Këto janë shtatë ushqimet që rregullojnë metabolizmin

Një dietë që në përbërje të saj ka përqindje të ulët fibrash, mosha e vjetër dhe moskryerja e ushtrimeve fizike, janë faktorët kryesorë në dëmtimin e metabolizmit tuaj.

Këto disa ushqime që ndihmojnë në tretjen e ushqimit dhe funksionimin e rregullt të organizmit tuaj.

Molla – Molla ka përmbajtje të lartë fibrash.

Kumbulla – Zakonisht janë të përdorura si laksativ natyror.

Kivi – Një frut i shkëlqyer që ndihmon tretjen e ushqimit.

Fara Liri – Kanë përbërje të lartë fibrash dhe mund të përdoren në kos, supa, lëngje të ndryshme.

Dardhë – Në përbërje të saj ka një lloj alkooli, i cili kryen funksionin e një agjenti osmozik.

Fasulet – Është burim i rëndësishëm i materieve ushqyese biologjike.

Fiq – Janë një ndihmesë e madhe në metabolizmin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Vija fatale e Ballkanit

Blerim Latifi Gjatë historisë, njerëzit në Ballkan kanë vuajtur nga një lloj fataliteti gjeopolitik. Ky fatalitet ka të bëjë me…

Abissnet