
(Konform artikullit ,??Ismail Qemali ngriti flamurin e Kastriotit,si simbol ilir,??)
Në artikullin-KOMENT: ,??SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR,??të ditës së djeshme të 27.Nëntorit 2015,duket,për shkak të gjërësisë së (ri)publikuar në gazetën Tuaj prestigjioze,keni nderin ta vazhdoni,pas rreth 10 faqeve të publikuara,duhet shtuar edhe rreth 5 sish,keni nderin ta plotësoni,jo aty ku ka mbetur,por ta (ri)bashkoni komplet për hir të lëshimeve,duke Ju sygjeruar që ta (ri)botoni si artikull aktual,pasi interesimi lexuesve në të gjitha trojet shqiptare dhe deri në Diasporë,sidomos pas (ri)botimit të plotë edhe në ,??Diellin,??,pasi i keni të njohura qe sa kohë në (ri)botimet cavjeçare,sidomos, pengetat e rëndoma mafioze,bile pa e ngatërruar me këtë lëshim,drejtpërsëdrejti:
Duhet plotësuar,që nga lëshimi për shkaqe teknike:,??,??nga Kaçaniku,me punë e vendbanim në Tetove,ish i burgosuri politik,bile edhe më mirë,mund të Jua dërgojmë edhe ca ndërhyrje tejet të vockla formale,të klasifikuara në plotë 15 nëntituj shumë më funkcional edhe më shkencëtarisht,kur edhe mund t,??i hiqni që të dy lëshimet teknike dhe plotësuar edhe formalisht,si artikull shkencor.
Ndërsa kështu, si në vazhdim,duhet filluar nga:
Idrizo,??va e tmerrit,??,??,rreth faqe 10,??,bile,nëse është e mundëshme teknikisht të eliminohet fare pjesa e (ri)botuar që artikulli shkencor të jetë më i plotë dhe më funkcional,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
Sali Ramadani-Uskana
SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR
(Në Parlamentin e FYROM-it-SHKUP:,??1984-1988,??)
PS(Parasciptum):Redomandohet (ri)botimi në një ose edhe më shumë pjesë,varësisht nga hapësira e mediumit.Paraprakisht,flm.
I). Në vend të parathëniesë
Pas shkrimeve letrare,kryesisht poetike, qysh si nxënës i Shkollës Fillore në ,??Skënderbu,??,??,për një kohë imponuar si ,??Liria,??,për të kthyer,definitivisht si ,??Gjergj Kastrioti-Skënderbeu,??të fshatit Sërbicë (lexo: ,??Kastrioti,??, paraprakisht në ciklin e ulët, Greshnicë(lexo:,??Kodrinë-Mali,??)të Kërçovës (lexo:,??Uskanës,??),pas ciklit të ultë të publikimeve,por edhe botimeve,qysh si fillorist,sidomos si normalist,më pas si student,jur.pol.,poet,p.shkencor,kritik teatri,dramaturg,folklorist,publicisat-gazetar-analist,??,me krijimtari në poezi,prozë,??,pas fitoreve spaktakulare në më shumë gazeta dhe revista të kohës, fillimisht pandërprerë në gjuhën e bukur të ,??Bilbilit të Frashërit,??,më vonë edhe në ca gjuhë të huaja,pas fitores më të lartë qysh në moshën 20-vjeçare me shifër në prestigjiozen më të madhe shqiptare dhe europiane,konform popullatës,në ,??Jetën e Re,??(nr.6/1959:,??Dhembja e Nënës,??),kur edhe u botua në mënyrë ekskluzive,sidomos,të veprës antologjike ,??Fëmjët në Skenë,??(1973),krijimeve,shkrimeve,por edhe botimeve me rreth 20 emra konspirativë për shkaqe që dihen,në mënyrë të veçantë të ciklit,de facto, në gjashtë vëllime,botuar dendur,me plotë 100 vjersha dhe poemthe,ribotimi në rreth 10,në ndërkohë rreth 30 përmbledhje me poezi,në përgatitje serioze të rreth 100 veprave të nivelit mesatar,apo më shumë sish,më modeste, duke i përgatitur së shpejti edhe rreth po aq vepra të (pa)botuara dekada me radhë,duket se rasti deshti që ,??bumi,?? të ringjallet me po aq vepra shkencore-publicistike-gazetareske,??,për t,??i përgaditur devinitivisht edhe nga zhanre të tjera,në radhë të parë të vokacionit poetik,??
Kjo hyrje tejet e shkurtër u bë për respekt të veçantë,si paralajmërim,sidomos në rreth 100 media të shkruarta dhe elektronike,rreth gjysmë shedulli,por këta 4-5 vitet e fundit me një ,??bum,?? të paparë,jo pa arsye!...
Si ngjitje për një kërcim,?? dialektik,??,siç thuhej që moti, e bëra për shkak të repektit të madh ndaj popullit tim,sa trim,aq edhe të mençur,por disi,për fat të keq, edhe të pafat!
Pikërisht edhe për këtë,si shkas dhe nxitje më motivuan, në radhë të parë,ngjarjet e këtyre ditëve të fundit,jo vetëm të pazgjidhura dhe diskutabile,por,për fat të keq edhe gati të tmerrshme,gadi jetike të ,??jesh,a të mos jesh,??,siç do të thoshte Shekspiri gjenial në ,??Hamletin,?? e tij famoz!
Prandaj,si shkas i manifestimeve të 103 vjetorit të ,??Çlirimit,?? të atdheut,i cili pikërisht në kohët e fundit gjendet para sfidave të papara,sërish konform Shekspirit,por edhe të ,??sheksiproistve,??të shumë,jo vetëm shqiptarë!
Duke qenë se pritet ,??bumi,??i madh krijues,por edhe kombëtar,do të startojmë me njërën nga veprat e kahershme shkencore-publicistike-gazetareske,si imperativ i pashmangshëm për reagimet më të theksuara,fillimisht,për angazhimin permanent dekada me radhë për zgjidhjen e çështjes madhore gjithkombëtare shqiptare,por edhe ndërkombëtare,fillimisht, në baza paqësore,të cilave ua kam kushtuar,ua kushtoj dhe do të jua kushtoj deri në momentin e fundit të mundshëm,duke u kujdesur,si gjithë jetën për të gjitha sfidat e mundëshme,??
Fillimisht dhe më konkretisht,për hir të Fetës së Madhe Gjithkombëtare Shqiptare,kësaj radhe startojmë me manifestimin sa më ,??solemn,??,sa më dinjitoz edhe në këtë ditëlindje,duke shpresuar dhe vepruar me gjakftohtësi,por edhe vigjilencë dhe të gatshëm,sidhe rëndomë,për të gjitha sfidat e mundëshme dhe të paparashikueshme,??
Duke (ri)startuar me ca krijimtari deri në niven shkencor-publicistik-zhurnalistik,nga cikli në ca vëllime ,??Çështja Shqiptare,??(Si?Të Zgjidhet!),por edhe më konkretisht,historikisht dhe aktualisht me ciklet e shumta në ca vëllime,fillimisht,duke startuar me:
,??SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR,??(në Parlamentin e FYROM-it-Shkup (,??1994-1998,??).
Ta shijojmë!
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
II). SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR
(mbi foltoren e Parlamentin të FYROM-it-SHKUP:...1994-1998,??)
- Fragmente nga debatet shkencore-kombëtare,antipolitike!)
(Ri)botime në ,??Dielli,??,,??Illyria,??,,??Zëri i Ameriks,??,,??Bota Sot,??,,??Tetova Sot,??,,INA,??,,??Lajm,?? TVK,,??Panorama,??,,??Zemra Shqiptare,??,,??Presheva jonë,??,??50-100 media,??
Vetëm ca kryetituj modest:
I).DEPUTETI QË PARA 18 VITEVE SHPALOSI FLAMURIN NË PARLAMENTIN E MAQEDONISË
,??Pse po harrohet Sali Ramadani,Deputeti që,??,??:10.7.,25.11.2015-Shkup
II. KUSH E PATI MË VËSHTIRË ME FLAMURIN?
(Skënderbu,I.Qemali,Isa B.,ose Deputeti i Popullit Shqiptar Historik?)
III). 15 VJETORI I PARLAMENTIT NË SHKUP (1997)
VI). FLAMURI SHQIPTAR MBI MIKROFONAT E FOLTORES SË PARLAMENTIT
VII). SHPALLJA E FLAMURIT NË SHKUP
VIII) DIÇ PËR GJENEZËN E FLAMURIT NË SHKUP
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
DEPUTETI QË PARA 18 VITE SHPALOS FLAMURIN KOMBËTR NË PARLAMENTIN E MAQEDONISË
(Ibid.,??Tetova Sot,??: Pse po harrohet Sali Ramadani, deputeti që,??
para 18 viteve shpalosi flamurin kombëtar në Parlamentin e Maqedonisë
Sali Ramadani është një protagonistë i politikës në Maqedoni në periudhën nga mesi i viteve të 90-ta si deputet i PPDSH apo më vonë PDSH-së në Parlamentin e Maqedonisë.
Ai sot është i harruar dhe kaloi edhe ky korrik dhe nuk u përkujtua asnjë fjalë për deputetin e guxishëm, i cili më 8 korrik të 1997 nga foltorja e Parlamentit të Maqedonisë nxorri flamurin kombëtar dhe e shpalosi pranë sallës së Parlamentit. Kjo ngjarje tensionuese ndodhi vetëm një ditë para ngjarjeve të Gostivarit të 9 korrikut të vitit të njejtë.
Shërbimet e Parlamentit reaguan fuqishëm, por Ramadani nuk u tremb. Derisa një pjesë e madhe e mediave dhe ekspertëve maqedonas për çështje juridike, që edhe sot janë protagonistë aktual në politik kërkuan arrestimin e tij. Kryetar i Parlamentit ishte socialdemokrati Tito Petkovski, i cili reagoi ashpër, duke kërkuar ndërhyrjen e shërbimeve për heqjen e deputetit të PPDSH-së nga foltorja.
Veprimtarë dhe bashkëpunëtor të tij kanë rikujtuar 8 korrikut dhe aktin e shpalosjes dhe mbrojtjes të flamurit shqiptar në foltoren e Parlamentit të Maqedonisë, gjë që nxiti reagimin e deputetëve dhe krerëve maqedonas të Parlamentit.
Ata kërkojnë që kjo ditë të jetë historike për shqiptarët dhe të organizohet pritje të posaçme për deputetin Sali Ramadani, aktivitete përkujtimore me rastin e kësaj date në gjitha trojet shqiptare dhe diasporë.
Shërbimi për informim i ish-deputetit Ramadani paralajmëron se ai do të rikthehet në politikë dhe se siç thuhet këtë e presin me padurim qytetarët e Kërçovës dhe shqiptarët në Maqedoni. (INA)
Like ,?? Reply ,?? Dec 6, 2014 9:27pm

Sali Ramadani-Kercova
Ribash Shqipta-KIMRIA
,??& Kabineti,??


III). MREKULLIA E SHKRIMEVE PËR FLAMURIN
RIBOTIME NË 50-100 MEDIA DHE CA LËSHIME TEKNIKE
Pas (ri)botimeve-(ri(publikimeve në Illyria, INA, Tetova sot.etj., përshkak të ca vëshimeve teknike të kargësisë gjeografike në ca shtete të koautorëve dhe pengesave për harminizim serioz, për shkak të peshës së shkrimeve të veprës ,??Shqipja dhe Flamuri,?? (në Parlamentin e FYROM-it-Shkup:08.02.1995, 08.07.1997-Kërçovë-Gostivar) të kompletit shkencor-publicistik-gazetaresk ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??, në përgatitje për botim me përzgjedhje nga skenogramet zyrtare (1994-1998), të rreth 2.000 faqeve apo 10 vëllimeve, përbri humbjeve të autorëve nga aspekti komercial, por në dobi të mediave të shkruara dhe elektronike, sidhe lexuesve të nderuar, rekomandohet që të publikohen rreth 100 sish, sikurse edhe anazhimet për
përkthime në gjuhët më relevante botërore.
Njëkohësisht për hir të korrektësisë së koautorëve, për shkak të vonesës nga aspekti teknik të përsëritjes-dyfishmit të teksteve, portali prestigjioz ,?? Tetova sot,??, duke kryer poashtu një vepër grandioze dhe me mirëkuptim të nivelit kulmimant atdhetar dhe profesional, duhet t,??i eliminojë ato të dt.05.12.2014 . ë, sepse ato të dt.06.12.2014 nuk kanë fare lëshime teknike dhe janë të përkryera edhe me nr. e mbititujve 1-5.
Flm.
Me respekt,
,??Kabineti,??R.Shqipta-KIMRIA, I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
i ex(de facto) Deputetit,??, KP-President,??, Ambasador,??, Prefekt,??; Krijues u.:-poet,??
TUNG!
Sali Ramadani-Kercova
03/12/2014 at 21:56
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA &Kabineti,??ex (de facto)Deputeti,??, Poeti,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.. Sali Ramadani-Uskana
IV). PASI NUK ARRITEN 5 TESKTE PER FLAMURIN NE SHKUP ME E-MAIL,??
Huazoni nga ILLYRIAPRESS, klikuar,??Gezuar 28 Nentorin-Diten e Flamurit-Diten e Pavaresise se Shqiperise,?? ose INA-ONLINE.NET ,??FESTA E FLAMURIT 28 NENTORI NE CIKAGO,?? etj., tre komentet-ARTIKUJ:,??Kush e pati me vestire me Flamurin?!,??, 17 vjetori i Flamurit ne Shkup,??, ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e foltores(se Parlamentit te FYROM-it),??, ,??Shpalosja dhe mbrojtja me rrezikim jete ne Shkup,??, me rekomendim postfestum per (ri)botim-(ri)publikim si artikuj ne rubrikat respektive.
Me respekt,
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA &Kabineti-K.Informativ-K.i Eksperteve-K.i Keshilltareve:I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku, bashke(-kryetare)-autore te ex (de facto)Deputetit te Popullit Shqiptar (,??1994-1999,??), ex (df.)KP-Republike (1999, 2004), Ambasador i Federates Boterore te Paqjes (2003,??); d.f.Prefekt i Kercoves se Ribashkuar (1996,??); Krijues univbersal: Poet, b. shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
Flm.
Ribash Shqipta - KIMRIA
05/12/2014 at 16:07
RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti..ex (df.)Deputeti,??gazetari-publicisti,??Poeti,??
(Ri)BOTIMI-(ri)PUBLIKIMI SI ARTIKULL, NË VEND NË Komente-ARTIKUJ
PS(parascriptum): Duke qenë se edhe mëtej, hakerët mafiozë, në krye me ata sllavo-m. nga 33 shtete të botës i sulmojnë dhe asgjësojnë ose vjedhin artikujt dhe shkrimet tona tjera, pra nuk arrijnë deri te redaksia e destinuar respektive, rekomandohet që edhe mëtutje të botohen-publikohen, fillimisht, si komente-ARTIKUJ, ndërsa më pas të redaktohen në rubrikat respektive, fotot të merren nga rreth 50 media tjera të shkruara dhe elektronike nga Shkupi, Prishtina, Tirana, Amerika,??, prandaj edhe u vonuam duke pritur epilogun, sikurse edhe për gjendjen e jashtëzakonshme të progatonistëve stoicë, ndaj mjeranave fashizoidal dhe luftës së pa shpallur mafioze me armiqtë e përbetuar dhe të paskrupulltë, me mbi 3 muaj ,??burg shtëpiak,??, me ,??luftë,?? gjokspërgjoks, tri herë rrezikim jete dhe humbje katasrofike, por edhe krenari kombëtare (pas dekadave të njohura, edhe më 19. dhe 22.08.dhe 16.11.2014, me orvajtje në kontinuitet), për çka do të ketë ndriçime publike me karakter (ndër)kombëtar. Flm.
Pas publikimeve si komente-ARTIKUJ në Illyria, INA etj., me titujt autorialë:,??Gëzuar 28 Nëntorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë,??, ,??Festa e Flamurit 28 Nëntori në Çikago,??, pesë komentet-ARTIKUJT tanë në korelacion të ngushtë, i pari si premierë, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?! 1. Skënderbeu, 2. Isë B., 3. Ismail Q., ose 4. Deputeti kërçovar?! Ose: sa e njohin, sa e admirojnë, sa e xhelozojnë, ose edhe e urrejne Birin e Flamurit ,??), katër si (ri)botime-(ri)publikime të viteve të më hershme, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, (Shposja e Flamurit në Krujë, Kodër-Flamur, Vlorë dhe Shkup,??), ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? dhe ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e folotores (së Parlamentin të FYROM-it-Shkup),??, më 02.12.2014, për shkaqet e theksuara, rekomandohet që edhe Redaksia e Juaj e nderuar, t,??i huazojë si artikuj në rubrikat përkatëse, për t,??i sfiduar, jo vetëm komente-ARTIKUT, por edhe artikujt, me 1-3 foto nëse nuk arrijnë, të publikohen nga botime tjera origjinale, të cilat i gjeni në dhjetra media, sepse në komente dalin me tekstet pa foto.
Përgatiti:
Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve
Bashkë(-kryetar-)autorë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA-I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??, ex (d.f.)KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), prefekt i Kërçovs së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
SHKUP-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
PS(postscriptum)Nëse një medium prestigjio e hoqi nga publikimi për ca minuta ad hoc, në mënyrë absurde, duket pa e menduar mirë, por apriori, dyshohet nga ana e operatorit ose ndonjë presioni apo gjelozie të pa kripë, ndofta për shkak të gjerësisë, por të paarsyeshme dhe diletante, pas qindra botimeve-publikimeve të ngjajshme vite me radhë, duhet postfestim-mortum, të kthehet në vendin e vet, të përmirësohet gabimi, me kërkim faljeje, duke dëshiruar që të jetë gabim ,??teknik,??, në kohë kur janë në përgatitje e sipër ca komplete me rreth 100-200 vepra letrare, shkencore, gazetareske-publicistike etj., të zhanreve të ndryshme, kryesisht të botuara-publikuara në rreth 50 media, sepse mund të ketë reperkusione të pa dëshirueshme dhe përgjegjësi institucionale, ose personale, bile nuk është hera e parë, le të mbetet hëpërhë e pa identifikuar për shkaqe etike të Redaksisë së respektuar(sic?!).

,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..
V. KRAHASIMET DHE PËRPARËSITË E KATËR KOLOSAVE-BIJËVE TË FLAMURIT


1. Skënderbeu (në Krujë, 28.11.1443): MË KRYETRIMI-KRYEHEROI,
2. Hys Popova me shokët, me në krye Isa Boletinin (në Kuvendin e Kurillovës, në Vesekoc, në,??Kodrën e Bajrakut,??-Kodër-Flamur, fundi i qershorit 1912) MË SAKRIFIKUESI-MODESTI
3. Ismail Qemali (në Vlorë, 28.11.1912) MË DIPLOMATI-TËRTHORAZI
4. Deputeti i Popullit Shqiptar nga Kërçova (në Shkup, 08.07.1997) MË I AFTI-KRIJUESI UNIVERSAL
Është ruajtur vetëm i dyti, ndërsa i katërti nga Amerika,??
Flm.
Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri në Parlamentin e FYROM-it,??, të kompletit voluminoz shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??, (ri)botuar-(ri)publikuar në dhjetra media të shkruara dhe elektronike, me rekomandim për shpërndarje dhe përkthim në gjuhët botërore,??
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve,??,
të ex(de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar, KP-President Republike,??; Krijuesit universal,??
RIBASH SHQIPTA-KIMRIA

&Kabineti..ex (df.)Deputeti,??gazetari-publicisti,??Poeti,??
(Ri)BOTIMI-(ri)PUBLIKIMI SI ARTIKULL, NË VEND NË Komente-ARTIKUJ
PS(parascriptum): Duke qenë se edhe mëtej, hakerët mafiozë, në krye me ata sllavo-m. nga 33 shtete të botës i sulmojnë dhe asgjësojnë ose vjedhin artikujt dhe shkrimet tona tjera, pra nuk arrijnë deri te redaksia e destinuar respektive, rekomandohet që edhe mëtutje të botohen-publikohen, fillimisht, si komente-ARTIKUJ, ndërsa më pas të redaktohen në rubrikat respektive, fotot të merren nga rreth 50 media tjera të shkruara dhe elektronike nga Shkupi, Prishtina, Tirana, Amerika,??, prandaj edhe u vonuam duke pritur epilogun, sikurse edhe për gjendjen e jashtëzakonshme të progatonistëve stoicë, ndaj mjeranave fashizoidal dhe luftës së pa shpallur mafioze me armiqtë e përbetuar dhe të paskrupulltë, me mbi 3 muaj ,??burg shtëpiak,??, me ,??luftë,?? gjokspërgjoks, tri herë rrezikim jete dhe humbje katasrofike, por edhe krenari kombëtare (pas dekadave të njohura, edhe më 19. dhe 22.08.dhe 16.11.2014, me orvajtje në kontinuitet), për çka do të ketë ndriçime publike me karakter (ndër)kombëtar. Flm.
Pas publikimeve si komente-ARTIKUJ në Illyria, INA etj., me titujt autorialë:,??Gëzuar 28 Nëntorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë,??, ,??Festa e Flamurit 28 Nëntori në Çikago,??, pesë komentet-ARTIKUJT tanë në korelacion të ngushtë, i pari si premierë, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?! 1. Skënderbeu, 2. Isë B., 3. Ismail Q., ose 4. Deputeti kërçovar?! Ose: sa e njohin, sa e admirojnë, sa e xhelozojnë, ose edhe e urrejne Birin e Flamurit ,??), katër si (ri)botime-(ri)publikime të viteve të më hershme, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, (Shposja e Flamurit në Krujë, Kodër-Flamur, Vlorë dhe Shkup,??), ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? dhe ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e folotores (së Parlamentin të FYROM-it-Shkup),??, më 02.12.2014, për shkaqet e theksuara, rekomandohet që edhe Redaksia e Juaj e nderuar, t,??i huazojë si artikuj në rubrikat përkatëse, për t,??i sfiduar, jo vetëm komente-ARTIKUT, por edhe artikujt, me 1-3 foto nëse nuk arrijnë, të publikohen nga botime tjera origjinale, të cilat i gjeni në dhjetra media, sepse në komente dalin me tekstet pa foto.
Përgatiti:
Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve
Bashkë(-kryetar-)autorë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA-I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??, ex (d.f.)KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), prefekt i Kërçovs së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
SHKUP-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
PS(postscriptum)Nëse një medium prestigjio e hoqi nga publikimi për ca minuta ad hoc, në mënyrë absurde, duket pa e menduar mirë, por apriori, dyshohet nga ana e operatorit ose ndonjë presioni apo gjelozie të pa kripë, ndofta për shkak të gjerësisë, por të paarsyeshme dhe diletante, pas qindra botimeve-publikimeve të ngjajshme vite me radhë, duhet postfestim-mortum, të kthehet në vendin e vet, të përmirësohet gabimi, me kërkim faljeje, duke dëshiruar që të jetë gabim ,??teknik,??, në kohë kur janë në përgatitje e sipër ca komplete me rreth 100-200 vepra letrare, shkencore, gazetareske-publicistike etj., të zhanreve të ndryshme, kryesisht të botuara-publikuara në rreth 50 media, sepse mund të ketë reperkusione të pa dëshirueshme dhe
1.
Sali Ramadani-Kercova
06/12/2014 at 11:01
PS(parascriptum):
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA &Kabineti,??ex (de facto)Deputeti,??, Poeti,??
PASI NUK ARRITEN 5 TESKTE PËR FLAMURIN NË SHKUP ME E-MAIL
Huazoni nga ILLYRIAPRESS, klikuar,??Gëzuar 28 Neëtorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqiperisë,?? ose INA-ONLINE.NET

,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
VI). ,??FESTA E FLAMURIT 28 NËNTORI NË ÇIKAGO,?? etj.,

pesë komentet: (Ri)botimi-(ri)publikimi, si artikuj ,??ARTIKUJ, në vend komente-ARTIKUJ, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?!,??, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e foltores(së Parlamentit të FYROM-it-Shkup),??, ,??Shpalosja dhe mbrojtja me rrezikim jete në Shkup,??, me rekomendim postfestum për (ri)botim-(ri)publikim si artikuj në rubrikat respektive.
Me respekt,
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
,??&Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltareve:
I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku, bashkë(-kryetarë)-autorë,
të ex (de facto)Deputetit te Popullit Shqiptar (,??1994-1999,??), ex (defacto).)KP-Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??); d.f.Prefekt i Kërçovës së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet, b. shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
Flm.
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??;ex (df.)Deputeti,??gazetari-publicisti,??Poeti,??
Artikulli i p a r ë, si para premierë, rreth Flamurit në Shkup (08.07.1997):
(Ri)BOTIMI-(ri)PUBLIKIMI SI ARTIKUJ, NË VEND NË Komente-ARTIKUJ
Pas publikimeve si komente-ARTIKUJ në Illyria, INA etj., me titujt autorialë:,??Gëzuar 28 Nëntorin-Ditën e Flamurit-Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë,??, ,??Festa e Flamurit 28 Nëntori në Çikago,??, pesë komentet-ARTIKUJT tanë në korelacion të ngushtë, i pari si premierë, ,??Kush e pati më vështirë me Flamurin?! 1. Skënderbeu, 2. Isë B., 3. Ismail Q., ose 4. Deputeti kërçovar?! Ose: sa e njohin, sa e admirojnë, sa e xhelozojnë, ose edhe e urrejne Birin e Flamurit ,??), katër si (ri)botime-(ri)publikime të viteve të më hershme, ,??17 vjetori i Flamurit në Shkup,??, (Shposja e Flamurit në Krujë, Kodër-Flamur, Vlorë dhe Shkup,??), ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? dhe ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e folotores (së Parlamentin të FYROM-it-Shkup),??, më 02.12.2014, për shkaqet e theksuara, rekomandohet që edhe Redaksia e Juaj e nderuar, t,??i huazojë si artikuj në rubrikat përkatëse, për t,??i sfiduar, jo vetëm komente-ARTIKUT, por edhe artikujt, me 1-3 foto nëse nuk arrijnë, të publikohen nga botime tjera origjinale, të cilat i gjeni në dhjetra media, sepse në komente dalin me tekstet pa foto.
Edhe diçka më specifike:
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
VII). KOMPARACIONE:KRUJA,KODËR-FLAMURI,VLORA,SHKUPI:1912,1987

Krahasimet dhe përparësitë e katër kolosave, Bijëve të Flamurit:
1. Skënderbeu (në Krujë, 28.11.1443): MË KRYETRIMI-KRYEHEROI,
2. Hys Popova me shokët, me në krye Isa Boletinin (në Kuvendin e Kurillovës, në Vesekoc, në,??Kodrën e Bajrakut,??-Kodër-Flamur, fundi i qershorit 1912) MË SAKRIFIKUESI-MODESTI
3. Ismail Qemali (në Vlorë, 28.11.1912) MË DIPLOMATI-TËRTHORAZI
4. Deputeti i Popullit Shqiptar nga Kërçova (në Shkup, 08.07.1997) MË I AFTI-KRIJUESI UNIVERSAL
Është ruajtur vetëm i dyti, ndërsa i katërti nga Amerika,??
Me respekt,
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
& I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
,??Kabineti, K.Informativ-K.i Ekspertëve, K.i Këshilltarëve
Bashkë(-kryetarë)-autorë,
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??, ex (d.f.)KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), prefekt i Kërçovës së Ribashkuar (1996,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
SHKUP-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..

A r t i k u l l i i d y t ë, si premierë, e v. 2014 rreth Flamurit në Shkup (08.07.1997):
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??; ex(de facto)Deputeti,??; K.universal:Poeti,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
VIII). KUSH E PATI MË VËSHTIRË ME FLAMURIN?!
(Skënderbeu, I.Qemali, Isë B., ose Deputeti Kërçovar?!)
Ose: Sa e njohin, sa e admirojnë dhe sa e xhelozojnë, ose edhe urrejnë shqiptarët Birin e Flamurit?!
(Nëse tre të parët në hapësirë, në shesh a natyrë, të armatosur, sadopak, të stërvitur e të kalitur në beteja dhe luftëra të gjata, me përcjellje, ushtarë, me komandantë e gjeneralë (sic?!), ndërsa Deputeti i Popullit Shqiptar: i pa armatosur, me Kushtetutë, ligje, literaturë, tekste në dorë, në hapësirë të mbyllur, në sallë të madhe me qindra armiq, sigurimca-policë, garnizoni ushtarak përballë, armiqtë për rreth, hapësira sllavo-m., përbrenda puthadorët shqiptaruca, të shitur, tradhtarë,??, pa kurfarë ndihme, gati i vetmuar, njëherë i qortuar e kërcnuar, më pas, shumë më vonë me komplimente dhe i lëvduar, por,??
Përgjigjen duhet ta japin shqiptarët, por edhe të huajt, bile edhe armiqtë e popullit dhe Kombit Shqiptar(sic?!)
PS(parascriptum): Duke qenë se edhe mëtej, hakerët mafiozë, në krye me ata sllavo-m. nga 33 shtete të botës i sulmojnë dhe asgjësojnë ose vjedhin artikujt dhe shkrimet tona tjera, pra nuk arrijnë deri te redaksia e destinuar respektive, rekomandohet që edhe mëtutje të botohen-publikohen, fillimisht, si komente-ARTIKUJ, ndërsa më pas të redaktohen në rubrikat respektive, fotot të merren nga rreth 50 media tjera të shkruara dhe elektronike nga Shkupi, Prishtina, Tirana, Amerika,??, prandaj edhe u vonuam duke pritur epilogun, sikurse edhe për gjendjen e jashtëzakonshme të progatonistëve stoicë, ndaj mjeranave fashizoidal dhe luftës së pa shpallur mafioze me armiqtë e përbetuar dhe të paskrupulltë, me mbi 3 muaj ,??burg shtëpiak,??, me ,??luftë,?? gjokspërgjoks, tri herë rrezikim jete dhe humbje katasrofike, por edhe krenari kombëtare (pas dekadave të njohura, edhe më 19. dhe 22.08.dhe 16.11.2014, me orvajtje në kontinuitet), për çka do të ketë ndriçime publike me karakter (ndër)kombëtar.
Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri në Parlamentin e FYROM-it,??, të kompletit voluminoz shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??, (ri)botuar-(ri)publikuar në dhjetra media të shkruara dhe elektronike, me rekomandim për shpërndarje dhe përkthim në gjuhët botërore,??
,?? me rastin e 17-vjetorit të shpalosjes së Flamurtit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të FYROM-it në Shkup (08.07.1997, në ora 19,30);
Pas (ri)botimit në dhjetra media të shkruara dhe elektronike në rreth 50 ish, në qindra dhe mijëra publikime gazetareske-publicistike, sidomos, këta vitet e fundit, që nga Shkupi, Tirana, Prishtina, Tetova, Kërçova, Presheva, Ulqini, Londra,??dhe deri te ,??Dielli,?? dhe ,??Illyria,?? e Nju Jorkut etj., kliko dhe lexo edhe në:INA, Presheva jonë, Zemra Shqiptare, Start, Tetova Sot, Lajm, Bota sot, Shekulli, Panorama, Kërçova etj., sidomos titujt:,??15 vjetori i Flamurit në Shkup,??, ,??Deputeti Sali Ramadani-Kërçova në ballë të Parlamentit të Maqedonisë me Flamur,??, ,??Flamuri Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të M.,?? (në komentin-ARTIKULL: ,??Gostivari përkujton ngjarjet tragjike në 97-ën ndaj shqiptarëve,??), ,??Kërçova të pret ty, Sali Ramadani,??, me plot 39 komente me foton e Deputetit të Popullit Shqiptar Historik, marrë nga MTV-ja e 08-9.07.1977, i cili vërehet para foltores, pas ish-,??kryeparlamentarit,?? Tito Petkovski(-o-viç) u çjerrur me sa fuqi: ,??Z. Ramadani, luteni, lëshojeni foltoren! Z.Ramadani, luteni, lëshojeni foltoren!,?? Mos e shpalosni Flamurin e Shtetit të huaj,??!,??(lexo edhe: stenogramet zyrtare), duke e shpallur dhe shtërnguar Atë, me duart e çelikutj.,etj., përpos (ri)botimit në to dhe në shumë të tjera, duhet potencuar në mënyrën më koncize, si vijon:
1. Përveç ca artikujve dhe komenteve-ARTIKUJ, qindramijëra apo edhe miliona qytetarëve me mirënjohje të thella gati për çdo ditë, krahas televizioneve qëndrore në Shkup, Prishtinë dhe Tiranë, pse heshtin edhe funkcionarët më të lartë, jo vetëm në FYROM-Shkup, por edhe në dy kryeqndrat tjera shqiptare, në Prishtinë dhe Tiranë, me veshët e shurdhër prej karrieristësh dhe xhelozësh deri në çmenduri?!
2. Pse heshtin edhe 19 ish-kolegët e mandatit të viteve 1994-1998, pesë nga të cilët, tanimë janë të ndier: Arben Xhaferri, pa dalur as edhe një sekond në foltore për 4 vite (sic?!), Abduraman Aliti, atë ditë mungonte, pra më 08.07.1997, poashtu jo pa qëllim?!), Isen Ramadani i njohur si ,??Uku i Beogradit,?? (lexo: QytetZiut), duke i ,??këshilluar,?? sllavo-m., kur gabonte në foltore, Naxhi Purde ibid. i PDSH-së, shumë i ndershëm dhe poashtu ish i burgosur politik, po i habitur nga sfida:,??Baci, Salë, çka tu desht kjo?!), ndërsa nën atë hallakamë, presione dhe kërcnime, duke u afruar me nxitim e arrogancë shizofrenike deri gjysmë metro para foltores nga nënkryetari Bllagoja Filipovski etj., vetëm Rahmi Tuda, poashtu i ngritur në këmbë buzëqeshte me admirim dhe gjakftohtësi), (me Zeqir Kadriun), Isni Shaqiri ibid. nga PDSH-ja: ,??A, edhe këtë skadal na e bëre, o Sali Kërçova?!,??) ndërsa nga të ,??gjallët,??, Sami Ibrahimi (,??parashutist,?? nga PDSH-ja), kishte ikur nga ai debat, se më pas e parandiente se po të bëhej ambasador, sikurse edhe 11 shqiptarucat tjerë, të cilët e ,??miratuan,?? projektin antishqiptar rreth Flamurit Shqiptar (Xheladin Murati, Naser Ziberi, Mersel Bilalli, Rizvan Sulejmani, Sefedin Haruni, Abduladi Veseli, Nazmi Maliqi, Gazmend Hajdaraga).
3. Heret ose më vonë, një ditë nuk do të heshtin, ose do të pendohen rëndë, qoftë edhe në heshtje, duke iu dhënë afat deri në 20-vjetorin, i cili gjendet në prak!
4. Të tjerët janë ose të pa informuar fare, ose sa duhet, apo në mungesë të vetëdijes kombëtare!
5. Nga reagimet e shumta pozitive duhet theksuar një rast sinjifikativ në vigjilje të Festës së Flamurit dhe 102 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë Shqiptare, këto ditë mu në qendër të Prishtinës:
Në një takim rasti, kur z.-sha Tabaku nga Kruja i la përshtypje të thellë me gjuhën e bukur të ,??Bilbilit të Frashërit,??, konstatoi se midis Kabinetit-K.Informativ-K.të Ekspertëve dhe K. të Këshilltarëve, gjendej edhe bashkëkryetari dhe bashkëautori i artikullit, u informua me foton dhe artikullin ,??15 vjetori i Flamurit në Shkup,?? (nga Zemra Shqiptare etj.), në pyetjen tonë si kurreshtje:,??Çka mendoni, zonjushë, cili e ka pasur më vështirë, kur e ka ngritur Flamurin: nëse Skënderbeu më 28 Nëntor 1443 mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës, Isa Boletini në Kodër-Flamur 6 muaj më parë po në v. 1912, Ismail Qemali më 28 Nëntor 1912 mbi ballkonin e xhaxhait të shtëpisë së tij në Vlorë, ose Deputeti i Popullit Shqiptar më 08.07.1997, kur e shpalosi dhe e mbrojti me sukses të plotë mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë në Shkup, i cili deri tani vonë u ruajtë në mënyrë gati institucionale në Amerikë, ndërsa tani,???!
Zonjusha, e cila pasi u prezantuo personalisht, pasi e pa vetëtimthi foton, titullin dhe nëntitullin, duke qenë edhe krutane, foli shpejteshpejt:,??Skënderbeu!,??
Mirëpo, Mami i saj, zonja Tabaku, edhepse ishte pak më larg, duke qenë edhe e zënë me punët e rregullta, ia tërhoqi vërejtjen të bijës shumë e vendosur: ,?? Shumë më vështirë e ka pasur Deputeti i Popullit Shqiptar nga Shkupi, sepse ai atje ka qenë nën censurë,??, siç u shpreh ajo.
E bija e kuptoi drejt dhe tha: ,??Mami e ka me vend! Përvoja e bën të veten, për çka meriton edhe dekoratë zyrtare për mirënjohje të akorduar,??.
Na e shënuan telefonin dhe ofroi kartëvizitën, duke u dakorduar për bashkëpunim dhe bisedë të ngrohtë vëllazërore
6. Tani pritet edhe sqarimi mediatik dhe institucional, sepse faktet janë kokëforta dhe të pakompromis!
Me konsideratë të lartë:
Kabineti-K.Informativ-K. i Ekspertëve-K. i Këshilltarëve,
të ex (de facto) Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??), KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??),??; Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist,??
Bashkë(-kryetarë-)autorë:
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA,
I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
Shkup-Prishtinë-Tiranë-Diasporë
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
PS: Mediat e shkruara dhe elektronike me hapësirë të pakufizuar, mund t,??i (ri)botojnë të tre artikujt e mëparshëm, ose edhe si komente-ARTIKUJ, duke përfshirë edhe 3-4-10,??logjistikat standarte për plotësime dhe sqarime meritore: BETIMI i UÇK-së-UÇPMB-së-UÇK(ombëtare), Tri foto zyrtare nga Parlamenti dhe RTVM, Kryerezimea e logjistikave, Parulla dhe pankarta (284 sish) rreth Protestave të ,??Monstrës,?? së ndërprerë, kinse në emër të ,??Peticionit,??, si skenar i kurdisur i radhës në kontinuitet, si manipulim, presion ose,??mos, më keq(sic?!).
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
PS(postscriptum)-2:
Nëse një medium prestigjioz e hoqi nga publikimi për ca minuta ad hoc, në mënyrë absurde, duket pa e menduar mirë, por apriori, dyshohet nga ana e operatorit ose ndonjë presioni apo gjelozie të pa kripë, ndofta për shkak të gjerësisë, por të paarsyeshme dhe diletante, pas qindra botimeve-publikimeve të ngjajshme vite me radhë, duhet postfestim-mortum, të kthehet në vendin e vet, të përmirësohet gabimi, me kërkim faljeje, duke dëshiruar që të jetë gabim ,??teknik,??, në kohë kur janë në përgatitje e sipër ca komplete me rreth 100-200 vepra letrare, shkencore, gazetareske-publicistike etj., të zhanreve të ndryshme, kryesisht të botuara-publikuara në rreth 50 media, sepse mund të ketë reperkusione të pa dëshirueshme dhe përgjegjësi institucionale, ose personale, bile nuk është hera e parë, le të mbetet hëpërhë e pa identifikuar për shkaqe etike të Redaksisë së respektuar(sic?!).
Tri foto zyrtare nga Parlamenti i FYROM-it-Shkup dhe RTV në qindra media:
FOTO ZYRTARE NGA PARLAMENTI I FYROM-it-SHKUP
1. Fotoja zyrtare nga biografia e z. Sali Ramadani-Kërçova, e instaluar në web-faqen e Parlamentit të M.
2. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, në ballë të sallës së madhe të Parlamentit të FYROM-it-Shkup (1994-1998), publikuar në dhjetëra-qindëra-mijëra media elektronike dhe të shkruara (ndër)kombëtare.
3. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, fotoja zyrtare e MTV-së-Shkup, duke e shpalosur Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. më 08.07.1997, me rrezikim jete, porsa kaloi mini-jubileu i 15-vjetorit, i cili e pati më vështirë se Skënderbeu mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës (më 28.11.1443) dhe Ismail Qemali, mbi ballkonin e shtëpisë në Qendër të Vlorës (28.11.1912).
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
A r t i k u l l i i t r e t ë, si (ri)botim-(ri)publikim rreth Flamurit në Shkup:
Df.Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??: ex(de facto)Deputeti i Popullit Shqiptar Historik (,??1984-1987,??),jur.pol.(1960-1964),ex(de facto)K.P.President i Republikës(1989,2005),Federata Botërore e Paqjes(2003,??),de facto Prefekt i Uskanës(ish.-K.)së Ribashkuar(1966,??2013-2017?!);Poet Kombëtar,p.shkencor,gazetar-publicist-analist,k.teatri,dramaturg për fëmijë dhe të rritur,folklorist,??;
Tërë jetën nën hetime zyrtare dhe private:1956,??, 9 herë i arrestuar (1960-1977,??),6 herë i dënuar(1969-1974,??;50 herë para vdekjes(1969,??),me 9 avokatë-,??mbrojtës,??,ndër të cilët edhe mi madhi nga Kosova,Hasan Kryeziu dhe ndër të parët e Evrtopës dhe Botës,Fillota Filla,bile gratis,për shkak të përgatitjes rreth këtij gjykimi maratonik dhe sui genertis edhe të një vepre publicistike-shkencore,si ajo ,??Kam mbrojtur të dënuarit me Vdekje,??(,??Braniosam na smrt osugjene,??),ku ishte edhe pjesa nga Uskana ,??Falje fisnike,??(,??Plemenski oproshtaj,??),,??të cilin ma dha ta përkthej bashkërisht me patriotin e madh Ismail Bukoshin(por,??), 12 herë i plaçkitur (2 herë nga policia-shteti sllavo-m.dhe shqiptarucat:2014-2015,lënda qe sa kohë e ,??pazgjidhur,??, me vjedhje të pakrahasueshme morale dhe materiale,duke përfshirë edhe origjinalin e Flamurit(fillimisht i strehuar në SHBA(sic-?!) gjatë protestave shqiptare në Shkup(sic?!),2014,lënda tek gjykatat nën ,??hetime,??,??,duke pritur kthimin edhe të rreth 3 vjedhjeve tjera zyrtare me vlera të pakrahasueshme morale dhe materiale të pavllerësueshme,??
Të tjerat në moijëra faqe,??
Sali Ramadani-Uskana

P j e s a e d y t ë:
Sali Ramadani-Uskana
(is-Kërçova)
SHQIPJA dhe FLAMURI SHQIPTAR
(Në Parlamentin e FYROM-it,SHKUP:,??1984-1988,??)
Vazhdimi:
IX). 18 VJETORI I FLAMURIT NË SHKUP?

1. SKËNDERBEU-Krujë, 2. Hys popova-Isë Boletini-Kodër-Flamur, 3. PLAKU I VLORËS ose
4. DEPUTETI i Popullit Shqiptar nga Kërçova-Shkup?
Huazuar nga Zemra Shqiptare etj.
18-vjetori jubiliar (08.07.1997-08. 07. 2014) i shpalosjes dhe mbrojtjes me plotë sukses i Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë në Shkup nga ana e Deputetit të Popullit Shqiptar, duke e rrezikuar edhe jetën:
(Versioni mesatar, shkoqitur nga vepra volumioze shkencore polilogjike-publicistike në përgatitje për shtyp,??Flamuri-Shqipja-Gostivari-Kërçova,?? (në Parlamentin e Maqedonisë)
1. Më 28.11.1443 nga Skënderbeu, në Krujë; 2. Më 03.06.1912 Isa Boletini, në Kodrën e Flamurit 6 muaj para Vlorës; 3.Ismail Qemali më 28.Nëntor 1912; ose 4. Deputeti i Popullit Shqiptar, më 08.07.1997 në Shkup, duke e shpallur kështu edhe Republikën e Iliridës Shqiptare, konform Referendumit për Autonomi Politike-Territoriale të Shqiptarëve nën Maqedoni të 11-12.01. 1992, për tu implementuar në kohën e duhur, në rrethana normale, mundësisht në baza paqësore?!)
2. Jubileu i dyfishtë në krye me Deputetin e Popullit Shqiptar dhe
improvizim në Parlament, në të gjitha trojet shqiptare, në mërgatë
dhe Diasporën e Madhe Shqiptare!
Ky jubile, jo më pak i rëndësishëm, duhet t,??i bashkangjitet atij të përvjetorit të ngritjes së Flamurit në Vlorë dhe shpalljes formale të Pavarësisë së Shqipërisë, e cila mbeti vetëm në letër dhe sërish e copëtuar në gjashtë shtete të Ballkanit, ndërsa Deputeti i Popullit Shqiptar, duhet të iu prijë këtyre manifestimeve, si Kryetar ( ose po të jetë i zënë, së paku Kryetar Nderi) i Këshillit të Përbashkët Organizues, sepse nga të katër, i vetmi është gjallë, bile edhe shumë vital dhe krijues universal.
Kështu, nga mediat elektronike dhe të shkruara të kohës, sidomos të RTVM të dt. 08.07. 1997 në transmetimi të drejtpërdrejtë dhe në ditarin e brëmjes, nga informacionet e gati të gjitha mediumeve të vendit, të rajonit, Evropës dhe botës, në gjuhën shqipe dhe në ato të huaja, nga inçizimet në video-kaseta, tani të transformuara edhe në CD, sikurse edhe nga stenogramet zyrtare të Parlamentit të M. dhe dorëshkrimet burimore, origjinale, konstatojmë se në seancën 71-të të 02.dhe 08.07.1997:
3. Debati shkencor, polemikat, treplikat, amendamente
dhe mbrotja e tyre në Parlamentin e Maqedonisë
Deputeti i Popullit Shqiptar, përveç debateve konstruktive, polemikave dhe replikave në nivel të lartë shkencor, në emër të GP të PDSH-së, si vicekoordinator, pa e ditur kush, përveç Prof. Dr. Rexhep Emërllahut me 4 shokë nga Tetova Heroike, të cilët ia gjetën Flamurin me shumë vështirësi, e paraqiti dhe mbrojti me shumë sukses rreth 20 amendamente kreative.
Padyshim se nga rreth 60 pika të rendit të ditës, dominuan e treta dhe e katërta: Propozim-Ligji për simbolet kombëtare në R. e Maqedonisë, respektivisht Propozim-Ligji për mbrojtjen e identitetit të nacionaliteteve,??, duke aluduar në simbolet e popullit shqiptar, sidomos të Flamurit.
Duke debatuar rreth pikës së tretë, Deputeti i Popullit Shqiptar e sfidoi sponzoruesin-Qeverinë, deputetët antishqiptarë m., por edhe shqiptarucat në koalicionin qeveritar, duke e inkorporuar tekstualisht, pra pikëpërpike në amendamentet e tij, Ligjin për përdorimin e barabartë të flamujve të popujve dhe kombësive të Jugosllavisë të v. 1973, të miratuar po nga ky Parlament, në përbërje të atëhershme, por edhe ca të njëjtë të pranishëm dhe gjallë edhe në këtë përbërje!
Kjo i çoroditi të gjithë, të cilët pa fijen e etikës, nuk i pranonin amendamentet në nenet respektive të ish-shtetit të tyre federativ dhe republikan, të cilët dikur i kishin miratuar, edhepse jo gjithmonë implementuar, paraardhësit, bile ca edhe prindër të tyre, si Stevo (Kërrste) Cërvenkovski (sic?!)
Deputeti i Popullit Shqiptar propozonte dhe mbronte tezën që përdorimi i simboleve të Popullit Shqiptar mund të inkorporohet në të njëjtin ligj, sikurse edhe ai i v. 1973, pra përdorimi i barabartë i simboleve shqiptare, pa kurfarë diskriminimi e jo të ndahet në dy ligje, me paragjykime diletante dhe alogjike që në të dytin të diskriminohen shqiptarët veçmas, siç edhe u veprua!
Deputeti i Popullit Shqiptar, duke vepruar me shumë vigjilencë, mjeshtri dhe sfidë të paparë historike dhe filozofike, nuk kërkonte kurgjë më tepër përveç kthimit të të njëjtit ligj të v. 1973, vetëm me terminologjinë moderne adekuate, si psh. në vend: ,??RSM,??-,??RM,??, në vend ,??kombësi,??-,??nacionalitete,?? etj.
Duke qenë se dështoi me turp qeveria, parlamenti, por edhe shqiptarucat puthadorë, duke mos i votuar amendamentet e GP të PDSH-së, të prezantuar dhe mbrojtur nga Deputeti i Popullit Shqiptar, pasi pika e tretë u debatua deri në orët e vona të natës, pika e katërt u shtye për një javë më vonë.
Pas debatit tërë ditën edhe javën tjetër për të vetmen pikë, pas qëndrimit të ngjajshëm shkencor dhe prezantimin e mbrojtjen me plotë sukses të ca amendamenteve, nënkuptohet refuzimit të tyre, Deputeti i Popullit Shqiptar të fundit, të shtatin, e paraqiti formalisht, ku në vend të stereotipes ,??Ky ligj hyn në fuqi shtatë ditë pas publikmit në Fletoren Zyrtare të RM,??, shënoi: ,??Ky ligj NUK hyn në fuqi KURRË!,??
4. Shpalosja e Flamurit Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të Maqedonisë
Edhe kjo sfidë ishte formalisht, sa për të dalë sërish në foltore kah orët e vona të natës, duke potencuar:
Shpresoj që, sëpaku, ky amendament duhet të miratohet nga i. a.q. ,??koalicion,?? i shumicës dhe se Flamuri Kombëtar Shqiptar do të valvitet në tërë territorin e M. në mënyrë zyrtare, si flamur shtetëror, por duhet të kihet kujdes, që psh. në Shtip, Gjevgjeli, Koçanë etj., ku nuk ka shqiptarë, mos përdoret ndonjë flamur i falsifikuar. Duhet të përdoret Flamuri Origjinal i Lekës së Madh, i Skënderbeut, Isa Boletinit dhe Ismail Qemalit.
A, e dini se si duhet të duket origjinali i Flamurit Kombëtar Shqiptar?!
Qe, po jua tregoj, se nuk do të ju hajë!,??
Dhe, Deputeti i Popullit Shqiptar e nxorri nga gjoksi, ku e kishte fshehur nën këmishën e kuqe me
ngjyrë të tillë shumë të theksuar, pikërisht sikurse edhe Flamuri, ku e kishte ,??strehuar,?? edhe një javë më parë, duke mos e vërejtur kurkush, sepse, po ta vërenin, mund të tentonin të ia pengonin hyrjen, ose së paku ta shtyenin seancën dhe të ndëmerrnin masa tjera ,??preventive,??.
Edhe në wideo-kasetë, edhe nga ditari i ,??MTV,??, të po asaj nate vërehet se si kryeparlamentari Tito Petkovskit i ka mbetur dora në ajër, duke i thënë dhe kërcnuar caherë: ,?? Z. Ramadanani, lëshojeni foltoren! Ju lutem lëshojeni foltoren! Lëshojeni foltoren dhe mos e valvitni flamurin e shtetit të huaj mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Republikës së Maqedonisë! Ju lutem,??!,??
Mirëpo, ,??luti, qluti,??, Deputeti i Popullit Shqiptar,si rëndomë, nuk e përfilli fare,?? shokun Tito, gjegjësisht z. Petkovski,??, siç e potenconte gati vazhdimsht, e kreu detyrën e parashtruar, e përfundoi debatin, e mori Flamurin me vete, e futi në çantë, pasi Parlamenti u trondit si tërmet, pasi u ngritën të gjithë në këmbë, pasi u çoroditën dhe shanin edhe në baza kombëtare flamurin, deputetin dhe shqiptarët, me dhjetra sish, ndër të cilët edhe nënkryetari Bllagoje Filipovski, iu afruan deri në gjysmë metro, duke iu kërcnuar edhe fizikisht, që, sëpaku, të ia grabisin Flamurin nga duart dhe të ia shqyejnë e bëjnë cope-copë, për çka kishte edhe sfidë reservë, që me thikën e vockël automatike ta niste shqyerjen e atij m., se është i trashë, si batani, apo shag e nuk shqyhet fare me duar, më pas ta vazhdonte me duar dhe rezultati: 1:1, mirëpo, vendosmëria edhe me rrezikim të jetës për vdekje e Deputetit të Popullit Shqptar, gjithë ata alamet ,??burrash,?? nuk guxuan të afrohen e të ia marrin dhe Deputeti shkoi në bankën e vetë, në të cilën e qortuan rëndë dy kolegët e GP të PDSH-së, njëri, bile i njohur si më i guximshmi: ,??A, edhe ketë skandal ne e bëre?! ,?? Dhe tjetri: ,??Baci Salë, çka tu desht kjo?! Dy të tjerë, duken edhe nga foltorja vetëm buzqeshnin të entuziazmuar, i pesti e parandjeu dhe iku më heret, a më ,??kryesori,?? më ishte futur me muaj dhe vite të tëra në birën e strucit.
Zhurma, piskama, sharjet, ofendimet, kërcnimet vazhduan edhe në koridore, edhe në shkallët e parlamentit, ndërsa me ,??kolegun,?? më të ngushtë nuk folën fare për gjysmë ore, derisa shpëtuan të gjallë dhe kah ora 21 dolën nga godina e palmanentit, kur mori frymë thellë dhe iu drejtua, si rëndomë:
,??Kastriot, si do të shkoj unë sonte në Kumanovë! Zgjedhësit e mijë do të thonë: ,??Ti e ke mandatin e dytë dhe nuk bëre kurgjë. Baci Salë qysh në fillim foli i pari në gjuhën shqipe (më 08.02.2995-shën. i Kabinetit,??), duke i nxjerrë antishqiptarët nga Parlamendi, ,??por edhe nga Maqedonia,??, duke e shndërrruar në Parlament të Parë Etnikisht të Pastër Shqiptar në Ballkan!,??,??
Ndërsa, pasi dolën jashtë, sikur i kërkoi falje, duke u përqafuar, Deputeti i Popullit Shqiptar, ia fali ofendimin dhe kërcnimin, duke i thënë: ,??Mos shko as sonte, as nesër, as fare në Kumanovë!.,?? (Po, ku të shkoj?!)-Qe ku e ke pranë Vardarin dhe kërce e mbytu në te!,??,??
Kjo temë, me debatet komplete, me replikat, amendamentet, mbrojtjen e tyre etj., trajtohet më gjërësisht në veprën voluminoze në përgatitje për botim ,??Shqipja-Flamuri-Gostivari-Kërçova,?? (në Parlamentin e Maqedonisë), ose veçmas në katër vëllime.
Ndërsa me këtë rast, shtrohet pyetja e refrenit:
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
X) KUSH E PATI MË VËSHTIRË NGA KATËR PERSONALITETE?

1. Heroi Kombëtar dhe Ndërkombëtar, Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, kur më 28.11.1443 e ngriti Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi Kështjellën e Krujës?
2. Heroi i Kombit, Isa Boletni, kur të njëjtin Flamur e ngriti në Kodër-Flamur (ish-Vesekovc), në Shalë të Bajgorës-?
3. Plaku i Vlorës, Ismail Qemali, kur e shpalosi Flamurin mbi ballkonin e shtëpisë, gjashtë muaj më vonë, më 28. Nëntor 1912?
Ose:
4. Deputeti i Popullit Shqiptar,
kur më 08.KORRIK 1997 e shpalosi Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë dhe e mbrojti me plot sukses, duke e rrezikuar edhe jetën?
Sigurisht se përgjijen e ka dhënë opinioni, i cili e ka përcjellur transmetimin e drejtpërdrejtë në TVM-2, sikurse edhe ata me anën e mediumeve tjera elektronike dhe të shkruara.
Këtë mendim duhet ta japin dhe histotrianët dhe gjeneratat më të reja, ndërsa Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve të ex(de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar, ex (de facto)KM-President i Republikës, Prefekt i Shqiptarëve të Kërçovës,?? Kryetar i KI të PRVSH-së (në themelim),??: Krijues universal: Poet etj., z. Sali Ramadani-Kërçova ka për detyrë të parashtrojë vetëm ca krahasime:
1. Kur Skënderbeu e ngriti Flamurin në Krujë, Ai, ishte i rrethuar me gjeneralë, kapedanë dhe ushtarë të armatosur dhe të stërvitur vite me radhë dhe shpalosja ndodhi në natyrë;
2. Kur Isa Boletini e shpalosi në Kodër-Flamur, poashtu ishte i rrethuar me oficerë, ushtarë trima dhe në natyrë të hapur;
3. Ismail Qemali, sado në rrethana të vështira, po ashtu ishte në natyrë dhe me aq ushtarë e popull sa kishte në Vlorë atë ditë, bile edhe në mungesë të Isa Boletinit, i cili luftonte në malet e Kosovës dhe arriti me vonesë;
4. Ndërsa, Deputeti i Popullit Shqiptar gjendej i ,??ngujuar,?? në sallë, i rrethuar me 98 ,??deputetë,?? m. antishqiptarë, midis rreth 100 policëve të armatosur deri në dhëmbë, ku kishte edhe rreth 300 administratorë m. e vetëm dy-tre shqiptaruca nga koalicioni qeveritar, bile dy femra njëra e moshuar. Mandje, ndërtesën e Parlamentit nga Shtëpia e Armatës së M. e ndan vetm një sokak 5 metro pranë. Parlamenti nuk gjendet në Bit-Pazar, ose Çair, Tetovë, Gostivar, Kërçovë, Strugë, Dibër, Kumanovë, qoftë edhe në Manastir, Ohër, Resnjë, ose Krushevë, Prilep, a Veles, por në Shkupin e ,??ri,??, me mbi 90 % sllavo-m. Deputeti i Popullit Shqiptar ,??armatim,??kishte vetëm çantën plot me ligje e tekste me literature të nevojshme dhe Flamurin në krahëror, porduar çelikut dhe zemër të fuqishme si Luani?!
Derisa në atë kohë shpalosja dhe mbrojtja e Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. bëri bujë dhe populli e kujton me admirim të veçantë, hiq ndonjë përjashtim si INA e ndonjë medium tjetër në v. 2010, për të tjerët, sikur nuk ka ndodhur gjë dhe heshtin si qyqe, e të mos flasim për liderkucat shqiptaruca, nënkuptohet edhe ata sllavo-m. antishqiptarë, të cilët në asnjë rast, bile edhe kur lidhen gjërat drejtpërsëdrejti, sikur e ndalin frymën dhe nuk e përmendin fare as edhe emrin e Deputetit të Popullit Shqiptar, qoftë edhe për të keq, sepse ,??ringjallja,?? e tij eventuale, bjen ndesh me të gjitha dështimet e tyre katastrofale dhe sfinga mund të iu kushtojë,??shtrenjtë,??, sepse gjërat mund të marrin kahe tjera dhe të ,??rrezikshme,?? për karrieristët dhe antishqiptarët, siç ishte edhe angazhimi për ribashkimin e Kërçovës heroike, por të ndarë e të anashkaluar në mënyrë fashizoide dhe bile më keq se Mitrovica Kreshnike, e cila, së paku është e sensibilizuar deri në arenën ndërkombëtare!
Duke qenë se Skënderbeu, Isa Boletini me shokët dhe Ismali Qemali nuk gjenden fizikisht midis nesh, Deputeti i Popullit Shqiptar është vital dhe kreativ dhe në vend që ta udhëhiqte dhe improvizonte shpalosjen e Flamurit në Parlament, në të gjitha trojet etnike, në mërgatën dhe Diasporën e Madhe Shqiptare, Deputetin e Popullit Shqiptar orvaten antishqiptarët dhe servile e tyre ta anashkalojnë, por koha e bën të veten dhe ajo me siguri do të iu kthehet si bumerang si një conditio sine qua non!
PATJETËR!
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
XI). E P I L O G U
Nga veprat voluminoze, në përfundim për botim, të Deputetit të Popullit Shqiptar, konstatojmë:
,??Për t,??i zgjidhur problemet më kruciale të shqiptarëve nën Maqedoni, sikurse edhe më gjerë, duhet të veprohet urgjentisht si vijon:
1. Të bëhet reformimi i subjeketeve (jo)politike i të gjitha bashkësive etnike, me një strategji
kronologjike;
2. Të angazhohen dhe riangazhohen kuadrot e pakontestueshme shqiptare dhe më gjerë,??;
3. Në skenën politike shqiptare dhe më gjerë, hiq ndonjë përjashtim, gjenden: diletantët, imoralët, karrieristët, materialistët, klanistët, nepotistët, të korruptuarit, hajdutët, spekulantët, megalomanët, psikopatët, çibritashët, debilët, idiotët etj. etj., të cilët duhet shpier atje ku e kanë vendin, sepse sa më gjatë që do të qëndrojnë në skenë, aq më keq do të jete për ta dhe jo vetëm se do të dështojnë sikur PPD-ja etj. LDK-ja, PDK-ja etj., PS-ja, PD-ja etj., por do të mbarojnë si Çaushevsku, Millosheviçi, Huseini, Gadafi, Bin Lladeni etj., etj.,??
Kur e kemi fjalën te Deputeti i Popullit Shqiptar duhet potencuar se të gjithë njohësit më të thellë të tij e dinë se ai i ka sëpaku nja 50 momente jetësore, kur gjërat i ka paraparë, i ka thekësuar dekada me radhë, por skeptikët ose dashakëqinjtë nuk kanë qenë të bindur, a më vonë në mënyrë afirmative ose në heshtje ia kanë pranuar se ka qenë vizionar dhe se fjalët e tij iu kanë dalur. Bile këtë e kanë thënë edhe shumë personalitete objektive maqedonase, të cilat në fillim e kanë llogaritur si nacionalist, irredentist dhe të rrezikshëm për paqjen dhe jetën e tyre!
Deputeti i Popullit Shqiptar, me shokët, mund të iu ndihmojnë edhe këtyre për shkaqe humanitare, nëse nuk kanë sharruar thellë dhe nëse nuk ësht bërë vonë!
Me konsideratë të lartë:
Kabineti-K.Infortmativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve,
ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??), ex(d.f.)KP-të Republikës (1999, 2004); Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist etj.etj.
B a s h k ë k r y e t a r ë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA, I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
PS.Keni nderin të shumëzohet, përkthehet dhe shpërndahet në të gjitha mediat e shkruara dhe eletronike shqiptare dhe botërore!
FOTO ZYRTARE NGA PARLAMENTI I FYROM-it-SHKUP
1. Fotoja zyrtare nga biografia e z. Sali Ramadani-Kërçova, e instaluar në web-faqen e Parlamentit të M.
2. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, në ballë të sallës së madhe të Parlamentit të FYROM-it-Shkup (1994-1998), publikuar në dhjetëra-qindëra-mijëra media elektronike dhe të shkruara (ndër)kombëtare.
3. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, fotoja zyrtare e MTV-së-Shkup, duke e shpalosur Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. më 08.07.1997, me rrezikim jete, porsa kaloi mini-jubileu i 15-vjetorit, i cili e pati më vështirë se Skënderbeu mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës (më 28.11.1443) dhe Ismail Qemali, mbi ballkonin e shtëpisë në Qendër të Vlorës (28.11.1912).
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..
A r t i k u l l i i k a t ë r, si (ri)botim-(ri)publikim i Flamurit në Shkup (08.07.1997):
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??: ex(de facto)Deputeti,??: K.universal-Poeti,??
(Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri (në Parlamentin e FYROM-it-Shkup, Kërçovë-Gostivar), të kompletit voluminoz shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!),??
,?? (Ri)botuar-(rI)publikuar në dhjetra media të shkruara dhe elektronike në Shkup, Prishtinë, Tiranë, Amerikë,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??..

XII). FLAMURI SHQIPTAR MBI MIKROFONAT E FOLTORES
(në Parlamentin e FYROM-it në Shkup:më 08.07.1987)

(Më 8 KORRIK 1977, në Shkup,një ditë më vonë në Gostivarin Heroik!) Postmortum-festum edhe anashkalimit shtetëror-partiak dhe mediatik, ,??harresë,?? a xhelozi-iku edhe 17-vjetori KuqeZi, 20-vjetori vjen dhe kremtohet me Shqiptari(sic?!) ,?? Përkitazi me 17 vjetorin e Shpalosjes së Flamurit Kombëtar Shqiptar dhe mbrojtes me rrezik jete, poir me suskes të plotë, mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të FYROM-it dhe ngjarjeve tragjike në mesin e Gostivarit ,?? Ende nuk mbushën mend dhe kur mos ju mungëshit, he qeni ju hëngërt dhe jazëk ju qoftë xhahila, rezila! Disa oponentë dhe diletantë politikë, karrieristë, nepotistë, narcizoidë, bashibozukë, nacionalistë, shovinistë, racistë, apart-heistë, fashistë, debilë, shkizofrenikë, puthadorë, mercenarë, të shitur deri në palcë, qe plotë 17 vite, një pjesë e madhe, jo pa qëllim, janë duke e përsëritur në mënyrën më brizale, më imorale, perfide, por edhe naive e diletante, më të paskrupullt, duke e anashkaluar, sidomos 17 vjetorin e ditës historike të shpalosjes dhe mbrotjes me rrezikim jete të Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e Parlamentit të FYROM-it, ndërsa për keqpërdorime dhe manipulime në kontinuitet edhe të ditës së sotme, poashtu si sot 17 vite, të ngjarjeve tragjike në Gostivar, 17 vite me radhë, bile as edhe nga ata me ,??qëllimet,?? më të mira, por të ,??harruara,??, qoftë edhe me dhjetra e qindra ,??funkcionarë,?? antishqiptarë, sikurse edhe ata me prejardhje shqiptare, bile edhe të dyshimtë, siç e kam pas thënë me dhjetra herë edhe në foltoren e parlamentit (lexo:partallmendit apo partall pa mendit), që nga :kryeparlamentarë,??, ,??premierë:,?? dhe ,??presidentë,??, por edhe ,??deputetëaë aktualë ose edhe ish-pozitë-opozitë, sikurse pseudo-analistë dhe mjeranë tjerë, ditës kritike dhe ndonjë rast të veçantë, kurkush, AMA BASH KURKUSH, as edhe me një fjalë të vetme, se çka ndodhi, një ditë, bile ca orë më parë. në 19,30 në sallën e Parlamentit të natës, më pare, Ditën e 8 Korrikut 1977 (sic?!) Shi për këtë, vite me radhë, aq që kam kërkuar kurora lavdie, as që kam pasur, aq që kam dher as që do të kam nevojë kurrën e kurrës! Sepse, Aktin shumë të vockël, shumë të thjeshtë, sado të rrezikshëm dhe gati tragjik, por me sfidë të lartë multidiciplinare shkencore, sado të vështirë të 8 Korrikut 1997 të ores së vonë të 19,30, kur u shndërrua në tërmet të vërtetë dhe hallakamë fashizoide, nuk e bëra për kurë e lavd, as për propagandim e marketing poltik, sepse nuk kisha nevojë dhe nuk jam nga të tillë, por për arsye kombëtare, duke e ilutruar në mënyrë ligjore përdorimin e barabartë të Flamurit Kombëtar Shqiptar, sepse edhe i anashkaluar, edhe nga ata që mund të tregonin permormancën e ndihmës, përkrahjes, në ato ditë të tmrreshme të egërsirave Tejkarpatase të 115 ,??deputetëve,??, nga të cilët plotë 14 puthadorë dhe të deklasuar, ndër të cilët, bile edhe nga dy të zyrës e grupit tim të habitur, të tmerruar, bile njëlloj gati edhe me ofendime e kërcnime traumatike dhe hidhërimin për dy orë të tëra (H.SH. dhe N.P.) tani më njëri i ndjerë), duke mos folur fare as edhe në zyrën tonë të përbashkët, hiq vetëm dy, ama BASH DY kolegë nga grupi sivëlla parlamentar, të cilët në ato drama të vërteta, vetëm dy sish buzëqeshnin me gjakfohtësinë më të madhe (R.T. dhe Z.K., i pari poashtu i ndjerë) Kur pritej edhe më e keqja, pas allës, edhe në koridore, në zyrë, në rrugë dhe deri në shtëpi. Kur vetëm dy kolegë u ngritën me buzëqeshje e gjakfohtësi, duke më inkurrajuar, sepse edhe unë isha nga gjaku e mishi, vetëm kur u qetësua edhe njër nga më të ndershmit (N.P.)dhe më i guximshmi (H.Sh.), i cili poashtu më ofendoi bile edhe kërcënoi, por vetëm ky i vetmi nuk do të ikte dhe do të mbeteshim që të dy potencialisht të vdekur, por,?? Pas mbrojtjes edhe me rrezikim jete dhe parapërgatitjeve serioze pas blerjes së thikës së vockëlo, sa gishti i madh i dorës dhe me formë po të tillë e ,??sermit,?? në Bit-Bazarin Heroik në Shkup, në rast të grisjes eventuale do të grisej e bëhej cope-copë edhe formati më i i madh ,??zyrtar,??, do të mbrhej me jetë a vdekje, pa fijën e dyshimit, sepse e kisha të gatshëm edhe skenarin kombëtar shqiptar brenda dhe pas ambiennteve të Parlamentit! Pas improvizimit për një muaj në Konferencën Shkencore në sallën e madhe të Shtëpisë, ku ishte mbajtur Lidhja Shqiparte e Prizrenit Historike v. 1878 dhe 1943, e njëjta u improvizua edhe në ca salla prestiggjioze në ca shtete të Amerikës në Illinois dhe Alaskë, bile edhe në prani dhe bashkëveprim edhe me mikun tim nga dy tubime në dy shtete (Millvoke dhe Illinois-Çicago, duhej edhe i tyreti (në Detroit), por mafia e pengoi, ndërsa në fund origjinali, më 28 Nëntor 1997 u ,??strehua,?? në SHBA-në mike të shqiptarëve dhe personale e familjare,skenua me teknologjinë më moderne, si mbërritje institucionale deri sa të kthehet ne vendn e vetë, në foltoren e Parlamentit, ku edhe u shpalosë së parit her, bile, mundësisht për së gjallit, sepse më pas trashëgimtarëve zyrtaë do të iu kushtonte, dyshoj, jo me miliarda, por ndofta edhe me trilliona USA& (sic?!)
Me ata, të cilët kryen masakra, ndaj atyre që janë hisenikë, ata që u fshehën nëpër podrumet e trimit mbi shtypshkronjëpn e tyre, të Selami Selamit, tani më të ndjerë dhe shok e mik i imi i shtëpiusë, ndjesë past, ku ishte edhe i biri i tij inxhenjer, djalosh e gjysmë, , etj,etj., nuk na habiti kurkush, as dje, as sot dhe as nesër! Dinakët me zemër lepuri dhe të kamufluar, tërthorazi më ftuan edhe mua me tre kolegët tjerë deputetë (R.T., H.SH., Z.K.), i katërti (S.I.) kishte qenë në varrimin e një miku nga Shkupi dhe mu desht të shkoj në lidhjen më të afërt, më të shpejt nga Shkupi, për në Gostivar me autobus, midis orës policore, pas kontrollimit në periferi të qytetit, vetëm me ca sllavo-m. dhe gra rome të varfëra,, pas kontrollimitn të policisë, me ca provokime, trishtime dhe dilema, kur mbetëm në këmbë rreth një orë, deri sa e kantrolluam kondronin e policise, ushtrisë dhe paramilitarëve mercenaryë edhe nga shtete të huaja, me autoblinda dher armatim të rendë, si i vetmi njeri-deputet-civil, për ta gjetur shpejt se mos bëhet tubimi komemorativ në sallën e kuvendit komunal, kur s,??kishte njeri të gjallë as edhe në rrugë, sepse ishte rrezik dhe përpilova një sfidë shumë të guximshme, por edhe të rrezikshme, duke menduar njëherë se me atë çantë të madhe me tekste, letra etj., se jam ndonjë diplomat ndërkombëtar, por pasi u ktheva se nuk dija se ku bëhej varrimi i dy dëshmorëve (Nazmi Saliut e Shpend Hysenit, në qytet ose në ndonjë fshat të panjohur, kur më njohu njëri nga qindra e mijëra ushtarë, policië e paramilitarëve mercenarë edhe nga shtete të huaja, kur më njohu e vërejti se kush isha, pasi pata kaluar duke u kthyer për here të dytë vërdallë kah qendra e qytetit dhe parku, duke pushuar ata nën hije, kur më sajoi dhe sjënjhoi, njëri mu drtejtua me habi dhe kërcënim,??Kush e lëshoi të kaloi i gjallë deputeti (S.R.), por ashtu me guxim të njëjtë nuk ium fola fare dhe bëra edhe sfidën e dytë, duke u kthyer ta arritur të shkoj në varrimin e dy dëshmorëve, të nisesha me tren për vendlindje, sepse ndofta mund të punonte normalisht, por rasstësisht, e hasa një mik timin të vjetër nga Kaçaniku, me punë e vendbanimnë Tetovë, ish i burgosuri politik
nga Idrizo,??va(pra plotësimi nga lëshimi teknik-S.R.-U.),??
,??va e tmerrit, atdhetari Bakiu, nga kafeneja ,??Kosovas,?? në qendër të Reçicës së Vogël , pranë Universitetit Historik Shqiptar, ku edhe kishim demonstruar bashkërisht caherë edhe para policisë e Burgut të Tetovës, edhe ditën e varrimit të dëshmorit të Universitetit, Abdylselam Eminit, ku isha i vetmi jo vetëm orator-deputet , bile i imponuar nga respakti, por edhe i vetmi deputet, pas largimit edhe të të parit, i cili shkoi t,??i thirrë të vijnë edhe të tjerët, sidomos në mungesë të Fadil Sulejmanit natën kritike, kur i mbajta tri fjalime të improvizuara dhe pa kurfaë zërimi, as edhe megafoni, duke i qetësuar protestuesit, sepse policia dhe paramilitarët mercenarë edhe nga shtete të huaja, të armatosur deri në dhëmbë mbi parmaqetë e gjatë dhe të trashë, të veshur dhe siguruar me pancira, kur i shpëtova rreth 1.000 të masakruar potencialë, siç e tha në brëmje edhe TV publik sllavo-m., por nuk u kthye as ai, sepse ne në luftë me rreth 200.000 protesues, ndëra ata i kishte gjetur duke lozur shah në zyrat partiake (Eu! Eu!). Në atë moment, Bakiu ishte duke e pyetur të vetmin udhëtar rasti, me një shqipe të çaltë, duket turkoshak, se ku gjendet Turçani i Vogël. Dhe varrimi. Mua Bakiu më ndihmoi me ,??Fiçonë,??, e atij me ,??imunitetin,?? e brishtë të deputetit, vetëm pas 10 minutave të ores 16:00, kur duhej të nisej funerali për varrim, plotë me piskama në oborr, kur më vërejti masa në ato çaste zije, sikur i ,??harruan,?? për një moment dhembjet dhe nga respekti më i thellë që në varrime nuk i duartrokitet as edhe Mbretit e Kryeheroit të porsa këthyer nga beteja e lufta ose të rënë në te, me duartrokitje frenetike dhe ovacione të larta e të gjata, nga respekti i pa parë ndonjë herë në histori, më kapën djersët e respektit , sikur të isha fajtor e jo aq i nderuar, edhepse pak pas arritjes së dy kolegëve tjerë deputetë, nuk i përmendën fare, ose edhe nuk i ,??njihshin,,?? ndërsa njërin të asaj sorte funkcionarësh të tjerë, as që i përfilli kush, sepse ata ishin bashkefajtorët e skenatrit të masakrës dhe ,??mbaruan si qeni në rrush,??. Përbri respektit të madh në ato çaste të dhembjes së madhe, babai i dëshmorit (Mahmuti ose Muhameti, njëri ishte emnri i saktë), gjeti fuqi, por edhe si vërejtje, sikur edhe mua më kapën djersët,?? ,?? z. S., shumë të falenderohem që erdhët, por këtu duhet R.,,?? R,??, R,??të vjen!,??. Gjeta pak forcë dhe iu përgjigja disi:,?? Z.M., unë personalisht, bile i bari nga të jashtmiot, qe porsa erdha. Por, nëse R. nuik është në burg, se nuk e dimë gjendjen momentale të tij, se për dje kishim një informatë nga deputeti N.P,??. se dje në zyrat e komunës ka qenë i izoluar, se e kanë lutur, ose kërcnuar zyrtarët gjaksorë dhe kërkuar apo urdhëruar që t,??i drejtohet masës në atë hallakamë, gjatë protestave, gjakderdhjes dhe qe edhe dy viktimave të para, nuk kemi informatë burimore. Mirëpo, nëse R. nuk është i izoluar, ose në arrest edhe ai do të vjen, besoj për çdo moment,??. Por,??Deputeti N.P. dhe ata që erdhën në natën kritike, kur u nisëm ne të tre deputetët tjerë (H.SH, R.T. dhe Z.K.), pasi tentuan t,??i marrin edhe bashkefajtorët, ata, të fshehur si strukci në Tetovë dhe të ,??deleguar,?? në podrumet e fshehura si struci kinse qe ,??pa e përcjellim situatën,?? (lexo:skenarin mafioz-sic?!) në Gostivar, jo vetëm se nuk erdhën sepse ishte tmerr në atë orë policore, u ndalën edhe dy kolegët se vetura ishte e Z.K., ndërsa H.SH., po ashtu pa veturë, u nisëm për Gostivar se mos ka masakra, mos duhet komanduar masa dhe ekzekutuar policë e paramilitarë, në ora 22 të natës, nuk kishin si të shkonin në këmbë për 25 km., nën orën policore, a ndofta edhe duke vazhduar luftimet, plagosje dhe vrasjet, më në fund, kjo pengesë nuk kishte se si të bërbllohej, edhe H.Sh. bujti te unë, në banesën e huaj me qira në Reçicë (gratis nga atdhetari i Bozovcit) dhe vajtuam tërë natën, ai më heret për Kumanovë, unë të nesërm, në varrim dhe epilogu ishte tragjik për të gjithë! Për fjalën time të imponuar me kërkesën e zjarrtë, dëshmitare janë ca kamera TV nga TV-2 të kohës si inkirrajim, tejet shkurtimisht, edhe ashtu, po e citoj vetëm,??: Të lumit ju: baba dhe familje për këtë kryetrim, sepse unë, sikur që u nisa dje, edhe në Parlament edhe në mes të Gostivarit, ratësisht, shpëtuar nga Zoti I Madh, do të kisha dëshirë të isha inë në vend të dëshmorëve!,??,?? Padyshim se rasti më i dhembshëm ishte pyetja e fëmiut rreth 3-4 vjeç të dëshmorit Nazmi Saliu, kur iu drejtua gjyshit, duke mos qenë me dije se çka ka ndodhur: ,??Babagjysh, pse ka ardhur babi këtu me gjithë këta njerëz?! KU është babi? A vjenh edhe babi? Mos kanë ardhur të më sjellin sheqerka?,?? Edhepse nuk ishte ajo kohë e ai rend, na kapi vaji e pismaka që të gjithëve, e kotë ishte kuleta gati me të gjitha që kishte brenda në te! Duke qenë se funerali u nis, kur ne menduam për ca minuta të shkojmë te dëshmori tjetër në Forinë, që te njëri të ishim të pranisëm edhe në varrim e tij, se ishte organizuar, jo pa qëllim fiks të njëjtën orë, pra në ora 16:00, por masa u nis, ne mbetëm aty, nuk pati dhe as që tentova të mbajë fjalim mortor, sepse as që më tha kush, por as edhe që kisha nevojë të imponohesha, sepse jam edhe i ndieshëm në dhembje të mëdha tragjike. Por edhe mos kuptohej si marketing, por kiosha dhe kam tekst verbal në tru e mendje edhe sot e kësaj dite, si do të dukeshte ai in memoriam i pa thënë kurrë, ndofta i paraparë I ndonjë here në histori dhe mos u realizoftë kurrë! Fill pas mbarimit të varrimit të Dr. Shpend Husenit, me tre kolegët që u takuam ndarasi, më pas shkuam bashkë në Tetovë, e krym edhe në familjen tjetër ngushëllimret dhe inkurrajimet e rastit, ndërsa pesë faqezinjutë tjetër as që u duken fare, ose u batisën dikund me turp e faqe të zezë pë-r jetë të jetëve!
Duke përkujtuar këto çaste të tmerrshme, tragjike, por edhe krenare, mu kujtua edhe një ,??dromcë,?? e kujtimeve nga anashkalimi i këtij përvjetori dhe heshtja për fakte të gjalla për ditën tragjike, pas debatit edhe të kolegëve, më shumë fakte konkrete dhe përjetime nga ajo ditë fatale kishte deputeti N.P., ndërsa gjatë debatit tim, ministrit gjaksor të Policisë së MPB të Qeverisë kriminale ia thash edhe këtë: ,??Çokre, Çokre (Mirosllav Çokrevskit-shçn.im), po të ishim të informuar ditën kritike nga ata që e kishin për detyrë partiake, kur ne ishim në seancën e shtyer me orë të tëra dhe manipuluar me kinse informatën ,??pa debat,??, besoj edhe katër kolegët, unë sidomos, atë ditë do të isha midisa zjarrit në Gostivbar: ose i vrarë, por me e sigurta do ta mirrsha nën komendë ushtarake të improvizuar ad hoc atë masë heroike të Gostivarit Kreshnik dhe atë ditë nuk do të të kthehej i gjallë nga Gostivari për Shkup e gjetiu, as edhe një polic, ushtar dhe paramilitar e mercenar, nga Kryeqyteti i Mbretësdisë Dardano-Ilirie dhe i Vilateti i Kosovës Heroike,??,??. Kur e kisha fjalën te anashkalimi dhe Flamuri duhet të thekohen vetm dy raste konkrete: 1. Një ditë pas shpaslosjes së Flamurit Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të Maqedonisë, e përditshme e atëhershme ,??Bujku,?? (më parë ,??Rilindja,??, a më pas edhe e ndaluar fare-sic?!), përveë mediave të shkruara dhe elektronike të Shkupit, me qëllimet më të zeza, nga e tërë bota me informimin më objektivë, vetëm në shqipet pat shkruar edhe këtë: ,??Deputeti Sali Ramadani e nxori nga gjoksi dhe e shpalosi mbi foltore Flamurin Shqiptar,??,??
Duket se më i zëshëm ishte para një viti turpi i një ish kopartiaku qyqan, duke folur për ngjarjet tragjike (,??Prof.,??Dr. Zeqirja Rezhepi, bile alamet ,??historiani,??, nuk e përmendi fare, ndërsa unë në një koment-ARTIKULL në një media e sa, ia thash edhe këte: ,??Zeqë, more, Zeqë,?? Mua më duket se të njoh edhe personalisht ngapak, por ti nuk e ke shkruar atë tekst, sado të zbehtë, por vetëm e nënshkruar, ndërsa për heshtjen time rreth Flamurit:,??E, çka ka pat ndodhur një ditë më parë, më 8 Korrik 1977 n mbi mikrofonat e foltores së Paramemtit të M.?! A e din?!,??,?? Kurgje, apo jo!,??,?? Nënkuptohet se Zeqa heshti përgjithmonë, se do na bëja hi e pluhur me fakte të gjalla, me argumente të pakontestueshme, ndërsa në sallën e Institutin Albanologjik të dy institucione hisorike të Tiranës dhe Prishtinës: ,??Shqiptarët në Luftës e Dytë Botërore ,?? dhe në Konferencën Shkencore: ,??Preshevja, Medvegja dhe Bujanovci dje, sot dhe nesër,??, me aprovim spektakular në dy debate-kumtesa shkencore në IAP të pranishmive dhe tmerrit të mafiasë i ngazëlluar nga dy poraqitjet e mia për 2+2 tubime katër ditëshe, sikurse edhe e pesdta e promovimi të veprës monumentale ,??Hasan Prishtina,?? të Prof. Dr. Muhamet Pirraku, për së gjallit, Zeqa më përshendeti, si me habi dhe heshti në mënyrë informative dhe nuk ia mora për të madhe, sepse kanë intersa dhe sot e kësaj dite tmerrti vazhdon në Shkup e gjetiu?!
Me konsideratë të të lartë:
Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve,
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??), KP-President Republike (1999, 2004), Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), de facto Prefekt i Kërçovës së Ribashkuar (1996,??),??; Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, folklorist,??
Bashkë(-kryetarë)-autorë:
Df. Ak-Gjen. RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
SHKUP-PRISHTINË-TIRANË-DIASPORË
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
A r t i k u l l i i p e s t ë
XIII). RIBOTIMI I PUBLIKIMEVE TË FLAMURIT NË SHKUP (08.07.1987)
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA
&Kabineti,??; ex(de facto)Deputeti,??; K.universal:Poeti,??
sali ramadani ,?? kerçova says:
11/27/2013 ,?? 1:03 PM
SHPALOSJA DHE MBROJTJA ME RREZIKM JETE E FLAMURIT NË SHKUP
(në seancën 71 të Parlamentit të FUROM-it, më 08.07.1997, mbi mikrofonat e foltores)
Nga vepra ,??Shqipja-Flamuri-Gostivari-Kërçova,??, të kompletit shkencor-publicistik ,??Çështje Shqiptare (si?Të zgjidhen!),??
Huazuar-(ri)botim-(ri)publikim në dhjetra media elektronike dhe të shkruara në Shkup, Prishtinë, Tiranë, Amerikë,??, rekomanduar për përkthim në gjuhët më të njohura botërore:
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
FOTO ZYRTARE NGA PARLAMENTI I FYROM-it-SHKUP
1. Fotoja zyrtare nga biografia e z. Sali Ramadani-Kërçova, e instaluar në web-faqen e Parlamentit të M.
2. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, në ballë të sallës së madhe të Parlamentit të FYROM-it-Shkup (1994-1998), publikuar në dhjetëra-qindëra-mijëra media elektronike dhe të shkruara (ndër)kombëtare.
3. Deputeti i Popullit Shqiptar, z. Sali Ramadani-Kërçova, fotoja zyrtare e MTV-së-Shkup, duke e shpalosur Flamurin Kombëtar Shqiptar mbi mikrofonat e foltores së Parlamentit të M. më 08.07.1997, me rrezikim jete, porsa kaloi mini-jubileu i 15-vjetorit, i cili e pati më vështirë se Skënderbeu mbi Kështjellën e Bardhë të Krujës (më 28.11.1443) dhe Ismail Qemali, mbi ballkonin e shtëpisë në Qendër të Vlorës (28.11.1912).
(më 08.07.1977, improvizimi në Prizren dhe Amerikë (28 Nëntor)1997, ku edhe
ngjendet i strehuar nën mbroje të organizuaristitucionale)
(mbi mikrofonat e Parlamentit të FYROM-it albanofob e antishqiptar, më 08.07.1997, improvizuar më 21.09. në Prizren dhe më 28 Nëntor 1997 në ca shtete të Amerikës, ku edhe ruhet në mënyrë të organizuar-institucionale, deri sa të krijohen kushte optimave për tu vendosur aty, ku edhe u shpalos sëpari, po mbi ato mikrofona dhe foltore),
1.- duke e shndërrruar njëherë në Mini-Muze foltoren dhe rreth saj,
2.- më pas edhe krejt sallën e madhe, bile edhe godinën madhështore,
3.- ku do të radhiteshin edhe qindra-mijëra eksponate:
4.- armët nga salla e Gjykatës së Qarkut (tani e Apelit), Shkup (14.03.1969-09.08.1974),
5.- pas arrestimit arrogant më 14.03.1969 me 45 policë të armatosur deri në dhëmbë dhe dy garnizonet ushtarake jugo(serbo)sllavo-m. në gjendje gatishmëria, ,??për çdo rast,??,
6.- kur ishte paralajmërar kandidatura e sërishme potenciale për Deputet dhe tani,për fitore të sigurt,
7.- por edhe Prishtinë, revolja dhe makina e shkrimit, më 20.09.1997, në vigjilje të 34-përvjetorit të Lidhjes së Dytë të Prizrenit (sic?!),
8.- veshmbathja gati shekullore, kombëtare dhe civilizuese, edhe ato më kritiket;
9.- origjinale Iirreth 100 veprave letrare-shkencore-publicistike-folklorike etj.,
10- mijëra faqe të dosjeve të trasha etj. etj.,
11.- për të qenë si ekspozitë e hapur permanente për miliona vzitorë shqiptarë dhe të huaj për dekada dhe shekuj, deri në Ditën e Kijamtetit?!
12.-,??etj.etj,??.
PS (parascriptum): Në vend të teksteve të publikuara këto vite në kontinuitet në ca media të shkruara dhe elekronike që nga Shkupi, Prishtina, Tirana e deri në Amerikë dhe deri në përgatitjen definitive të veprës:
SALI RAMADANI-KËRÇOVA
&Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
XIV). DIÇ PËR GJENEZËN E FLAMURIT SHQIPTAR

( Nga vepra politogjike-juridike-historike i kompleti polilogjik ,??Çështje Shqiptare (Si? Të zgjidhen!)
P ë r m b a j t j a
Dy fjalë të autorit
Parathënia e,??
Mendimet e recensentëve
I. SI ERDHI TE PËRGATITJA PËR SHPALOSJEN E FLAMURIT NË PARLAMEN?
II. PËRDORIMI I FLAMURIT KUQ E ZI ME SHQIPONJËN DYKRENARE NDËR
SHEKUJ
III. ORIGJINALI I PARË I FLAMURIT DHE NDRYSHIMET NGA FURTUNAT E KOHËS
IV. ME FLAMURIN SHQIPTAR NË DORË LUFTUAN EDHE BALLISTËT, EDHE
PARTIZANËT, POR,??
V. LIGJI FEDERATIV I v. 1973, PËR PËRDORIMIN E BARABARTË ZYRTARNË
JUGOSLLAVI EDHETË FLAMUJVE TË KOMBËSIVE,
NË RADHË TË PARË TË SHUMICËS ABSOLUTE SHQIPTARE
VI. SUPRIMIMI ME AMENDAMENTE KUSHTETUESE në v.1989 I PËRDORIMIT TË
FLAMUJVE TË KOMBËSIVE, NË RADHË TË PARË TË ATIJ TË SHUMICËS
ABSOLUTE SHQIPTARE (sic?!)
VII. SAKRIFICAT E SHQIPTARËVE NËN JUGO(serbo)SLLAVI e M., PËR PËRDORIM
TË FLAMURIT KOMBËTAR SHQIPTAR
VIII. (Propozim)-LIGJI PËR PËRDORIMIN E SIMBOLEVE KOMBËTARE, ME TË
CILAT RUHET IDENTITETI,?? I NACIONALITETEVE NË M. (3 dhe 8.07.1997)
IX. DEBATI I NXEHTË MË 03. DHE 08.07. 1997 NË PARLAMENTIN E FYROM-it-
Shkup
IX-a NGA ,??DEBATET,??, DEBATI DHE AMENDAMENTET PËR SIMBOLET SLLVO-M.
1. Debati (dhe amendamentet, ose: pa amenedamente) të ,??ministrit,??, ,??deputetëve sllavo- m., albanofobë e antishqiptarë dhe 12 shqiptarucave proqeveritarë-antishqiptarë
2. Nga Debati i 5 deputetëve opozitarë shqiptarë
3. Debati dhe amendamentet e Deputetit të Popullit Shqiptar
3-a. Të rikthehet tekstualisht Ligji,?? i v. 1973 (sic?!)
3-b. Inkorporimi tekstualisht në amendemente dhe Ligj ai i v. 1973, me moderime kohe
IX-b: NGA ,??DEBATI,?? DHE DEBATI PËR SIMBOLET E NACIONALITETEVE
(lexo:Shqiptarëve)
6.(1). Nga ,??debati,?? i ,??ministrit,?? dhe ,??deputetëve,?? albanofobë-antishqiptarë sllavo-m.?!
7.(2). Nga ,??debati,?? i 12 ,??deputetëve,?? shqiptaruca të koalicionit qeveritar e antishqiptar
8. (3) Nga debate i 5 deputetëve shqiptarë nga 7 të opozitës), dy të ikur, njëri në birën e
strucit
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
XV). PËRGADITJA, DEBATI, 7 AMENDAMENTET, SHPALOSJA DHE MBROJTJA E
FLAMURIT KOMBËTAR SHQIPTAR
9.(1). Parapërgatitjet serioze shkencore të Deputetit të Popullit Shqiptar për debat,
amendamente dhe ,??ilustrim,?? markant me Flamurin Kombëtar Shqiptar
10. (2). Gjatë planifikikmit në heshtje për shpalosja, e shoqja: ,??Pusho pak. Ke folur i pari dhe I fundit më 08.02.1995 shqip, ke debatuar shkencëtarisht, ke berë mrekulli, por edhe një mbimrekulli: Pas debatit dhe mbrojtjes së amendamenrteve, ta shpalosur mbi foltore Flamurin Shqiptar!,??
11. (3). Bashkëshorti-Deputet, që të mos hetohet dhe pengohet shpalosja:,??Hajt, mos
më shurdho!,??
12.(4). Pas ca ditëve, në prak të seances edhe për Flamurit, ajo: ,??Jo, të mos e
shpalosish Flamurin se të burgosin ose edhe të vrasin dhe më len
në mes të Tetovës pa bukë,fëmijët pa shkollim! Të urdhëroj!,??
13.(5). Bashkëshorti-Deputet sërish, që të mos hetohet e pengohet shpalosja e
Flamurit, me refrenin konciz: ,??Hajt, mos më shurdho!,??
14.(6). Krahas përgatitjeve për detabt, angazhimet dhe vështirësitë për ta siguruar
formatin normal të Flamurit (sic?!)
15.(7). Në momentin e fundit, Flamurin e siguroi pesëshi tetovar, me në krye Prof. Dr.
Rexhep Emërllahun, nga familje superpatriotike dhe i njohur si ,??Doktor Rexha,??
16.(8). Debati shkencor i Deputetit të Popullit Shqiptar
17.(9). Paraqitja dhe mbrojtja dinjitoze shkencore e 7 amendamenteve të Deputetit të
Popullit Shqiptar
18.(10). Polemikat dhe replikat e Deputetit të Popullit Shqiptar me ,??ministrin,?? dhe
,??deputetët,?? albanofobë-antishqiparë
19.(11). Mbrojtja formale e nenin 7 dhe të fundit dhe shpalosja e Flamurit Kombëtar
Shqiptar mbi mikrogfonat e foltores së Parlamentit të FYROM-it-Shkup
nga ana e Deputetit të Populit Shqiptar dhe tërmet i vërtetë (?!)
20.(12). Kërcnimet, afrimi në gjysmë metro për të ia grabitur nga duart dhe grisur, ose vrarë Deputetin, më afër ,??nënkryetari,?? Bllagoj Filipovski, ,??kryetari,?? Tito Petkovski(-o-viç), duke u kërcnuar me të dyja duart lartë,?? Z. Ramadani, mos e shpalosni flamiurin e shtetit të huaj! Z. Ramadani, ju lutem, lëshojeni foltoren!,?? Lëshojeni foltoren (shih fotografinë dhe stenogramet zyrtare të senaacës LXXI, vazhdimi i dytë, 08.07.1997, ora 20,30)
21.(13). Ndihma e Zotit, Popullit dhe vendosmëria e guximi stoik, konttribuan që
Deputeti ta shpalosë, mbrojë dhe shpëtojë Flamurin Kombëtar Shqiptar,
akt i paparë historik?!
22.(14). Midis sharjeve edhe në baza kombëtare nga salla, britmave, piskamës,
kërcnimeve,??,??deputetët,?? sllavo-m. dhe ata shqiptaruca e ,??mbivotuan,??
atë fare Ligji, duke u trishtuar edhe këta të fundit, dy kolegë u tmerruan,
vetëm dy buzëqeshin, poashtu të ngritur në këmbë?!
23.(15). Deputetin, nga befasia dhe trishtimi e ofeduan dhe kërcnuan edhe dy kolegë,
por as edhe me dy tjerët, nuk folën përgjysmë ore, derisa dolën nga Paramenti!
24.(16). Pasi shpëtuan nga vdekja, kumanovari-kërcnuas, sikur kërkoi falje dhe pas
daljes në rrugë për në hotel, dialogu serioz, por edhe tolerues,??
25.(17). Kërcnimi i një sllavo-m. në rrugë rreth Flamurit dhe gati sa të ekzekutohet,
por,??
26.(18). Kërkesa për ,??Ngjarjet në Gostivar,??, ,??ekspoze,?? pa debat dhe embargo-ja
partiake?!
27.(19). Dy-tri vrasj, dhjetra plagosje dhe qindëra arrestime në Gostivar
28.(20). Ftesa për varrim, rreziku nga ora policore në Gostivar, pritja madhëshore dhe
fjalimi tejet konciz spontan dhe i vetëm në varrim në Turqan i Deputetit të Popullit
Shqiptar, ardhja më pas e kolegëve, dështimi i ,??liderëvre,??, ngushëllime në Forinë,??
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??
XVI). ,??DEBATET,?? DHE DEBATI NË PARLAMENT PËR NGJARJET TRAGJIKE NË GOSTIVAR
(9.O7,??1977)

29.(1).Nga ,??debatet,?? e ,??ministrit,?? , ,??deputetëve,?? sllavo-m. dhe ,??deputetëve,?? shqiparuca
30.(2). Nga debatet e kolegëve të Grupit Paramentar
31.(3). Debatei i Deputetit të Populit Shqiptat
IX.-d. Ibid,??.,??DEBATET,?? DHE DEBATET E V. 1998
32.(1). Nga ,??debatet,?? e ,??ministrit,?? dhe ,??deputetëve,?? sllavo-m.
33.(2). Nga ,??debatet,?? e ,??deputetëve,?? shqitaruca
34.(3). Nga debatet e deputëve të Grupit Parlamentar
35.(4). Debati i Deputetit të Popullit Shqiptar
Pasthënia e autorit
Me respekt dhe konsideratë të lartë:
Kabineti-K.Informativ-K.i Ekspertëve-K.i Këshilltarëve,
të ex (de facto)Deputetit të Popullit Shqiptar (,??1994-1998,??), ex(d.f.)KP-të Republikës (1999, 2004); Ambasador i Federatës Botërore të Paqjes (2003,??), de facto prefekt i Kërçovës së Ribashkuar (1996-2013,??); Krijues universal: Poet Kombëtar, b.shkencor, kritik teatri, gazetar-publicist, folklorist etj.etj.
B a s h k ë(- k r y e t a r ë)-autorë:
Df.Ak-Gjen.RIBASH SHQIPTA-KIMRIA, I.Saliu-H.Shabani-R.Abazi-I.Piashukku
PS.Keni nderin të shumëzohen, përkthehen dhe shpërndahen në të gjitha mediat e shkruara dhe eletronike shqiptare dhe botërore!
Sali Ramadani është një protagonistë i politikës në Maqedoni në periudhën nga mesi i viteve të 90-ta si deputet i PPDSH apo më vonë PDSH-së në Parlamentin e Maqedonisë.
Ai sot është i harruar dhe kaloi edhe ky viti dhe nuk u përkujtua asnjë fjalë për deputetin e guxishëm, i cili më 8 korrik të 1997 nga foltorja e Parlamentit të Maqedonisë nxorri flamurin kombëtar dhe e shpalosi pranë sallës së Parlamentit. Kjo ngjarje tensionuese ndodhi vetëm një ditë para ngjarjeve të Gostivarit të 9 korrikut të vitit të njejtë.
Shërbimet e Parlamentit reaguan fuqishëm, por Ramadani nuk u tremb. Derisa një pjesë e madhe e mediave dhe ekspertëve maqedonas për çështje juridike, që edhe sot janë protagonistë aktual në politik kërkuan arrestimin e tij. Kryetar i Parlamentit ishte socialdemokrati Tito Petkovski, i cili reagoi ashpër, duke kërkuar ndërhyrjen e shërbimeve për heqjen e deputetit të PPDSH-së nga foltorja.
Veprimtarë dhe bashkëpunëtor të tij kanë rikujtuar 8 korrikut dhe aktin e shpalosjes dhe mbrojtjes të flamurit shqiptar në foltoren e Parlamentit të Maqedonisë, gjë që nxiti reagimin e deputetëve dhe krerëve maqedonas të Parlamentit.
Ata kërkojnë që kjo ditë të jetë historike për shqiptarët dhe të organizohet pritje të posaçme për deputetin Sali Ramadani, aktivitete përkujtimore me rastin e kësaj date në gjitha trojet shqiptare dhe diasporë.
Shërbimi për informim i ish-deputetit Ramadani paralajmëron se ai do të rikthehet në politikë dhe se siç thuhet këtë e presin me padurim qytetarët e Kërçovës dhe shqiptarët në Maqedoni. (INA)
,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??,??.
XVII). BOTIME SPECIFIKE SUI GENERIS
Deputeti i Popullit Shqiptar Historik,Gjuha Shqipe dhe Flamuri Shqiptar
LETËR E HAPUR,??
Ca vështrime komparative
Sali Ramadani është një protagonistë i politikës në Maqedoni në periudhën nga mesi i viteve të 90-ta si deputet i PPDSH apo më vonë PDSH-së në Parlamentin e Maqedonisë.
Ai sot është i harruar dhe kaloi edhe ky korrik dhe nuk u përkujtua asnjë fjalë për deputetin e guxishëm, i cili më 8 korrik të 1997 nga foltorja e Parlamentit të Maqedonisë nxorri flamurin kombëtar dhe e shpalosi pranë sallës së Parlamentit. Kjo ngjarje tensionuese ndodhi vetëm një ditë para ngjarjeve të Gostivarit të 9 korrikut të vitit të njejtë.
Shërbimet e Parlamentit reaguan fuqishëm, por Ramadani nuk u tremb. Derisa një pjesë e madhe e mediave dhe ekspertëve maqedonas për çështje juridike, që edhe sot janë protagonistë aktual në politik kërkuan arrestimin e tij. Kryetar i Parlamentit ishte socialdemokrati Tito Petkovski, i cili reagoi ashpër, duke kërkuar ndërhyrjen e shërbimeve për heqjen e deputetit të PPDSH-së nga foltorja.
Veprimtarë dhe bashkëpunëtor të tij kanë rikujtuar 8 korrikut dhe aktin e shpalosjes dhe mbrojtjes të flamurit shqiptar në foltoren e Parlamentit të Maqedonisë, gjë që nxiti reagimin e deputetëve dhe krerëve maqedonas të Parlamentit.
Ata kërkojnë që kjo ditë të jetë historike për shqiptarët dhe të organizohet pritje të posaçme për deputetin Sali Ramadani, aktivitete përkujtimore me rastin e kësaj date në gjitha trojet shqiptare dhe diasporë.
Shërbimi për informim i ish-deputetit Ramadani paralajmëron se ai do të rikthehet në politikë dhe se siç thuhet këtë e presin me padurim qytetarët e Kërçovës dhe shqiptarët në Maqedoni. (INA)
Këshilli i Ekspertëve etj.,si në dokumentacion,??
ex(de facto)Deputet i Popullit Shqiptar Historik etj.
flm.
PS:Nga vëllimi ,??Shqipja dhe Flamuri,?? i polilogjisë ,??Çështje Shqiptare,??(Si?Të zgjidhen!)
PS-2: Origjinali diskutabil,por edhe krenar, i Flamurit Kombëtar Shqiptar në Parlamenin e FYROM-it-Shkup:Për ,??strehim,?? në Amerikë,ose i vjedhur nga policia fashizoide shtetërore me ndihmën e shqiptarucave tradhtar,me vlera vlera të pavlerësueshme?!
A u t o r i z o i:
SALI RAMADANI-USKANA
(ish-K.),??
Bashkim
Shqiponja ka qene ne koken e skeptrit te ZEUSIT qe ishte
Pellazg super i lashte, a e dini simbolin e sterlashte te ilireve qe ishin banoret e vetem te Ballkanit qe ishte kryqi i thyer qe e perdori Hitleri, kryqi i thyer eshte kryqezimi i dy shkronjave Z qe eshte emri i Zeusit, ne pasardhesit e Zeusit e morem shqiponjen si simbol nga skeptri i Zeusit, pra skepter qe mbanin mbreterit duke simbolizuar iliret si mbreter te asaj kohe; dhe me te vertete nga iliret dolen figura, perandore te Romes, kryeministra, komandante te zote qe e tunden boten. Ato prralla jo greku i lashte, jo Roma rtj. Nuk do ishin me fame pa egzistencen e figurave te shquarara ilire, keshtu kemi qene ne pa u bene ata. A e dini qe edhe Gergj (Xhorxh ) Washingtoni ka rrenje shqiptare o milet, ai ka lane amanet qe presidentet e Amerikes ne te ardhmen te kujdesen per Shqiperine, prandaj te gjithe presidentet e Amerikes na kane ndihmuar ne situatat e ndryshme te veshtira ne vite.Amanetin e Xh.Wahingtonit e kane ne sirtaret e tyre presidentet qe ja transmetojne njeri tjetrit kur dorzojne detyren e presidentit. Per kete eshte duke u shkruar libri nga nji gazetar i Shtepise se Bardhe. Sa gjera nuk kemi ditur e nuk dime ne, gjerat qe do te zbulohen jane biblioteka kombtare e Shqiperise.

Shto komentin tuaj

2 + 3 =
Gazeta 'Shekulli' iu kërkon gjithë lexuesve të saj, që mundësisht të mos përdorin sharje, fyerje denigruese ndaj dinjitetit njerëzor nëpër komente. Në vend të tyre, faktet dhe argumentet tuaja logjike mund të jenë shumë më të fuqishme pa to. Me respekt dhe falemnderit për pjesëmarrjen tuaj, mjaft të vlefshme në punën tonë!

Ftojmë lexuesit, që nëse kanë opinione mbi shkrimet e botuara te 'Shekulli' apo mbi tema të tjera të lira, mund të na kontaktojnë në adresën: komente@shekulli.com.al


KM