Ky shtet mund të miratojë ligjin që do të dekriptojë bisedat private

Nëse miratohet ai mund të detyrojë kompanisë si Facebook dhe Google të dekriptojnë komunikimet private dhe të shënonte një precedent edhe për vende e tjera.

Këtë ligj e kanë mbështetur edhe partitë opozitare.

Ligji u kundërshtuar ashpër nga një grup i industrisë dixhitale me anëtarë si Facebook dhe Google. Protesta e tyre është mbështetur edhe nga Amnesty International dhe Human Rights Law Center raporton PCWorld.al

Nëse miratohet ai mund të detyrojë kompanisë si Facebook dhe Google të dekriptojnë komunikimet private dhe të shënonte një precedent edhe për vende e tjera.

Kryeministri Australian Scot Morison tha se ligji duhet të miratohet nëse duan të luftojnë terrorizmin dhe kriminelët online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet