Heshtja për protestën e opozitës!

Nga Ema Shazivari

Ndonëse ai është shumë aktiv në rrjetet sociale, i shkathët për të postuar çfarëdo ngjarje të mundshme (sidomos trofetë e Rilindjes), pjesëmarrja e mijëra e mijëra personave në shesh nuk iu duk edhe aq e rëndësishme Edi Ramës. Heshtja që në shumë raste përkthehet si injorom kurrsesi nuk mund të jetë akt bashkëveprimi me qytetarët e vendit tënd. Një kryeministër nuk mund të konsiderohet as më pak dhe as më shumë si shërbëtor i vendit të tij.

Edhe në qofshin të gabuar te kërkesa këta njerëz, ai që i drejton duhet ti orientojë që të ndryshojnë të paktën mendje. Vetëm ne rast se i trembet thellësisht ai mund ti injoroje ata me heshtje publike por me diskutime pa fund me miqtë dhe bashkëpunëtoret e tij.

E nëse Ramës i duket DAVOS, më i rëndësishëm se shteti që drejton, është e sigurt se mbrëmë, sot por ndoshta dhe në ditët në vazhdim në tavolinat e gjata të punës, në ato me miqtë dhe familjarët e tij sado të përpiqet nuk mund ta shmangë temën e protestës. Sepse ajo është tema e ditës më shumë se çdo përpjekje për postime fotosh me anonimë që flasin anglisht me kryeministrin tonë.

Të tjera

Enklava apo komuna?

Emilie Fort Pothuajse një vit më parë, kur shkëmbeva disa email-e, me një profesoreshë në Beograd, unë theksova përdorimin e…

Abissnet