Korrupsioni në Hipoteka, pranga 4 personave, ndër ta, 3 zyrtarë

Publikuar më 14. 11. 2017 nga Jola Alimemaj

Katër persona kanë rënë në pranga në bazë të një hetimi intensiv të Prokurorisë së Tiranës, që është instaluar kësaj here te Hipoteka! Në fakt është goditur zyra e Laprakës dhe me të edhe një punonjëse policie në Drejtorinë e Policisë së Tiranës. Hetimi është përqendruar pas një sinjali që ka mbërritur në Prokurori e për pasojë për më shumë se një muaj me metoda speciale janë ndjekur dy persona e për pasojë është shkuar tek autorët e ngjarjes. Korrupsion pasiv e aktiv, thotë prokuroria, kanë kryer, tre nga katër personat, ndërsa sipas të dhënave krejt veprimtaria e tyre është e dokumentuar tashmë.

Zyrtarisht bëhet me dije se Prokuroria e Tiranës ka urdhëruar ndalimin e 4 personave, tre prej të cilëve zyrtarë publikë, të dyshuar për veprën penale të “korrupsionit pasiv” dhe “korrupsionit aktiv”, për procesin e legalizimit të një ndërtimi. Në bazë të veprimeve procedurale të kryera nga Prokuroria e Tiranës, nisur nga informacioni i referuar nga Policia e Shtetit, rezulton se: Shtetasja M. Sala ka aplikuar për lejen e legalizimit të një ndërtimi pa leje, në zyrat e ALUIZNI-t, në vitin 2014. Prej asaj kohe, ajo nuk ka marrë asnjë përgjigje për aplikimin e saj. Për t’u interesuar për ecurinë e aplikimit, është interesuar vazhdimisht edhe vajza e aplikueses, shtetasja Klea Sala, e cila është efektive në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë, në sallën operative. Kjo e fundit është njohur me shtetasen Sofia Musallaj, e cila i ka siguruar se kishte njohjet e duhura për të mbaruar punën me dokumentet. Musallaj ka vendosur kontaktet ndërmjet të interesuarës, Klea Sala dhe një punonjëseje të Hipotekës së Tiranës, Brikena Bellit. Kjo e fundit, pasi ka konsultuar letrat e aplikimit të bëra nga nëna e Kleas, ka thënë se nuk ishte punë që e mbulonte institucioni i saj (Hipoteka).

Gjithsesi, punonjësja e Hipotekës i ka thënë të interesuarës se kishte një mikun e saj tek ALUIZNI-i i Tiranës, dega e Laprakës, e konkretisht, shtetasin Marin Bezhani. Pas disa komunikimeve ndërmjet personave të mësipërm, është rënë dakord që e interesuara, shtetasja Klea Sala, të paguante shumën prej 6 mijë eurosh te shefi i ALUIZNI-t për Laprakën, Marin Bezhani. Shuma e parave, në formë ryshfeti, është dorëzuar nga shtetasja Klea Sala tek punonjësja e Hipotekës, Brikena Belli, ditën e diel më datë 12.11.2017. Shtetasja Brikena Belli është takuar pasdite me shtetasin Marin Bezhani, duke i dorëzuar shumën e parave. Në vijim të kësaj “pagese”, dje aplikuesja Klea Sala ka marrë lejen e legalizimit në bazë të aplikimit të kryer nga nëna e saj në vitin 2014. Prokuroria e Tiranës ka qenë në ndjekje dinamike të kësaj situate dhe, pasditen e djeshme ka kryer ndalimet e shtetasve, si më poshtë: Klea Sala, punonjëse policie (aplikante), Brikena Belli, punonjëse e ZVRPP (Hipoteka) Tiranë, Marin Bezhani, përgjegjës zyre ALUIZNI, Laprakë, Tiranë dhe Sofia Musallaj, zyrtare e Hipotekës së Tiranës.