Mjeku i Shtëpisë së Bardhë konfirmon: Presidenti Trump gëzon shëndet të plotë

Presidenti Donald Trump iu nënshtrua të premten një kontrolli fizik, ndërsa rezultoi se gëzon një shëndet të plotë.
Ky lajm është dhënë nga vetë mjeku i presidentit Trump, i cili nëpërmjet një deklarate për shtyp tha se do të jepte detaje më të hollësishme për këtë kontroll fizik, ditën e martë.
“Provimi fizik i Presidentit sot në Qendrën Mjekësore Ushtarake Ëalter Reed shkoi jashtëzakonisht mirë. Presidenti është në shëndet të shkëlqyeshëm dhe mezi pres të informoj disa detaje të martën”, tha Dr Ronny Jackson në deklaratë.
Sipas “Abc news”, Trump pritet t’i nënshtrohet një seri testesh për të vlerësuar shëndetin e tij në një gamë të gjerë kategorish dhe të ekzaminohet fizikisht nga një ekip mjekësh të specializuar që mbikëqyrin Jackson.
Jackson, ka shërbyer si mjek i Shtëpisë së Bardhë për tre administratat e kaluara. Ai ishte mjeku kryesor për Presidentin Barak Obama dhe aktualisht shërben si mjek edhe për presidentin Trump.
Kontrolli i Trump erdhi pas pyetjeve të fundit rreth shëndetit të tij dhe publikimit të librit të ri “Zjarri dhe Furi: Brenda Shtëpisë së Bardhë Trump”, e cila hedh dyshime mbi përshtatshmërinë e Trump për zyrën. Është tërhequr gjithashtu vëmendje e ngushtë për shkak të sasisë së kufizuar të informacionit të bërë më parë në lidhje me shëndetin e Trump dhe historinë mjekësore.

Të tjera

Abissnet