I dinim dietike, por këto ushqime nuk ndihmojnë në humbjen e peshës

Shpesh fokusohemi tek një dietë strikte ushqimore për të rënë në peshë, por jo të gjitha u shqimet janë dietike. Rezulton se disa ushqime nuk janë aq të shëndetshme sa i mendonim.

Më postë keni listën e ushqimeve që ne i dinim dietike, por në fakt ata kanë efekt të kundërt në peshën tonë trupore.

Këto janë ushqimet që nuk janë dietike, dhe nuk ndihmojnë në humbjen e kilogramëve:

Kosi i ngrirë

Bëni kujdes dhe më kosin pasi ka përmbajtje të shtuar sheqeri.

Ushqimet dietike të paketuara

Këto lloj ushqimesh janë të pasur me yndyra të pashëndetshme dhe konservantë.

Smoothies

Ndonëse mendojmë se ‘smoothies’ ndihmojnë në humbjen e peshës në fakt një gotë e tillë përmban rreth 400 kalori.

Frutat e thata

Ndonëse janë shumë të këshillueshme frutat e thata kanë më shumë kalori dhe sheqer së frutat natyralë.

Çokollatat dietike me fruta të thata

Këto çokollata kanë përmbajtje të lartë ingredientësh artificial.

Pijet e gazuara dietike

Këto lloj pijesh ndikojnë në shtinim në peshë jo në rënie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Lapërdhosja e shtetit

Rezart Prifti Këto ditë të bukura Tetori në Shqipëri diskutohet si përherë për surealen, për të paprekshmen, për atë që…

Abissnet