Ngrijini kokën! Ja se si smartfoni ndikon negativisht në sjelljen dhe gjendjen tuaj

Le të luajmë një lojë: Herën tjetër që do të uleni në mesin e një grupi shokësh ose në një takim dashurie, matni sa kohë do të rezistojnë personat pa e prekur celularin.

Sa kohë mund të zgjasësh?

Problemi i shikimit të pajisjeve tona pa ndërprerje është si social ashtu edhe fiziologjik.

Kur ne ulim qafën tonë tek teksti ose kontrollojmë Facebook, tërheqja gravitacionale në kokë dhe stresi në qafën tonë rritet. Kjo pozitë e përbashkët, çon në problem të kurbës së shpinës së qafës së mitrës. “Qafa e teksteve” po bëhet një çështje mjekësore, nga e cila vuajnë nga njerëz të panumërt, Dhe mënyra sesi i lumlim kokat tona ka edhe rreziqe të tjera shëndetësore, sipas një raporti të botuar vitin e kaluar në “The Spine Journal”.

Qëndrimi është provuar të ndikojë në gjendjen shpirtërore, sjelljen dhe kujtesën, dhe shpeshtësia e e tij mund të na bëjë të depresuar.

Sipas Qendrës Kombëtare për Informacionin Bioteknologjik, ,mënyra se si qëndrojmë ndikon nga sasia e energjisë që kemi në kockë dhe zhvillim të muskujve, madje edhe sasia e oksigjenit që mund të marrim në mushkëritë tona. Gjuha e trupit, perceptimet e dobësisë kundrejt fuqisë – është e gjitha reale.

Të tjera

Abissnet