Këto ushqime luftojnë lodhjen dhe plogështinë

Studimet kanë treguar se disa lloje ushqimesh, që janë të pasura me vitamina të ndryshme, mund të ndihmojnë në largimin e lodhjes. Më poshtë po listojmë disa prej tyre me karakteristikat përkatëse.

Drithëra

Drithërat si tërshëra përmbajnë një numër të madh të vitaminave B, e cila njihet edhe si vitamina të energjisë. Këto vitamina janë thelbësore për shndërrimin e ushqimit që konsumoni në energji efektive.

Fasulet dhe thjerrëzat

Janë përbërës shumë i mirë vegjetarian i hekurit, mungesa e të cilëve mund të rezultojë në lodhje, dobësi.

Spinaqi

Relakson muskujt dhe ndihmon gjumin.

Uji

Edhe të qenit pak e dehidratuar mund të bëjë të ndiheni të lodhur dhe të mërzitur.

Të tjera

Leksioni i Studentëve

Nga Zef Bushati Përtej kryefjalës së këtyre ditëve “student” dhe përpjekjeve të kuptueshme për pronësimin politik të protestës, e cila…

Abissnet