Keni për t’u habitur, kjo është gjuha më e folur në botë
Pandeli - Publikuar më 14:45
Nëse jeni duke menduar se cila gjuhë është më e folura në botë, anglishtja, frëngjishtja apo ndonjë gjuhë tjetër, e keni gabim. Gjuha më e folur në botë është ajo mes bimëve, pasi edhe ato mund të komunikojnë mes njëra-tjetrës.

Të paktën këtë e thonë vetë shkencëtarët e Institutit Ekologjik në Holandë(NIOO-KNAW), të cilët kanë arritur të zbulojnë një lloj bakteri që bimët e përdorin mes tyre për të komunikuar. Këto mikroorganizma quhen ‘terpenes’, dhe cilësohen si mediumi kimik më popullor në planet. /P.Sh/
Komente
Fredi
Qekan holandezë, do ken studjuar me shumë kujdes muhabetet që bëjnë bimët e marjuanës nëpër coffee shope :-D
Shekulli | Versioni Mobile