Njihuni me gruan që lexon 100 libra për një muaj, ja si fitoi bastin

Therese, një drejtuese e zhvillimit të biznesit që jeton në Berlin, muajin e kaluar filloi një sfidë për të lexuar 100 tituj artistikë në psikologji politikë dhe udhëheqje.

Ajo shprehet se e di që kjo tingëllon “e çmendur”, por unë me të vërtetë i kam lexuat ato libra. Por si filloi sfida e saj? Ajo tregon për CNN, se filloi me një bast. “Një koleg më sfidoi mua për të lexuar Outlierët e Malcolm Gladwell ‘The Story of Success’, për dy orë. Siç u përcaktua, unë thjesht nuk munda ta plotësoja afatin. Pra, e humba bastin, por më dha një ide! Më duhej të gjeja një mënyrë më të mirë për të konsumuar përmbajte te librave.

Kam gjetur disa faqe interneti, blogje dhe aplikacione që i transformojnë librat në përmbajtjen e ‘përthithjes’.

Por në fund, unë zgjodha për aplikacionin Blinkist. Blinkist është një nga aplikacionet e para që i shndërrojnë librat në përmbajtjen e ‘ngjyrave të kafshimit’, shprehet ajo.

Therese ka mbi 3.000 tituj bestselling në bibliotekën e saj.

“Për të qenë e sinqertë, fillimisht isha skeptike, por mësova disa gjëra që e lehtësuan mendjen time. Për shembull, mësova se për të prodhuar njohuri cilësore nga çdo libër, ata kanë mbi 100 ekspertë letrarë në punë. Unë gjithashtu desha një aplikacion që ka funksion audio, i cili më lejon të dëgjoj ide të mrekullueshme gjatë gjithë ditës. Pra, si e bëra unë? E bëra! Kam lexuar 102 tituj për të qenë të saktë. Mund të tingëllojë si shumë, por paketat Blinkist marrin vetëm 10-15 minuta për të lexuar”, thekson Therese. /Përshtati B. Lata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Edhe unë

Koço Kokëdhima Nisma #Edheunë, e frymëzuar nga deklarata e mjeshtrit të mirënjohur Bujar Kapexhiu për të bojkotuar 30 qershorin, prej ditësh…

Abissnet