La Shqipërinë për Francën pas vdekjes së babait, historia prekëse e Adnanit që nisi të punonte kur ishte fëmijë

Adnan Sada është emigranti shqiptar që jeton në Brécey të Francës, dhe që mbart me vete një kalvar të gjatë vuajtjesh e peripecish njerëzore.

20-vjeçari mbërriti në Avranches më 6 shtator 2014, pasi ishte larguar nga Shqipëria me ndarjen nga jeta të babait. Adnanit i është dashur të punonte që kur ishte ende një fëmijë i mitur 8 vjeç dhe jetonte vetëm me gjyshërit.

Adnani mori në vitin 2014 një vendim kurajoz të largohej nga atdheu.

“Nuk isha i sigurt në Shqipëri. Në erdhëm nga Milano në Paris,  dhe pastaj në Avranches”, shprehet ai.

Atij i është dhënë mundësia që të punojë në një restorant të mirë të  njohur si L’As Gourmand. I riu gjashtë muaj më parë kishte punuar një në piceri me emrin Le P’tit Nicolas

Që nga 26 shtatori i vitit 2016, ai është në shërbimin e CAP, në vitin e dytë të mësimit alternative për mësimin e gjuhës franceze.  Vitin e kaluar, ai mori mësime franceze në qendrën sociale të Brécey dhe e mësoi shumë mirë.

Adnani e konsideron Francën një vend tepër të bukur, ndërsa shton se Normandia është një rajon tepër i qetë. Tashmë ai shpreson që karta e tij të rinovohet në mënyrë që të vijojë qëndrimin në vendin ku ka ngritur një jetë të re.

Të tjera

Tërmeti në Bavari

Rosalia Romaniec Partia Kristiansociale, CSU pësoi goditje të fortë në zgjedhjet e landit bavarez. Përgjegjësinë kryesore për këtë e ka…

Abissnet