Extra

Sipas shkencëtarëve, një orë vrap zgjat jetën me shtatë orë

  • Pandeli
  • 17 Prill 2017, 19:26
  • Përditësuar 19:26
istock-586069446Shkëncëtarët në Lowa State University kanë arritur në përfundimin se një orë vrap të zgjat jetën me shtatë orë.

Sipas kërkuesve, 5 deri në 10 minuta vrapim ul ndjeshëm rrezikun për sëmundje të ndryshme, përfshirë edhe sëmundjet kardiovaskulare.

Dy orë vrapim në javë do të përkthehej në gjashtë muaj jetë aktive. /P.Sh/

Nuk ka komente deri më tani. Pse të mos jeni ju të parët?

Shto komentin tuaj

5 + 4 =
Gazeta 'Shekulli' iu kërkon gjithë lexuesve të saj, që mundësisht të mos përdorin sharje, fyerje denigruese ndaj dinjitetit njerëzor nëpër komente. Në vend të tyre, faktet dhe argumentet tuaja logjike mund të jenë shumë më të fuqishme pa to. Me respekt dhe falemnderit për pjesëmarrjen tuaj, mjaft të vlefshme në punën tonë!

Ftojmë lexuesit, që nëse kanë opinione mbi shkrimet e botuara te 'Shekulli' apo mbi tema të tjera të lira, mund të na kontaktojnë në adresën: komente@shekulli.com.al


KM