Këto janë ilaçet që dëmtojnë rëndë trurin dhe kujtesën

Përdorimi i medikamenteve të ndryshme përgjatë jetës sjellë gjithmonë edhe efekte anësore. Sigurisht që jo të gjitha ilaçet kanë të njëjtat efekte në trupin e njeriut. E rëndësishme është të dihet efekti anësor i ilaçit që marrim, për të shmangur kështu dëmtime të mëtejshme të vetes.

Është vërtetuar nga raste të shumta që pilulat e gjumit mund të shkaktojnë humbje të kujtesës. Ambien është një nga ilaçet më të përdorura që shkakton këtë problem madje është quajtur edhe “ilaçi i harresës”.

Mjekimet me Statina

Ilaçet më të këqija për trurin janë barnat statine të cilat përdoren për uljen e niveleve të kolesterolit.

Mjekimet me Ilaçet ANTI

Antihistaminikët, antibiotikët, antihipertensivët, ilaçetet kundër depresionit, antipsikotikët, antispasmodikët dhe të gjitha medikamentet e tjera që fillojnë me ANTI-ndikojnë në nivelet e acetilkolinës.

20 Ilaçet me efekt anësor Humbjen e Kujtesës

– Antidepresantët triciklik

– Ilaçet e tensionit të lartë

– Metildopa

– Mjekimet kundër dhimbjeve me përmbajtje heroine, kodeine, morfine

– Ilaçet e kimioterapisë

– Interferonet

– Antipsikotikë si Haldol ose Mellaril

– Epileptikët si Fenitoin ose Dilantin

– Ilaçet e ankthit si Seconal, Phenobarbital, Amytal, Nembutal

– Antihistaminikët

– Quinidine

– Beta Bllokuesit sidomos për glaukomën

– Antibiotikët

– Naproxen

– Litium

– Steroidet

– Insulina

– Pilula gjumi si Sonata, Ambien, Lunesta

– Ilaçet e Parkinsonit si glikopirrolat, skopolamina, atropina

– Ilaçet qetësuese si benzodiazepinat Ativan, Dalmane, Valium, Xanax.

Sipas Mount Sinai School of Medicine në SHBA, këto janë 20 barnat që dihen që shkaktojnë humbje të kujtesës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Edhe unë

Koço Kokëdhima Nisma #Edheunë, e frymëzuar nga deklarata e mjeshtrit të mirënjohur Bujar Kapexhiu për të bojkotuar 30 qershorin, prej ditësh…

Abissnet