Negociatat, Kukan: Komisioni do ta rekomandojë, por duhet të bindni Këshillin

Publikuar më 13. 02. 2018 nga Xhentila Gjoshi

Eurodeputeti Eduard Kukan u shpreh i bindur se Komisioni Europian do të rekomandojë hapjen e negociatave të anëtarësimit për vendin tonë.
Por, vendimi përfundimtar merret nga Këshilli i Europës dhe për të bindur këtë këshill, Kukan i këshillon klasës politike shqiptare, që përveç reformave dhe shtetit ligjor, nevojitet edhe uniteti.
“Shoh që ka një unitet nga të gjitha partitë politike për të mirëpritur hapjen e negociatave. Është e domosdoshme që të jeni të gatshëm dhe të tregoni që e meritoni. Unë nuk kam asnjë dyshim që Komisioni do të rekomandojë hapjen e negociatave, por Këshilli e merr vendimin”, u shpreh ai.
Deklarata e Kukan u bë në sesionin e dytë të Komitetit Parlamentar të Stabilizim-Asociimit, BE-Shqipëri.