Këto ushqime parandalojnë sëmundjet mendore

Stresi, papunësia apo problemet e shumta socialo-ekonomike kanë bërë të mundur rritjen e numrit të personave që vuajnë nga sëmundje të ndryshme mendore.

Studime të shumta janë bërë për të bërë të mundur parandalimin e rritjes së rasteve të tilla dhe hulumtues të ndryshëm kanë sugjeruar si ndihmues parësor mirëushqyerjen.

Sipas hulumtuesve, konsumimi i ushqimeve të detit, arrave dhe drithërave zvogëlon me 30 % rrezikun për zhvillimin e sëmundjeve mendore.

Anti-inflamatorët e lidhura me ushqimin mesdhetar, siç është vaji i peshkut dhe perimet, mbrojnë trurin nga dëmtimet.

Kujdesuni që t’i konsumoni sistematikisht këto produkte dhe do të keni mundësinë të ulni rrezikshmërinë e të prekurit nga çrregullimet mendore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet