Helikopteri-taksi realizon fluturimin e parë në SHBA (FOTO)

Publikuar më 10. 01. 2018 nga Jola Alimemaj

INTEL mbylli fundvitin me një prototip të një helikopteri ajror të njohur si Volcopter VC200.

Ai ka fluturuar shkurt në Amerikën e Veriut.

“Ne e mbaruam fluturimin e parë dhe ditën e dytë të ekzistencës” u shpreh njëri nga zyrtarët e kompanisë.

Volocopter fluturon deri në 30 minuta.

Bateritë mund t’i zëvendësohen me të reja derisa të përmirësohet teknologjia.