Lehtë dhe pa shpenzime: Maska me banane…

Publikuar më 16. 09. 2017 nga Jola Alimemaj

Përveç vlerave për shëndetin, banania na bën edhe më të bukur.

Ajo mund të përdoret edhe si maskë për fytyrën dhe flokët tuaj.

Banania është e shkëlqyeshme për fytyrë sepse është e mbushur me ujë, vitamina, minerale, enzime… Prandaj është e shkëlqyeshme për hidratim të lëkurës.

Përgatitja:

Merrni një banane, e shtypni mirë dhe e përzieni me 3 lugë të vogla mjaltë, derisa të bëhet një masë homogjene. E lini këtë masë mbi fytyrë të veprojë për 10 minuta. Më pas e shpëlajmë me ujë të vakët.

Maskë për flokë 

Disa ekspertë të flokëve pohojnë se banania ështëbalsami më i mirë për flokë. Mjafton të merrni një banane, ta shtypni dhe më pas ta përhapni mbi flokët e lagura.

Aplikojeni atë në të gjithë flokët nga rrënja deri te maja. Kriheni më pas me krehër. Lëreni të veprojë 20 minuta, pastaj shpëlajeni mirë me ujë të vakët.

/J.A/