Nju Jorku i viteve ’30! (FOTO)

Foto 1 nga 14 Pas Para

Një seri fotografish magjepsëse nga një prej femrave pionere në fotografi tregojnë Nju Jorkun në një gjendje ndryshimi në vitet ’30.
Fotografja Berenice Abbott propozoi “Ndryshimin e Nju Jorkut”, projektin e saj të madh, për ta dokumentuar në Projektin e Artit Federal (FAP) në vitin 1935. FAP ishte një program qeveritar i epokës së Depresionit për artistët dhe punëtorët e papunë në fusha të ngjashme si reklamimi, dizajni grafik, ilustrimi, fotografimi dhe publikimi.
Në vend që të përqendroheshin në pamjet portreti, Abbott kapte skutat, dyqanet, udhëtarët dhe zonat e brendshme të qytetit të madh.
Qëllimi i saj ishte të fotografonte materialin urban, kulturën dhe mjedisin e ndërtuar të Nju Jorkut, duke dokumentuar të vjetrën para se të ishte shkatërruar dhe duke regjistruar ndërtime të reja.

Të tjera

Abissnet