Ja çfarë i ndodh trupit tuaj pasi keni konsumuar një kafe

Për shumicën e njerëzve kafeja është diçka pa të cilën nuk mund ta niset dita.

Por çfarë ndodhë me trupin pasi të keni konsumuar kafe?

10 minutat e parë

Kafeina futet në gjakun tuaj. Të rrahurat e zemrës dhe presioni në gjak fillojnë të rriten.

Pas 20 minutash

Filloni të ndjeheni më të kthjellët dhe më të fokusuar. E keni më të lehtë të merrni vendime dhe t’i përballoni problemet. Kafeina u bën të ndjeheni më pak të lodhur.

Pas 40 minutash

Niveli i serotinës fillon të rritet në trupin tuaj. Kjo e përmirëson funksionimin e neuroneve motorike, të cilat e rrisin fuqinë e muskujve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet