Ish-të përndjekurit, gati kësti i dytë për 230 trashëgimtarë

Nga Neritan Gjergo

Në vijim të procesit të dëmshpërblimeve për ish-të dënuarit politikë, Ministria e Financave ka publikuar emrat e trashëgimtarëve për këstin e dytë. Bëhet fjalë për 230 emra të rinj në kategorinë e trashëgimtarëve, të cilëve u kërkohet të dorëzojnë në Drejtorinë e Përfitimeve certifikatë personale dhe numër të ri të llogarisë bankare. Pas këtij veprimi, ata mund të tërheqin këstin, sipas shumave që i takon gjithsecilit. “Shekulli” boton sot përfituesit e rinj, ndërkohë që për të tjerët është caktuar statusi i çdo dosjeje, e cila duhet të rregullohet në krye të dy muajve.

Afati

Vetëm 3 muaj afat do të kenë në dispozicion trashëgimtarët për të dorëzuar dokumentet që nevojiten pranë Drejtorisë së Pagave dhe Dëmshpërblimeve. Kjo vlen për familjarët e rreth 200 ish-të dënuarve. Përkundrejt të dënuarve që jetojnë, të cilët mjaftohen duke dorëzuar vetëm certifikatë familjare dhe numër llogarie, lista e kërkesave për trashëgimtarët është më gjerë. Nga këta të fundit për lëvrimin e çdo kësti kërkohet: kopje e letërnjoftimit, numër llogarie, certifikatë vdekjeje, certifikatë e trungut familjar, dëshmi trashëgimie dhe prokurë. Sipas Ministrisë së Financave, certifikata e vdekjes është kusht ligjor për shpërndarjen e dëmshpërblimit dhe nuk zëvendësohet me vendim gjykate që shpall të vdekur individin. E njëjta gjë vlen edhe për certifikatën e trungut të familjes, e cila nuk mund të zëvendësohet me certifikatë negative të lëshuar nga zyrat e Gjendjes Civile. Nga ana tjetër, nëse nuk ka një përfaqësues me prokurë, procesi ndërlikohet edhe më tepër, pasi duhet që për në ndarjen e çdo pagese të gjithë përfituesit e radhës së parë dhe të dytë që kanë aplikuar të kenë bërë dorëzimin e dokumenteve. Në të kundërt, dosja mbetet e bllokuar. Është pikërisht kjo një ndër arsyet, krahas pamjaftueshmërisë së fondit, ajo që ka sjellë ngadalësim të procesit për këtë kategori. N.Gj

Korpus për Policinë

Policia e shtetit parashikohet në të ardhmen të ketë një korpus të ri. Në mbledhjen e fundit të Këshilli i ministrave ka vendosur që një fond shtesë prej 35 milionë lekësh të shkojë për studim-projektimit për ndërtimin e korpusit të Policisë së Shtetit. Fondi është nxjerrë nga rishpërndarja e buxhetit 2018, duke iu pakësuar Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, dhe shtuar buxhetit të Ministrisë së Brendshme.

Ndërtimi i rrugëve

14.5 milion euro është vlera e investimit për disa akse rrugore në zonat veriore të vendit. Aktualisht kanë nisur punimet në akset Shkodër-Murriqan, Melgushë-Mjedë, Ura e Kirit-Mjedë dhe Lezhë-Shëngjin, ku vlera e investimit shkon në  rreth 5.5 milion euro, ndërsa shumë shpejt pritet të fillojë rehabilitimi edhe në aksin Qafë Çelë-Fushë Arrëz me një investim prej 9 milion euro.

Stresi i shqiptarëve

Shqipëria dhe shqiptarët klasifikohen ndër vendet dhe popujt me nivelin më të lartë të stresit dhe shqetësimeve në Europë por edhe më gjerë. Harta, ku Shqipëria ilustrohet me ngjyrën e hapur tregon se, shqiptarët kanë nivelet më të ulta të eksperiencave pozitive në Europë, por jo në rajon. Disa vende të rajonit, si Mali i Zi, Serbia, apo Maqedonia figurojnë në listën e vendeve me rezultatin më të dobët.

Ankesat e bizneseve

Përmes një dokumenti, Ministria e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes bëri të ditur se gjatë muajit gusht 2017, nga bizneset janë depozituar 31 kërkesa, ndër të cilat pjesa dërrmuese kanë qenë në formë ankesash. Pas këshillimeve dhe gjetjes së hapësirave ligjore për të trajtuar çështjet, ministria njofton se i janë dhënë zgjidhje kërkesave të ardhura nga subjekte të ndryshme.

TELET SERVET PESHKEPIA
ANGJELINA SKENDER KEMBACI
J0LANDA SKENDER ZEFI
TEREZINA SKENDER MESHAJ
LILJANA KOLE BECANI
MAJLINDA KOLE POPOVIC
EMA KOLE MATANOVIQ
BAFTIJE SELMAN RUSI
HAJRIJE SELMAN KAZANI
RYZHDIJE JAKUP MUZHAQI
HAZIZ JAKUP QYTYKU
XHEMILE JAKUP POCI
IBRAHIM MATJANI
LAHE MATJANI
HAJDAR IBRAHIM MATJANI
AHMET IBRAHIM MATJANI
DASHURI IBRAHIM DERVISHI
ZYLFIE IBRAHIM NEZHA
PRANVERA MUHAREM DURMO
ISLAM MUHAREM NEZHA
ILIR MUHAREM NEZHA
MARGARITA MORCKA
AURORA VANGJEL LEKA
FEDERIK LUIGJ COKU
YZEDIN PETREF RESULI
ASIJE PETREF RESULI
MRIKE KROS GJIKOLAJ
VJOLLCA GORI REXHEPAJ
LEONORA GORI NATI
GRAMOS FASLLI LLAPERI
SULLTANE QAZIM LLAPERI
MARIJE NDREK LEKAJ
DILE NDREC GJONI
LULE NDREC NDOJ
PASHKO ZEF NDOJ
GJELINA ZEF KITANOSKA
MARJANA ZEF OGNENOSKA
ALEKS ZEF NDOJ
ANDREA ZEF NDOJ
SADETE TAIP SUKNI
KATIA TEUFIK SUKNEJ
GENC TEUFIK SUKNI
SOKOL TEUFIK SUKNI
MIRE NDUE TOPLANA
GEZIM NDUE RRIFA
NIKE NDUE RRIFA
DILE NDUE RRIFA
GJERGJ NDUE RRIFA
KATRINE LULASH KOKAJ
GJYLJANA MIRASH ULDEDAJ
GAPER NIKOLL ULDEDAJ
GJELINE NIKOLL GJINAJ
LODOVIK NIKOLL ULDEDAJ
MANDALENA NIKOLL PEPA
ROZE NIKOLL QOSE
FLORA NIKOLL VULAJ
VERA NIKOLL MALOCAJ
ZEF MIRASH KOKAJ
VITORE ZEF BZHETAJ
MIRASH ZEF KOKAJ
DODE ZEF KOKAJ
TEREZE ZEF VULAJ
LULASH ZEF KOKAJ
NIKE ZEF KOKAJ
GJOK MIRASH KOKAJ
PRENA DODAJ
SIMON PRENG DODAJ
EDUART SIMON DODAJ
VIOLETA SIMON ARAPI
AGE SIMON LLESHAJ
VITORE SIMON GJETA
TINE SIMON GJETA
MARJANA SIMON DODAJ
AGUSTIN SIMON DODAJ
ARBEN SIMON DODAJ
ANTON SIMON DODAJ
FRROK PRENG DODAJ
MANTHA NIKO ÇARO
ODHISEA PANO ÇARO
ANTHULLA PANO ÇARO
FANE PANO ÇARO
VITORI PANO AHMETAJ
PRENDE MARK BUSHI
BARDHOK DEDE BUSHI
PRENG DEDE BUSHI
TEREZINA DEDE TUSHA
ZEF PASHK PALAJ
KRISTINA ZEF PIROLI
MARK ZEF PALAJ
VINCENS ZEF PALAJ
PASHK ZEF PALAJ (ZEFI)
VOJSAVA ZEF MARKU
ANTONETA ZEF PALAJ
GJON ZEF PALAJ
ADNAN SABRI NASUFI
ZINETE SABRI LAZIMI
FITIM BASRI LAZIMI
LEJLA BASRI ZUNA
MIMOZA BASRI NDRECI
MYZEJEN SABRI SHEHU
FERIZAT SABRI TOSKA
SETKIJE ESAT GJONI
FEMI ESAT TOSKA
SHPETIM ESAT TOSKA
NEXHMIJE ESAT TOSKA
DIHANE SABRI TREPCA
QEMAL SABRI NASUFI
ARSEN QEMAL NASUFI
EUGEN QEMAL NASUFI
EDLIRA QEMAL NASUFI
BASHKIM SABRI NASUFI
HAMIDE MEHMET KETA
BASHKIM JONUS KETA
JONUZ JONUS KETA
NURIJE SAID KERÇIKU
SHEFIKAT KASEM TUJANI
SHKELQIM KASEM KERCIKU
ARTAN KASEM KERCIKU
ELISA KASEM MUHO
EMINE SEIT(SAID) FUSHA
MUHARREM SELIM HOXHA
FADIL MUHARREM HOXHA
BASHKIM MUHARREM HOXHA
FLORA MUHARREM KUCI
SAMI MUHARREM HOXHA
ILMI MUHARREM HOXHA
BUKURIE MUHARREM OSMAJ
AHMET SELIM HOXHA
ZOJE AHMET DOLLAPAJ
RAMADAN AHMET HOXHA
BASRI AHMET HOXHA
BEDRIE AHMET MULAJ
FERIZ AHMET HOXHA
MIMOZA AHMET MEMIA
NAIM AHMET HOXHA
ZEF HAJDAR PROGNI
ZOJE ZEF GJELOSHAJ
MARTIN ZEF PROGNI
GEGE MARTIN PROGNI
LULE MARTIN GJONPALAJ
AGIM (VAT) MARTIN PROGNI
MERITA MARTIN BREGU
KUJTIM MARTIN PROGNI
FILE MARTIN PISHA
LULASH ZEF PROGNI
DUKATE LULASH RRETHI
SELVIE LULASH PROGNI
MIRASH ZEF PROGNI
NDUE MIRASH PROGNI
PELLUMB MIRASH PROGNI
KOLE MIRASH PROGNI
JETA NDUE PROGNI
TOMOR SABRI ZANI
BEDRI SABRI ZANI
DRITA SABRI BENGU
SHKENDI SABRI HAZIZI
MILTIADH SABRI ZANI
CLIRIM SABRI ZANI
MUHAMET SABRI ZANI
BARJAM SABRI ZANI
SELVIJE BAJRAM CEKREZI
VALENTINA BAJRAM TAFA
VENETIKE BAJRAM TAFA
ENGJELL BAJRAM ZANI
VASILIKA BAJRAM SANI
MITAT BAJRAM ZANI
DASHNOR BAJRAM ZANI
KIMETE BAJRAM ZANI
Myslim Bektash Conga
Dare Bektash Conga
Hajdar Bektash Conga
Esat Hajdar Conga
Bektash Hajdar Conga
Qerime Hajdar Rroshi
Naferite Hajdar Hoxha
Anife Hajdar Musaj
Sheqere Hajdar Rroshi
Misire Hajdar Zaimi
Dile Bektash Conga
Nafije Sul(Sulejman) Noga
Ilir Riza Noga
Lete Sul(Sulejman) Lleshi
Liljana Qamil Valteri
Vere Qamil Valteri
Nihat Sul(Sulejman) Kurti
Behixhe Sul(Sulejman) Kola
Besnik Sul(Sulejman) Kurti
Almira Besnik Kurti
Ylber Shefki Valteri
Kico Mitro Foti
Milo(Mihal) Mitro Foti
Mahe Mitro Qendro
Arikli Jorgo Qendro
Natasha Jorgo Qendro
Florika Jorgo Qendro
Persefoni Jorgo Qendro
Suzana Jorgo Qendro
Anesti Jorgo Qendro
Teuta Jorgo Qendro
Aleksander Jorgo Qendro
Illo Mitro Foti
Kujtim Illo Foti
Maksim Illo Foti
Vladimir Illo Foti
Liman Arif Suci
Avni Liman Suci
Fetie Liman Vokrri
Arif Liman Suci
Myrvete Liman Suci
Hysen Arif Suci
Skender Hysen Suci
Lirie Hysen Sela
Sami Hysen Suci
Shpetim Hysen Suci
Zenel Hysen Suci
Lule Hysen Ahmetaliaj
Drita Hysen Gjoka
Miranda Hysen Suci
Vera Arif Skonja
Hazis Arif Suci
Sirri Tahir Beshiri
Ilmije Tahir Hamzaraj
Lutfie Tahir Dizdari
Alkion Suljeman Dizdari
Anil Suljeman Dizdari
Esat Tahir Beshiri
Patricja Esat Beshiri
Cristina Esat Beshiri
Daniele Esat Beshiri
DYLBIJE MESTAN BILELLI
YLBER MESTAN GANO
RAMAZAN MESTAN GANO

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet