Narko shteti i “Rilindjes”

Nga Koço Kokëdhima

Gazeta britanike, “The Indipendent”, është një nga gazetat që numërohen me gishtat e dorës, për sa i përket seriozitetit, saktësisë dhe përgjegjësisë që mban për shkrimet e veta.
Pak kohë më parë kjo media ka dërguar në Shqipëri një prej gazetarëve të saj investigativë më të njohur, Borzou Daragashi, i cili ka realizuar një shkrim tronditës të botuar ditën e djeshme. Përfundimi i tij është i pa ekuivok; Në mes të Europës ekziston një Narko-Shtet, që quhet Shqipëri.

Pasi ka folur me eksponentë të policisë, krimit, me diplomatë në Tiranë dhe zyrtarë të BE që disponojnë informacion të dorës së parë, gazetari shkruan me bindje, se Shqipëria tashmë është shndërruar në “Kolumbinë e Europës”.
“Zyrtarët shqiptarë e pranojnë se kapin vetëm 10 për qind të drogës që trafikohet. Por, një diplomat perëndimor shkon më larg. Ai tha se kapet vetëm 5 për qind. Kjo u lë trafikantëve kaq pasuri, sa për të blerë autoritetet e porteve nga Roterdami në Izmir”, shkruhet e zeza në të bardhë në këtë investigim.

Duke ju referuar vetëm viteve të fundit, sipas diplomatëve dhe zyrtarëve në Shqipëri, vendi është bërë selia qendrore e trafikut të drogës në kontinent. Më tej thuhet se paratë e krimit kanë depërtuar fuqishëm në ekonomi duke u investuar veçanërisht në ndërtim dhe kanë infektuar thellë elitën politike shqiptare.
“Është Kolumbia e Europës”, është prodhues dhe shpërndarës i drogës në Europë. Është një narko-shtet. Ata do humbasin shumë para nëse heqin dorë nga trafiku, për të hyrë në BE”, thotë për gazetarin një diplomat i rëndësishëm në Tiranë.

Vini re në çfarë përfundimi është arritur; Kjo qeveri, dhe segmente të caktuara të politikës shqiptare nuk e duan anëtarësimin e vendit në BE, sepse humbasin miliarda nga trafiqet kriminale.
Partia “Zgjidhja” që kur është themeluar ka theksuar fortë dhe sistematikisht, se kjo qeveri dhe e gjithë klasa e vjetër politike, jo vetëm që nuk mund ta fusë vendin tonë në familjen evropiane, por janë armikja kryesore e kësaj aspirate të popullit.

Kjo media prestigjioze i ka treguar gjithë botës, se kryeministri Rama dhe gjithë piramida që ai drejton, janë vënë në shërbim të krimit të organizuar. Nuk na kanë bërë vetëm turpin e Europës, por edhe rrezikun nr.1 të saj.
“The Indipendent” e ka rrëzuar qeverinë Rama, tani radhën e ka populli shqiptar!
#ZgidhjaMePopullin#PërTëShporrurNarkoShtetPolitikën#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet