Hashim Baftiari për “Secili çmendet sipas mënyrës së vet” të Stefan Çepalikut (VIDEO)

Studiuesi Hashim Baftiari i ftuar në emisionin “Art Channel Televizion” ka bërë analizën e romanit “Secili çmendet sipas mënyrës së vet” të Stefan Çepalikut. Baftiari shpjegon se në këtë roman përshkruhet fëmijëria e autorit, e cila është jetuar në qytetin e Shkodrës në kohën e komunizmit.

“Romani është një rrëfim i sinqertë i autorit i fëmijërisë së vet në Shkodër. Aty përshkruhen ambiente të errëta në vendlindje. Babai i tij ikën dhe punon jashtë në Gjermani e se ai shihej si i huaj. Fokusi është te një Shqipëri bardhë e zi dhe ndryshe nga bota, ku bëhej vetëm propagandë. Ndoshta me siguri e ka vendosur të tillë titull. Aty përshkruhen çmenduritë e komunizmit si ndalimi i fesë, ndalimi me botën, pushkatimet që ndodhnin. Pra është edhe një dokument”, tha Baftiari.

Shekulli

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet