“Hungarezët mbi gjithçka”, Orban jep para për fëmijët e lindur nga vendasit

Kryeministri i Hungarisë, një nga personat më të sinqertë të kritikës ndaj emigracionit masiv që ka përfshirë Europën, ka ndërmend të krijojë një pako qeveritare, e cila do të ndihmojë të gjithë hungarezët si dhe familjet vendase. Në këtë lloj mënyrë, siç ka thënë Orban, duke u rritur mirëqenia e hungarezëve, duhet të rritet edhe mirëqenia e popullit. Në projekt-ligj parashikohet që të ketë mbrojtje financiare për nënat hungareze me mbi 4 fëmijë.

Orban parasheh rritje të natalitetit në Hungari. Shefi i stafit të Orbanit, Gergely Gulyas, tha të premten se shpenzimet e reja do të financohen nga rezervat e përgjithshme ose të ardhurat e tepërta në buxhetin e vitit 2019. Partia e Orban, Fidesz udhëheq dukshëm sondazhet për të fituar zgjedhjet e ardhshme.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet