Ja pse na thinjen flokët

Rritja e flokëve është një proces mjaft kompleks gjë që shkencëtarët ende vazhdojnë të jenë në studim e sipër. Kur flokët rriten normalisht, gjëndra prodhon flokë ne një rritëm prej 1 cm në muaj për vite me radhë. Por si rritet një flokë i thinjur? Në momentin që qelizat që prodhojnë pigmentet e flokëve dëmtohen, dhe ky është momenti kur thinjemi sepse marrin ngjyrë gri ose të bardhë.

Por pse ndodh që të thinjemi edhe kur jemi në moshë të vogël? Ka disa persona që në moshën e pjekurisë, flokët ndalojnë së rrituri dhe sistemi i rritjes së flokut hyn në një periudhë pushimi. Gjatë këtij procesi, melanocitet fillojnë të vdesin. Kur melanocitet janë të dëmtuara ose mungojnë, atëherë flokët që rriten ju mungon ngjyra dhe mund të duken gri ose të bardha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet