Ja cilat sëmundje shëron ftoi

Edhe pse cilësohet si një frut me pak kalori, përmban antioksidantë poli-fenolike jetike.

Konsumimi i ftonjve është i dobishëm për ata që vuajnë nga gastriti dhe ulçera e stomakut.

Gjithashtu një dietë me ftua ndihmon njerëzit me mbipeshë për t’u dobësuar si dhe të kenë një trup të shëndetshëm e sportiv.

Përveç të mirave të këtij fruti, të dobishme janë edhe farat, të cilat përmbajnë vitaminë B17, e cila ka efekt antikancerogjen.

Ftoi është adhuruar nga grekët e vjetër. Ky frut tek ta simbolizonte lumturinë dhe dashurinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet