Mungon ekspertiza për pallatin? Ky manual iu tregon nëse është i banueshëm apo jo

Për të gjithë ata banorë që ende ndihen të shqetësuar për dëmtimet që kanë pësuar muret apo shkallët e jashtme të apartamenteve ku jetojnë, dhe janë në pritje të ekspertëve të ndërtimit për të marrë akt-verifikimin, është hartuar një manual me titull “Dëmtimet nga tërmetet në objektet ekzistuese”.

Ky manual, i siguruar nga “Shekulli”, tregon nëpërmjet ilustrimeve llojet e dëmtimeve, duke i kategorizuar ato në të lehta, të moderuara dhe serioze. I hartuar nga ekspertë të ndërtimit dhe i certifikuar nga Komisioni Europian, ekstrakti iu vjen në ndihmë të prekurve nga tërmeti, por jo detyrimisht mund të përkthehet prej tyre si një ekspertizë e vërtetë. Për të duhet të merret mendimi i ekspertëve pas vlerësimit të tyre.

Për të parë manualin klikoni këtu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet