A lejohet të pimë qumësht soje në shtatzëni?

Soja është një ushqim me vlera të shumta ushqyese dhe shëndetësore.

Qumështi i sojës nuk përmban laktozë dhe prandaj është i përshtatshëm për njerëzit që nuk tolerojnë sheqer të qumështit.

Disa autorë theksojnë se fitoestrogjenët e sojës mund të ketë një efekt shkatërrues në shëndetin, veçanërisht për fëmijët.

Në krahasim me hormonet sintetike, fitoestrogjenet e sojës mund të parandalojnë lidhjen e receptorëve të hormoneve sintetike dhe kështu të parandalojë efektet e tyre të dëmshme.

Sipas disa studimeve të kryera, vitet e fundit, maten nivelet e fitoestrogjeneve në trupin e grave shtatzëna, qumështin e gjirit dhe duke e krahasuar atë nivel me ndonjë rezultat negative.

Sipas këtyre studimeve nuk kishte lidhje midis konsumit të qumështit të sojës dhe efekteve negative në shtatzëni.

Të tjera

Leksioni i Studentëve

Nga Zef Bushati Përtej kryefjalës së këtyre ditëve “student” dhe përpjekjeve të kuptueshme për pronësimin politik të protestës, e cila…

Abissnet